ОКТОМВРИйчето ще духне две свещички, радост голяма има за всички.

• 36 070
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ви още веднъж на всички за подкрепата! Hug

Барбалетка, честита розова панделка.  Hug

Пашик, аз бях такова дете като Габи. Все едно мене описваш. Не знам какво да кажа, не е лесно. Но ще дойде моментът , в който тя ще започне да има нужда да стане самостоятелна и да разбере себе си. Но не знам какво да те посъветвам, не й се карай, показвай й непрекъснато колко я обичаш. И естествено ще препоръчам любимите ми капки на д-р Бах, те много могат да помогнат и на двете ви. При мен откъсването от родителите стана в пубертета, но беше много сложна ситуацията вкъщи и тя ме натовари допълнително, така че аз не съм критерий. Най-естествено ми се вижда да разбереш какво я интересува, но не да слуша теб, а самичка да си го избере. Спорт, курсове някакви, където ти не знаеш, не разбираш и не би могла тя да разчита да й казваш как да се справя. Пожелавам й от сърце да стане уверено в себе си дете!  Hug

Съни, браво на Алек, сигурно му е било много трудно през трите години, не ми се мисли...  Cry    bouquet

Мишелката е просто страхотна, браво как се е справила.  Hug

bouquet

# 76
Благодаря ви, майчета, за поздравите  Hug Много съм щастлива и доволна, но с Никола вълненията сякаш бяха доста по-силни  Confused Сигурно е нормално  Rolling Eyes

Чета ви тук за проблемите с по-големите дечица и ви стискам палци да намерите най-добрия подход! Това ми се струва ужасно трудно, а и възпитанието като цяло  ooooh!

Аз се притеснявам, че съм прекалено строга и изискваща към Никола... Обаче някак нервите ми са опънати и се надявам като започне да остава по цял ден в яслата, аз да се поуспокоя  Tired

Честит рожден ден и на днешния рожденник!

# 77
  • София
Честит рожден ден на Ники! Да расте здрав, весел, щастлив, много обичан и много приятелчета да има в игрите!

Честит втори Рожден ден на патерички на Симеон! Да бъде здрав, щастлив и да радва всички около себе си![/color][/size][/b]

БАрбалетка - честита розова новина. Лека и безпроблемна бременност до края!

При нас нищо ново. Гого си ходи на ясла, на зъболекар...Иска ми се да спрем вече с нощното кърмене, ама не знам как да стане. Той така се захласва в рев, че чак преграква нощем.
Снощи пробвах да се "намажа" с едно мазило за афти в устата - много горчиво. Ми той се понамуси, позахапа на няколко пъти и после пак засука - много е упорит. МАй някой беше споменавал за гелче от аптеката - дали има ефект? Краси, Вие ли го бяхте ползвали - за пръстчето, дето Мони смучеше?

Мис Файн - браво на Мишел. Аз не знам дали Гого и половината неща от изброените ще може да направи. Но то и аз много от нещата никога не съм показвала или обяснявала Embarassed

# 78
Здравейте, девойки и младежи!

Аз ви чета ли чета, но не ми идва музата да пиша и това си е.

Да честитя рождените дни на всички, на които не съм честитила тия дни! Да са живи и здрави и много щастливи и с късмет в живота!!!  Hug Hug Hug

Ние сме добре. Ники си ходи на ясла и вече е в доста по-добър стадий (вече почти бях загубила надежда). Легео, Илка, напълно ви разбирам с тревогите и мъката от раздялата. Легео, Николай плака, милия, около 2 месеца и половина всеки ден, когато го взимах. Сутрин по-рано спря да плаче, ама предполагам, щото баща му го води, а и е гладен и не се присеща много да плаче, като види закуската. За през деня лелките ме уверяваха, че бил слънчице, спокоен, играел си, не мрънкал. Само като го взимах имаше доста големи драми, но отминаха. Надявам се и Гого да свикне и да не се измъчвате и двамата. Мен ми беше много тежко в този период, но нямах никакъв избор. Сега вече сам си ходи, става с настроение и така...

Служебни тревоги в работата:
Скрит текст:
Не искам да ви занимавам с моите тревоги в работата, ама вече много взе да ми тежи и да ме подтиска тази емоция и ми се ще да я кажа някъде. Девойката, която бяхме взели да ме замества, за времето, докато ме нямаше, се издигна доста. Сега я смятат за много добра и, ако може да й дадат награда за служител на годината, сигурно ще го направят. Шефката й има безрезервно доверие за всичко. Лошо няма и се радвам. Обаче да се върнеш на работа и да те смятат (по мое усещане) за по-зле и от новобранец много тежи. Хем си работил с тия хора, хем трябва те първа да се доказваш отново, а отношението е много по-различно. Почти през цялото време ми е едно подтиснато и на моменти депресивно. Опитвам се да покажа, че мога и повече, но не се получава, като съм в такова състояние. Оглеждам се и за друга работа, но за моята позиция (човешки ресурси) в моемтна търсенето е сведено до минимум. Направо не ми се ходи на работа вече...  Cry Confused Tired уфффф... това исках да си кажа...

Буболече, благодаря предварително за предварителните пожелания! Simple Smile На вас весело изкарване, където ще пътувате и после ще чакам и аз разказче. Simple Smile

Подготвили сме нещата за неделята, торта-морта, за понеделник съм поръчала торта и за яслата и така. В пълна готовност сме освен с подаръка за НИколай. Баща му иска да му вземем нещо все пак, а откъм идеи сме съвсем боси. За изграчки  - ниииииииииикаква идея нямам. В моемта е на фаза - хващам и хвърлям назад, пък където и както падне и това за всичко. Заиграва се с едни кубчета за 10 мин и после и те хвърчат назад. Книжки лека полека почна да ми носи и като прегледаме 2 животинчета и тя хвърчи назад. Не знам какво да му вземем. Обикалях днес за зимни якета и обувки, ама под 80-100 лв не намерих.  ooooh! Ще търся утре още, че сега имам време (отпуска до вторник  Flutter).

Хубав ден на всички ви и до скоро писане! Много ми се искаше да спретнем някаква среща и да се видим, че това време тоооооооолкова много ми липсва. Ще взема да водя преговори за   ylinfant номер 2, че да се разсейвам. Хахахахаха... и пак да ма'ам гащи по паркове и градинки. Ама да видим.  Mr. Green

Приятен следобед от мен за сега!  Hug Hug Hug

# 79
Аник ние взехме едно дървено влакче от Икея , не са много скъпи а много му хареса.

# 80
Мамам-ам, Мими, Илка, Марта, Легео, Пашик, Дидан, Съни, Флъфче, Мирче, Нинче, благодаря ви, момичета!

На всички много благодаря за прекрасните пожелания и честитки!

Ние снощи празнувахме в много тесен приятелски кръг (демек - само ние сме с дете Grinning ) и съответно цялото внимание беше за Симеон, а той беше страхотен, показа си всичките играчки и каквото му дойде на ум, само ходеше по гостите да го гушкат и да си играят с него Crazy Laughing . Ама той понеже е първото бебе в компанията , и за сега единствен (живот и здраве след около месец ще си имаме още едно бебенце Party ), е страшно специален Heart Eyes .

Сега се готвим за детското парти, надявам се да няма много болни до тогава Tired .

Облаче, надявам се всичко с Мая да се оправи бързо! Не знам какво да те посъветвам, но може да се посъветваш с детски психолог как най-лесно да се справите с нейните тревоги Hug

Нинче, това, с което се отказа Симко от смученето на палеца се купува от аптека и е адски горчиво, мирише на ацетон, около 11лв струва и попринцип се води за гризане на нокти. Може да пробваш с него.

# 81
 wavey
Аник, ще мааш гащи,а? И аз бих изгледала още едно вързопче,ама... съжалявам за проблемите в работата. Много е неприятно да ходиш с нежелание на работа.. Hug
Скрит текст:
Ние приключихме за момента с експеримента "ясла". Днес беше ревал през цялото време, докато беше там, като започна още от вратата сутринта. Аз си дадох сметка, че не мога да продължавам да го мъча така. В отпуск съм чак до юли догодина и не е необходимо отсега да се изтезаваме. Ако трябваше да ходя на работа, пак щеше да ми е много гадно, но щях да знам,че нямам избор, а сега се чувствам съвсем зле- аз съм в отпуск с идеята да сме двамата още малко,а всъщност денят на Гого започва с рев и стрес.И при положение,че няма да го пускам отсега цял ден, съвсем се обезсмисля това изтезание. Говорих с директорката има ли вариант да го пусна напролет и така..Ясно ми е,че тогава пак ще плаче, че ще има период на адаптация, но поне ще е по-смислено отсега
Иринополис, явно адашчето има нужда да си поцоква нощем.. Откакто отбих Гого, той започна да си говори сам на себе си шепнешком преди да заспи и повечето неща,които си 'споделя' за преживени през деня. (Нали знаеш, че докато сучат, преживяват и станалото през деня)

Мис Файн, браво на МИшелка! Пък за памперса - споко, нали съдържанието в малката главичка е по-важно от съдържанието на памперса , неговото наличие или липса.Mr. Green
ПАшик,  Hug

# 82
Мамам-ам, Мими, Илка, Марта, Легео, Пашик, Дидан, Съни, Флъфче, Мирче, Нинче, благодаря ви, момичета!

Огорчена съм ти  Mr. Green Така от сърце да ви поздравя, пък ти така да ме игрнорираш  Mr. Green Знам че е нарочно  Laughing 
   Ани, живота е кръговрат, нещата се променят, не си го слагай толкова, нищо не е завинаги  Hug Разбирам те как се чувстваш, но понякога всяко зло е за добро  Peace

# 83
   Огорчена съм ти  Mr. Green Така от сърце да ви поздравя, пък ти така да ме игрнорираш  Mr. Green Знам че е нарочно  Laughing 

Embarassed Embarassed Embarassed Цвети, много, много, много съжалявам, че съм те пропуснала Hug Hug !
Много ти благодаря!!!

А за Мишелка - направо ей така останах Shocked като прочетох! Симеон едва ли би направил и 1/4... ама е такъв инат! Като го накараш да направи нещо нарочно казва НЕ и си намира друга работа.

# 84

Embarassed Embarassed Embarassed Цвети, много, много, много съжалявам, че съм те пропуснала Hug Hug !
Много ти благодаря!!!

А за Мишелка - направо ей така останах Shocked като прочетох! Симеон едва ли би направил и 1/4... ама е такъв инат! Като го накараш да направи нещо нарочно казва НЕ и си намира друга работа.
   нИбой се, лигавя се  Hug А за Мишелка и аз така  Shocked Shocked Shocked бях, като го направи. Да не говорим, че у нас ни кубчета, ни мозайка, ни конструктор имаме. За цветове пък абсурд. Но предполагам на градината имат и е редила. Но по интересното ми беше, защото аз казах, че няма да превеждам на български и да говоря с нея, оставих я жената да и говори и да се занимават и тя всичко разбираше и отговаряше, излишно е да казвам, че се отлепих от земята от кеф  Grinning

# 85
Много ви благодаря за съветите!Ще се опитам да оправям положението  Embarassed Някой ,ако може да ми препоръча конкретна книга ще съм благодарна. Hug Голям перфекционист съм и искам нещата да се случват по точно определн начин.Съответно така съм я и научила ,винаги са я хвалели и поздравявали колко възпитано и послушно дете имам-аз бях доволна.По плошадките като малка не можеше да се оправя ,ако й вземат нещо .Сега просто е много свита и тиха.Каквото и да й кажат тя си замълчава ,после на мен ми казва .Много се влияе от моето мнение -подаряват и подаръци и тя ме е питала на мен дали ми харесват(тогава разбрах колко е привързана към мен).Ще послушам съветите ви и целенасочено ще се заема с този въпрос.
Облаче ,ще обърна внимание и на есенциите.Успех и при вас!
Зарат,благодаря ти за насоките !
МисФайн, Hug Hug Hug  Поздравления за способностите на Мишелка!

# 86
  • София
Облаче, Пашик, защо не потърсите съвет и от детски психолог?  Thinking
Едно е тук във форума да си чешем езиците и акъл да даваме, друго си е да се говори с някои добър специалист, който да ви даде, евентуално, конкретен план за действие.
В началото на лятото имах проблем с Ида и с ходенето й на градина. Тогава без срам говорих с детски психолог. Каза ми някои неща, които знаех, каза ми и други, които тогава не ми се искаше да приема, но сега, половин година по-късно, виждам, че може би е имала право. Освен това каза и как да процедираме и следвахме нейните препоръки и сега Ида си тръгна с желание и усмивка на градина, похленчва, но по-скоро се разстройва като вижда, че Йоси плаче.
Мисълта ми е, че често проблемът не е само в децата и техния характер, а понякога ние, родителите, не успяваме да нацелим правилния подход и имаме нужда от малко квалифицирана помощ, за да поправим и някои грешки в самите себе си.

Файн, Мишел се е справила отлично! Естествено, че ще хвръкнеш от гордост.  Hug

Легео, а ти си взела много правилно решение! Щом не се налага, няма нужда да се стресира. Преди третата, а според мен дори и преди четвъртата година, ходенето на градина не от чак такова значение.  Peace
Аз самата много се чудя дали да натискам малкия да ходи, все пак нямам работа, на която да се връщам. Но пък при нас има друг проблем - Ида ще каже "щом той не ходи, искам и аз вкъщи!". Освен това имам нужда малко да си поема въздуха, след половин година нон-стоп с двамата!
Ще го видим нашият герой как ще се адаптира. Днес се разплака още щом видя входната врата. После беше кротък, докато го преобличах, но като го взе учителката ревна ужасно, но пък се успокои след минута-две. През деня казаха, че бил спокоен.  Вътрешно така аз се терзая, като знам, че не е наложителна тази раздяла.  Tired

# 87
  • София
Здравейте момичета (и лелки - аз!  hahaha Joy)
пак не съм допрочела и ще се връщам, но прочетох поста на Anik и ме блъсна нещо в сърцето  Sad 
Ани, нали знаеш че винаги всяко чудо е за три дни  smile3521 Тази дама нека си се издига, само да не те застрашава някак. Свикването е само период и ще мине. Съветвам те да се държиш естествено, защото обикновено колкото и човек да се напъва да покаже че може повече - не се получава. И разбира се - БИВОЛСКО СПОКОЙСТВИЕ  smile3521 Както са казали старите хора, дните не ди приличат - днес е така, но утре ще е иначе  Hug Heart Eyes
И на мен ми останаха 3-4 дни до връщане на работа. Ихх, жалко че не сме съседки по работа вече......... При нас е обратно - заместничката ми се опитва да остане на някаква позиция, но шефа не и съдейства никак  #Cussing out А тя е качествен човек, приятелка ми е и много искам да остане. И като се върна ще следя свободните позиции, ако мога да и помогна някак да остане.
Колкото до идеи за подарък - отивай в Джъмбо. Там ще ти дойде музата. И аз нямах, но отидохме с кръстницата на Ева и едва се удържах да не изкупя магазина  hahaha 

# 88
Зарат, Лина, честити ви именници  bouquet! Със здраве и гордост да си носят имената! Честито и на всички други, които празнуват на днешният празник.
Аник, много неприятна ситуация. За мен е много важно човек да се чувства добре на работното си място, независимо какво е то, средата да е спокойна и колегите и шефовете(доколкото е възможно) да са свестни хора, с които се контактува лесно и ценят положеният труд. Все пак по-голямата част от деня ни минава на работа, с колегите и шефовете сме повече време отколкото в къщи при семейството, и ако работната среда е подтискаща, ако човек се чувства недооценен и неразбран е много натоварващо.
И на мен ми предстои след седмица да се върна на работа. Интересно моите шефове пък за две години и половина, откакто не съм на работа, не взеха човек на моето място, а сега месец преди да се завърна отново са наели някакво момиче, което да върши част от моята работа, да видим какво ме чака и мен... ooooh!
Пашик, като човек, който се занимава професионално с украсата на торти мога да ти кажа само едно голямо БРАВО за първият ти опит в сладкарството!!! Много красива торта, не се и съмнявам, че е и много вкусна.
Файнче, това Мишелче направо ми скри шапката! Браво на нея!

# 89
А така...не знаех ,че си сладкар Марта Браво !Защо казваш ,ще те затрупам с въпроси ,я питай Орхидейка какво я правя ,ама много й благодаря много ми помогна!
Ще я пусна и тук http://pashic.snimka.bg/cooking/torti.709514.28844229.big

Честито на именници и рожденниците!Да са живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт