Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 387
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
Мари, имам картички с бг крепости и коледна трапеза, с радост ще ти ги изпратя ако искаш.
Някъде в къщи има диск, правен от външно за посолствата, но дали ще го намеря ... ще се опитам.

Първите две години тук и аз бях като теб, за съжаление децата ми не си паснаха с децата на родителите с които се харесахме  Simple Smile, както и обратното.
Помни, че колкото повече се раздаваш, толкова повече се обезценяваш!
Внимавай, защото неусетно може да се окажеш в ролята на безплатна бавачка, или човек за всичко в у-ще, а за да излезеш без "поражения" от такова положение е много трудно!
Когато работиш и си професионалист на никой не му дреме какъв си по националност, но за да те вземат на работа са разчитали на резюмето ти, докато в случая няма какво да се лъжем, предубеждение към чужденците, в частност БГ има и сме така да се каже под лупа. Разбирам ги напълно за което.
Знаеш много добре, колко внимателно се оглежда последният пристигнал на дадено събитие Simple Smile,

# 271
  • Лондон
Здравейте, ние се завърнахме успешно от приключението "2 седмици в БГ по half term" Confused Ако не ми се налагаше, едва ли ще повторя, даже съжалих, че вече бях взела билети и за Великден. Бях се настроила позитивно, гледах обективно, но почти нищо не ме подкрепи да остана така до края. Няма да влизам в подробности да не разстройвам някои чувствителни и носталгично настроени души, но моите впечатления не са добри, това е Confused

Не знам как са другите деца в reception, но по мое мнение ние получихме много домашни, като количество и трудност - 8 листа с ръкописни букви и думи с тях, 2 книжки за четене и подготовка за разказ, всички 2 и 3 Д форми, 10 думи, които да се разчитат и пишат, май това беше, на мен ми се стори много Rolling Eyes  Сега от понеделник на всеки 2 дена получаваме по 2 книжки за четене. Много съм доволна от обстановката в училище, вниманието към децата и от ефекта на всичко това върху моето дете, промяната е осезателна и като изцяло изглежда все едно порасна изведнъж Simple Smile
Имахме една родителска среща, на която ни обясняваха точно как да помагаме на децата по фонетика, писане и математика, сега на края на ноември ще имаме индивидуални срещи с учителката за развитието на детето.

За тържествата има организационен комитет от родители, всички се водим членове, но някои са активни, други като мен само изпълняват Simple Smile През септември имаше панаир на домашните животни, имаше сергии, продаваха приготвени сандвичи, за които ние бяхме занесли продукти по списък, купувахме си ги обратно и парите отидоха за училището. Децата се радваха, имаше панаирни атракции и им позволи да се запознаят в извънкласна обстановка. Дали ще ходим всяка година - едва ли, но засега ми допадна. После събираха домашно изпечени кексове за един старчески дом, любезно отговорих, че нямам време да приготвя, не знам какво впечатление съм оставила, но и не ме интересува много Wink. Мисля, че ще има и Коледен панаир, но засега нямам подробности.

Само веднъж срещу 1 паунд децата можеха да отидат с дънки, но с училищни обувки и горна част от униформата, аз я харесвам тази традиция, имали сме я и в офиса и сме ходили в петък по дънки, нищо толкова тревожно, винаги е ставало ясно за каква кауза са парите.

На новогодишното парти на родителите няма да мога да отида, защото няма кой да гледа детето, исках да се социализирам малко, но няма да стане, не ходя и на сутрешните кафе срещи, които майките организират веднъж в месеца, защото съм на работа. Учителката по музика в училището е започнала репетиции с децата от първите 3 години за коледно представление, получих майл кои деца какво ще изпълняват, какви костюми да изпратим и тематиката е определено коледна и децата звучат много въодушевени, когато разказват за репетициите.

Аз като се разписах... Embarassed

# 272
Аз да си призная честно нямам никакво желание да се сближавам с родителите. Засичали сме се на родителски срещи и освен по няколко общи думи за децата не виждам какво друго имаме да си кажем. Те в повечето случаи клюкарстват, което на мен въобще не ми е интересно. Установих че тук жените многооооооо говорят и многооо клюкарстват и да си призная честно, на моменти просто спирам да ги слушам и само кимам с разбиране. Като цяло общуването с хора "насила" не ми допада и страшно ме уморява. Синовете ми са много общителни, така че ги канят на рожденни дни т.е. фактът че аз не общувам с родителите не пречи на социализацията на децата.
За по-студеното отношението към чужденците - сигурна съм че го има, но засега не съм го усетила. В момента в който разберат че съм лекар стават много любезни.
Моите познати и приятели са по линията на работата ми/колеги или по линия на някое от хобитата ми.

# 273
   На шега на майтап, Коледа пак дойде...Гледам украсили са вече почти навсякъде, не я усетих тази година, аз още си живея със стреса от миналата  Crazy
   И аз нещо не горя от желание да се включвам в училишни неща, но докато наближи може пък друг акъл да ми дойде. Още са ми пред очите тези от плей групите, който се пресмиваха, че на някаква жена детето и е починало...Изобщо не държа да са им тема на обсъждане, но пък знае ли човек, може да ми променят настройката...
   Мари, иначе евала за ентусиазма. Незнам дали знаеш за сайта Вистапринт и дали го ползваш. Имам в момента от него доста безплатни неща да ползвам, ако искаш ми пиши на лични да ти кажа. Те не са съвсем безплатни накрая, но със сигурност ще ти излезнат доста по евтини от където и да е било.
   Анджи, честит рожден ден, всичко най най   bouquet

# 274
  • UK/София

Ани, честит рожден ден!  bouquetБъди много здрава и щастлива! Heart Eyes

Не знам, аз не се оплаквам от "насилие" Laughing от училището на децата.Дават бележки дали родителите искат да се включат някъде.Ако не искат не ги закачат повече.Пък и все пак аз съм дошла в тяхната система, а не те в моята.За това нито им се дразня за паундите които искат, нито за мероприятията които организират.Училищната система е нещото което най-много харесвам в тази държава.Децата ми са щастливи в училище, имат знания, това е достатъчно.
 В двора на училището родителите са разделени на чужденци и англичани.Не си го слагам на сърце, дори никак.За мен англичаните са лицемерни, това им е във възпитанието.Като говорят с чужденец са мили и любезни, обърнат ли се и пеят друга песен.Естествено винаги има изключения, но визирам като са повече от 2- ма в група..Но и с това свикнах, абсолютно безразлично ми е.

# 275
  • UK
в нашето училище вече можем да си купуваме творбите на децата
другата идея на родителският комитет,която не е лоша е да се правят снимки по време на мероприятия (пр. интернешънъл дей) и после,който иска да си купи
аз си намерих дружки в училищния двор,майки на момчета, мисля в перспектива  Laughing

да добавя към ползите от притежаването на английски паспорт това, че ако имаш, не се налага да се обясняваш един час на летището в Истанбул с паспортният контрол  ooooh!

някой гледа ли новият Джеймс Бонд?

# 276
  • Лондон
Анджи, честит рожден ден, много здрава и щастлива да си! Цял ден се мъча да ти пусна нещо, обаче интернет през телефона ми е нещо голяма мъка, сега за да мога да пиша правилно, пак се вкарах в служебния компютър, дано пак да не ме хване някой вирус, че ще ме наказват този път Blush

maimunka, ти нещо си ги погледнала лошо комшиите...  Laughing  ние на няколко пъти минаваме през там и само се четкахме на комшийски начала, много бяха приятни служителите и дори падна смях... с бг паспорти имам в предвид... но то си е и късмет може би. За мен досега доказаното предимство на английските паспорти е да не вадиш повече декларации за пътуването на детето, когато пътува с единия родител, не че е голяма болка, но е досадно...

Не съм гледала филм на кино от повече от година Embarassed, но всяка вечер напоследък гледам Magadasсar 3 и Ice Age  на компютър Sunglasses отстрани де...

Тъкмо похвалих училището и след обяд ми пратиха покана да си купим билетите за Коледното тържество Rolling Eyes не е много, но самият факт супер ме издразни...

Тази вечер моето дете си прочете само първата книжка Simple Smile 8 изречения са вътре, не знам какво е наизустила, кое го докара по картинките, но си я прочете сама, дословно ... и ние с баща й нямаме заслуга за това, каквато и да я мислят системата, явно е работеща и на децата им е кеф, а пък мен останалото не ме интересува...

# 277
  • Манчестър
В нашето училище явно са малко по умерени...плащаме по 1 лира за дните без униформа (Halloween,Christmas party,world book day and Easter).

Накрая на годината имат спортен ден и сергии,където ако искаш носиш неща за продаване...не е задължително.

Коледното представление не се плаща...иначе плащаме по 10 лири на година за църквата ,тъй като е католическо училище.

# 278

Това ново ли или старо? На стената ми във ФБ го видях преди малко? Shocked

# 279
golden и аз съм като теб  Peace .Не съм ентусиаст за такива мероприятия ,като трябва давам пари само да не ме занимават с глупости  Crazy  ,и като ученичка се скатавах  hahaha .В нашето училище веднъж някъде в месеца или по-рядко незнам ,за обяд готвят китайска,индийска и веднъж българска кухня ,за което много се изненадах (приятно разбира се).Децата казаха, че много им е харесало на всички Peace .

# 280
С интерес чета за различните училища, нали съм за първа година там Simple Smile За сега всичко ми харесва, не разбрах само как ви ги взимат тези 1 паунд когато са без униформа. И ние имахме такъв ден но аз не съм давала 1 паунд, не съм разбрала ако е трябвало. Притесних се да не са ме помислили за нелюбезна като не съм дала Embarassed За сега училището много ми харесва, най хубавото което съм виждала (от тези които съм обикаляла да си избирам) и не ме дразнят с нищо. Учителките са много любезни, майките в двора също. Предполагам, че клюкарстват, но лично не ме е засегнало засега. Не сме имали панаири, не сме продавали или купували нищо. Предполагам за Коледа ще има.
Интересно ми е да споделите как са малките ученици. И аз като tzvetak съм много доволна за сега, виждам голям напредък, който се дължи на учителите. Носи книжки и ги чете сам, (по няколко изречения) Минаха всички букви, носи в къщи на ден по една буква пишеха и учиха. Малко му е трудно писането, но ще свикне. По математика не ми е ясно на какво ниво е, защото не носи нищо. Чувам го, че се е научил да брои добре до 100 , преди се бъркаше доста. И се опитва да смята до 10, но на пръсти Simple Smile Ходи с удоволствие и това е важното.

За градината не мога да се похваля със същото:( Виви продължава да ходи с нежелание. Започва да плаче и категорично не иска да ходи. Взимат ми я на сила и после спирала, но аз усещам че на и е добре там:(  Днес едната учителка я взе плачеща от мен , аз останах да говоря с другата. След 5 мин ми казва, ела да видиш колко е добре детето. Поглеждам в стаята, всички деца правят нещо по масите, Виви стои в ръцете на учителката и гледа в една точка. Толкова тъжна и примирена, че една се сдържах да не си я прибера:( Аз ли съм в грешка? Очаквах да видя, че тя се занимава с нещо като всички деца, а тя стоеше „вързана„ в ръцете на учителката, която даже не и говореше:( Те ми казват игнорирай я ще свикне, но това не е моя начин да се отнасям с децата си:(  Оплаках се.....

# 281
Благодаря ви за милите пожелания момичета  Peace
maimunka ние в събота ще ходим по женски да го гледаме, а от 2-3 места чух само суперлативи за филма така,  че чакам с интерес да вия дали и на мен ще ми хареса. Peace

# 282
  • UK
супер Ани,кажи после как е
при нас няма билети за тази седмица

# 283
Емил понеже е роден Септември ще тръгне чак Януарина градина.Сега отидоха с баща му да подават документи .За сега говори с желание за градината.
Дори днес ме пита няма ли да ходя нали ще ли да ме приемат.
Днес наготвих и докато изчистя с прахосмукачката ,човека обърнал солницата в снежанката.
 Laughing

# 284
Благодаря ви за милите пожелания момичета  Peace
maimunka ние в събота ще ходим по женски да го гледаме, а от 2-3 места чух само суперлативи за филма така,  че чакам с интерес да вия дали и на мен ще ми хареса. Peace
Честит рожден ден на патерици   bouquet
Аз не съм голям на Джеймс Бонд филмите но този много ми хареса. Препоръчвам го.

Общи условия

Активация на акаунт