Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 053
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
  • Bristol
Ама как са го направили този сайт за проверка, чак сега видях, че имало код за въвеждане, който на телефона не излизаше. Мен са ме изключили от момента, в който съм подала молбата, 2005 година. Но годините от преди това ми висят, въпреки че бях приложила справка от паспорта ми за влизането и излизането от страната, уж да ми опростели старите задължения, така искаха тогава. Аз си пазя копието на тази молба още.

# 676
  • UK
 Здравейте!
 Благодаря на всички за отговорите относно моето писмо. Пристигнаха в понеделник документите, а във вторник беше интервюто за НИН (надявам се да не бъркам) , на съпругът ми. Малко закъсняха , но все пак на време пристигнаха.
 Относно осигуровките, моят мъж е от 7 месеца в чужбина последният път като беше в Бг отиде в НАП да подаде такава декларация, но му бяха обяснили , че тъй като работи в страна членка на ЕС, не е нужно да подава. Ако някога се върне в БГ тогава трябва да представи документ от работодател, за да му се приспаднат осигуровките.

# 677
Здравейте, английски мами!

Аз и приятелят ми живеем в Лондон от повече от 7 години. Все по-малко Българи познаваме тук и на мен ми се прииска да поконтактувам със сънароднички, макар и виртуално.

Деца нямаме на този етап, та на този фронт не съм съвсем по темата Grinning но пък се намирам във Великобритания, та се надявам до някаква степен да се впиша тук Hug

---

Тъй като ни предстои преместване бих се радвала ако някой има и сподели мнение за Sutton/ Carshalton/Mitcham, Morden/St Helier, Redhill/Reigate/Merstham, Tadworth/Epsom.

Изглежда ми сякаш всяка една област, която ни е по джоба в интернет е описана в един или друг форум като "stay away at all costs" (визирам Redhill и St Helier най-вече).
Интересува ме усещане за сигурност и наличие на неприятни субекти най-вече, транспортът от всяка една от тези области ще ни е удобен и цената е проверена... Това, което няма как да се провери е усещането да живееш там... А онлайн информацията е предимно от форуми и все негативна. Чудя се човек ако не е милиоенер къде може да живее спокойно... ако питаш Google... никъде. Другите ми любими отговори са "да, много добра област, супер е, доволен/на съм, само на всяка, ама всяка цена стой далече от югоизточната част, 3 градуса на запад спрямо 4ия храст", което нищо не ми говори...

Като и да е, ако имате мнение за тези или други райони в Surrey ще съм много благодарна.

---

Хайде малко остана до края на работния ден и празниците наближават, поздрави на всички Sunglasses Laughing

# 678
  • Лондон
Здрасти, от всичко, което си изредила, съм била само в Ewell, близо е до Epsom, много ми хареса, но там май наистина е само за милионери Simple Smile За останалите места си нямам никаква представа...

# 679
От гореизброените бих живяла само в Epsom. Не знам до къде щепътувате и с какъв транспорт, но аз горещо препоръчвам региона около Weybridge и наоколо - Chertsey, Addlestone, Walton, Shepperton, Esher, Hampton, Staines и така нататък, но не са евтини, огледай имотите там

# 680
От гореизброените бих живяла само в Epsom. Не знам до къде щепътувате и с какъв транспорт, но аз горещо препоръчвам региона около Weybridge и наоколо - Chertsey, Addlestone, Walton, Shepperton, Esher, Hampton, Staines и така нататък, но не са евтини, огледай имотите там
Трябва ми директен или лесен транспорт до Clapham Junction.

За Staines - коя част, защото аз само лоши неща съм чувала за него пък?

Мерси много отново

P.S. Затвърждава се мнението, че по-широко одобрените квартали са на по-недостъпната страна Sad Нищо ново, ама как се надявах тайно някой да каже Оооо Redhill е супер, не слушай интернет, примерно Sunglasses Laughing

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 08:05 от Peanut butter cookie

# 681
  • Лондон
От нашия квартал, Brentford, до Clapham Junction е 20 минути с директен влак... и си ни харесва много Simple Smile
Някакви други критерии нямаш ли?

Мен излизането прекалено извън Лондон ме подтиска и затова засега мисля, че сме намерили оптимален вариант...

# 682
Brentford е супер, но не ни е по джоба Sad

Критериите освен транспорт са.. да не ме е страх да изляза по тъмно.. да не е пълно със съмнителни субекти.. някое друго паркче не е излишно.. като цяло усещане за спокойствие, сигурност, потенциал за отглеждане на семейство някой хубав ден...

Преди сме живели на Earl's Court, Stamford Brook, Wimbledon и наистина друго си в Лондон, а не в покрайнините на Лондон откъм удобство да си на няколко спирки метро разстояние от каквото ти се прииска, особено за човек като мен, който не кара (не може да кара), но цените са...

# 683
Добър ден.

Несвързано с нищо (освен с това, че хем оня ден си взех от Бг, хем си я забравих там), влизам да кажа, че тази година в Waitrose има жива мая. За коледни погачи. За който може да прави, пък и за такива като мен, които понякога се пробват.

А сега видях на последните 2 страници нещо ново за здравните застраховки. Не изчетох подробно, но искате да кажете, че който има българско гражданство, незавимо къде и откога живее и къде се всъщност се осигурява, дължи застраховките на държавата (освен ако не прати моменталически писъмце)? Колко странно.

# 684
Аз влязох вчера и видях информацията за здравните осигуровки. Тези са луди, чудят се от къде да вземат пари. Много ми е чудно ако не бях влязла как щях да разбера, че имам непогасени задължения. Освен това миналата година ни преброяваха, родителите ми са ме записали че живея тук. Няма ли как да си синхронизират системата там с другите страни от ЕС и да не ни занимават вече. Преди години ми влезе муха в ухото и трябваше да ми правят промивка. Понеже в колежа в който учех не бяха ми плащали осигуровки за последната година се наложи да платя 15 лв.  Егати тъпата система значи, ако беше нещо по-сериозно какво, щяха да ми откажат лечение ли???

# 685
  • Лондон
Добър ден, Алиса Simple Smile

Май така изглежда... след всичките писания аз изпратих майка ми да провери на място в нашата община и веднага са й връчили една декларация да попълни  ooooh!  не ми водели конкретни задължения, виждало се на екрана, че не живея в страната, но все пак - декларация... Каза ми, че чиновниците били тотално сконфузени и не можели да отговорят на елементарни въпроси... познатата картинка, с 2 думи Confused
Покрай това изникнали още куп промени по данък сгради, такса смет и какво ли още не, без някой да си направи труда да ти пусне едно писмо и да те уведоми... Тоест трябва да си осигурим постоянно физическо присъствие в НАП, Електроснабдяване, топлофикация, здравна каса и не знам още къде, за да си информиран и да не плащаш, без да се налага... много съм ядосана, признавам си

Котка и Калинка, за спешна помощ трябва да имаш Европейска здравна карта, издадена тук, и да я ползваш, ако се наложи, дори когато си в България.. Ако ти откажат помощ срещу нея, тогава... лошо Confused

# 686
....искате да кажете, че който има българско гражданство, незавимо къде и откога живее и къде се всъщност се осигурява, дължи застраховките на държавата (освен ако не прати моменталически писъмце)? Колко странно.

Точно. Докато не докаже, че се осигурява в другата държава,
пък ако държавата е Перу, може и да не може.
Знам за хора, които са емигрирали преди повече от 20 години,
децата им са родени в чужбина, никога не са ходили в България,
но имат издадени български ЕГН-та.
Когато създаваха системата, имената им автоматично са вкарани,
определен им е личен лекар на произволен принцип,
а като са навършили 18 са започнали да им се трупат здравни вноски.
Странно не, ами безумно.
Да не отваряме темата за събиране на кредити и дължими суми,
че не съответстват на ни една европейска норма..

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 18:30 от zlatnata tolumba

# 687
Много неприятна история с осигуровките... Аз по ред причини се осигурявам в България, въпреки че живея тук, та засега поне няма да се отдам на радостите на писане на писма и декларации.

Някой успя ли вече за гледа Хобит между другото? Мен ме чака това 3 часово преживяване довечера, отивам предимно заради половинката, има 99% шанс да заспя от умора, точно след работа е прожекцията, дано са удобни седалките. Поне е безплатно...  Grinning Laughing Sunglasses

# 688
Планирам да го гледам другата събота. През седмицата не ми се ходи, защото е дълъг , а децата на другия ден са на училище рано-рано. Сподели какво ти е впечатлението ... ако не заспиш Wink

# 689
Безплатни билети за кино за довечера обаче

Playing for Keeps, tonight, 7pm Apollo Piccadilly

https://www.showfilmfirst.com/pin/489568

Общи условия

Активация на акаунт