Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 050
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
За Staines - коя част, защото аз само лоши неща съм чувала за него пък?

Моите наблюдения са от центъра и югоизточната част към Laleham.

Ако отвориш картата и видиш изброените от мен селища, ще се ориентираш кой регион ти препоръчвам, за да не ги изброявам всички, че са много. В това число и Cobham, Byfleet, West Byfleet, New Haw, Oxshot и изобщо всички в околността, са много хубави градчета. В зависимост от това по кои часове на денонощието трябва да сте в Clapham Junction пътя с влак е между 25мин. и 1.5 часа, съответно с и без прикачване. Най-добре отвори страницата на National Rail и виж сама. Доколкото видях май Stains и Walton са с най-добър транспорт, но това и вдига цените. От всички изброени мисля, че Addlestone е най-евтино откъм наем, това предполагам е защото няма прекрасни транспортни връзки, но пък по случайност до Clapham Junction има. Аз живея в Addlestone, а имам няколко приятелки, които живеят в Walton on Thames и там също е много хубаво, а транспортните връзки са добри. Успех с намирането на квартира Simple Smile

По отношение на осигуровките, както ми разправяха, че нямало нужда да се отписвам щом живея в Европейския съюз, така и ме отписаха без никакъв проблем щом им представих декларациите. Сега се водя, че не дължа нищо, тъй като живея в чужбина, така че не се чудете ами си пратете декларациите. Най- лошото, което може да се случи е да изгорите с пощенските разходи и пак да не ви отразят, но пък ако ви изтрият задълженията супер Simple Smile

# 691
Момичета има нужда от помощ.
Можете ли да ми кажете какъв набор от документи трябва да се представят при кандидатстване за жълта и синя карта. И трябва ли НИН да бъде платен

# 692
  • London
Документите са описани в самите апликейшън форми. НИ разбира се че трябва да е платен.

# 693
Хобит беше красив филм, една идея прекалено дълъг, но аз дремнах за 20 минути към средата и не се усещаше да съм изпуснала нещо важно Embarassed
Предполагам истински фен, чел поредицата би бил по-впечатлен, но и на мен ми хареса.
Успех на всички, които ще отделят 3 часа да го гледат Sunglasses

varnagirl, мерси за разяснението  bouquet

# 694
Чела съм книгата като бях малка и попринцип съм фен на поредицата, но много ми е чудно как ще изтискат три филма от нея, че пък и по три часа без да си добавят измислици  newsm78, при това положение не се учудвам, че си дремнала Simple Smile

# 695
Половинката каза, че били добавяли някакви моменти тук там, които ги няма в книгата и също се чудеше защо вместо да си следват книгата и да направят по-кратък филм са решили да правят такива неща. Четох в друг форум, че 1ият филм е всъщност до 6та глава. Не знам колко са общо обаче.

Днес било официалният ден на коледния пуловер, да ама аз нито знаех, нито имам коледен пуловер... Като гледам не съм само аз без-коледно-пуловерна в офиса, та не ми е прекалено гузно. Да не кажа хич.

Лек ден на всички  bouquet Hug

П.С. Безплатни кино билети за Life Of Pi

http://www.showfilmfirst.com/pin/951934

# 696
  • UK
да, вчера правих коледен пуловер с подръчни средства  Laughing

# 697
Въпрос - трябва да купя подарък за бебе на 2 месеца, иска ми се да е нещо, което е интересно/няма го в България или го има и е "актуално"... До около 20-30 паунда макс, не много обемно, че ще трябва да лети с нас към БГ... всякакви идеи биха били привествани Hug

П.С. Какво мислите за Lamaze Musical Inchworm

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000I2MRJC/ref=ox_sc_act_titl … id=A3P5ROKL5A1OLE

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 13:51 от Peanut butter cookie

# 698
Добър ден.

А сега видях на последните 2 страници нещо ново за здравните застраховки. Не изчетох подробно, но искате да кажете, че който има българско гражданство, незавимо къде и откога живее и къде се всъщност се осигурява, дължи застраховките на държавата (освен ако не прати моменталически писъмце)? Колко странно.

Алиса, да, на практика е така. Имаш ли Бг гражданство, независимо че живееш извън БГ за постоянно дължиш здравни осигуровки.
Аз преди да подам първата декларация говорих със слежители на НАП от две столични служби, и със една от провинцията.
И трите ми дадоха различна информация!

Не пращай нищо, с давност ще отпаднат.
Пращай, за да те отпишем, пък като се прибереш за постоянно ще доказваш с документи, че си се осигурявал.
Жвиееш в ЕС, автоматично ще ти отпаднат.

Както писах, пратих декларацията, записали са че не живея в БГ от датата на която са получили писмото, задълженията ми от 2000 до 2007 за премахнати от страницата, но останалите си стоят.
Пратих още веднъж сега, писах им да си коригират данните, пък да видим какво ще стане.
Нямам нищо против да им платя всички задължение с лихви, че и глоби, ако ми върнат парите които съм давала за доктори, операции, раждане и т.н - с радост ще им представя всички касови бележки!

Моя приятелка се завърна в БГ, с приятелят си германец, той плати за 3 месеца назад и ползва всички услуги по здравната каса.

Ако някой по време на ваканция в БГ прави прегледи, да изисква ФАКТУРА и КАСОВА БЕЛЕЖКА, както и всички резултати от изследвания.
Знам със сигурност, че лекарите записват частните си пациенти (дори и неживеещи в страната) като минали по здравната каса. Имат ли ти ЕГН-то не е проблем да ти напишат каквото си искат.
Всички частни доктори са регистрирани и са задължени да издават фактура и касова бележка.

# 699

Интересува ме усещане за сигурност и наличие на неприятни субекти най-вече, транспортът от всяка една от тези области ще ни е удобен и цената е проверена... Това, което няма как да се провери е усещането да живееш там... А онлайн информацията е предимно от форуми и все негативна.

Уф, аз за себе си съм стигнала до извода, че ако има М§С фууд, Уейтроуз супермаркет и готини кафета на главната улица, шансовете да имаш усещане за сигурност са много големи. Звучи ужасно грозно и снобарско, но си е живата истина - големите вериги отдавна са си направили проучванията за това какви хора живеят наоколо и какво ги интересува и съответно са разкрили там магазини. Не знам дали ще ти е от помощ това, но една разходка по главните търговски улици на тези квартали и наблюдения какви магазини имат и кой се очаква там да пазарува, помага доста. За спокойствие на семейството ти трябват добри градини и добри училища. Тази информация от офстед рапортите на съответните и пак ще се целиш във високите оценки. И накрая, май Толумбичка беше дала линк към полицията, там по квартали можело да погледнеш какво и по колко се регистрира като криминални прояви.

Много ви благодаря за хубавите думички за панаирските ни истории в Амършам!

Сещам се сега колко бях шашната миналата година като обсъждахме на колко деца трябва да напишем картички и когато наистина се оказа, че целите класове пишат наред на всички. Е, тази година съм се приготвила рано-рано с малки картички, само желание да има Али да пише. Да, ама не. Тя си е наумила определени деца, които означават нещо за нея - играе с тях, впечалена е от някакво тяхно умение, постижение, поведение. И на другите не иска да пише - казва, че не се знае с тях, не играят заедно и така. Сега се чудя да я принуждавам ли по английски лицемерно да си разменя картички, а "добър ден" да не си казваме, или по български - "силно любя и мразя" и само на който ни е приятел... Ох, не е лесна и нашата...  ooooh!  Wink

# 700
  • UK
моето дете също няма желание да надписва картички за хора извън семейството
каза,че на няколко деца е нарисувала в училище каквото те са поискали и им го е надписала за Коледа
аз смятам да и уважа решението, още повече,че при нас майките са много еко и настоятелно агитират в училищния двор картичките да се заменят с меденки (или там кой каквото прави)

# 701
Маpи, в картичките обикновено има напечатани кратки пожелания. На тез, които не са й от "групата", е достатъчно да напише само името на детето в началото и своето в края.
Голяма радост е като си получават картичките, като едно време ние с мартениците, кой с колко ще се накичи.
Дъщеря ми винаги е писала картички за всички деца от класа, плюс други с които си играе, на любимите учители, на тези които им сервират обяда Simple Smile
Тази година още не е готова, защото във всяка картичка рисува и нещо за детето, за което е предназначена Simple Smile

maimunka - дъщеря ми си пази ВСИЧКИ картички за Р. ден или коледа от 4 годишна възраст, т.е откакто е тръгнала на у-ще.
Т.е, ние не сме еко, аз също пазя картички, писма  Simple Smile

За тези, които искат да са "еко" в магазините след Коледа,  до вратите има кутии в които може да си пуснете ненужните картички.

# 702
  • UK
ами това е супер, щом и харесва  Peace
аз просто споделям настроенията в нашия училищен двор  Mr. Green

# 703
  И аз се филмирах със здравните осигуровки  Crazy Проверих си статуса и както се казва Ти Да Видиш  Mr. Green съм с непрекъснати здравни права-нямам задължения  Shocked  Пък аз от 5 години не съм плащала, не съм си ги прекъсвала и тн. Та имам една приятелка работи в Данъчното, звънах и и тя провери, че предпоследния ми работодател не бил ме изключил нещо си-често срещано било и системата си ме влачила като редовен платец. Та сега ще им пращам Заявлението и Декларациата, ако съм разбрала правилно и ще видим. Чудя се дали да не накарам сестра ми да го прати за по сигурно от БГ или от тука да пращам, моята приятелка в Данъчното каза, че няма значение плика и тн от къде е. Адреса този в София на Дондуков ли е, който е на бланката или по местоживеене трябва да е  newsm78 Иначе пише, че хората с двойно гражданство не дължат нищо в БГ, само трябва да го кажат, ако някой се интересува ще му пусна линк.

# 704
Адреса е по местоживеене. Аз днес ги изпратих и двата документа... Само дето не си взех бележката от пощата. Надявам се всичко да е точно.

Общи условия

Активация на акаунт