Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 089
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
# 106
  • София
Благодаря на всички, които откликнаха на въпроса ми за стажа. Аз в никакъв случай не бих си позволила да работя нелегално или в разрез със закона, така че ако не може да практикувам (без заплата), значи няма. А в училището не бяха особено запознати, защото досега не са имали български или румънски студенти и ме посъветваха да се обърна към UKBA.

hrissyts, мъжа ти е успял да си запази час за интервю? Колко време му отне, ще можеш ли да споделиш повече подробности?
Ще попитам довечера!Брат му е запазил час още преди той да замине!Ще попитам за повече подробности и ще пиша!

# 107
Искам да накупя разни подаръци за нашите, предимно дрехи, но да мине като разход на фирма в БГ. Достатъчно ли е само с касовата бележка или се издава отделна фактура?

# 108
В БГ за разход на фирма признават единствено с фактура.

# 109
Въпросът ми беше тук дали въобще издават фактури и как става? Например в Праймарк на касата или на друго място? Иначе за БГ знам.

# 110
Момичета,някоя би ли ми казала как е канела и ябълков пектин на английски и от къде мога да го купя?

# 111
cinnamon (канела)
apple pectin
http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=254914198

теско или друг супермаркет

http://translate.google.com/

# 112
Благодаря!
Ябълков пектин на прах ми трябва и него ли в Теско да го търся?

# 113
  • Манчестър
Въпросът ми беше тук дали въобще издават фактури и как става? Например в Праймарк на касата или на друго място? Иначе за БГ знам.

Тук не издават фактури. Касовата бележка изпълнява ролята на такава.

# 114
  • UK
Мерси на всички за отговорите   bouquet Имам го вече преведен акта, подпечатан и подписан от заклет??? /предполагам/ преводач, та няма да ми се налага да го превеждам в UK. ... Всъщност, как да знам, че е заклет преводач?  Rolling Eyes В смисъл, занесох го във фирма, предполагам са заклети преводачи там илиии ?
Добрата новина е, че малката е приета в училище най-после!!!  Party Не е нито едно от тези, които заявих и определено е доста по-далеч, от колкото ми се искаше - 20-25мин пеша, тези, които исках са 5-10мин пеша ... НО, както и да е, важното е, че е приета,че нещо се бяха запънали с proof of adress-a ми, пък и училището тъкмо е минало проверка края на септември тази година и е оценено good, така че всичко е ок Simple Smile Сега остава да купим униформата... да питам, на сайта им пише, че може да се купи от тях - така ли е по-добре или да я купя от другаде - Tesco например и сама да пришия логото на училището???? Какво ще ме посъветвате?

# 115
Ех, мина сватбата  Laughing

Не съм се и надявала всичко да мине точно, както съм си го представяла и исках...
А беше още по-хубаво.

Приготовленията в къщи бяха веселба. Кокоша история, лакирах се в последните 10 минути.
Щяхме да отнесем сума ти пешеходци в центъра и паркирахме на големия площад.
Мислех, че ще ме е срам от хората, но всички толкова ми се радваха, много беше приятно.
Бяхме единствената сватба за деня и ни обърнаха супер много внимание.
На церемонията можехме да си пуснем наша си музика.
Разревах всички с избора ми за влизане на булката-Светът е за двама на Орлин Горанов.
После любими на Oasis, Cure, Depeche mode и закачки между мен и аланглето.
Беше супер лично и интимно, само наше си и беше хубаво, че ни разрешиха.
Моделствахме за поколенията, уморително е това да позираш, разкошна храна,
забавни речи, обгрижиха ни доволно в ресторанта.
Уморително беше. Уж бяхме малко хора, само семействата, имам чувството,
че с никой не говорих достатъчно, а аланглето сякаш изобщо не видях.
Имаше един момент, в който казвахме, поредните официални думички
и се гледаме с аланглето и двамата почва да ни напушва на смях,
ама от онзи смях, дето ако го оттървеш и отива с часове.
И той ме гледа в стил "Да не си посмяла", но и той едва се удържа.
Добре, че ни накараха да правим нещо друго, та се размина.

Приятната част беше наистина приятна..
Наред е смяната на документи, гррр..

Обявиха дата за концерт на Depeche mode в Лондон за догодина, който от старото поколение се интересува
 Rolling Eyes Аз сигурно 6те съм там Simple Smile

Писах аз по-напред, че вече имам билети  Grinning

# 116
Толумби, честито и тук! Много любов, разбирателство и бебета! Страхотна рокля си избрала, много сте хубави  Simple Smile

Благодаря на всички, които откликнаха на въпроса ми за стажа. Аз в никакъв случай не бих си позволила да работя нелегално или в разрез със закона, така че ако не може да практикувам (без заплата), значи няма. А в училището не бяха особено запознати, защото досега не са имали български или румънски студенти и ме посъветваха да се обърна към UKBA.

hrissyts, мъжа ти е успял да си запази час за интервю? Колко време му отне, ще можеш ли да споделиш повече подробности?
Ще попитам довечера!Брат му е запазил час още преди той да замине!Ще попитам за повече подробности и ще пиша!
  Тук май едната говори за интервю за НИН,  а другата за жълта карта  newsm78 Може и да греша де, но с такова впечетление останах.

# 117
  • Манчестър
Ех, мина сватбата  Laughing

Не съм се и надявала всичко да мине точно, както съм си го представяла и исках...
А беше още по-хубаво.

Приготовленията в къщи бяха веселба. Кокоша история, лакирах се в последните 10 минути.
Щяхме да отнесем сума ти пешеходци в центъра и паркирахме на големия площад.
Мислех, че ще ме е срам от хората, но всички толкова ми се радваха, много беше приятно.
Бяхме единствената сватба за деня и ни обърнаха супер много внимание.
На церемонията можехме да си пуснем наша си музика.
Разревах всички с избора ми за влизане на булката-Светът е за двама на Орлин Горанов.
После любими на Oasis, Cure, Depeche mode и закачки между мен и аланглето.
Беше супер лично и интимно, само наше си и беше хубаво, че ни разрешиха.
Моделствахме за поколенията, уморително е това да позираш, разкошна храна,
забавни речи, обгрижиха ни доволно в ресторанта.
Уморително беше. Уж бяхме малко хора, само семействата, имам чувството,
че с никой не говорих достатъчно, а аланглето сякаш изобщо не видях.
Имаше един момент, в който казвахме, поредните официални думички
и се гледаме с аланглето и двамата почва да ни напушва на смях,
ама от онзи смях, дето ако го оттървеш и отива с часове.
И той ме гледа в стил "Да не си посмяла", но и той едва се удържа.
Добре, че ни накараха да правим нещо друго, та се размина.

Приятната част беше наистина приятна..
Наред е смяната на документи, гррр..

Обявиха дата за концерт на Depeche mode в Лондон за догодина, който от старото поколение се интересува
 Rolling Eyes Аз сигурно 6те съм там Simple Smile

Писах аз по-напред, че вече имам билети  Grinning

Ей честито.....няма да откажем малко репортерски снимков материал...

# 118
  • Лондон/Пловдив
Златна Толумбичке ЧЕСТИТО  Heart Eyes пожелавам ви много много любов и семейно щастие , да сте винаги така влюбени и искрени един към друг .  Ще чакам и аз снимки ако може  Mr. Green .
Разказа ти направо ме понесе в небесата представих си го , било е толкова романтично и красиво  Blush
И от две седмици се каня да ви попитам  , моя мъж е минал почти на червено както се изрази ама е видял в огледалото как камерата го е щракнала хубавичко . То си е ясно ,че  е било червено ама проблема е минаха 5 седмици от тази случка и глоба не сме получили . Взех силно да се притеснявам дали не се е изгубило писмото , може ли някъде да се провери или телефон да звъннем . Друг път до 4-та седмица най късно е пристигала глобата . Искам да я платя ,че веднъж се зачетох ако не я платиш какво следва и все такива приятни неща бяха написали хората .....
Някой говореше за картите аз живея точно до тази голяма постройка на щастието дето ги дават картите на място (Кройдън) ами няколко пъти виждам хората излизат развявайки синята карта супер ухилени , много са ми смешни . И аз да потвърдя много се чака повече от 9 месеца и дочух нарочно ги бавели . За НИН няколко новодошли взеха от първият път миналият месец , явно някъде дават другаде не .
Дикенсън  може да купиш и от училището и от магазина повечето дрешки , но най вероятно пуловера или жилетката която е с логото ще си я купиш от училището както и букбак чантата . Повери в сайта на училището обикновено има написано по какво точно изискват , дали черен или сив панталон (пола ) .Ако няма направо звънни и питай .

# 119
Ех Толумбе, Толумбе...... страхотен разказ! Желая ви, най искрено, все така да се обичате и да сте все така щастливи много десетилетия!!!

Днес неприятно ме изненадаха с увеличението на цената за годишния преглед на бойлера и си помислих да ви питам вас. Колко ви струва и кой ви  прави годишната проверка на бойлера?

Дикенсън не мисля че има възможност ти да пришиеш логото. При нас не е задължително да има логото на училището, но е желателно. Ако е от Теско например просто е същите цветове но е без логото. Ако държиш на логото трябва да е от училището.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 02:18 от Шу

Общи условия

Активация на акаунт