Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 343
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
  • UK
Цвета,аз следя във фейсбук Аерохроники и ХолидейПайрътс,често пускат оферти на авиокомпании,обикновено с един ден валидност. Примерно скоро имаше ЛОТ 50% оф.
Също Алиталия имаха някакъв бъг в системата и през японския им сайт можеше да се купи билет примерно до Дубай за 40 евро  Laughing
За Бг за Коледа не ми е попадало нищо добро за съжаление.

# 481
  • На село (близо до Лондон)
future74 честит рожден ден! Много здраве и успех в новата работа  bouquet

tzvetak, пак до България за ваканцията? Аз по това време не ходя там, много е студено...

Бяхме на концерт в училището на Филип. Продължи към 2 часа, толкова талантливи деца... Имаше 2-ма вокала, едното дете пееше оперна ария на италиански, други свириха на кларинети, чело, пиано, китари. Бях се настроила, че ще е интересно (нали и моето участва), но ще има скрибуцане... Wink. Филип (Year 4) и още едно бяха най-малките и не толкова опитни, но другите деца направо ми скриха шапката.
Много харесвам този период на годината. Пиеси, коледни постановки и тн сега вече и на двете ми деца, много хубаво настроение създава!!!

Направих roast pork с ябълки днес и roast potatoes (по на Анджи рецепта). Много добре стана  chef  

# 482
Tzvetak, именно поради скъпите билети за БГ ние се ориентирахме за Виена. За сравнение- преди повече от месец гледахне за БГ за тримата. Цената (най-евтината) беше около 1400 паунда с Уиз. Веднага погледнахме за Виена с Austrian airlines за същите дати (26/12-03/01) и цената беше...........точно 580 паунда. Ами взехме ги Laughing и сега ще бъдем във Виена за нова година.
След това сравнихме цените пак за същите дати с Austrian за Бг - цената беше 1080 паунда. Т.е след щателно търсене се оказа (поне според мен), че австрийците дават много добри цени.

# 483
  • Лондон
Аз явно не съм се изразила добре, интересува ме ваканцията през февруари, 15 - 24ти, новогодишната съм я запазила още през юни Flutter

Сега от лятото гледах за пакети за ски ваканция, но не намерих нищо и миналата седмица едни приятели ни поканиха на Чепеларе, което мен ме устройва... и взех да мисля и за БГ през февруари, но билетите са много скъпи, ако нещо има  с прекачване, престоя е към 10-12 часа, и това ми е прекалено при положение, че ще съм сама с дете...

маймунка, пусни ми на личния тези контакти на латиница, моля Hug

# 484
Tzvetak, току що проверих, пак горе долу най евтино е с австрийците-520 паунда. Множко е ама....това е положението.
https://book.austrian.com/app/fb.fly

# 485
Ох, пак аз Laughing. Мъжът ми гледа този линк, много е полезен.
http://www.skyscanner.net/

# 486
 future74 ,

Да си жива и здрава и само хубави неща за напред   bouquet

Много харесвам този период на годината. Пиеси, коледни постановки и тн сега вече и на двете ми деца, много хубаво настроение създава!!!

И при мен е така. Покрай училище и децата се създава много празнично настроение.
Тъкмо гледах да водя учениците в Snow dome в околиите на Бирмингам,
та и аз да се порадвам малко на сняг, пък бил той и фалшив  Laughing
Дори коледните реклами по телевизията ми действат празнично  Blush

Толумбичка- меден месец ще има ли?

Тц, отложи се.
Щяхме да купуваме къща на пролет. Аз тръгнах да раглеждам уж да придобия представа,
взех, че си харесах, взех, че и оферта направих, оказа се, че няма и верига
и нещата се завъртяха по-бързо от очакванато, та бюджетът беше пренасочен  Crazy
Чакаме сега да минат всички проверки и проверчици и дано по Коледа се пренсяме.

# 487
future74 Честит Рожден Ден да си жива и здрава и много късмет с новата работа   bouquet
GI радвам се че са станали добре и дано са ти харесали  Peace
Аз съм в процес на търсене на билети за БГ за другото лято. Иска ми се да сме там поне 5 седмици така че ако на някой му попадне добра оферта да свирка  Peace

# 488
zlatnata tolumba кажи за кога да стискам палци за къщата
Ние от 2/3 вечери с децата си пускаме коледния диск и става голяма лудница у нас. Обзела ме е Коледната треска май. Вие приключихте ли с подаръците аз все още не.Искам да направим чиния с отпечатъците на ръцете на децата(един от подаръците за нашия татко) и ако тате е на работа ще ги заведа в едно ателие в събота след плуването ако ли не другата събота.Ние имаме 2 чинии с принт от крачетата им като бяха на 9 месеца.

# 489
Цветан, аз мислех че не сте прекарали добре последния път в БГ и малката не иска да ходи?
Аз не обичам да пътувам по празниците защото е пълна лудница.
Ние сме наводнени в Северен Уелс. Аз съм в задръстване с малкия на А55. Не сме мръднали от 4 часа и не се знае кога ще отворят пътя Sad

# 490
Следя вашата тема и ако позволите да се включа за самолетни билети.
Аз взех на сина ми за коледната ваканция чрез trip.bg до Истанбул.За нас дали ще посрещаме в София или Истанбул разстоянието е еднакво, а цената беше на половина.
Споделям го , може да е в помощ на някого.

# 491
  • Лондон
мерси на всички за съветите Hug

Аз от началото на лятото гледах за ски пакети, защото знаех, че ще е трудно, постепенно се отказах заради бюджета, последно едни приятели ме поканиха на Чепеларе, и аз се размислих за БГ, но сега пък билетите Confused Пробвала съм всички прекачвания, но не намерих нищо подходящо... Предполагам, че накрая ще се откажа, въпреки, че ми се искаше да отидем на детски ски, тъкмо започнахме миналата година, пък и на мен ми се иска да видя малко планина със сняг и слънце...

golden, съчувствам ти много... тези случки са ми от най-омразните, да стоиш безпомощно и да чакаш Sad Дано да не сте стояли още много... Ние също имаме наводнение, но е само в гаражите... малко дъжд и каналът прелива.
Иначе въпросът ти е уместен, не ни беше добре последния път в БГ, но това не значи, че повече няма да ходим ...все пак Simple Smile С тези дълги ваканции засега Бг е единственото място, където можем да ходим и  детето да има кой да го гледа и аз да мога същевременно да работя...така че ще ходим, няма как

Толумбата, стая за гости нали ще спретнеш  Heart Eyes Че като ще започнем да идваме на гости...

# 492
  • Bristol
future74, честито   bouquet
Биляна, не са те молили децата да ги пуснеш, затова не ги пускаш  Hug Като те заврънкат да излязат с приятелчета и няма мърдане просто. Притеснявам се, но пък не мога и да им забраня. Слагам ограничения, къде да се играе, по чужди къщи да не се влиза, с чужди хора да не се говори и тн. Сега зимата е по-добре, защото се мръква рано, но лятото... А пък като станат тинове и тръгнат по купони, където родители няма, да не ви описвам какви са рисковете. По информация от сина алкохол се ползва, пуши се, но на трева още не е попадал. Скоро и на това ще попадне, не съм от вчера  Rolling Eyes Обясняваме непрекъснато защо не трябва да се злоупотребява с алкохола, да не се пуши и тн. Надявам се , че съм го възпитала добре и е разумен. Предразполагам го да споделя, дори и нещо неразумно да е направил, де не се крие от нас.
tzvetak, продължавай да следиш, може и да успееш да попаднеш на някоя оферта! Чепеларе е хубаво курортче за начинаещи и цените са много добри там  Peace
golden, прибрахте ли се? Моята колежка рано, рано си тръгна днес от работа, защото чу, че мостовете били затворени заради вятъра, а това означава по-голям трафик по заобиколните пътища към Уелс.

Аз днес добре бях спретнала вечерта. Щях да ходя на опън ивнинг за А левълите на сина, тези месеци трябва да изберем учебното заведение и предметите. Предупредих шефката, че ще тръгна по-рано от работа, детегледачката, че ще взема Ели по-рано, а приятелка щеше да я гледа, защото миналата седмица на РС на сина се озорих с нея. Добре, че синът в последния момент разбрал, че опън ивнинга се отменя, заради времето и айде с шефката говорих, че оставам, с детегледачката, че Ели ще си седи до по-късно, с приятелката, че няма ангажименти  Crazy Тренировката на сина също е отменена и като по чудо сме си в къщи тримцата без ангажименти  Heart Eyes Направих пиле с къри и черешов кейк и седнахме всички заедно на масата  Flutter Е, кажете сега, как да се оплача от времето  Embarassed

# 493
Стояхме към 5 часа и така и не стигнахме в къщи. Ще спим в един хотел. Тъкмо хапнахме в ресторанта.
Хлапетата ще ходят лятото и през зимния халф търм , като аз ще съм за малко , те ще останат за цялата ваканция

# 494
  • На село (близо до Лондон)
Ох, golden ужас е това със трафика! Децата не са ли на училище утре?

Тук много силно духа, Филип е на футбол тренировка с баща му ще ги издуха.
Аз съм в подготовка на рожденни дни на моите деца. Едниния го направихме. И детето искаше само 4 деца от класа и още 5-6 други приятелчета. Не бяха много деца и беше в къщи, много хубаво и весело.

Но сега Филип иска да поканим 24 деца, все най-близки приятели за неговия рожден ден. Започнахме от 32  #Crazy. Мъчих го да намали още бройката, но не става. Сега ги поканих всички пък да видим кой ще може да дойде. Близо до Коледа се пада и може доста да ходят на почивка  Praynig. Знам си аз той така ми тръгна от reception, по цял клас да каним ooooh!. Дано Питър ми е с по-скромна бройка, като дойде неговия ред. Направо не ми се мисли тогава ще е три месеца (октомври, ноември и декември са им рожденните дни) по ред яли, пили и се веселили Party Party Party.

Вие какви партита правите на децата си? По цял клас ли каните или по-малка бройка деца? В плай ареа или вкъщи? Ще ми е интересно да споделите и да каква възраст продължава това. Кога започват да си канят 3-4 приятели за по кино/пица?

Общи условия

Активация на акаунт