Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 044
  • 729
  •   1
Отговори
# 720
Поне няма да ти се трупат нови, засега.
Когато някое наше момче спечели едно проектче за усвояването на едни пари,
пренапишат и рестартират системата, пак ще цъфнем. Само заради ЕГН-тата си.

# 721
  • Лондон
Толумбата, къде изчезна, кака? Търся те, търся те Heart Eyes

Аз съм живяла 33 години в тази държава, борила съм всички системи, комунистически, демократични... и все така си мисля, че няма да им се дам Laughing Сега ще подам декларация, защото мога, и защото сега си ходим по-често заради ваканциите и не искам някой някъде да ме спре и пред детето да ми каже,  че съм длъжник на държавата #Cussing out Имам в предвид случаите, които се спрягаха в едни други тема за спиране по границите и др. такива

По въпроса на имотните данъци и таксата смет майка ми е стигнала до взимане на мнение от омбудсмана, в моя полза е било, ама на - община Витоша в София казва той е никой и не ги интересува тяхното мнение... та ще ги борим, няма как, но е простотия наистина Sunglasses

За гражданството се замислих newsm78, ако много се ядосам и искам да го сменя, то нямам с какво, друго гражданство си нямам Tired

# 722
гражданин на света  Mr. Green

# 723
  • На село (близо до Лондон)
298 явно ще трябва да се пращат декларации. Мога ли само по пощата и как трябва да се изпрати препоръчано? Нямам упълномощено лице в София

Също така четох за лицата с двойно гражданство, някои такъв и какво се прави?
Отивам да приспивам дЯцата, мерси много за които помогне със съвет  bouquet   

# 724
298 явно ще трябва да се пращат декларации. Мога ли само по пощата и как трябва да се изпрати препоръчано? Нямам упълномощено лице в София

Също така четох за лицата с двойно гражданство, някои такъв и какво се прави?
Отивам да приспивам дЯцата, мерси много за които помогне със съвет  bouquet   

Изпрати я по пощата Recorded Signed For и си запази бележката.
Провери обаче до кой точно клон на НАП да я пратиш, най-добре е да звъннеш на службата към която мислиш че си и да потвърдят или да ти кажат на коя.
Самите служители дават противоречиво инфо за двойното гражданство и задълженията.
На този етап това е положението, с тази декларация уж ни освобождават от задълженията, породени от българското ни гражданство.
След година не знам какво ще измислят.
Няма да ме учуди, ако решат, че трябва да плащаме данъци на парите които изкарваме в чужбина.

# 725
  • На село (близо до Лондон)
298, здрава да си! Мерси много за информацията, аз се върнах и прочетох и по-ранните ти публикации. Ще се обадя утре на службата, аз съм към Младост, да видя точния им адрес и ще ги изпратя препоръчано с подпис.

Друг въпрос които сега ми дойде пак свързан. Моята адресна регистрация в София е на бившия апартамент на родителите ми, които те продадоха преди 11 год. Но аз още се водя на този адрес. Нямам бълг задграничен паспорт, само лична карта, която подменях 2011 пак на старата община. Не поискаха да ми сменят адреса. Едно време, като си вадих на 16г лична карта си спомням че трябваше да ме впишат в домовата книга на блока. Обаче сега идея си нямам как да стане. Ако някои има опит как се сменя адресна регистрация в България, при положение че нямам постоянен адрес никъде, да даде съвет. Бих искала да ми идва кореспонденция на адреса на баща ми. Ако решат да ме осъдят за здравните застраховки няма къде да ме уведомят Sick 

# 726
GI за смяната на адрес виж тук http://docs-bg.blogspot.co.uk/2010/02/blog-post.html. В София по се вживяват, в Плевен аз като ходих само казах, че си го сменям, попълних една бланка и готово. Мисля, че ЕСГРОН или нещо такова се казваше службата-където се вадят актове за раждане, смърт и тн, ако го знаеш при вас къде е.
  За двойното гражданство и здравните осигуровки виж това
  ***Българи с двойно гражданство, които не живеят постоянно (повече от 183 дни през календарната година) на територията на страната, не подлежат на задължително здравно осигуряване в България. Те доказват периодите, за които не са длъжни да внасят здравноосигурителни вноски у нас с документи, които удостоверяват, че са граждани и на друга държава, както и че не живеят постоянно на територията на България, т. е. повече от 183 дни в рамките на календарна година. Документите се подават в офис на НАП. Това може да стане лично, чрез пълномощник или по пощата с обратна разписка. Адреси на офисите и дирекциите на НАП може да се намерят на интернет страницата на агенцията www.nap.bg.

Всеки документ, издаден на чужд език (изключение на унифицираните европейски документи) трябва да бъде преведен на български език от заклет преводач при представянето му в НАП.***

Този цитат е от сайта на НАП http://www.nap.bg/ Предполагам трябда да пратиш копие на англ. си паспорт.  НАП имат мейл, на който можеш да задаваш въпроси   infocenter@nra.bg, така и черно на бяло ще имаш отговори и няма да въртиш сметки на телефона.
  Доколкото разбрах, тези декларации са само за тези, който имат висящи месеци и не са декларирали, че са в чужбина.

# 727
Няма да ме учуди, ако решат, че трябва да плащаме данъци на парите които изкарваме в чужбина.

Нали има договори за предотвратяване на двойното данъчно облагане.
http://www.hmrc.gov.uk/taxtreaties/in-force/bulgaria-uk.pdf
http://www.hmrc.gov.uk/taxtreaties/dtdigest.pdf

# 728
GI за смяната на адрес виж тук http://docs-bg.blogspot.co.uk/2010/02/blog-post.html. В София по се вживяват, в Плевен аз като ходих само казах, че си го сменям, попълних една бланка и готово. Мисля, че ЕСГРОН или нещо такова се казваше службата-където се вадят актове за раждане, смърт и тн, ако го знаеш при вас къде е.
  За двойното гражданство и здравните осигуровки виж това
  ***Българи с двойно гражданство, които не живеят постоянно (повече от 183 дни през календарната година) на територията на страната, не подлежат на задължително здравно осигуряване в България. Те доказват периодите, за които не са длъжни да внасят здравноосигурителни вноски у нас с документи, които удостоверяват, че са граждани и на друга държава, както и че не живеят постоянно на територията на България, т. е. повече от 183 дни в рамките на календарна година. Документите се подават в офис на НАП. Това може да стане лично, чрез пълномощник или по пощата с обратна разписка. Адреси на офисите и дирекциите на НАП може да се намерят на интернет страницата на агенцията www.nap.bg.

Всеки документ, издаден на чужд език (изключение на унифицираните европейски документи) трябва да бъде преведен на български език от заклет преводач при представянето му в НАП.***

Този цитат е от сайта на НАП http://www.nap.bg/ Предполагам трябда да пратиш копие на англ. си паспорт.  НАП имат мейл, на който можеш да задаваш въпроси   infocenter@nra.bg, така и черно на бяло ще имаш отговори и няма да въртиш сметки на телефона.
  Доколкото разбрах, тези декларации са само за тези, който имат висящи месеци и не са декларирали, че са в чужбина.

Който се върне в БГ, ще трябва да доказва къде е живял, за колко време, осигурявал ли се е и т.н.
Дали има двойно гражданство или не ще трябва да доказва, показва, превежда, ще трябва да си извади справка от МВР за датите на които е влизал и излизал в страната.
Това към днешна дата, но също така имаме възможност да ни отпишат като длъжници подавайки една декларация.

Не можеш да знаеш имаш или не висящи месеци, можеш да се отпишеш!
Нямам никакво намерение да споря. Споделих го с вас, както и с всичките ми приятели, всеки решава какво да направи.
Единствената БГ институция, която ми е отговорила на електронна поща е било Министерство на вътрешните работи, от други на които съм писала никога не съм получила отговор.

-------
Алиса, точно на вечеря го коментирахме това Simple Smile, мъж ми ме успокоява, че няма как да го направят това, но имайки предвид кой ни управлява, не знам какво може да му хрумне утре (не дай Боже да му дадат втори мандат).

# 729
  • Манчестър
Хайде на новата тема.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=693797.0

Общи условия

Активация на акаунт