На ръба съм...

• 60 221
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София

Много смело ги твърдиш тези неща. Ние не говорим само за апартамент. Моето изказване беше за ИМОТ (апартамент, магазин, атилие, гараж и други). Това с декларирането на апартамента и по-ниския данък е така, но ако не се натискаш да плащаш по-нисък данък и за двамата имат по един апартамент в допълнение към семейното жилище и си се водят само на името на единия, то титуляра си плаща данъка. Така че всичко зависи какво си декларирал в общината. Но при развод си претендираш за 50 на 50 за всичко от годината на сключване на брака независимо от името на което се води  Mr. Green Mr. Green
Mr. Green Mr. Green То затова държавата ни е на такова дередже. Аз ти казвам как е по закон, а ми е ясно, че много хора биха ползвали закона само при полза, не и при задължение. А за данъка не си ме разбрала, при всяко следващо жилище става по- висок, не по- нисък и като не го декларираш ощетяваш държава, която, ако има инициатива може така хубаво да те глоби, че тая половина да ти излезе през носа.

А за претендирането- можеш да претендираш за всичко, но друг е въпросът дали ще ти се получи. Виж назад Аззи много добре го беше обяснила.

Е именно декларираш че едното жилище е семейно, защото искаш да плашаш на Дянков по-малко. Иначе ако не го декларираш си плащаш пълния данък и за всичко останало е така - пълен данък. Но на който се води, той плаща

# 1 006
Мисля, че вяра вече можеш да имаш само на себе си.
Ни закони, ни някой друг, независимо дете, майка , баща, брат , сестра, а пък за снахи и зетове...

# 1 007
  • София
Ами, завих, защото ми мина емоционалното действие от семейната драма, лошотията на съпруга, и все повече на очи започнаха да ми бият материалните неща. Също такъв завой направих и в темата със скока от стратосферата, когато след емоцията от новото събитие, дойдоха подробностите от пейзажа, които ни бяха спестени. В началото на темата ни в клин - ни в ръкав се появи реплика за апартаментите, после как родителите й са я прецакали и няма къде да живее, после не се знаеше на чие име е НА, после се оказа, че се знае... определено има градация. За три дни такъв светкавичен развой в знанието и действията не бях наблюдавала досега в никоя тема.

# 1 008
  • София
Андариел, голям завой направи !
Според теб една жена хем не трябва да се презастрахова по време на брак, хем обаче не трябва и да лежи на чуждите имоти и да е зависима от чуждите пари.

Значи само в случай,че двамата са яли и пили по равно 20-30 години, само в такъв случай трябва да възтържествува справедливост и всичко да се подели по равно. Да де ама не.

Е, че то ще остане ли нещо за ядене и пиене, ако апартамента и колата не дойдат на готово  Mr. Green Mr. Green

# 1 009
  • София
Ами, завих, защото ми мина емоционалното действие от семейната драма, лошотията на съпруга, и все повече на очи започнаха да ми бият материалните неща. Също такъв завой направих и в темата със скока от стратосферата, когато след емоцията от новото събитие, дойдоха подробностите от пейзажа, които ни бяха спестени. В началото на темата ни в клин - ни в ръкав се появи реплика за апартаментите, после как родителите й са я прецакали и няма къде да живее, после не се знаеше на чие име е НА, после се оказа, че се знае... определено има градация. За три дни такъв светкавичен развой в знанието и действията не бях наблюдавала досега в никоя тема.

Е сега и комисията за произход на доходите ще я погне  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 010

Истината е, че е тъпо човек да не знае на чие име и в какъв режим е собствеността върху имота в който живее. И какви са му опциите в случай на... нали.
 Затова си опичайте акъла.

Иначе развоя в емоциите на авторката си е съвсем обичаен - паника, пълно незнание на основни неща, и леко осефирясване по посока на уреждане на най-необходимото.
 Само не знам защо продължавате да и внушавате, че няма никакъв принос и  право на нищо от морална гледна точка, като че ли девет години някой друг се е грижил за това семейство.

# 1 011
Не отговарям, Ирис, защото не моят живот е обект на разискване, аз не съм пускала тема, нито съм искала съвет! Страничен наблюдател съм, старая се да бъда възможно най-обективна. Нали ужким за морал, за честност... дрън-дрън!

Има време някой да светне свекъра какви ще са последствията, все още няма нищо подписано. Като гледам, всичко си е едно и също откак светът светува - моралът е за другите, ние лесно се лекуваме с материалното.
Андариел, защо смяташ, че свекър и свекърва се прецакват? Това ми е чудно. Много. Според мен те правят най-доброто в тази ситуация, за да си защитят интереса - осигуряват внучето си и майка му, защото, Андариел, майката ще отглежда детето си, не филянкишията. Много близко до акъла е, че ако майката е зле материално и неосигурена, то и детето ще страда. Много морално е да искаш отстрани това, нали? За себе си би ли го поискала, а за децата си?   Ще се лекуваш ли в такава ситуация на улицата, Андариел, с деца и "морал" под мишница?

# 1 012
Ей,направо съм отвратена!!!! Как може бе момичета,голям змиярник заформихте.Какъв ви е проблема?! Момичето си изплака мъката и съм убедена ,че вече горчиво съжалява,че го е сторила.Има въпроси,които са напълно логични и нормални.Естествено ,че ще претендира за апартамента.Напълно логично.Ако не го направи бих я обявила за луда! И за издръжка ще претендира естествено.Колкото по-голяма,толкова по-добре.Абсолютно не вярвам,че която и да е от вас,която я обвинява в меркантилност, би си излязла от апартамента с детето на ръце и да е доволна от 80лв издръжка. Няма никакво значени,че той или свекър й изплатили имота.Задължение на мъжа е да осигури покрив за детето си и майката ,която го отглежда.Като е решил ,че му се скита още и му се живее,хваща си парцалките и се изнася. Аман от комплексарки и злобарки тука #2gunfire

# 1 013
  • София
Ей,направо съм отвратена!!!! Как може бе момичета,голям змиярник заформихте.Какъв ви е проблема?! Момичето си изплака мъката и съм убедена ,че вече горчиво съжалява,че го е сторила.Има въпроси,които са напълно логични и нормални.Естествено ,че ще претендира за апартамента.Напълно логично.Ако не го направи бих я обявила за луда! И за издръжка ще претендира естествено.Колкото по-голяма,толкова по-добре.Абсолютно не вярвам,че която и да е от вас,която я обвинява в меркантилност, би си излязла от апартамента с детето на ръце и да е доволна от 80лв издръжка. Няма никакво значени,че той или свекър й изплатили имота.Задължение на мъжа е да осигури покрив за детето си и майката ,която го отглежда.Като е решил ,че му се скита още и му се живее,хваща си парцалките и се изнася. Аман от комплексарки и злобарки тука #2gunfire

В БГ грижите за детето и покрива са 50 на 50, както и имотите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 014

В БГ грижите за детето и покрива са 50 на 50, както и имотите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Много са малко бащите дето след развода поемат 50% от грижите за детето.

# 1 015
  • София

И много са малко майките, които не искат 50 : 50 след развода /за прословутите имоти имам предвид/  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 016

И много са малко майките, които не искат 50 : 50 след развода /за прословутите имоти имам предвид/  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Отделен е въпросът колко от тях ги получанат!

# 1 017
Аз не съм съгласна с това, че закона й дава право след това да се разпорежда с имота.
При такъв случай, ако съм от страната на свекърите не бих прехвърлила имота.

# 1 018
  • София
Аз не съм съгласна с това, че закона й дава право след това да се разпорежда с имота.
При такъв случай, ако съм от страната на свекърите не бих прехвърлила имота.

А има време, ще се осъзнаят  Mr. Green Mr. Green Тя и авторката зачезна нещо  newsm78 newsm78

# 1 019
  • България-Швейцария
Но на който се води, той плаща.
Ако жилището има акт 16.
Ако няма - нищо не плаща, 'щото сградата реално може и да я има, но за данъчните тя не съществува.
И за банките не съществува, вече не приемат за обезпечение имоти без разрешение за ползване.
Оттам идва цялата обърквация със собствености, СИО и прочее.

Истината е, че е тъпо човек да не знае на чие име и в какъв режим е собствеността върху имота в който живее. И какви са му опциите в случай на... нали.
Изобщо не е тъпо.
Имам примерно апартамент срещу обезщетение в сграда, построена преди 10 години върху мой имот, предприемачът обаче не успя да й извади разрешение за ползване. Отстранила съм го със съдебно дело и съм си във владение на имота, който имот обаче акт 16 няма и скоро няма да има, въпреки че го ползвам. Аз си го водя мой и никой не ми претендира за нищо. Хипотетично обаче - сключвам брак, а след това сградата се сдобива с Акт 16. И изведнъж собствеността ми отпреди въпросния брак се озовава в СИО. Много хора това не го знаят, оттам и объркването.

Общи условия

Активация на акаунт