ЕВРОВИЗИЯ 2012-2013 - полуфинали и финали

• 36 667
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Във френския форум автоматично мненията се разделиха на две - има хора, които са доволни и други, които не харесват "Вода". Аз нямам мнение, чакам да чуя първо песните и тогава ще кажа.

# 571
При песните също ще има изненади и разнообразие Wink

# 572
Поздравления за избора на БНТ - повече от  добър!!! Елица и Стунджи са нон стоп новатори в музиката и имат осезателно присъствие на сцената - достатъчно за да оставят незабравимо впечатление. Много се радвам  Peace

# 573
Аз малко съм като на всяка манджа мерудия, но съм напълно съгласна с теб. Харесва ми експеримента в тяхната музика и няма никакво съмнение, че са талантливи.

Още снощи исках да напиша, че песента на Норвегия ми напомня на песента на Йоана от близкото минало Hypersoniс.  http://www.youtube.com/watch?v=USP-12QaG1w

# 574
За  Йоана от близкото минало (Hypersoniс) - отначало помислих, че имаш предвид Йоанна от Евровизия 2008 (с Deep Zone Project и DJ Balthazar) , че прилича по лигаво пеене с Криста -булката (Финландия).
После от клипа (не го изгледах докрай - още в началото бях на път да спра, но реших да чуя малко певицата) видях, че имаш предвид сравнение с норвежката Margaret Berger - I feed you my love . Значи това е друга Йоанна, която не знам.
Не харесвам песента на Норвегия и мисля, че и тя си заби автогол като Финландия.

# 575
Относно мотивите за избора - не е импулсивно решение.
На първо време, забавянето тази година беше от гледна точка на това да се види какво изпраща конкуренцията, какви долу-горе ще бъдат песните и на този фон да се вземе решение да изпъкнем. Не е за подценяване като аргумент и полуфиналът, в който се намираме. Полуфинал, в много южна конфигурация, даже предимно балканска - музиката на Елица и Стунджи се харесва много в тези държави.
Отделно Елица и Стоян са много динамично развиващи се артисти, тяхната музика е много интересна, те не могат никога да са клише на Евровизия.
Музиката им и проектите им заслужават да прераснат в цял нов музикален стил в България с надяваме се повече последователи. В контекста на Евровизия това е и възможност да развием някакъв музикален бранд - България, който в бъдеще дай Боже да пробие в Европа, така както се случи с други съседни нам държави. Решението е стратегическо с мисъл за дълготраен отпечатък върху следващите ни участия.
Всеки отива за победа на конкурса, ние също, но нека не с големите приказки напред. Първо е работата (а тя тепърва започва), после са и приказките. Да пожелаем на Елица и Стоян да им върви по ВОДА!

# 576
Много, много хубава новина!!  Peace

# 577
Момичета, айде подреждайте топ 10.  Песните станаха 11. По-лесно ми е да редя след всяка нова песен.
12 - Дания
10- Швейцария
8- Исландия
7- Малта
6- Норвегия
5- Украйна
4 - Албания
3 - Литва
2 - Беларус
1 - Финландия
Белгия - 0 точки  Mr. Green

Сан Ремо почва в сряда.

# 578
  • España
Браво,чудесен избор ,Елица и Стоян са перфектни!

# 579
Все още нямам топ песен - много се надявам да я намеря сред предстоящите  избрани. Подреждам избраните 11 песни ориентировъчно така:
5т. Исландия и Малта
4т. Беларус, Литва  и   Норвегия
3т. Украйна, Финландия  и Белгия (дикцията на белгийския изпълнител е ужасна и разваля песента)
2т. Швейцария  и Албания  - не мога да се отърся от мисълта за наличие на плагиатство
1т. Дания чудесно начало с духовия инструмент, последвано от едно агресивно задъхано пеене на певицата, която тотално ме кара да прекъсна песента

# 580
И аз още нямам голям фаворит тази година, харесвам Исландия, Дания и Украйна. Другите ми бледнеят.

# 581
И аз още нямам голям фаворит тази година, харесвам Исландия, Дания и Украйна. Другите ми бледнеят.

Е, това е добра предпоставка българската песен да ви стане голям фаворит тази година Simple Smile Wink

# 582
Очаквам Елица и Стунджи да ни предложат интересни песни - дори се чудя дали ще мога да избера коя е най-добрата, защото по принцип харесвам всичките им изпълнения. Всяко тяхно представяне е на високо ниво. Това са музиканти, които творят с амбицията за високо качество.
Не съм максималистка да мисля за наша победа на конкурса Евровизия - има толкова други обстоятелства при гласуването за/от държавите, които са встрани от реалната музика. Свидетели сме на класирането на отлично представени песни (Исландия 2012(20-то място); Великобритания 2012 (25-то място)....  на крайни места за сметка на посредствени песни на по-предните места. Но това е стечение на обстоятелствата, а не неуспех - тези песни остават трайно в паметта ни.
Вярвам в доброто представяне на Елица и Стунджи и се надявам и другите да го оценят и повече хора да гласуват за тях!

# 583
Цитирам два възторжени поста.
 Ankara:"Ah enfin une bonne nouvelle !
Water c'est géniale, ils sont mes 3ème de 2007.
Te Obicham Bulgariaaa "

Steph77:"Oh mon Dieu, c'est pas vrai, c'est pas vrai, mes chouchous YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS          
Voilà la chanson que je vais adorer, il ne peut en être autrement tellement je suis fan d'Elitsa et Stoyan, mes gagnants de 2007

Super content   Grinning"
  Стеф77:"Боже мой, не е истина, не е истина, моите любимци
Ето песен, която ще обожавам, не може да бъде друго, толкова съм фен на Елица и Стунджи, моите победители 2007"

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Сан Ремо почва утре.  Shocked Проклетия календар на французите започва с неделя, а не с понеделник и това ме е объркало. Още не знам дали ще имам късмета да го гледам онлайн.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 18:48 от Morphea

# 584
И аз прочетох много благоприятни коментари в чуждестранните евровизионни сайтове по повод  участието на нашите.
Ето сайтове с коментари
http://www.eurovision.tv/page/news?id=elitsa_and_stoyan_to_represent_bulgaria
Gloria_Chen от Китай :"Вода" е евровизионна легенда".

http://eurovisiontimes.wordpress.com/2013/02/10/bulgaria-elitsa- … ankulov-selected/  - тук има и странно съвпадение (в голяма степен) с моята класация на досегашните 11 песни:

Shevek says: February 10, 2013 at 12:05   
"This is mt first attempt to rank the 2013 known songs:
1. Malta (grower)
2. Norway (grower)
3. Iceland

4. Albania (grower)
5. Belgium (grower as long as he improves the vocals.)
6. Lithuania (grower as long as he focus on the good song and not on vaguely pretentious stuff)
7. Ukraine (I don’t see much in this one either)
8. Switzerland
9. Finland (grrrr LOL)
10. Denmark

11. Belarus (get lost!)"

Esctoday http://www.facebook.com/esctoday :
-Maciej Wojewoda: Спомням си, тяхното изпълнение от ESC 2007! То беше невероятно
-Joshua Youkhana: Да, моят нов фаворит. Аз предсказвам бъдещето
-Richard Mole: Отлично. Аз отговорих на анкетата миналата година и казах, че те (БГ) трябва да ги върнат. Добър съвет!!
-Samir Kapidzic:   Gooood
-Shai Cohen: yesssss!!!!
-Gianluca Da Siena: LOVE!!!!! Сега искам България във Финала
-Titta Saarenkivi: Брилянтна новина!
-Anti-Crisis Boy: Голяма новина. Много съм щастлив...    
-Александър Алексиев:   Elitsa Todorova and Lira Dance, World -Culture Festival, Berlin
-Gianluca Da Siena:  Колко жалко, че не мога да гласувам за България във втория полуфинал (Аз съм италианец)

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 20:31 от Isis

Общи условия

Активация на акаунт