ЕВРОВИЗИЯ 2012-2013 - полуфинали и финали

• 36 667
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Аз също се радвам на положителните чуждестранни коментари.  Peace Е, има и негативни такива, но няма как.

# 586
Нашата песен не е лоша (Норвегия). Не беше моя фаворит на финала, но съм доволна. Всъщност тази година за пръв път и 4-те песни на нашия финал ми харесаха. Нито една не ми се отличи като особено силна спрямо другите, но една от тях ми се стори подходящ танцувален формат за този конкурс. Е, не спечели, но пък мъжът ми е доволен, защото той беше за песента, която спечели.  Laughing А тя спечели с почти двойно повече гласове от тази на второ място.

# 587
Аз бях за  Annsofi!   Бях поставила Margaret Berger на 2-ро място предвид нейните   вокални качества, но песента не ме въодушевява, лъха студенина. Във всеки случай Margaret  е добър избор в сравнение с останалите норвежци.

Песните на Австрия могат да се прослушат тук http://songcontest.orf.at/ - те са само пет. Класацията:
1. Back To Fantasy (The Bandaloop)
1. Feels Like Home (Yela)
1. Rise Above The Night (Falco Luneau)
1. Shine (Natália Kelly)
2. Give Me A Sign (Elija)

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 19:23 от Isis

# 588
Песента на Ансофи е написана от Рибак. Не е лоша, но изобщо не е за Евровизия. Иначе момичето има много хубав глас, просто тази песен ... аз заспах, докато я слушах.  Sleeping Цирк Елиасен, дето подскачаха двамата младежа с червени и сини дрехи ... по принцип имат хубави песни, ама тая не беше нещо впечатляващо. Въпреки това от четирите финални единствено помня мелодиите на Цирк Елиасен и на Аделен. Ансофи и Маргарет изобщо не мога да си спомня как звучат. Аз пуснах един глас за Аделен, защото ми се стори, че тя е с най-подходящ формат за Евровизия. Аделен е половин испанка и то си пролича от песента и стила.  Laughing

Но ... както се казва тук, не е важно да победим, а да бием шведите.  Laughing

# 589
Ето го любимото ми изпълнение, така искам да се представи в Малмьо:

И с него ви поздравявам - с най-добрата според мен песен на конкурса от тази година засега, която за съжаление не спечели:

# 590
Очаквах днес да прочета вашите коментари за снощната първа вечер на Сан Ремо 2013, но йок.  Аз се бях заредила пред ТВ-RAI 1 и началото с хора от "Набуко" беше многообещаващо. Но водещите не ми харесаха. особено Лучана Литицето (била артистка), която прекалено кудкудякаше и се смееше не на място. Изненадващо впечатление ми направи неколкократното сядане на водещите на земята (подиума) и оттам дръпваха речи.Определено ми липсва присъствието на Джани Моранди

Много дълга вечер, с дълга артистична пауза в средата, със споменаването на Берлускони,........  Участниците изпълниха по 2 песни и разни елегантни личности посочваха по-добрата (от гласуването на зрители и жури) - вероятно тя ще остане по-нататък за конкурса (?). Ето участниците:
1. Marco Mengoni - Bellissimo / L’essenziale
2. Raphael Gualazzi - Sai (ci basta un sogno) / Senza ritegno имах по-големи очаквания към него
3. Daniele Silvestri - A bocca chiusa / Il bisogno di te
4. Simona Molinari con Peter Cincotti - Dr. Jekyll and Mr. Hide / La felicità
5. Marta sui tubi - Dispari / Vorrei
6. Maria Nazionale - E’ colpa mia / Quando non parlo
7. Chiara -  Il futuro che saà / L’esperienza dell’amora   хареса ми  Peace     След края на песента, по-надолу в страницата са и клиповете на другите изпълнители.
========================================

Довечера, Сан Ремо - втора вечер, 21.35 ч.(20:35 СЕТ)
http://www.sanremo.rai.it/dl/portali/site/page/Page-5542e590-c15 … e4651290de93.html
http://www.rai.tv/dl/RaiTV/dirette/PublishingBlock-64203784-70f7 … tml?channel=Rai+1

Категория Campioni (добре познати изпълнители):
1. Modà – Come l’acqua dentro il mare / Se si potesse non morire (в 22.08 ч.)
2. Simone Cristicchi – Mi manchi / La prima volta (в 22.20 ч.)
3. Malika Ayane – Niente / E se poi  (в 22.56 ч.)
4. Almamegretta – Mamma non lo sa / Onda che vai (в 23.16 ч.)
5. Max Gazzè – Sotto casa / I tuoi maledettissimi impegn  (в 23.34ч.)
6. Annalisa – Non so ballare / Scintille (в 23.48ч.)  най- добрата изпълнителка Scintille’ - Annalisa
7. Elio e le Storie Tese – Dannati forever / La canzone mononota (в 00:16 ч.)

В 22.44ч. - Карла Бруни на сцената ! Накараха я  да седне на подиума и да акомпанира с китарата на кудкудякащата водеща, която едва пее.

0.02ч. гост Asaf Avidan (Израел) - абсолютно не ми допада гласа му.

Категория Giovani (нови изпълнители)- кандидати за Евровизия:
1. Renzo Rubino – Il Postino  (в 00.49 ч.)   класира сe за финала. хубава песен, съчетана с оперно пеене
2. Il Cile – Le parole non servono più (в 00.55 ч.)
3. Irene Ghiotto – Baciami?  (в 01. 01ч.)
4. Blastema – Dietro l'intima ragione (в 01.06ч.)  класират се за финала

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 01:23 от Isis

# 591
Isis, аз се тревожех дали ще мога да гледам онлайн, пък накрая заспах. Вдигам кръвно напоследък и не се чувствам много добре. Първо естествено, че ми липсва Джани Моранди. Второ - сцената минала година беше някак по-красива - цялата зала беше в синьо. Сега има някакви златисто жълти декори, които са грозни. Решението за оркестъра е интересно - не съм виждала оркестър на няколко нива.
Тази сутрин послушах няколко песни и за моя изненада нищо не харесах. Едва ли ще мога да гледам вечер повече от час час и половина и  ме е яд за снощи.

# 592

Как ще изглежда сцената > http://www.facebook.com/photo.php?fbid=423542214387878&set=a … ype=1&theater

Като в Дюселдорф...  Confused

# 593
Песента на Словения за Евровизия 2013, представена днес  - в типичен евровизионен стил.
Hannah Mancini - Straight Into Love (Slovenia Eurovision 2013)

Песента на Кипър за Евровизия 2013, представена днес - романтична балада
Despina Olympiou - An Me Thimase (Cyprus Eurovision 2013)

Довечера, 21.15 ч. (20.15 CET) финал на Германия (от Хановер). Гости: Lena и Loreen  
http://live.daserste.de/int/index.html#programm   С 12 песни и следното гласуване:  1/3 интернет гласуване,  1/3 гласуване от телевизионните зрители и 1/3 гласуване от журито (Roman Lob, Mary Roos, Anna Loos, Tim Bendzko и Peter Urban).

21.45 ч. (20.45 CET) Третата вечер на Сан Ремо 2013  
]http://www.sanremo.rai.it/dl/portali/site/page/Page-5542e590-c1 … 4651290de93.html]
- с 14-те артисти от главната категория Campioni, които ще изпълнят избраната песен от първите вечери;
- и другите 4 млади изпълнители от категория  Giovani
Все още не е обявено официално от коя категория ще бъде избран представителят на Италия за Евровизия - това ще се разбере в събота, 16 февруари.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 18:23 от Isis

# 594

ААА, песента на Словения е страхотна! Много ми харесва!   Grinning Песента на Кипър е много хубава, не е някаква блудкава балада...

# 595
Да, хубави песни са. Трябва обаче да се изчака обявяването на всички песни за да може да се направи класацията.  За мен водеща е песента и в тази връзка бих простила някои гласови неточности на изпълнителя.

Моят топ 3 за Германия:
1. Saint Lu – Craving
2. Finn Martin – Change
3. Ben Ivory – The Righteous Ones

# 596
А на мен кипърската песен не ми харесва.

# 597
Кефи ме германската селекция. Имат най-различни песни. Исис от твоите три най ме кефи Finn Martin – Change, много позитивна песничка. И клипа и е хубав.
Словенската песен е като всички останали в този стил - безлична ми е. Кипърската също не я запомних, но звучи нежно.

# 598
# 599
В приятно очакване сме към Елица и Стунджи – чудя се защо и петте песни не се оценяваха  в широк формат – от зрителите и журито. Това са само 5, а не 25 песни за да има и предварителна селекция. Гласуването 50/50 е балансът между оценката на музикалните корифеи и зрителския вкус, който е потенциално водещ (както снощи на косъм при финала на Германия.

Песента на Германия Cascada – Glorious

Прозрачно гласуване! Телевизионни зрители - Жури - Интернет гласуване.
01. Cascada – Glorious (10+8+12=30) Добре, че спечели, иначе щеше да е излагация с твърде обикновената песен на LaBrassBanda
02. LaBrassBanda – Nackert (12+1+10=23)  Голямо разминаване между оценките на зрителите (10т. и 12т.)и журито (1 т)
03. Söhne Mannheims – One Love (7+5+5=17)
04. Saint Lu – Craving (0+10+6=16)
05. Nica & Joe – Elevated (4+4+8=16)
06. Blitzkids mvt. – Heart on the line (1+12+2=15)
07. Ben Ivory – The righteous ones (0+10+6=16)
08. Finn Martin – Change (3+6+3=9)
09. Betty Dittrich – Lalala (8+0+4=12)
10. Die Priester – Meeresstern, sei gegrüßt (2+0+7=9)   това е религиозната песен и браво на журито, че е дало 0 т. = песента не е подходяща за Евровизия.
11. Mobilee – Little Sister (5+3+0=8)
12. Mia Diekow – Lieblingslied (0+2+1=3)

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 12:06 от Isis

Общи условия

Активация на акаунт