Аранжиране на маса - тема 5

• 231 185
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • München, Deutschland
Пак съм аз. Simple Smile

Понякога се чувствам като последен мохикан в темата, но се радвам, че не съм единствената все пак. Simple Smile
Преди няколко месеца някой ме беше помолил да си снимам салфетките и ги постнах тук и тогава казах, че според мен всеки десен от тях, си заслужава отделна маса. Започнах с едни, които оприличих на японски, а Япония я свързвам с черно, червено и бяло, строги геометрични форми, но и красиви декорации. Никога не съм била в страната, така че това е от разни снимки, публикации в нета и репортажи, които съм гледала.  Wink

Направих масата с ясното съзнание, че част от нещата въобще не са японски  Wink  и не подхождат на японската изчистеност на масата, но взех цветовете на салфетката и около тях завъртях композицията. За рд получих и черната ароматна свеш с някакъв странен символ отпред и си казах, че сега й е моментът на тая маса.

Не съм си играла да правя колажи, но ако многото снимки дразнят, кажете да ги сложа в скрит текст.  bowuu

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 14:57 от chrissy

# 676
  • Австрия
Въобще не дразнят много снимки, chrissy  Naughty Нали темата е за това?! Пък и.. като компенсация за други (като мен, например  Blush). Харесва ми дейността ти  Peace

Дали да не покажа някои стари снимки, които заради премахнатия Мултиплей не се виждат вече из старите теми?

Нови снимки май нямам, мързел голям  Blush Mr. Green.. а и да искам да направя - не може: развали се моторчето на ролетните щори и са все спуснати. Масата е на тъмно. Докога - не се знае  Crazy

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 16:43 от DimS.

# 677
И мен не ме дразнят, а напротив. Радвам се на снимките. Grinning

# 678
  • München, Deutschland
DimS, ние няма да ги познаем, че са стари.  Crazy Пък и човек не може да помни всичко, така че ако ги имаш някъде другаде качени, пускай линкове, ще разглеждаме с удоволствие красотите ти.  Peace

# 679
DimS., показвай, показвай. Много ме беше яд , че не можах да ти видя снимките, като се рових в старите теми. Пусни малко за вдъхновение...
chrissy, харесва ми комбинацията от цветовете, това сламеното много добре се връзва със салфетките. Черно и чевено ми е любима комбинация, но не съм правила такава маса. Ние днес имаме повод, но ще видя дали ще успея с всичко, че много са ми задачите, а и утре ще пътуваме...

# 680
  • Австрия
DimS., показвай, показвай. Много ме беше яд , че не можах да ти видя снимките, като се рових в старите теми. Пусни малко за вдъхновение...

Добре  Laughing

Вероятно съм го споменавала или пък се е виждало, когато са се виждали и снимките, но пак да си кажа: вкъщи акцентът е тъмносин (заради разни тъмносини неща още от ергенското жилище на съпружето  Wink). Столовете в кухнята също са тъмносини, затова най-често ежедневната декорация е в синьо. От години. Признавам, че ми е писнало от този цвят  Confused

е, от време на време 'вкарвам' и някой и друг цвят между синьото:

Това е 'униформата'  Laughing :

Иначе, от 2-3 години насам редувам с бели и цветни покрички, тъй като честичко се налага смяна и пране - моите хора и особено малкият все ми оставят по някое и друго петно  Twisted Evil

# 681
  • München, Deutschland
Ехаааа, възхитих се колко комплекта прибори имаш, в колко цвята и шарки.  Heart Eyes
За толкова посуда не бих имала място вкъщи (4 сервиза май преброих... с точки, зелен, бял и тъмно син...). В къща ли живеете вие? Ако да - благородно ти завиждам за пространството.  Crazy

А такива чаши (много близки) гледах някъде, или е било в Butlers, или в Karstadt,  имаше с различен цвят на столчето, също така по-ежедневни модели и такива за по-официален повод. Бяха доста скъпи, но и много красиви. Не си взех обаче, защото подхождат само, както казваш, ако цялата ти трапезария е решена в такъв цвят + имаш поне 2 подходящи покривки и 2 сервиза. Иначе 1 комплект чаши, който пасва само на едни чинии, ми е малко разточително.  Laughing

# 682
  • Австрия
Мерси, chrissy  Grinning Надявам се да се пораздвижи темата  Peace

Не, живеем в апартамент  Laughing Мезонет. Спалните са долу и не са големи, но пък затова горният етаж е едно голямо помещение - всекидневна и кухненска част (беше, де.. от няколко години цялото жилище е една детска стая  Wink), като кухнята има достатъчно шкафове и.. ще издам една тайна: само един комплект посуда е за 6 души (о, излъгах  Embarassed 2 броя са, но единият е с разноцветни чинии - хитро, нали?  Wink), останалите са за по 4 човека - така имам повече различни.. колко общо - не издавам  Blush Имам и няколко комплекта прибори. Но в ежедневието ползваме два.

И едно укротено червено между синьото:

пп. Хайде сега, вие сте  Mr. Green

# 683
Да знаете че ви чета и много ви харесвам!
Замислям се с какво да разчупя и аз, имам четири кафяви и два в цвят екрю стола. Мебелите в дневната и те са в екрю. Обачеее, имам малко шкафове и всичко е пълно  ooooh!

# 684
  • Австрия
Обачеее, имам малко шкафове и всичко е пълно  ooooh!

И с малко пак може да се получи разнообразие. Кафяво и екрю позволяват всякакви комбинации. Например с тюркоазено синьо  Heart Eyes Имаше чудесни снимки в темата  с този цвят!
Или с фуксия. С червено/корал.. със слънчогледово жълто - лято е  Sunglasses .. с лила.. с почти всичко! Достатъчни са салфетки, свещ и няколко цвята във вазата и цветния акцент вече създава специфично настроение  Peace

# 685
Здравейте Hug bouquet
DimS. обожавам снимките и аранжировките ти, всичко е толкова стилно и красиво, достойно за списание. Много ми харесват сините столове и светлината, която влиза през (предполагам) огромния прозорец. Посуда имаш, толкова много, човек да се чуди колко е голяма кухнята ти Grinning
Много ми е приятно да виждам отново твои неща тук в темичката.
Ние отново за 10- ти път най- малко се преместихме. Та сега съм си в НАС, в Будапеща.
Но багажа ни е още в Англия... та така..
Не смея да си направя тераската с още цветя, че не знам кога пак ще потеглим за друго място и всичко заминава на боклука.
Това слънчогледче ми го подари ММ преди няколко дена и много ме зарадва, та една скромна масичка.
chrissy жесток рожден ден си заформила, а футболното игрище и мен и ММ и накара да се ококорим:shock: ама в ония добрия смисъл. Представям си каква играчка е било направата... Heart Eyes
И Японската маса е много хубава, само сушито липсва  Wink
В Бп имам 2 комплекта посуда Mr. Green ако купя ММ ще ме изсели... понеже няма място, а имам доста неща в Англия.

и още една

# 686
  • Австрия
Дани,  Hug
Не знам как успяваш с това често местене насам-натам  Confused Аз съм абсолютен домошар и ..  Crazy a за пренасянето на посуда ..  ooooh! Затова пък си с богато въображение, креативност и чудесно реализираш красота и уют в дома си т.е. там, където живееш за момента  Heart Eyes Не всеки го може  Peace Терасата ти особено радва окото (ние имаме две, обаче условията са пустинни, правила съм опити - измират цветята)!
Прозорците при кухненската маса за под наклон и да, големки са. Тук се вижда част от тях:

Без ролетни външни щори през лятото е невъзможно за живеене. Но от месец са спуснати изцяло заради разваленото моторче и си е доста тъмничко:

От преди 100 години снимка  Laughing:

Това са стари снимки, разбира се, присъства синьото. Напоследък се стремя да го избягвам.. надявам се скоро да мога да направя нови снимки  Wink

Последна редакция: сб, 16 юли 2016, 12:02 от DimS.

# 687
DimS., много красиви снимки!
Разгледах й блога ти.

Надявам се да не ти е неприятно, но наистина имаш разкошни торти и красоти. bouquet
Обожавам синьото и червеното и доста добре са се съчетали с посудата ти.

Явно имате много комплекти с чаши,чинии, прибори и аксесоари.

Аз уж имам много шкафове в кухнята и са все пълни, но нямам много неща. А ако отворя дума и загледам пак чинии и чаши и мм все казва, че колкото и голяма кухня да ми направи все е наблъскана с неща и все нямам достатъчно стъкларии.  ooooh!

danchika, разкошен пъстър балкон   bouquet

И да не съм без нищо и аз ще пусна няколко стари маси:

# 688
DimS., видя ли, пусна няколко снимки и темата се пооживи. Даже и danchika се включи с нейния пъстър и уютен балкон.
Аз пускам една зелена маса от рождения ден на съпружето. Много зелена стана, но детето помагаше и не исках да ѝ променям аранжировката. Искаше ми се едно пъстричко букетче да имах, но...нямах, така че това е с наличните средства. А и се оказа,че единствено зелената покривка става на разпънатата маса.

# 689
  • USA
choppi, много ми харесват чиниите ти. Вчера ги видях в един магазин и се лепнах за тях, но бяха комплект бели и черни. Бях със сестра ми и тя едва ме спря да ги купя. Иначе идея си нямам как щях да ги пренеса в Америка- в куфара ще станат на сол, а за ръчен багаж са много тежки, че и два комплекта ми трябват.
 DimS, страхотни маси Heart Eyes
Контеса, приядоха ми се козунаци сега. А как се случи с choppi да имате еднакви саксийки?
За балкончето на danchika, каквото и да кажа ще е малко bouquet

И аз слагам едни стари снимки да не е без хич. Понякога си нареждам масата без покривка, защото си я харесвам много.
Скрит текст:

А тук пък се виждат столовете, които украсявам по Коледа

Общи условия

Активация на акаунт