Аранжиране на маса - тема 5

• 231 410
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • Банкя
А много красоти напоследък по всякакви поводи.
 danchika  Покривката   и подложките на столовете комплект ли са или ти сътвори тази гениалност...  bouquet  bouquet  bouquet
Аз си търся платнени салфетки или по точно рънъри в магазините за платове .И си ги шия.

# 61
  • Банкя
Да побутна темата , че сме изпаднали на втора страница.. Joy
масата ми на задушница.

# 62
момичета да ви попитам нещо. имам повод и ще каня гости. мисля да наредя масата с 2 комплекта чинии /една голяма за основното ястие отдолу и същата с по-малък диаметър върху нея/ и прибори около тях. въпросът обаче възниква като се приключи с предястието и обера по-малките чинии как да процедирам като основното ядене не може да бъде поставено на масата. върви ли да обера чиниите под носа на гостите и да им ги върна с храната вътре?

# 63
Не, не е подходящо. Или трябва да сложиш отдолу чиния, която е само подложна и не се ползва за основна, т.е. след като отсервираш чиниите за предястието, в останалата подложна да сложиш основната с ястието в нея, или трябва да сервираш плато на масата с основно и от него да се сервира в останалите основни. Ако нямаш място на масата може да пристигнеш с плато в ръка и щипки и да слагаш по чиниите. После друго плато с гарнитура, сос... Просто чиниите, които вече са били пред всеки вероятно ще са пипани, може даже да са леко мацнати от някава храна, може да са опирани прибори. И да не са, ако събереш чиниите и след малко започнат да пристигат същите чинии с храна в тях и слагаш пред хората, но не се знае дали всеки получава чинията, която преди малко е била пред него, или друга, която е била пред друг, а той е кихал над нея или подобно. За някои ще е гнусливо, но дори да няма такова нещо - не е подходящо.

# 64
благодаря pina, права си! така ще направя Simple Smile

# 65
Бях написала пост по въпроса на amelie, но pina ме изпревари, моето мнение съвпада  затова го изтрих  Peace
Тази седмица няма много аранжори, аз обаче съм на линия hahaha

photo https://picasaweb.google.com/106747088626244467840/TableDecorati … 07695847710366498

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 23:08 от danchika

# 66
В букета ти май има от онези цветя, които са като зелки. Преди 1-2 седмици за първи път видях такова нещо, много странно явление. Идейно е, ама не го знаех, а явно е модерно в момента. Букет от зелки  Laughing  малко и сезонно се вързва  Laughing

# 67
 pina, тези цветя ги има отдавна и са много интересни.Досущ като мини зелки Laughing

danchikabouquet

amelie, не съм срещала сервизи с подложни чинии. Правилно ти е обяснила pina, можеш да сервираш основното от плато с щипка, гарнитурата също от плато,ако има сос - в сосиера, с лъжица в нея! Ако се притесняваш с щипките,остави платата на средата на масата и щипките в тях,гостите да си сипват сами. Предполагам знаеш какво е сервитьорска щипка!
Вторият вариант е да си купиш подложни чинии,чиито диаметър е над 25 см. Тях ще ги покриеш с платнени салфетки и ще сервираш студеното предястие преди гостите.След това отсервираш чиниите и на тяхно място носиш основните.
Дано съм била полезна! Wink

# 68
  • Австрия
върви ли да обера чиниите под носа на гостите и да им ги върна с храната вътре?

върви..само, ако кухнята или там, където стои и се разпределя основното, е в непосредствена близост до масата, така че всеки да подава чинията си сам.

Харесва ми, danchika!  newsm26

Тази седмица няма много аранжори, аз обаче съм на линия hahaha

Е, масата вкъщи 'се слага' лесно.. но процедурата със снимките ми е усилна  Rolling Eyes Отнема време, а и често ме мързи  Blush Особено, когато малкият ми се пречка (а това е.. постоянно Crazy ) Stop

Обаче пък.. без нищо ме е срам да пиша из темата, та..  Wink

пп.

масата ми на задушница.

Да почиват в мир мъртвите!

И... ех, Тарльо.. по никое време огладнях  Mr. Green Hug

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 17:01 от DimS.

# 69
  • Банкя
Много приятна дискусия. Научих много неща.Обикновено не ми се налага да приемам височайши гости.Но трябва да се знаят правилата. Laughing Laughing LaughingЗа сега се радвам , че и ежедневието ми вече не е гола маса с бели салфетки... ако си ги поискат. SickБлагодаря
на всички вас от този форум.

# 70
благодаря ви момичета   bouquet
страхотни сте!
п.п. DimS., моля те, надвий мързела си и ни радвай очите! имаш невероятно чувство за стил и красота!

# 71
Само аз като черна станция да кажа  Embarassed  че ако и двата прибора са от дясно, то ножа трябва да е в дясно от вилицата.

# 72
Е, масата вкъщи 'се слага' лесно.. но процедурата със снимките ми е усилна  Rolling Eyes Отнема време, а и често ме мързи  Blush Особено, когато малкият ми се пречка (а това е.. постоянно Crazy ) Stop

В подобна ситуация съм със снимките, особенно сега, когато навън е мрачно и светлината е ужасна за снимки, то и без това апартамента не е от най светлите... и се ядосвам със снимките. Naughty
DimS. какъв всъщност ти е апарата? Любопитно ми Blush Много ми харесва, че имаш огромно разнообразие на посуда, аз все се местя и докато се сдобия с каквото ми трябва го зарязвам и заминавам на следващото място и уви нямам кой знае колко неща, старая се иначе.
Полседната снимка е много красива, особенно кърпите за ядене(салфетките).   bouquet
Pina чакам и ти скоро да се включиш, да знаеш, заради тебе днес си купих нови платени салфетки Mr. Green като ги видях ми харесаха и си викам срамота само с хартиени Hug
amelie Много ще се радваме да видим масата за гостите Peace

photo https://picasaweb.google.com/106747088626244467840/TableDecorati … 08073177724387458

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 17:02 от danchika

# 73
Нещо нямам вдъхновение  Thinking  И тук стана много мрачно, особено вчера и днес - никакви снимки няма да станат  Confused  Аз снимам с най- проста сапунерка, голяма мъка. Иначе в неделя направих опит да си събера шишарки, но не много успешен, май не отидохме в правилната гора. Имах идея за маса с шишарки, но има време, предстоящите месеци тъкмо се вързват.

# 74
Днес бях на пазар и си купих мини шишарки и изкуствен сняг.... тук е студено и не ми се ходи да издирвам в парка, въпреки солената цена на шишарките взех 1 пакет.
А за "сапунерките" миналата година ми откраднаха от хотела скъпия апарт... бях потресена и 1 година снимах с обикновен (сапунерка)... пак стават снимките стига да е хубаво времето, наскоро си купих Canon EOS 600D и съм доволна.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 18:49 от danchika

Общи условия

Активация на акаунт