Семеен бюджет

• 134 454
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 305
В разни държави лекарствата са безплатни за деца до 18г., но ние не сме от тях.

# 1 306
Моят син се оказа мно...го проблемен в тази насока Rolling Eyes шопинг маниак е, и аз не разбирах как се превърна в такъв, но мисля, че наредих пъзела, в момента в който видях за какво става дума когато майки взимат деца от тяхната група  Shocked носят им играчки или лакумства и там ги отварят и се хвалят и даже нещо от сорта чух "моята майка ми купува защото ме обича, а твоята не" и ние някак  се подведохме по това, а  и нямаше проблем да купим денес яйце, утре барни, после сок, дребна играчка.., да обаче дойде момент в, който това се превърна във фикс идея трябва на всяка цена нещо да се купи  ooooh!  Ние сме си виновни не усетихме навреме на къде вървят нещата и сега се чудим как да обясняваме, че светът не свършва ако няма "зайо байо" и че се обичаме дори и да нямаме пари за подаръчета. Взе да свиква и сега не всеки ден иска нещо или ако иска при отказ не е такава истерия каквато беше преди.

# 1 307
беба28, е това вече е кофти. Но....както има свикване, така има и отвикване.
И моята щерка имаше момент, в който задължително искаше "подарък" като се прибера. Но аз просто казвах, а и до сега, че съм била на работа, а не по магазините, за да търся подаръци. )
Но пък сок и др. подобни неща винаги има в къщи, не ги смятам за някакво изключение.

# 1 308
  • София
Ох, и аз научих малкия да минаваме през едно магазинче след градина. Embarassed
Но там поне сладките са евтини, така че купувам нещо до 50ст.
От друга страна това магазинче ме отърва от една истерия след градината, с която ни чуваше целия квартал, докато се приберем и беше голяма мъка.

# 1 309
Препарати за почистване купувам веднъж в месеца, че и по-рядко. Доместос, 1за мивката, 1за печката. Нямам ламинат или паркет (естествен паркет, но върху него има килим) така че такива препарати не ми трябват. Тук да са максимум 20лв.
Т.хартия си купувам от промоции, там вървят да речем към 20лв. месечно.

мани го доместоса.аз мия с гола вода например, заради малката.
Обаче-тоалетна хартия викаш-20 лв
верото-3-4 лв
регулярно гъбички за миене и попиване-в пакети са, да кажем по 2 лв месечно
прах за пране...ах, този прах-аз пера всеки ден-тази вечер ще пуска, въпреки, че вчера прах-като се върнат децата от плуване-кърпи, дрехи от тренировката и дрехите им от деня плюс моите от деня-ето ти напънена пак-там имам 20 лв също.
Шампоани-за мен, за децата, за мъжа е Низорал-той е скъп-средмомесечно по 20 лв отиват.
Паста за зъби-за нас, големите една, за децата-още една..., нови четки на 6 месеца, дамски превръзки....-средномесечно по 10 лв...
Пяна за бръснене на мъжа, ножчета, автършейф-....изпускам ги вече,
дезодорант за мен и за него-...
под 100 лв едва ли сме.
Та-не е само доместос или за печката-аз например такива не ползвам-ама я гледай-дребни неща, които изпускаме на пръв прочит, ама те са си там.

# 1 310
Jizzlobber, така де, пропуснала съм разни неща, но то пак е защото не ги купувам често. )
Веро си купувам на Фрош, мисля че е към 4лв.
Гъбичките на пакет по 4-6-8, съответно да речем към 2-4лв.
Прах за пране - напоследък пера само с течен, Персил за цветно и Пурлан сега за пуловерите. Купувам на промоция, към 12лв. за 3л. примерно. Никога не съм засичала за колко време свършва обаче.
Омекотител, към 3-4лв за 1-1.5л. Харесвам този на Силан.
Шампоани, душ гел, балсам....и тях не знам за колко време свършват. ) Но да речем за това отделям по 15лв. месечно, макар че едва ли ги изхабявам за 1месец. Особено с къса коса сега върви доста по-малко шампоан.
Пяна за мъжо - 5-6лв. и той е доста икономичен, защото се бръсне само когато е на работа. )))))

# 1 311
нови четки на 6 месеца

Объркала си 6 с 3,2 или 1, нали?

# 1 312
В разни държави лекарствата са безплатни за деца до 18г., но ние не сме от тях.
Тук няма как да стане. Всякакви опити за безплатни лекарства за някаква група хора в България свършва със злоупотреби. С лекарства за отслабване за по 600лв. на месец или препродаване на получените безплатни лекарства например.

И едно прибиране от детска градина може съвсем неусетно да коства 5-10, че и 15-20 лв.  Tired особено ако се прибираме в компанията на други майки и деца. Скъсала съм се да обяснявам на моята, че не може да има всичко, което другите имат, че никое дете, няма всичко, което се продава и т.н.

# 1 313
Аз проблема "прибиране от градина" поне го нямам. ) Имах голямото желание тази година щерката да я запиша предучилищна в училище, но ми посякоха ентусиазма (въпреки че уж е задължително).
Но ще ми е интересно догодина какво ще ме чака. И пари за какви ли боклуци ще трябва да давам.

# 1 314
нови четки на 6 месеца

Объркала си 6 с 3,2 или 1, нали?

Ох, признавам, реших да спестя малко.Иначе при нас, ако съм честна, са на 2 месеца новите четки.Реших да сложа по-голям срок с идея, че не всички са така-и завиших.

# 1 315
Аз проблема "прибиране от градина" поне го нямам. ) Имах голямото желание тази година щерката да я запиша предучилищна в училище, но ми посякоха ентусиазма (въпреки че уж е задължително).
Но ще ми е интересно догодина какво ще ме чака. И пари за какви ли боклуци ще трябва да давам.

Амо боклуците са всевъзможни пакетирани изделия, които ларж-майките купуват постоянно и те гледат укорително, ако откажеш на детето си и то се затръшка. Едва ли не как може да ти се свиди за детето. А на мен не ми се свиди да дам пари за нещо каечствено, което знам че ще го яде. Свиди ми се да купувам снаксове и тем подобни боклуци, които ще ги ядат кокошките после.

А и децата много се дразнят помежду си. "Аз имам това, а ти нямаш. На мен ще ми купят това, кажи на майка си да ти купи и на теб"  Tired

# 1 316
  • Пловдив
Това е голяма гадост. В групата на най-големия има едно хлапе, което се хвалило пред моя син, че има 4-5 електронни игри. Та един ден сварих да видя какви електронни игри има - гледам черно-бяло екранче, питам майката - за 10лв от битака. А моят глупанчо има ПСП , сигурно струва колкото 15тина такива китайчета. Обаче иди обяснявай какво е качество. Та сега съм се запътила да търся и да взема по една китайска на големите двама за по 10лв за Коледа. Та да им станат общо три игрите, да не изостават много ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 1 317
Това хвалене и дразнене много съм го мразила винаги.
Едно време беше по-трудно, защото по магазините имаше относително едно и също. Естествено по-богатите пак можеха да си позволяват разни глезотии.
Но сега границите са станали толкова големи....а и въпроса не е само в това дали може родителите да си позволят да купят нещо, а и дали го одобряват и смятат за редно да го купуват в определена възраст.

Янтра, върнахме се преди няколко дни от почивка. Там щерката и още едно момиченце през цялото време си играеха с подскачащи топчета за 1.80лв. При все, че и на двете им се носеха разни други скъпи играчки.

# 1 318
  • София

Мога да ти спретна един бюджет за първокласник, ако желаеш.

# 1 319
  • Пловдив
Мен ако питаш с какво си играят най-много - с лего, с дървени кубчета и колички мачбоксче (отнася се за двамата големи). Обаче сега с тези игри най-големият е много засегнат, и викам хайде хем съм готова УЖ с коледните подаръци, ще се прежаля за две китайски по 10лв мир да има.

Общи условия

Активация на акаунт