Семеен бюджет

• 134 010
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 140
Всичко вече ми е купено за Коледа и НГ - месо , кайма , пуешко ( бутчета , не пуйка ) , луканки , кашкавал , ядки , алкохол , дори безалкохолно . Wink Салати ще си приготвим , не купувам готови .

Отвращавам се от лудницата в магазините и нищо няма да купувам тогава , само хляб .

# 1 141
  • Другата България

киноа с броколи и брюкселско зеле
+ много и различни салати, предястия като гуакамоле, баба гануш, дип от авокадо, дип от маслини...

ooooh! ooooh! newsm78 newsm78  Crazy Crazy

Добре де, не се заяждам, но какво значи да се изхранваш с гуакамоле?
То първо съдържа 3 неща накръст, т.е. не става за изхранване в истинския смисъл на думата. Второ, се яде в комбинация с други храни като начос или подобни, и трето едва ли едно адокадо е по скъпо от една краставица примерно.
Понякога имам чувството, че ей така, за норматив ги пишете чуждите думички, без дори да знаете за какво иде реч.
Peace
Моето меню понеже е като на Тонка и няма да се повтаряме с Рокси, а и аз щях малко по-крайна да бъда Mr. Green, но някой потребителки май решиха да си премерят....менютата.
Уважаеми дами, това не е тема за доказване на  кои е по-по-най в .....някои неща, а за бюджета на нормалното българско семейство и закърпването на всички дупки-и обичайни, и необичайни., тоест покриване на разходи от евентуални приходи. Та за брош супата с кейл зеле и листа от ендивия има готварски форум, там дори може да се обменят рецепти при възникнал интерес.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 20:02 от Merri_An

# 1 142
А аз чакам цяла година Коледа заради постните сърми и пълнените чушки с боб. Почти само аз си ги ям, другите да боднат по сърма-две, и ги правя само тогава. Не мога да утрепя 3 часа време в кухнята само за мен! Не, че и за другите се прежалвам... Wink По заведения и магазини не са същите, да не кажа-направо са си гадни, пробвам ги упорито навсякъде, където ги предлагат. И така-чакам си Бъдни вечер и това е!
newsm74И аз така. Станала съм майсторка на постните сърми. Дали да не направя една"репетиция" по-рано? Mr. Green
Аз вече ги направих-много ги обичаме и веднъж на 10 дни  правя Simple Smile) Но са ми много против режима с тези въглехидрати:(
А,ще ме извините ,но мерене няма ,има само премерване на канчетата Mr. Green
Както казах това няма как да е полезно за широката аудитория.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 21:19 от Анонимен

# 1 143
  • Другата България
 Laughing Така де, ама да не се бърка с "по канчетата ще ги познаете", щото когато джоба е ...поизпразнен канчето не прави разлика  между листото от ендивия и зелевото такова Mr. Green
 Laughing За  съжаление тук пишещите са именно "широката аудитория" ,  и е добре да го имаш предвид. Peace

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 21:46 от Merri_An

# 1 144
Aйде, айде, ча широка аудитория....ако се деляхме на слоеве, щяхме да се хванем за филето уелингтън, а не за зелевите листа  Wink

# 1 145
Aйде, айде, ча широка аудитория....ако се деляхме на слоеве, щяхме да се хванем за филето уелингтън, а не за зелевите листа  Wink

Що ,малко хора/аудитория ли има тук? Мен менюто на Краси или на Тонка може и да не  ме касае като вкусове и възможности ,но друг може и да му е от полза. Няма тука рецепти за семейния бюджет на всички,а само индивидулностите в бюджета на Рокси или Тонка .А с другото  само спорове ще станат..

# 1 146
  • Пловдив
Не е само до индивидуалности на бюджета, а и до индивидуалности на вкуса. У нас много от изборените неща не се ядат.

# 1 147
Изобщо нямах предвид това:) гуакамолето не е по скъпо от поне едно половината зеленчуци на пазара. Маслините дали ще ги ядеш цели или във вид на дип, а защо не и нарязани на правилни осмоъгълници, няма да станат нито повече, нито по скъпи, нито по хранителни, все същите са си.
Пък всеки да си яде каквото и както си иска.

# 1 148
Изобщо нямах предвид това:) гуакамолето не е по скъпо от поне едно половината зеленчуци на пазара. Маслините дали ще ги ядеш цели или във вид на дип, а защо не и нарязани на правилни осмоъгълници, няма да станат нито повече, нито по скъпи, нито по хранителни, все същите са си.
Пък всеки да си яде каквото и както си иска.
Точно -всекиму според вкуса и джоба .Това и казвам и обявих темата за ненужна показност,но тя си продължава..

# 1 149
  • София
Човешко е. Да се покажеш. Всички го правим, ама го забелязваме, едва когато дойде от другите...  Wink

# 1 150
Човешко е. Да се покажеш. Всички го правим, ама го забелязваме, едва когато дойде от другите...  Wink

Та, да си дойдем на темата и да забравим тривиалните пуйки, патки и пържоли за Коледа и да споделим каква риба ще ядем на Никулден?

# 1 151
Човешко е. Да се покажеш. Всички го правим, ама го забелязваме, едва когато дойде от другите...  Wink
Wink
Човешко е. Да се покажеш. Всички го правим, ама го забелязваме, едва когато дойде от другите...  Wink

Та, да си дойдем на темата и да забравим тривиалните пуйки, патки и пържоли за Коледа и да споделим каква риба ще ядем на Никулден?
Бяла риба-треска/хек във фолио с лимон:) А вие?

# 1 152
Ние сме на бяла риба, за гарнитура картофки, задушени или варени.

# 1 153
  • София
Само бюджетни риби ли? Simple Smile

# 1 154
Извънбюджетни. Взела съм и раци.
А и дребното има имен ден.

Общи условия

Активация на акаунт