Априлки 2013 - тема 9

• 24 806
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
ок утре със сина ми ще дойдем 15.30...по децата ще се познаем:)))то по коремите трудна работа...

# 406
Това с яденето на сладко и раждането на момиченце, не е вярно, със синковеца ми се ядеше много, много сладко, за разлика от сега.
Уж, само гърло го болеше дребния, а се оказа вирусна история, знам си аз, че трябва да му забраня да си играе с онези деца.....
На мен ми изписаха биозин мама и не съм се разболяла още, пия го от почти месец.
Бях днес на фризьор и съм много доволна от карамеленият цвят с няколко руси кичура.

# 407
ani27, разбирам, че си афектирана от ситуацията с болните деца, но....щом е вирусна инфекция, заразяването може да е станало преди 1-2-3-5дни. Така че не вини конкретно тези хора за това, че детето ти е болно.

# 408
Преди малко попаднах на тези суеверия (относно пола на бебето):

1. Ако жената е с плоско коремче и вирнато дупе, детето ще бъде момиче, ако е с изпъкнало коремче и сплескано дупе – момче.
2. ...вкусовите предпочитания на майката; ако хапва сладко и кисело ще е момиче, ако похапва люто и солено – момче.
3. Ако на жената се поръси сол на главата без тя да знае и след това се докосне по носа ще е момче, а ако се докосне по брадата - момиче.
4. Ако жената се разхубави, ще има момиче, и обратното, ако залинее, ще има момче.

По точка 1, 2 и 4 - да се готвя за момиче.  Joy

П.С. Ако трябва да бъда честна, радвам се, че не съм суеверна.  Mr. Green
Не относно пола на бебето, ами просто останалите суеверия свързани с бременността ме плашат.  Laughing

# 409
Да бе, на мен основно люто и кисело ми се ядат.
То като порасне, ще си избере.

# 410
Дано да няма нищо вярно това със сладкото, че за сладко изобщо не се сещам, а преди унищожавах огромни количества, нали все пак моето предположение е за момиченце Simple Smile Вафли никога не съм обичала и не помня преди колко години ядох за последно Simple Smile Но да ви се оплача - не мога да ям месо, никакво, и риба не мога да ям ... знам, че заради бебчето трябва да се насиля и да хапвам, но ми се гади и мога да .. при мисълта за месо само Sad Някоя друга дама да има като моя проблем ?
 Еовин, и аз нямах преди проблем с ГТ, цял живот него ползвам и винаги ми е било приятно, но сега ми се гади от всичко, даже и от прекрасно ухаещите на парфюм дами.. много странно ми беше - хем ми харесва как мирише, хем ми се гади. Преди не им вярвах на приятелките си когато бяха бременни, че даже и от пастата им за зъби им се гадело. Но сега е различно Simple Smile

# 411
Моят преглед мина и аз както не очаквах все още нищо да ми кажат за пола... 100% момче   jumpuu

# 412
Yukiko за месо аз също немога хапвам и на мен ми се гади,казват че щом не ми се яде организъма нямал нужда.риба иначе си хапвам.парфюмите и на мен ми става гадно и ш къщи на моч само му се карам да не се пръска в къщи.

# 413
Аз съм родом от Бургас и преди две години като се преместих в София прясната морска рибка много започна да ми липсва. Като съм си ходила в Бургас, съм се сцепвала да ям риба и морски дарове. И това лято планирах да си отям на рибка, но август месец, бременна вече в шеста седмица, просто не можах да я погледна. От самата мисъл за риба ми ставаше тежко.

# 414
Опаа,и аз за утре съм ок,ако малката не спи-ще дойдем към 3.30,ако спи към 5ч.

# 415
ani27, разбирам, че си афектирана от ситуацията с болните деца, но....щом е вирусна инфекция, заразяването може да е станало преди 1-2-3-5дни. Така че не вини конкретно тези хора за това, че детето ти е болно.

Мирама , принципно си права, но.......след показното поведение на въпросната майка, нали ти е ясно, че винаги от сега нататък ще се съмнявам. Отделно бабата доведе децата  болни и кашлящи точно на площадката при здравите деца......Между другото въпросната майка е Овен Wink 28.03.82. По нейните критерии моят син не е болен, защото ако не ми беше казал той сам за гърлото, нямаше да разбера/дори съжалява, защото аз не го пуснах на градина, а на него му се ходи/ има малка символична хрема, и това е........но според педиатъра  трябва поне 5 дни да не ходи на градина.
На мен, и предишната и тази бременност ми е трудно миенето на зъбите, гледам да е много на бързо, защото ми се повдига.
На месото никога не съм била фен, но сега съвсем не ми се яде. Гледам да хапна по някоя пилешка пържола поне 1 седмично. Иначе съм основно на плодове и зеленчуци, ядки, сирене, кисело мляко, лютеница, някой сандвич с кашкавал, чай с мента, овесени ядки, тестени неща.....почти не поглеждам готвените храни. Някой да е почитател на здравословното хранене?
Как могат да се наваксат нужните витамини и минерали от храната за бременни?

# 416
ani27, ясно е, че ще се съмняваш, но при подобни вирусни инфекции никога не се знае детето къде, как и кога се е заразило. )

Аз от 1месец мисля как да съчетая прегледа ми в София с почивка за 2-3дни. ) Е, реши ми се проблема, отвориха една от любимите ми бази в Рибарица. )))) Тъкмо и едната смяна започва от 21ви, а ние на 20ти ще сме в София и можем да останем или там да спим, или в Тетевен при приятели. ))))
Само стискайте палци всичко да е ок и да стане, че ми омръзна да ми се провалят плановете. )

# 417
Здравейте,момичета!Вече насрочихме с гинеколога ми дата за серклажа-05.11. Ужасявам се само Като се сетя CloseНе се страхувам,просто ми е неприятно... Бременността ми се води рискова,доктора не спира да ми обяснява това ,колко е опасно ако не внимавам .И да лежа !Е не мога да лежа по цял ден,все пак имам дете за което трябва да се грижа...

# 418
Днес бях на преглед,видях малкото човече...ама голямо диване е ... скръстило краката,седнало по турски и не ще и не ще да ни покаже какво ще е Simple Smile , голям акробат.Кистата ми е намаляла с 2 см,което значи,че засега операция няма да има  newsm44  и много странно от нарастването на матката,кистата се е качила на височината на пъпа..
Пулса на бебчо беше 133 и аз казах на АГ,че сигурно ще е момче(според поверията на момичетата пулсът им е над 140),а той каза че това са пълни глупости  Rolling Eyes,иначе всичко е наред и аз съм много щастлива от този факт!
Според кантара на Доки ,съм качила още 1 кг...тоест 3 от началото досега.Микробиологията ми е добра,цитонамазка-1 група = ДОВОЛНА ОТ ЖИВОТА  newsm53

# 419
dghigova, успокой се, и аз бях много негативно настроена към серклажа, но имах близо 3седмици да свикна с мисълта.
Не е толкова зле, самата манипулация също изобщо не се усеща. Евентуално от упойката може да излезеш по-трудно, зависи от организма. Аз нямах никакъв проблем, много леко ги понасям.
За лежането...първите няколко дни, да, хубаво е да има повече почивка. Мен ме изписаха в понеделник и вторник вече бях на работа. Разбира се ще се пазиш и внимаваш да не вдигаш тежко, да не вдигаш детето и такива неща.
Твоята бременност защо се води рискова? ако искаш да споделиш разбира се.

kotarache_87, хубави са тези "срещи" с бебока. ))))

Аз вече започнах доста по-често да го усещам, на ден по няколко пъти. Вечер е по-активно, но и с щерката беше така.

Общи условия

Активация на акаунт