Избор на сушилня - 3

• 111 527
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Когато купихме нашата, първите 10 дена стоя включена до хладилника, преди да я разположим на сегашното й място върху плота. Нямаше никакви проблеми.

Unknown_lady, според мен няма проблем да е в шкафа, стига вратите му да са отворени, когато работи.

# 61
Според мен за сушилнята няма проблем да стои до хладилника, но дали и за хладилника няма проблем да стои до сушилнята не знам.  newsm78

# 62
  • Русе
Здравейте!Meggysan,съжалявам за проблемите със сушилнята,при нас за сега всичко е ок.Изпробвах повечето програми и за себе си установих,че не бива да надвишавам количеството на дрехите за сушене,и че е по-добре да не смесвам примерно чаршаф с по дребни неща.В смисъл размера на прането трябва да е долу-горе еднакъв.Относно сервиза и аз разбрах,че са бързи и дано да не е сериозен проблема.За шума мога да кажа,че е поносим т.е. пералнята ми е Electrolux и центрофугата и е доста по-шумна от сушилнята.Една позната си купи Bosch и след някой друг ден мога да направя сравнение между двете.

Благодаря ти, явно е някакъв проблем със сушилнята. Днес техника идва и се обади после на магазина да дойдат да я вземат. Беше безкрайно изненадан, че Беко е дала някакъв дефект. Каза, че изключително рядко ремонтира Беко. Така че чакам утре най-вероятно да дойдат да я вземат и да видим какво ще излезе.

# 63
  • Варна.....
А дали ще е проблем, ако сушилнята е в шкаф, нещо като вграждане?
Просто нямам никакво друго място.
От магазина като купувах моята сушилня ми казаха, че не е добре да е в шкаф- т.е. за машината е важно да има достатъчен приток на въздух, иначе ставала неикономична и неефективна.

Моля за обяснения за използване на топките за тенис! Само при сушене на пухени дрехи ли се ползват?

Инфо- кърпичките Ленор в Карфур, 25 бр са около 5,50като цена.
Аз все още се чудя дали да слагам омекотител в пералнята, или кърпичка в сушилнята  newsm78

# 64
Аз имам два,може би глупави въпроса,но като не съм наясно по добре да питам  Simple Smile
1. Какво означава А+,А++ и А-30%,А-40% кое е по-добре?
2.Проблем ли ще е, ако сушилнята е до хладилник,просто само там имам място?

Благодаря на всички,които ми отговориха на втория въпрос   bouquet
Чакам включване и по първия  Simple Smile

# 65
Аз не виждам проблем сушилната де е в шкаф,просто не трябва да има предна врата шкафа.Въздуха си го дърпа отпред и пак от там си го и издухва
Аз имам два,може би глупави въпроса,но като не съм наясно по добре да питам  Simple Smile
1. Какво означава А+,А++ и А-30%,А-40% кое е по-добре?
2.Проблем ли ще е, ако сушилнята е до хладилник,просто само там имам място?

Благодаря на всички,които ми отговориха на втория въпрос   bouquet
Чакам включване и по първия  Simple Smile
Обозначените с А-30 са тези с термопомпи и са по-добрия вариант,по-икономични.Някъде имаше подробно обяснение,но къде newsm78

# 66
Да се похваля с новата придобивка Hug
http://www.technopolis.bg/b2c/details/687381/P11100201/Sushilnya … ROLUX-EDH-3498RDL
Много благодаря на всички за съветите  bouquet
Сега се прибирам и почвам да пера и да суша Joy
Моля ви кажете ми дали трябва да правя нещо първоночално? Някакви съвети? Или направо да слагам дрехи и да почвам да пробвам програмите Laughing

# 67
Да се похваля с новата придобивка Hug
http://www.technopolis.bg/b2c/details/687381/P11100201/Sushilnya … ROLUX-EDH-3498RDL
Много благодаря на всички за съветите  bouquet
Сега се прибирам и почвам да пера и да суша Joy
Моля ви кажете ми дали трябва да правя нещо първоночално? Някакви съвети? Или направо да слагам дрехи и да почвам да пробвам програмите Laughing

Честита да ти е!!
Аз те съветвам да пуснеш един кратък цикъл с мокри кърпи. За да се позабърше. Но може и ръчно да го направиш Simple Smile
И да споделиш впечатления. Simple Smile

# 68
Да ви кажа, с такова нетърпение чаках да дойде тази сушилня и сега не мога да и се нарадвам. С лека завист четях как всички си споделяте колко е хубаво и мекичко прането, какво улеснение е, а в това време аз простирам 5 перални и то не стигат просторите, вече е студено, нищо не съхне, вкарма ги вътре и на сутринта по прозорците тече вода от конденза и почва мухъл....толкова се надявам сега да ми стане по-леко. Страшно съм ви благодарна за мненията и съветите Hug
На първо четене много ми харесва сушилнята на външен вид. Всичко е със сензори, няма врътки и копчета. Всичко свети и барабана включително и е много красиво Wink Позабърсах я с влажна кърпа отвътре и пуснах първата партида дрехи. Смесих и кърпи и чорапи и бельо и блузи и ги пуснах на памук за гардероб. Не са еднакви по големина и не са еднакви като материи, но преобладава памук. Ще видим какво ще излезе. За шума не мога да кажа нищо, защото нямам база за сравнение. Сложили сме я в банята и вратата е притворена и в хола почти не се чува, особено ако е пуснат телевизор. Обаче, ако е в хола ще бъде доста неприятно. Шумът е абсолютно равномерен и може и да се свиква, но да е в хол или спалня. За време ми даде 2,07ч. и досега си върти без да намалява времето. При другите програми за синтетика, деликатни, дънки ми дава по-кратко време. Има програма за одеала и поставка за обувки. Има и програма за освежаване, но знам как го прави, защото принципно няма пара, но ще я пробвам и ще кажа. Най-много от всичко ми харесаха 2 неща: Барабан 9кг и термо помпа и съответно разход с 50% по малко от стандартните клас А сушилни. И от чисто женско любопитство исках да е със стъклена врата, за да гледам какво става Joy
Не отделя никаква топлина, нито пък пара, работи вече 40 минути. След 1 час работа даде надпис, че дрехите са готови за гладене. Разликата между iron dry  и cupboard dry беше 10 минути, така, че преполагам ще приключи доста по-рано от времето което беше дала първоначално. Предполагам нещо около час и 10 минути общо.
Да се похваля, дрехите излязоха сухи, в нормалния си размер и много пухкави и абсолютно нямат нужда от гладене Grinning Затова исках да бъде с термо помпа, защото суши на много по-ниска температура и възможността за свиване или повреда на дрехите според мен е по-малка. Чорапите са си същите Grinning Това сушилнята се оказа ОГРОМНО удобство  bouquet

Някой знае ли каква е проводимостта на водата в София?

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 18:33 от Sunnynon

# 69
  • София /Абсурдистан
Благодаря за съветите! Проблемът с мястото е голям, ще го мисля още.

# 70

Имам 2 блузи, които не стават за сушилня и веднъж метнах едната отгоре, да ползвам топлината, за да я изсуши. И спря, блокира, някаква защита има нашата, ако няма достатъчно въздух около нея, не става. Така че добре проучи въпроса, преди да вложите пари за шкаф и машина.
Има ли начин да е отворен нагоре?

# 71
Някой нещо да каже (хубаво или лошо  Grinning ) за тази сушилня http://www.technomarket.bg/products/09118782/hotpoint-ariston-aqc9-4f5t-z1
На мен ми харесва,че е:
1. А-40%
2.Произведена е във Великобритания
3.Има 3 год. гаранция
4.и се вписва в бюджета с който разполагам
Ноо нямам никакви наблюдения върху марката,бива ли я  Rolling Eyes

И още нещо да питам,не ми стана ясно от описанието дали програмите за сушене са за време или когато дрехите са готови сама си спира?

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 20:04 от vox

# 72
  • в тристайна гарсониера :)
Моята е същата, но по-стар модел. Само хубави неща мога да ти кажа  Simple Smile Спира когато дрехите са сухи. Нека и другите да си кажат мнението все пак.

# 73
  • София /Абсурдистан

Имам 2 блузи, които не стават за сушилня и веднъж метнах едната отгоре, да ползвам топлината, за да я изсуши. И спря, блокира, някаква защита има нашата, ако няма достатъчно въздух около нея, не става. Така че добре проучи въпроса, преди да вложите пари за шкаф и машина.
Има ли начин да е отворен нагоре?

Шкафа си го има, машинката ще я купувам скоро. Би могло да е отворена вратата отпред докато работи, това е възможно. Но над нея ще има рафтове с други неща, за които също няма друго място ...

# 74
  • София
Някой нещо да каже (хубаво или лошо  Grinning ) за тази сушилня http://www.technomarket.bg/products/09118782/hotpoint-ariston-aqc9-4f5t-z1
На мен ми харесва,че е:
1. А-40%
2.Произведена е във Великобритания
3.Има 3 год. гаранция
4.и се вписва в бюджета с който разполагам
Ноо нямам никакви наблюдения върху марката,бива ли я  Rolling Eyes

И още нещо да питам,не ми стана ясно от описанието дали програмите за сушене са за време или когато дрехите са готови сама си спира?

Здравей! Аз съм с Ariston Hotpoint от един месец горе-долу и съм доволна. Само че моделът е този. Както каза Bambulka дрехите наистина излизат сухи при автоматичните програми (стига да избереш правилната програма според вида дрехи и теглото им). И най-важното за мен: не ги мачка! Иначе има голямо разнообразие от програми - аз досега изпрах и съотвено изсуших всичко, каквото можах вкъщи: кърпи, чаршафи, дънки, вълна, одеала. Само до якетата май не съм стигнала  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт