Избор на сушилня - 3

• 111 605
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
lu_lu мерси за съвета, но ние вече я купихме сушилнята и утре трябва да ни я доставят  Grinning мисля че правилно се насочихме точно към тези модели с термопомпа клас А, ето я сушилнята http://www.technomarket.bg/products/09112091/aeg-t-75470ah
Надявам се да останем доволни. А другите модели ми се искаха заради функцията с парата, но се отказахме, защото са клас Б.

# 91
Миналата година се похвалих с покупката на
http://www.technomarket.bg/products/09112091/aeg-t-75470ah
Е точно една година по късно сушилнята отказа  #Cussing out. Оказа се скъсан ремък. От сервиза ни предупредиха , че ще чакаме един месец за доставка на нов + някакви пружинки за него. Пералнята ми е стара за 5 кг, не е възможно да съм я претоварила сушилната, явно кофти късмет.

# 92
Е точно една година по късно сушилнята отказа  #Cussing out. Оказа се скъсан ремък. От сервиза ни предупредиха , че ще чакаме един месец за доставка на нов + някакви пружинки за него. Пералнята ми е стара за 5 кг, не е възможно да съм я претоварила сушилната, явно кофти късмет.

Съчувствам ти. Не мога да си представя месец без сушилня(аз нямам дори простори).
Това за единия месец от сервиза ми се вижда дооооооста.

# 93

Съжалявам за проблема  Sad Дано по-скоро я оправят. Иначе като цяло доволни ли сте от машината и имат ли нужда дрехите да се гладят след това?

# 94
Здравейте и от мен!Чета ви от доста време, но никъде не прочетох мнение за новите сушилни на Gorenje.  Аз много се чудя между две, а никъде не намерих инфо за тях.
Това са двата модела:

Първата има функция за сушене с пара и е за 8 кг : http://www.gorenje.bg/washing/tumble-dryers?c=346523

А това е втората е за 7кг, но няма сушене с пара: http://www.gorenje.bg/washing/tumble-dryers?c=345985

Мен лично не ме притеснява разликата в килограмите. Но това сушене с пара хубаво ли е да го има или не? Не разбирам ролята му?
Ако може някой да ми помогне, ще съм много благодарна!

# 95
Да ви кажа, с такова нетърпение чаках да дойде тази сушилня и сега не мога да и се нарадвам. С лека завист четях как всички си споделяте колко е хубаво и мекичко прането, какво улеснение е, а в това време аз простирам 5 перални и то не стигат просторите, вече е студено, нищо не съхне, вкарма ги вътре и на сутринта по прозорците тече вода от конденза и почва мухъл....толкова се надявам сега да ми стане по-леко. Страшно съм ви благодарна за мненията и съветите Hug
На първо четене много ми харесва сушилнята на външен вид. Всичко е със сензори, няма врътки и копчета. Всичко свети и барабана включително и е много красиво Wink Позабърсах я с влажна кърпа отвътре и пуснах първата партида дрехи. Смесих и кърпи и чорапи и бельо и блузи и ги пуснах на памук за гардероб. Не са еднакви по големина и не са еднакви като материи, но преобладава памук. Ще видим какво ще излезе. За шума не мога да кажа нищо, защото нямам база за сравнение. Сложили сме я в банята и вратата е притворена и в хола почти не се чува, особено ако е пуснат телевизор. Обаче, ако е в хола ще бъде доста неприятно. Шумът е абсолютно равномерен и може и да се свиква, но да е в хол или спалня. За време ми даде 2,07ч. и досега си върти без да намалява времето. При другите програми за синтетика, деликатни, дънки ми дава по-кратко време. Има програма за одеала и поставка за обувки. Има и програма за освежаване, но знам как го прави, защото принципно няма пара, но ще я пробвам и ще кажа. Най-много от всичко ми харесаха 2 неща: Барабан 9кг и термо помпа и съответно разход с 50% по малко от стандартните клас А сушилни. И от чисто женско любопитство исках да е със стъклена врата, за да гледам какво става Joy
Не отделя никаква топлина, нито пък пара, работи вече 40 минути. След 1 час работа даде надпис, че дрехите са готови за гладене. Разликата между iron dry  и cupboard dry беше 10 минути, така, че преполагам ще приключи доста по-рано от времето което беше дала първоначално. Предполагам нещо около час и 10 минути общо.
Да се похваля, дрехите излязоха сухи, в нормалния си размер и много пухкави и абсолютно нямат нужда от гладене Grinning Затова исках да бъде с термо помпа, защото суши на много по-ниска температура и възможността за свиване или повреда на дрехите според мен е по-малка. Чорапите са си същите Grinning Това сушилнята се оказа ОГРОМНО удобство  bouquet

Някой знае ли каква е проводимостта на водата в София?

Здравей,искам да те попитам относно твоята сушилня,доколкото разбрах е този модел:
http://www.technomarket.bg/products/09124518/electrolux-edh-3498rdl

аз днеска щях да купувам 8-кг вата,
http://www.technomarket.bg/products/09124229/electrolux-edh-3487rdw
но след като я разпечатахме,открихме че от горната страна на дисплея ,панела влиза в корпуса на пералнята с три чопа,два от който поради това че явно напъват бяха счупили парченце от корпуса където се щракват.И понеже имаше и от твоя модел и отидох да я огледам.Установих че точно на LED панела захващането е по същия начин и като прекараш с пръст върху чоповете се усеща как е надигната пластмасата.Това ме навежда на мисълта ,че е недомислица на електролукс относно захващането на панела.Притесняваме ,че дори и да взема такава където още не се е отчупила пластмасата при такова напъване....е въпрос на време и на стареене на пластмасата за да се откърши.Би ли проверила при твята ,като опипаш с пръст над горния ръб на дисплея дали така надигат чоповете, пластмасата?

Направо не мога да повярвам.......днес ме извикаха в техномаркет за друга такава сушилня,отпечатваме отново отчупени парченца над панела.Това явно е някаква партида с масов такъв дефект.

# 96
  • Ланкър, планините Овнерог
Да нахълтам тук

Някой сушил ли е плюшени играчки в сушилня? Чудя се какво ще стане, ако ги пусна на програмата за сушене на пухени завивки от изкуствена материя  Thinking

# 97
  • Стара Загора
аз съм сушила,никакъв проблем , Grinning,но не големите и по-малките

# 98
Да нахълтам тук

Някой сушил ли е плюшени играчки в сушилня? Чудя се какво ще стане, ако ги пусна на програмата за сушене на пухени завивки от изкуствена материя  Thinking

Да на програма за възглавници.

# 99
моя съвет, който съм го правил с гаранционен фотоапарат:
- чакаш ТОЧНО един месец, след което предявяваш веднага рекламация в магазина и трябва да ти върнат парите, след това предполагам знаеш какво да правиш с тях Simple Smile.. същия модел, по-нов и т.н. ти си решаваш ..

# 100
Между чисто ново Беко и Миеле втора употреба кое ще изберете?  Thinking

Първа, втора, Миелето си е Миеле, въобще не може да става дума за избор.

November_girl,
1. 100% сухи ги вади, освен програмата за вълнени, но ние така или иначе нямаме такива, така че не съм пробвала точно как ще са.
2. Повечето не, зависи от материята.
3. Тук ще оставя другите да препоръчат, ние купихме 2 употреба и не съм много запозната с цените на новите...
Човече, Мийлето събира само 5 кг. По-малко от 5 ли слагаш, за да излязат изсушени?
Как си избрахте модел или беше на късмет? Видях много моели, но нямат никаква характеристика поне за харченето на ток.
Имаш ли представа вашата кой клас е и каква е консумацията?

Аз смятах разликата в консумацията на ток между един нов Електролукс, който харчеше 3,9 и ново АЕГ с 2,1 и разлика в цената над 300лв. Излезе ми, че АЕГ-то се избива след около 6години, ако се пуска сушилня два пъти седмично. Ами то не си струва от никъде.

# 101
  • Варна.....
Е, ако ще пускам 2 пъти седмично, няма да си купя сушилня.
Пера всеки ден, поне 1 пералня, събота и неделя са поне 5-6 пранета още.
Това ако съхне по сушилниците в стаите е много вода, която се изпарява, отделно и дрехите в този сезон трудно съхнат.
Така че, по- високият клас сушилня би трябвало за 1 -2 сезона да се изплати!

# 102
  • София
Вчера се сдобих с един Сименс втора ръка и предстои първата проба.
Чудя се омекотител в пералнята да продължавам ли да използвам? Защото ароматът на гела за пране ми е предостатъчен и ползвам омекотителя предимно като антистатик и за омекотяване на материите. А доколкото съм чувала, сушилнята би трябвало да прави прането по-меко и нежно...

# 103
  • Ланкър, планините Овнерог
... А доколкото съм чувала, сушилнята би трябвало да прави прането по-меко и нежно...

Така е. Аз лично не слагам омекотител
И честито  Grinning

# 104
  • София /Абсурдистан
От вчера и аз съм с Мииле вече. Първата партида е изсушена, веднага след сигнала извадих прането, но пак е намачкано, не страшно много, но има какво да се желае, въпреки че суших на програма за деликатно пране.Дали на следващата партида да не пусна 15 мин. допълнително обдухване със студен въздух, за да се спести поне част от гладенето, чудя се  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт