Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 724
  • 956
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И да искам да го пусна на ясли- нямааааа, не е приет...баби- нямаааааа, има мама и тати /след работа/ и хаос вкъщи, но какво толкова. Важното е да са здрави  Peace.

# 151
Аз съм късметлийка, ходят на ясла и градина съответно, аз на работа:)

# 152
  • София
Аз съм късметлийка, ходят на ясла и градина съответно, аз на работа:)

Завид! Дано и аз догодина да съм така  Praynig.

# 153
  • София
Уф, това ми беше най-трудния период - работното ми време започваше след работа.  ooooh! Тичам, взимане от градина, пазаруване (с колата, ама все пак, отмък примък по не-знам колко пъти от столчетата), в къщи готвене, чистене, гладене на ризи за работа (хич не обичам да гладя) и вече баща им като си дойде към 8-8.30 вечерта ги поема, аз по никое време, ако имам сили и уча. Вярно на работа се чувствах много добре, и работата ми беше хубава, но ми тежеше, че не прекарвах качествено време с тях.

# 154
оххх, така като ви чета и се чудя дали няма да е по-добре баткото да тръгне на ясла  Tired Въпреки, че ще е зима  Rolling Eyes Ще видим де, тук нямам проблеми с местата по градините, но на мен не ми се пуска за сега  Crazy

# 155
  • София
Баткото ходи на ясла при нас, но една седмица е на ясла една седмица е вкъщи. Когато е на ясла е лесно, но когато е болен обикновено 2-3 дни след него се разболява и бебето и гледам две болни деца вкъщи  ooooh! Не съм сигурна, че съм направила правилния избор като го пуснах на ясла, но в София е така - когато те приемат тръгваш, че после няма да има места.

# 156
Аз смятам да пусна Тея на градина /не на ясла, ще бъде в групата на батко си/ един месец преди да тръгна на работа, смятате ли че е достатъчно ? Вие колко по-рано ги пуснахте?

# 157
  • София
На нас и на децата около нас, които тръгнаха тази есен един месец беше достатъчен за адаптация, НО децата много боледуват и до сега, така че трябва да има вариант кой ще се грижи за детето, когато е болно, защото много малко са работодателите, които биха понесли по два едноседмични болнични на месец.

# 158
Бебешондел, и двата пъти се наложи да се върна на работа преди децата да тръгнат на ясла - в София е ужасно сложно, както всички знаят. Голямата дъщеря 1 месец идва свеки да я гледа през седмицата, докато директорката благоволи да я приеме (тогава беше записване с поредни номера и чакаш да се смилят над теб), после тръгна, но пък ревеше супер много и с мъжът ми се редувахме - аз си взимах следобедите и я гледах тогава половината седмица, той останалата, сутрин ходеше, докато накрая ми писна й казах на леличките, че хич не ме интересува колко реве. Малката я приеха нормално, при записването казах, че края на септември се връщам на работа и после публикуваха списък кой в коя група е и откога да тръгва - гледам 15 октомври. Пак ангажирах свеки за 2 седмици, после 1 седмица ходи до обяд и след това по цял ден. Изобщо пълна лудница беше докато нещата се нормализират. Според мен 1 месец е напълно достатъчно, както го мислиш ти.

# 159
Ako имах наоколо лели, стринки, братовчедчета, баби, щяхме да се лишим от яслата. Иначе само с мама и “беби“ не ми се струва удачно. Но не е невъзможно.

Ако имате възможност, пускайте ги на ясла. Ако почнат мн. боледуват, винаги може да спреш.

# 160
  • София
Баткото ходи на ясла при нас, но една седмица е на ясла една седмица е вкъщи. Когато е на ясла е лесно, но когато е болен обикновено 2-3 дни след него се разболява и бебето и гледам две болни деца вкъщи  ooooh! Не съм сигурна, че съм направила правилния избор като го пуснах на ясла, но в София е така - когато те приемат тръгваш, че после няма да има места.

Да, така е в София, но не само там. Приятелка от Пазарджик е с  Затова аз реших да не го записвам в системата изобщо, така и така бях решила да си го гледам, дори и да не забременея. Тази година живи и здрави ще го запиша и дано ни приемат. През септември ще е на 2,5 год. и ми се струва, че ще си е дошло времето  Simple Smile А за избора, мисля, че щом си решила така, значи е правилно  Peace

# 161
  • София
Аз плащам половин такса, за да ни се пази мястото. Окончателно решихме с мъжа ми да си  ги гледам двамата в нас за зимния период, а напролет да пусна големия. Малкия все пак ще е на 1г и 3м и силно се надявам да има вече по-стабилен имунитет и да не се разболява покрай батко си. Много ме е страх от болести и ми се струва немислимо аз да си стоя в къщи, а детето си да го тикам при вирусите. По-добре две здрави деца  у дома, отколкото 1 болно 1 здраво, или още по-зле - 2 болни. Освен това те вече лудуват на воля в къщи, изобщо не им е скучно, постоянно измислят по някоя нова лудория  Laughing
Само мама трябва да има железни нерви де...

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 13:31 от krasidika

# 162
  • Обетованата земя
Окончателно решихме с мъжа ми да си  ги гледам двамата в нас за зимния период, а напролет да пусна големия. Малкия все пак ще е на 1г и 3м и силно се надявам да има вече по-стабилен имунитет и да не се разболява покрай батко си. Много ме е страх от болести и ми се струва немислимо аз да си стоя в къщи, а детето си да го тикам при вирусите. По-добре две здрави деца  у дома, отколкото 1 болно 1 здраво, или още по-зле - 2 болни. Освен това те вече лудуват на воля в къщи, изобщо не им е скучно, постоянно измислят по някоя нова лудория  Laughing
Само мама трябва да има железни нерви де...
  202uu
И аз така реших да си останем вкъщи зимата, поради тези причини, а напролет да пускам баткото на градина, ама хич не съм наясно нито как да го запиша, нито кога...а и градина не съм избрала  Blush

# 163
Здравейте, може ли и аз да се включа при вас - имам две момиченца с разлика от 1,5 година / едно голямо бебе и едно малко бебе/.

# 164
Татарче, добре дошла на пейката! колко са големи бебките?

Общи условия

Активация на акаунт