Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 709
  • 956
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не мога да повярвам, че има такива хора :@.

# 136
  • София
Супер, че споделяте за проговарянето. И на мен 2,5 г. ми бяха границата за консултация.

В крайна сметка не се установи проблем, сега вече проговаря по-уверено. Дано се наредят нещата, че малко ми е терсене. А преди около половин година забелязах, че разни амбициозни мами ни избягват заради теорията-цел да събират децата си с деца, от които можели да научат нещо  Sick

Да ги водят тогава в клуба по шах, а не на детската площадка.  Crossing Arms ooooh!
Горките деца на такива родители!  Tired

В нашата градина си имаме логопед. Говорих с нея тия дни. Питах я кога трябва да започна да се притеснявам за неговоренето на малкия, а тя заключи: "че той си говори!"  Shocked Та ми обясни, че преди 3г. е рано да се притеснявам при положение, че артикулира. Проблем би било ако не издава звуци, но той си плямпа, съответно звукообразува, т.е. няма проблем. Ако мълчи и само сочи, тогава вече си е сигнал за евентуален проблем.
Това - информативно, преди да започнете да се притеснявате.

# 137
Супер, че споделяте за проговарянето. И на мен 2,5 г. ми бяха границата за консултация.

В крайна сметка не се установи проблем, сега вече проговаря по-уверено. Дано се наредят нещата, че малко ми е терсене. А преди около половин година забелязах, че разни амбициозни мами ни избягват заради теорията-цел да събират децата си с деца, от които можели да научат нещо  Sick
хахахахахха  Joy hahaha Да дойдат да се научат при моите на борба свободен стил  Mr. Green

# 138
Здравейте,момичета.Със съпруга ми имаме прекрасна дъщеричка на почти 2 месеца.Аз обаче съм привърженик на идеята за породените деца и колкото е по-малка разликата,толкова по-добре.Интересува ме има ли момичета от вас,които са забременяли много скоро след 1вото раждане и кога се случи,умишлено ли беше и недай си Боже,но имаше ли проблеми някакви?До колкото аз съм запозната ,докато кърмя(а малката е изключително на кърма) имам естествена контрацепция-2% е шансът за забременяване.Но съм чувала и че на 3 месец след раждането не малък брой жени са забременели.В някои статии прочетох,че тялото ми трябва да се възстановява 6 месеца,за да мога без проблем и усложнения да износя 2ро бебе..Но тъй като в интернет информацията е противоречива ми се искаше момичетата с опит в това да споделят,за да взема решение кога да спрем да се пазим.Благодаря за виманието и лек ден,мили майки на прекрасните ви дечица  Hug

# 139
Ето ти темата на майките с породени дечица, питай там  Peace

# 140
Благодаря Simple Smile

# 141
Здравейте,момичета.Със съпруга ми имаме прекрасна дъщеричка на почти 2 месеца.Аз обаче съм привърженик на идеята за породените деца и колкото е по-малка разликата,толкова по-добре.Интересува ме има ли момичета от вас,които са забременяли много скоро след 1вото раждане и кога се случи,умишлено ли беше и недай си Боже,но имаше ли проблеми някакви?До колкото аз съм запозната ,докато кърмя(а малката е изключително на кърма) имам естествена контрацепция-2% е шансът за забременяване.Но съм чувала и че на 3 месец след раждането не малък брой жени са забременели.В някои статии прочетох,че тялото ми трябва да се възстановява 6 месеца,за да мога без проблем и усложнения да износя 2ро бебе..Но тъй като в интернет информацията е противоречива ми се искаше момичетата с опит в това да споделят,за да взема решение кога да спрем да се пазим.Благодаря за виманието и лек ден,мили майки на прекрасните ви дечица  Hug

# 142
nJlaMuTo аз забременях 4 месеца след раждането на сина ми, който също беше само на кърма. Абсолютно умишлено, много искахме да са с малка разлика. Втората бременност нямаше голяма разлика с първата като изключим, че ужасно ми бяха омръзнали всички несгоди съпътстващи бременоста  Grinning. Все пак бих ти препоръчала консултация със специалист преди да вземете решение за да те запознае със всички предимства и рискове  Peace

# 143
  • София
nJlaMuTo, според мен трябва да се консултираш с гинеколога ти. И браво за смелостта, при мен желанието за второ се появи след като големия навърши 1 год. (И за трето след като малкия направи 1г.  Laughing)

Е, такова нещо не бях чувала за малки деца. ooooh!
За по-големи, да, както са моите вече в училищна възраст, внимавам с кой се събират, но за малки бебета....

Линкът, който е дала Еndira е доста полезен, аз си го копирах текста, но ми направи впечатление, че инфото е повече за когнитивното развитие на детето, т.е. самото неприказване не е проблем, стига да посочва, да казва 'не' на място и т.н.

# 144
Здравейте мацки, не съм видяла темата досега та да се присъединя с двете си дъщерички  Peace

# 145
nJlaMuTo, поздравления за смелостта и желанието!  bouquet
Ако наистина се чувстваш готова-действай Grinning

Avchelinia, добре дошла!  bouquet

# 146
  • София
nJlaMuTo, по принцип съм чела, че на организма са му необходими две години, за да се възстанови напълно от бременността и раждането. Ако беше чаак толкова рисково да се забременее преди този период - нямаше да има породени деца!  Peace. Аз след моето първо спешно цезарово сечение получих зелена светлина за забременяване 30 дни след раждането!!! Кърменето за мен не е надежден контрацептив, тъй, че  да не се изненадаш ако забременееш преди появата на цикъл.

Avchelinia, видяла съм те аз, че имаш дечица с нашата разлика. Тайничко следя юлската ви тема, за да си сверявам часовника с моето юлче  Sunglasses. Ами-  welcome

# 147
мерси за посрещането  Hug в момента бебето ми спи в ръцете,но ще мина тези дни да разкажа повече за нас  Party

# 148
  • София
Здравейте, момичета! Най-сетне и аз успявам да се запиша при вас, не знам вие с по 2 деца как успявате да пишете. Ние засега сме с едно, но юни догодина живот и здраве ще си имаме още едничко.  Flutter Чета ви отдавна, защото с мъжа ми си искахме да са породени, а и аз и брат ми сме породени само с 1 година разлика. На мама и е било много трудно и само ме плаши, пък да видим.  Crazy

# 149
  Добре дошли на новите момичета .Браво за смелостта на желаещите да имат породени!
 За възстановяването аз съм чувала, че трябва една година поне, но все пак специалист е по-добре да каже. Макар, че то колкото лекари, толкова мнения. А това за кърменето и забременяването...не бях го чувала, но и като се замисля никога не се знае кога ще ти зпочне цикъла и ми звучи доста рисковано да се разчита на тази теория.
  Ние тези дни бяхме четиримата вкъщи/ до сега баткото прекарваше повече време у нашите/ и честно казано малко се поуплаших, че няма да се справям. Таткото уж пое грижата за баткото, но нещо не му се удава и взе да мрънка. За сега удържам фронта, но ...незнам. Опитвам се да се организирам , но не смогвам. А като помисля, че има такива от вас, които не пускат децата на ясли...То нашето момче е и доста палаво или по-скоро подвижно, но предполагам и другите едва ли седят на едно място само.
   Това с органичаването на малките деца с кого да общуват и на мен малко прекалено ми звучи...

Общи условия

Активация на акаунт