Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 741
  • 956
  •   1
Отговори
# 165
Каката е на 1,9 години а малката е на 4 месеца

# 166
екшън, хумор, здрави нерви  Crazy

сигурно са много сладки  Heart Eyes

как се гледате? имаш ли помощ отнякъде?

# 167
Момичета ,голям кеф си е като поне едното е на ясла-във вторник пуснах каката след месец и половина отсъствие(болничка беше и чаках добре да се оправи) и ми е едно спокойно, не че нямам баби и дядо, ама започнаха пак да работят,уморяват се ,а моята баба е възрастна и след 2 часа тичане след детето е изнервена,не си е работа ,а и не ме слушат  Crazy Joy Blush Та ходи детето на частна ясла,понеже си гълта понякога езика и въпреки,че ни приеха в държавна директорката отказа да я запише  Rolling Eyes (и по-добре, в частната много и харесва, каките постоянно я гушкат, не ги оставят да плачат, спокойна съм като е там). Бебето пък почва да става човече, очаквам съвсем скоро да проходи и тогава вече няма да имам никакво лично време(отново  Joy)
 Да ви се оплача - каката ревнува, много обича бебето,но като и се скарам,че го тормози като му ляга отгоре или му дърпа всяка една играчка и го удря(не силно,но самият жест е показателен)............работя по въпроса, но ще ми е интересно да кажете как е при вас  Peace

# 168
  • София
и моите са така - 1г и 5м Simple Smile.
Само да споделя, че и на сестра и никак не й е лесно със своенравната 8г. ученичка и нон-стоп плачещо от колики бебе. А има и помощ в лицето на свекърва си....
Майка ми не се наема да  ми гледа децата през лятото Sad еми - няма как - ще пусна малкия в частна ясла за малко...
Явно народа наистина е решил, че аз се оправям чудесно и нямам нужда от глътка въздух.
Avchelinia, аз реших да не му се карам, а да му обяснявам, че това е лошо, а той е най-доброто дете на света, а добрите деца гушкат и защитават по-малките, също и си дават играчките. При нас всичко става с много обяснения и това работи.

# 169
  • София
Здравейте  Blush! Приемате ли нови попълнения?!
Аз си имам принцеса на година и половина и живи и здрави на пролет, ще се гушкаме с малкото й братче Simple Smile.
Надявам се да нямате нищо против да черпя опит от вас, защото и идея си нямам какво ще бъде ежедневието ни като се роди бебето. Няма на кого да разчитам да ми помага /всички работят/ и ще се наложи да крада идеи от вас  Mr. Green

За сега съм решила съм каката да си я гледам до края на второто ми майчинство /не ми се иска да посещава ясла при положение, че може да разчита на мен/, но не се знае къде ще ни отвее вятърът  Rolling Eyes

# 170
StefyD
и нашия батко е на година и половина, но разликата ще им е малко по-малка от вашата  Flutter

# 171
Красидика, разказвай още и по много за трудностите при голямата разлика  Mr. Green Действа ми освежаващо да знам, че и това не е лесно и просто Embarassed Да са и здравички и послушни на сестричката ти!

Avchelinia, знам ги и аз тез ситуации. Нямам най-добър метод все още, но ето някои идеи:
- педагогически правилно е замяната: като вземе играчката от ръката на бебето, да му даде друга. Ако има късмет бебето ще я приеме и ще си затрае  Mr. Green При нас това още действа и “беби“ се съгласява с алтернативата.
- за полягванията - имам наблюдения и от други деца, че те май още не осъзнават колко крехко и неможещо е бебето. Те го виждат да се изправя, да  си играе, и го приемат като равно. Оттам иде това отношение. Казвам го, за да знаеш, че не всичко е агресия.
- удрянията - при нас са рядки, но в такива ситуации - отдалечаване от полето на екшън, говорене (понякога с висок остър ядосан тон).

При мен за общия мир много помага да се “поскарвам“ и на беби като взима играчки или нарушава играта на голямото.

Иначе се сещам за едно ситуция от един Рожден Ден с децата на една позната, с точно една година разлика. Голямото и момиченце беше на 2 и нещо, момченцето на годинка. Едно друго едногодишно се набираше по гърба на познатата ми (седяща на пода). Момиченцето каза: “Това е моята мама, махни се“. В друга ситуация същото момиченце каза на стоящо подпряло се бебе “Отивай при майка си, аз играя с кубчетата“. И тези случки ме навеждат на мисълта, че малката приемаше бебтата като равни  Joy

# 172
  • София
Ами какво да ви кажа - нашите 1-2 годишни батковци и каки са много по-адаптивни от поотрасналите вече такива и бързо се приспособяват към новия човек в къщи. Племенничката ми цял живот е била принцеската на мама и тати, разглезена донемай къде и сега изобщо не влиза в положението на сестра ми - уж е голяма, но ревността е огромна, вика докато бебето спи и щом я помолят да мълчи, за да не събуди бебето, започва още по-силно да вика, за да се фокусират върху нея. ОТказва да прави неща сама, които отдавна ги може - от рода да си хареса дрехи за у-ще и да си ги облече, да си закачи палтото, да си оправи стаята, сама да си напише домашните и т.н. Сестра ми по цяла нощ не спи, а през деня е заета с голямата, за да не се чувства пренебрегната, пък и домашните.... ако я оставят сама да решава задачи - резултатът ще е нулев, но филмите и рекламите по Дисни ченъл се знаят наизуст....Ами това е - колкото повече растат, толкова повече грижи има покрай тях. А и потребностите им са съвсееем различни. Сега бебето ще расте и ще иска игри и детски клубове да речем, а каката ще влезе в пубертета и ще стане страшно - там вече ще са фолк( не дай си боже) клубове.....

# 173
Здравейте!
Отдавна не съм се рапзисвала, но ви е ясно защо.  Mr. Green Ако случайно имам 2 минути свободни да седна на компа, "каката" го е окопирала да гледа филмчета или да слуша коледни песнички.
Добре дошла на StefyDwelcome
Успяхте ли да сложите коледната украса вече? Ние украсихме в началото на декември. Използвах, че малката заспива рано, към 20-20:15ч. и с каката накичихме елхата след вечеря. Вдигната е нависоко, че да няма достъп до нея щуроНия.
Никак не ме слушат моите момичета. Алекса тия дни е в много хленчещо настроение, само мрънка и се сърди, Ния от месец само по краката ми виси и иска да я нося, двете се дърпат и бутата за играчки. На всичко отгоре сега се мъчим да се разболяваме и Ния се буди по 100 пъти на нощ от кашляне. Снощи будувахме от 1 до 4:30.
Не знам как да се оправям с инатите на голямата... Вашите каки и батковци как са? Своенрвавни ли са, тръшкат ли се? Аля все иска да стане на нейното и за всичко реве. Напоследък се улавям, че много крещя и я поплясвам и това никак не ми харесва.  Sad

# 174
  • София
Ние снощи с бебето играхме от 4 до 6.30 сутринта и естествено днес съм пред нервна криза - едно, че шести пореден ден съм сама с двамата малчугани, второ, че не съм си доспала. Овиках ги едно хубаво, особено бебока  Crazy - ами не стига, че едва го карам да яде, но и успя да си изсипе купичката с цялата закуска върху чистите си току що облечени дрехи. Точно се успокоих малко и взе, че докопа от масата кашата ( резервната закуска) и нея обърна върху НОВОТО си облекло. После отидох до ВЦ за 2 мин. и докато се върна нашите претършували шкафа ми с документите  Crazy, изсипаха си коша с играчките върху тях и стана пълно мазало в хола.
Капакът, естествено беше наобяд, когато на малкото му се доспа, а големия вече умираше от глад и двамата ревнаха вкупом  с глас  #Crazy  Еми сложих малкия  в количката и бутайки с крак го приспах, докато хранех големия. И така... има дни, вкоито ама никак не върви...
Добрата новина е, че малкия направи първите си крачки сам след като се събуди! Party

# 175
Втори ден сама с двамата... Събудиха се по едно  и също време и съответно гладни като вълчета. за Баткото имаше попара, а с госпожицата се кърмим. И така с едната ръка се дава попара, а другата държи бебето. И така двамата бяха нахранени. Бебето не иска да спи... Люлея на ръце, в креватчето, насам натам нищо не се получава, по това време бати е на гърнето и там нищо не се получава, аз се карам, той ме гледа умно и се хили. Става обяд, принцесата пак ще яде, бати не ще. Накърмих я и заспа, игрите с бати продължават. Той каталяса към 2 и нещо, малката още спи и ооо чудо дойдоха моите минути за почивка пред тв. Точно 20 мин и викам по-добре да сготвя докато спят, защото събуди ли се малкия край на всичко. И ето към 4 и половина всичко съм свършила, госпожицата я накърмих и сега бати ще яде.
От утре пак ще имам помощник за няколко дни, после ме спасяват празиците когато всички покрай мен ще почиват и пак ще имам отмяна. но от Нова година ще съм и сам воинът е воин.

Изводът- не е толкова страшно две деца вкъщи. или още съм в заблуда newsm78

# 176
Не, не си в заблуда Grinning
Организация му е майката.

# 177
  и ние от четвърък сме тримата с децата вкъщи сами, баткото се разсополви и не го пуснах на ясла. Първият ден някак беше съвсем успешен. Малката ви взе големият сън преди обяд, докато аз се занимавах с баткото. После тъкмо я накърмих и дойде време него да храня. И до вечерта някак все се нарецдаха нещата.Вторият ден обаче беба все не спеше и искаше внимание, баткото все ме дърпаше и искаше я да му дам нещо, я да правим нещо заедно, та бая се изнервих, но пак навързахме нещата. За капак вчера аз се разболях.... Добре, чемайка ми изяви желание да го вземат за през нощта, че малко да с еполекувам, но пък принцесата реши да си покаже рогата и вчера следобеда дремваше за кратко само и през другото време нервничаше, а вечерта ме държа до към 1.. Но пак бих казал, че за сег анещата са ок. Забелязвам, че момчето като тръгне на ясла, вечер като го приберем започва да се лигави много.МИслих, че копира нечие поведение там. Говорих с приятелка, с малко по-голямо момченце, та тя ме светна, че просто така се бунтува срещу това, че го пращаме на ясла... И като се замисля милото дете какво му се насъбра - тръгване на ясла, появата на бебе, а тъкмо стана на две. Всичко му се струпа наведнъж, но пък дано мине брзо и без последствия, че то всяко от тях си е достатъчно стресиращо събитие само по себе си...
  Определено обаче за справяне със ситуацията е нужна желязна организация и много здрави нерви. Тогава всичко се получава Wink

# 178
Хахаха, и ние бяхме сами мин. седмица!

Имаше една нощ - 2 часа луд купон в малките часове на нощта  Crazy

Имах 2 ситуациии - бебе в слинг, дете в креватче, аз им пея да ги приспя. Бебето заспиваше първо.

тимиде, гушкай си мн. детето и сега в началото го взимай по-рано от яслата и си играйте и вкъщи.

При нас голямото доста се тръшка  Tired Оставям го, докато му мине. Само тръшкането преди лягане не чакам да му мине, а караме по “план“.  Иначе цяла нощ може да изкара.

Лека седмица!

# 179
  • София
Aз от два месеца съм без помощ, таткото тръгна на работа, засега нямам затруднения, обаче нашият батко играе сам, рядко търси компания, за сметка на това не говори и не се храни сам, а също така обича да се тръшка и търкаля по земята Tired. Та всъщност, моите притеснения са психически, не физически- стига ми времето и да почистя, и да сготвя, че и във форума да вися.

Общи условия

Активация на акаунт