Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 825
  • 956
  •   1
Отговори
# 825
Моя големия е все още дълбоко незаинтересован от книжки и приказки и с него в книжарница е страшно, но ако го въоража с лопатки и играчки може да успея да поседна за малко да пия кафенце с другите мами. А щом има и други деца значи ще е по склонен да стои и да играе, че иначе няма настигане много ми е енергичен. Ние на 2ри август сме на сватба в Русе, но след тива сме на линия когато кажете. Hug

# 826
О, аз за книжарничката споменах само защото се присетих покрай деня и часа  Laughing
Не е подходящо за срещи за кафе на майчета  Peace

# 827
  • UK
Здравейте, може ли да се присъединя към вас? Не са породени, но са близо - 2011 и 2013 набори. Имам много послушни и лесни деца, капка ревност няма от страна на големия към малката, откакто се е родила не се отлепя от нея, грижи се за нея и не спира да я гушка и целува. Досега съм се справяла с грижите по тях без особени трудности, но понякога има моменти, когато се усещам, че излизам опт релси, напоследък също. Синът ми е страшно лъчезарен, умен и жизнен, а аз все повече си изпускам нервите и му викам за незначителни неща. Не искам да съм от онези майки, които само крещят и навикват децата си по цял ден, не искам да познават тази страна от мен, не искам буквално да съм лоша с най-милото ми. Надявам се узная тук вашите тайни и рецепти как вие се справяте в ежедневието.
  bouquet

# 828
  • София
dejie, все едно аз съм го писала Simple Smile

# 829
dejie, magnet..., дано все така продължи вашата идилия...  Hug много хубаво звучи отстрани

Аз да си призная, напоследък не мога да се търпя, много често губя контрол и все се карам на децата.  Embarassed Никога не съм си мислила, че ще стана /преди не бях/ такава майка, обачеее най-много се ядосвам като тръгнем да излизаме - събирам "багажа"  Laughing , обличам децата и аз се оправям, но докато върша тези дейности голямата решава да скача по току що оправената спалня, малката тръгва след нея; вадят играчки и разхвърлят, вадят неща от "багажа" - вадят шапките и ги зарязват, допива им се вода и все разни такива..  ooooh!
И аз се чудя да излизаме ли или да търся шапки, ключове, води, или да оправям наново къщата  #Crazy

Ама голямата ми е много щура и постоянно прави бели, а и хич не чува... повтарям, потретвам, тя се прави, че не чува и накрая се разкрещявам или я шляпвам по дупето и тогава си взима забележка.
Пък малката е по-кротка, засега Wink, но все гледа от кака си и само я копира. И само се карат и бият за играчки.  Tired

За съжаление, станах като моите приятелки, които чакат септември, за да пуснат децата си на градина.  Embarassed Досега все сама се оправях с двечките, но вече съм на предела на нервите и търпението си, най-малкото ме изкарва от равновесие и живот и здраве, септември ще я пробвам каката ни на градина, че досега не е ходила... да видим.

# 830
  • София
И при нас баткото ще е за сефте на градина от септември... Дано се получат нещата.

# 831
  • UK
Баткото ходи на ясла, но нали се сещате колко ходи и колко боледува и си стоя у дома. Отделно покрай раждането на малката, което съвпадна с грипната епидемия, го спрях и стоя вкъщи 3 месеца. Сега лятото пак е 3 месеца почивка, свито ми е сърцето като си помисля, че ще дойде септември, притеснявам се как ще приеме градината, с яслата имаше големи трудности, чак си бих главата в стената защо съм го пуснала след като не ходя на работа.

dejie, magnet..., дано все така продължи вашата идилия...  Hug много хубаво звучи отстрани
Аз си мислех, че се оплаквам като писах поста.  Laughing Тя също го следи непрекъснато с поглед, погледне ли към нея, тя започва да се хили. Скоро ще започнат и проблемите, тя пълзи като торпедо и върви само след него, разваля му жп линиите, пистите за колите, кулите на конструктора, а той заграбва каквото може, мести се на 1 метър встрани, тя след него и така отново докато не ревнат и двамата.

# 832
И на мен все не ми се дават на градина/ясла.. досега все отлагах, наистина ми беше добре да сме си вкъщи и тричките, обаче колкото по-голяма става малката, толкова повече бели правят и двете и постоянно съм на крак след тях и вече не издържам.
Всеки ми вика, че каката ни вече е голяма и наистина отчитам нуждата от разнообразие за нея, особено в лошото време.

Отвътре още от сега ми е гузно, все едно ще я "предам" и ми е много криво.  Sad Но пък наистина и аз имам нужда от малко "улеснение" и успокояване на ситуацията и се надявам като си залипсват покрай градината, да разберат, че да си играят и на двечките им е най-добре.  Simple Smile.

# 833
  • В сърцата на моите трима мъже!!!

Аз да си призная, напоследък не мога да се търпя, много често губя контрол и все се карам на децата.  Embarassed Никога не съм си мислила, че ще стана /преди не бях/ такава майка, обачеее най-много се ядосвам като тръгнем да излизаме - събирам "багажа"  Laughing , обличам децата и аз се оправям, но докато върша тези дейности голямата решава да скача по току що оправената спалня, малката тръгва след нея; вадят играчки и разхвърлят, вадят неща от "багажа" - вадят шапките и ги зарязват, допива им се вода и все разни такива..  ooooh!
И аз се чудя да излизаме ли или да търся шапки, ключове, води, или да оправям наново къщата  #Crazy

Ама голямата ми е много щура и постоянно прави бели, а и хич не чува... повтарям, потретвам, тя се прави, че не чува и накрая се разкрещявам или я шляпвам по дупето и тогава си взима забележка.
Пък малката е по-кротка, засега Wink, но все гледа от кака си и само я копира. И само се карат и бият за играчки.  Tired

За съжаление, станах като моите приятелки, които чакат септември, за да пуснат децата си на градина.  Embarassed Досега все сама се оправях с двечките, но вече съм на предела на нервите и търпението си, най-малкото ме изкарва от равновесие и живот и здраве, септември ще я пробвам каката ни на градина, че досега не е ходила... да видим.

Все едно аз съм го писала!
На моменти имам чувството, че се превръщам в укротител на малки диви зверчета!

Нашият батко ходеше на ясла, септември тръгва на градина. Дано свикне лесно със смяната на обстановката, новите госпожи и деца.

# 834
  • София
не се притеснявайте че ще дадете по-голямото дете на градина/ясла
аз моята я записах за ясла и се класира по чудо, с идеята да ходи минимално, колкото да пази ред и на малкия
но бях изненадана с каква радост отиваше сутрин на ясла
врно първия месец я вземах на обяд, докато сестрата не ми каза-Абе, я остави детето, тя тръгва да ляга с другите, пък ти идваш и я взимаш.
като се има предвид че дъщеря ми е гледана само от нас, не се е делила, много чувствително и притеснително дете беше.
мисля че яслата й се отрази много добре
иначе особено зимните месеци, когато не излизахме никъде, щее да кука с бебето вкъщи, да се чудя как да я забавлявам/тихо/, докато той спи преди обяд, после пък тя спи, а той вика и кошмар....
може би ако плачеше и страдаше в яслата щях да я държа в къщи, но понеже виждах колко се радва и сутрин тичаше преди баща си, зтова така смело я пуснах
даже и на смесена група е ходила през лятото, въпреки че аз бях в къщи
мнго добре се забавляваше с връстниците в групата
иначе...болестите са неминуеми...   

# 835
Много зависи кой и как ще посрещне детето в дома/яслата. Моя така и не се адаптира и всяка сутрин реве.
Иначе и аз се усещам, че понякога за глупави и незначителни неща се карам и все си казвам, че няма да правя така, но уви ...  Sad

# 836
Спокойно, човешко е да си изпуснеш търпението и нервите, особено с 2 своенравни дребита. По-добре едно овикване в повече, отколкото отпусната ръка.

От около 4ия рожден ден почнахме дискусии, уговорки и обяснения. Минава се и без викане  Wink По няколко дни подред  Grinning
Разумът надделява. Даже само ако кажа, че не ми е добре и затова - моля - не искам еди си какво си, се приема. Малкото се води често по голямото, това улеснява доста ситуации. Но понякога се присеща, че е в ужасните 2  и се възползва  Crazy

Търпение, хумор, добра храна, здрави деца и здрави нерви ви пожелавам! С носталгия си спомням за някои бебешки моменти  Heart Eyes

Този период се израства, но ... идват др. главоблъсканици  Heart Eyes

# 837
  • UK
Аз имам чувството, че колкото повече се карам, толкова по-вироглав става. Съобразявам се с него много и с нуждите му, но когато започне да се лигави - искам тати да ме облече, не мама, тръшка се, че иска диня, но тази няма да я изяде, да му нарежа нова, защото не е на големи, а на малки парчета, такива лигавщини никак не понасям, но някак се справям - обяснявам, обяснявам, като не иска да разбере, ще пореве и после ще спре. Не знам какво да правя обаче в другите случаи - когато прави нещо, което не трябва, дори нещо опасно и казвам пет-десет пъти недей, недей, недей и реакциите са все едно ме няма - тогава ми кипва. Сцената завършва с насилствено предотвратяване на действието му и ревове до бога.
Страх ме е също, че малката е свидетел на тези ежедневни избухвания и кой знае и тя какво нервно дете ще стане покрай нас.  Tired    

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 08:39 от dejie

# 838
Малката беше и е свидетел на изблиците на кака си и откакто върви към "ужасните 2г.",започна да прави същите неща като каката.А каката още не се е отказала от гневните си изблици  и на 3.

# 839
Здравейте. Открих Ви наскоро след като търсих в нета умишлено форум за породени деца и ви изчетох с голямо любопитство всичките 56 странички! Скоро и аз ще съм мама на породени, затова всичко, което сте писали ми беше много интересно и полезно. Ще се радвам да се включа в темичката  Grinning Добре че има възможност за регистрация с фейсбук профил, че ме домързя да мина през стандартните процедури Embarassed
И така. Имам син на 5 г. и дъщеря, която навършва 10м следващата седмица. Сега чакаме трето мъниче, което си беше изненадата на годината. Очаква се да се роди в края на януари. С каката ще имат 1,3г разлика.
За мен беше голямачуденка как ще приспивам 2 бебета едновременно, но ми хрумна, че една люкла от градинските със сенниците за бъдещата кака ще свърши чудесна работа, ако я приуча по от рано да заспива на нея. А за количка сякаш съм се спряла на Чиполино Еуфория, като по-евтин вариант и все пак практичен, че най-вероятно ще ни влиза в асансьора. Малко трудно се пише с малко човече, постоянно катерещо се по мен и правещо опити да се домогне до клавиатурата Joy Мамите ползващи тази количка могат ли да си кажат мнението?

Общи условия

Активация на акаунт