Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 780
  • 956
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Илка, поздравления за третата лентичка!  Hug

# 211
  • София
Илка, поздравления за третата лентичка!  Hug

Поздравленията приемаме, живот и здраве, къмто март месец!  Praynig Wink

Краси, смела или безотговорна, това е въпросът!  Joy
Иначе е нормално след ваксина да има общ дискомфорт в организма и за това да не се храни както обичайно. А може и някой зъб ...  Thinking Дано бързо да минава!  Praynig

# 212
Здравейте , мами !
Записвам се при вас , за да ви следя .
С мъжа ми обмисляме въпроса за второ бебче Simple Smile Нашият юнак сега е на 1год и 3 месеца.
Малко се коебая дали не ни е още раничко за втори бр. , но пък ми се иска . Нямаме баби на близо , а и малкият до около 8 месец беше мн.капризен , не че сега не е  newsm78. Много е "залепен" за мен. Дори като изляза от стаята , след 30сек. се започва МАМУ , МАМУ хахахахаах.

Хубав ден !!!

# 213
За много години! Да сме здрави, да си споделяме радости и трудности и да си даваме акъл Heart Eyes Mr. Green

Мони, добре дошла! Не ви е капризно детето, а явно ви тренира за второто  Laughing И мойто голямото добре ни тренира! То не беше спане-неспане, не беше трудното начално кърмене.. Сега доста неща са ми по-лесни. Само дето сега са две човечетата и има и мн. нови ситуации  Wink

# 214
_илка Иха 3-ти номер  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Уффф болната ми тема за памперсите  Sad Голям е зор с баткото, ту си казва ту не...Постоянно сме на приливи и отливи с успеха. Дано това лято да го махнем завинаги  Praynig

# 215
Момичета, да се похваля, и по-точно да си похваля мамунките: вече се заиграват заедно. Е, състои се в лазене наоколо, смеят си се, “гонят се“, не е кой знае каква “игра“, но... блаженство! Оня ден с татко им 10 мин  си говорихме спокойно. По едно време се запитахме къде е хаосът, нуждата от “бдене“ и установихме, че те си се кефят заедно и безгрижно  Heart Eyes

# 216
  • София
Здравейте мами Simple Smile
Като по-вещи ще ви питам нещо ако може да ми помогнете  Embarassed
Много ми се иска да запиша дъщеря ми на ясла септември месец. Сега видях, че първо класиране е на 26 април, когато бебето ще се е появило, но няма да има още ЕГН, а до колкото видях в сайта няма как да заявя този критерий без него Sad . Това означава ли, че няма да можем да се възползваме още на първо класиране от допълнителната точка? Или.....какво да направя?!  newsm78. Дали тази точка важи само за ОДЗ-та?

Предварително благодаря ако някой може да ми помогне   bouquet

# 217
  • Варна
Привет, момичета! Как са малките и големи и още по-големи дечковци?
Ние от вчера влязохме в работен режим. Кой на училище, кой на градина а някои и на работа.  Mr. Green
Ида, честито! Сега очаквай етапа с общите бели.  Laughing Шегата на страна при нашия батко навършването на три години се оказа истински прелом в поведението. Към подобрение, слава богу. Виждам, че и при вас наближава тази възраст, дано да ти поолекне малко.

# 218
Здравейте мами Simple Smile
Като по-вещи ще ви питам нещо ако може да ми помогнете  Embarassed
Много ми се иска да запиша дъщеря ми на ясла септември месец. Сега видях, че първо класиране е на 26 април, когато бебето ще се е появило, но няма да има още ЕГН, а до колкото видях в сайта няма как да заявя този критерий без него Sad . Това означава ли, че няма да можем да се възползваме още на първо класиране от допълнителната точка? Или.....какво да направя?!  newsm78. Дали тази точка важи само за ОДЗ-та?

Предварително благодаря ако някой може да ми помогне   bouquet

Тази точка до колкото аз знам се ползава от второто дете...и няма значение дали е ОДЗ или чиста ясла... Peace

# 219
  • София
Пише само, че детето трябва да има брат/сестра с разлика по-малка от 24 месеца и не е пояснено дали е по-голямо или по-малко, а това дали е ОДЗ или СДЯ наистина май няма значение до колкото разбирам от това, което чета.

# 220
Пише само, че детето трябва да има брат/сестра с разлика по-малка от 24 месеца и не е пояснено дали е по-голямо или по-малко, а това дали е ОДЗ или СДЯ наистина май няма значение до колкото разбирам от това, което чета.

Когато записах бебето (в СДЯ) това ми беше автоматично отбелязано Crazy

# 221
  • София

Дааа, но мойто бебе няма да мога да го запиша в системата, защото няма да има ЕГН още   Rolling Eyes

съжалявам за спама  Blush

# 222

Дааа, но мойто бебе няма да мога да го запиша в системата, защото няма да има ЕГН още   Rolling Eyes

съжалявам за спама  Blush

Що не им пуснеш едно запитване през системата. Те отговарят в рамките на няколко дни...в крайна сметка другото дете е на лице, а ти кво си виновна, че системата им не е съобразена с подобни случаи...предполагам не един и два...питай ги, ако не друго,то поне отговарят на всички Peace

# 223
  • София
Точката важи и за двете деца. За съжаление, ако бебето още няма ЕГН, няма как да го запишеш в системата. Това, обаче, не ми се струва болка за умиране, защото миналата година разпределението на свободните места беше много рационализирано в смисъл, че на първо класиране свободни места бяха обявили само 2-3 градини в район и на всяко следващо класиране другите ОДЗ/СДЯ в съответния район си обявяваха техните. Всяко зло за добро. Ако на първо класиране не ти приемат детето, то на второ и следващите ще го приемат в по-хубава ясла, ако са гласували този критерий.

# 224
Теди, яслите, които дават тази точка, са много малко, аз една-единствена видях в нашите 3 близки района и то тази на каката, благодарение на нея малката ми дъщеря успя да се класира, така че си има голямо значение. Наистина пиши и обясни, би трябвали да проявят разбиране.
Виждам, че сте писали за памперсите - на каката го махнахме на 2.6 години, през лятото, стана отведнъж, макар че понякога още има гафове, понеже заради малката пие мляко преди лягане и тя:)
Иначе големи спорове и конфликти при нас, каката бута, малката бие, добре, че рядко боледуват и се виждаме само вечер след работа до 8 часа, когато малката заспива Mr. Green При нас тежат съответно 12 и 9,5 кила, голямата може да живее на 1 бисквита цял ден, малката не спира да яде, но явно са скачени съдове:)))

Общи условия

Активация на акаунт