Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 799
  • 956
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Гледам сте на вълна колички и чистота, а аз съм на вълна приспиване  Tired

Голям ми е тормоз!
И двамата иска да заспят до мен. Баща си не го признават като компетентен в тази дейност! Приспиваме се групово на спалнята. До тук, добре, нищо трагично.
Но! от скоро Ида (голямата) иска да я галя по главата докато заспи, което си отнема понякога и 30 мин.; Йоси (малкият) пък иска да заспи върху корема ми, който си нарастна подобаващо вече и определено не ни е (на мен и на бебето) най-удобната поза 13тина килограма да се облегнат върху ни!  ooooh!
След 5 мин. наместване аз вече тотално съм се схванала - ръце, крака, кръст ... бебето не успява да си намери място и буйства отвътре, Йоси се нервира, защото и той не може да си намери място, а Ида мрънка, че не я галя с достатъчна честота!  Crazy
Обикновено в този момент решавам, че така няма да стане. Избутвам Йоси да си легне на възглавницата, той започва да мрънка и да се катери отново отгоре ми, Ида започва да хленчи, че съм спряла да я галя .... Избутвам Йоси по-настойчиво върху възглавницата иго гушвам, за да вземе да се кротне, а Ида влиза във фаза "ти само него гушкаш" Crazy Crazy Crazy 
Напоследък просто не ми издържат нервите и точно в този момент се развилнявам или ги скастрям и двамата, или ги "изгонвам" всеки в кошарата си. Ида е послушна и като й се скарам и си отива в безмълвно в кошарата. Йоси обаче просто няма начин да го вкарам вътре! Той си излиза сам. Започва да реве. На финала винаги се озовава обратно на спалнята.  Tired
Ида това го усеща, ако не е заспала до този момент, и започва да подсмърча в кошарата.
На мен ми става супер жал за нея. Чувствам, че я лишавам от нещо, което й се полага, а именно ласката преди заспиване. Обикновено не издържам и я привиквам обратно на спалнята с уговорката, че веднага заспива. Тя се присламчва доволно и наистина почти веднага заспива. Всъщност и двамата заспиват доста бързо, след като сме изпълнили всичките тези "упражнения". Но аз съм напълно физически, психически и емоционално изтощена!  Tired

Ох, оплаках ви се! Знам, че вие ще ме разберете!
А ако някой даде и някаква идея как да вкарам приспиването в ред, ще съм много благодарна.  Rolling Eyes

# 271
  • София
миличка, според мен е абсолютно наложително да вкараш таткото в действие, защото много скоро като се появи номер три изобщо няма да можеш да смогваш.
За мен следобедното приспиване е изкуство, което аз не владея. В резултат по цял следобед лудвам докато шетам след двама малки пакостници. И  не че съм маниачка на чистота и ред - просто малкия, който в момента прохожда, няма къде да стъпи...  ooooh!
И тъй - наказани сме взаимно - малките без  сън, а аз грохвам да вървя след тях.

# 272
илка, съвет трудно мога да ти дам...нямам твоя опит. Все по-често се питам как ще сме като се роди бебето и не знам... Rolling Eyes
Ние заспиваме така...първо се тръшкаме, че не иска в спалнята, така или иначе аз отивам в спалнята и след известно мрънкане идва при мен. Сменяме памперса, затварям вратата, пускам щорите и се инсталираме на спалнята. В зависимост колко му се спи почва да прави различни изпълнения. или иска телевизора (но никога не го огрява) или иска да пуска той щорите, или започва настойчиво да повтаря ТАТИ и да сочи вратата  Flutter Обикновено му казвам да отиде да види къде се е скрило слончето и той се мушка в кошарата (махната е решетката и е прилепена до спалнята. Аз лягам плътно до кошарата и няма излизане Simple Smile Гушка известно време слончето, дава ми го и на мен или пък ми целува корема с него Simple Smile и после се просва по корем напряко на леглото. Ритка известно време, аз му повтарям няколко пъти с по-строг тон "лягай-лягай" и се укротява, след това имам чувството, че до 2 мин е заспал. Цялото упражнение ни отнема около 20мин.
Като се роди бебето обаче, аз ще кърмя (надявам се) и ще го правя по няколко пъти на ден...като го успивам него, бебето какво ще прави...ще го кърмя ли, ще спи ли в неговото легло...и после...заедно ли ще ги оставям или ще си премествам бебето  Thinking

# 273
Освен като се роди бебето за него да отговаря таткото, не знам:)
Аз приспивам в последователност - първо малката в спалнята около 8, че заспива по-късно, през това време голямата се мотае с баща си, след това приспивам и голямата в детската и ако имам сили местя и малката при нея. През нощта малката често се буди и по някое време я взимам при нас, голямата вече не е в кошара и сама си идва.

# 274
  • Sofia
а аз и мислех, че имам проблем с приспиването, но явно тепърва ще имам. Ние спим в отделни стаи, таткото с каката, аз с малкия и всеки си приспива по едно Simple Smile Каката обикновено заспива на спалнята гушната в баща си и той после я мести, но през нощта поне 2 пъти го разиграва искам при теб, не искам в кошарата  Laughing. Бебето заспива след в креватчето си след половин час въртене и мрънкане, като до преди 2 седмици го приспивах на ръце. Нощем се буди 2-3 пъти и по един час не мога да го приспя после. И много често се чудя как ще ги съберем в една стая. Сестра ми (живее в чужбина) ще си идва за месец с децата (породени - 2г.4м, и 5 м.) и ще спят вкъщи (двустаен апартамент). Нямам идея как ще се справим с приспиването и нощем и денем. Но после със сигурност ще ви разкажа какво сме измислили.
Забравих да напиша, че следобед ги приспивам сама, обикновено първо бебето в едната стая, после каката в другата.Ако на бебето не му се спи го слагам в люлката и търча между двете стаи.Пробвала съм да ги приспя заедно, успех 0......

# 275
  • София
илка, съвет трудно мога да ти дам...нямам твоя опит. Все по-често се питам как ще сме като се роди бебето и не знам... Rolling Eyes
Ние заспиваме така...първо се тръшкаме, че не иска в спалнята, така или иначе аз отивам в спалнята и след известно мрънкане идва при мен. Сменяме памперса, затварям вратата, пускам щорите и се инсталираме на спалнята. В зависимост колко му се спи почва да прави различни изпълнения. или иска телевизора (но никога не го огрява) или иска да пуска той щорите, или започва настойчиво да повтаря ТАТИ и да сочи вратата  Flutter Обикновено му казвам да отиде да види къде се е скрило слончето и той се мушка в кошарата (махната е решетката и е прилепена до спалнята. Аз лягам плътно до кошарата и няма излизане Simple Smile Гушка известно време слончето, дава ми го и на мен или пък ми целува корема с него Simple Smile и после се просва по корем напряко на леглото. Ритка известно време, аз му повтарям няколко пъти с по-строг тон "лягай-лягай" и се укротява, след това имам чувството, че до 2 мин е заспал. Цялото упражнение ни отнема около 20мин.
Като се роди бебето обаче, аз ще кърмя (надявам се) и ще го правя по няколко пъти на ден...като го успивам него, бебето какво ще прави...ще го кърмя ли, ще спи ли в неговото легло...и после...заедно ли ще ги оставям или ще си премествам бебето  Thinking

опасно е да слагаш малкото и голямото дете в едно легло

# 276
имах предвид неговото (на бебето) Ще купим още една кошара, на която също ще махнем решетката и ще я залепим от другата страна на спалнята. Но наистина...така баткото ще има достъп до бебето  Rolling Eyes

# 277
  • София
Илка, аз бих пробвала да преспя първо малкото - каката е 'голяма', големите си лягат малко по-късно (нещо подобно да й обясниш, като тя през това време може да има привилегията да играе с еди-кое си). Като заспи малкият, гушкаш и присипиваш и малкия. Или по някакъв начин включваш таткото, мъжете по мъжки да се приспиват, например.

# 278
Хей, много сте активни! Как успявате да се доберете до компютъра?

За мен беше натоварена седмица.
Съжалявам все повече, че голямото ми дете ходи на ясла  Cry Въобще в следващия си живот ще остана 3 г. по майчинство от самото начало. Да не говорим за логистиката - кога да спи малкото, пък дали ще заспи според моите очаквания, кога да го будя или дали ще се събуди само и наспано, да закуси и да бързаме...
Или сутрин докато се оправим, ставане, закуска, заиграване, приключване на играта и...бързане...

По ред - актуалните теми:
Грако Стадиум Дуо: аз съм доволна. Сравнително изгодна е, удобна, компактна и практична за тясни тротоари и магазини, сгъваема. Не е като да буташ бъги с 1 дете, но е добра. Слонче, съветвам те да я видиш наживо преди да я купиш.

За заспиването: оказа се супер, че още преди второто раждане нашия татко го беше поел. Та сега при приспиването сме по дете на възрастен. Като съм сама с тях - първо голямото, после малкото. Но съветът на Аня има логика, в бъдеще ще пробвам + мерси!
Мила илка, включвай отсега таткото, иначе ще ти се стопят лагерите. Все някак ще свикнат децата. Не забравяй, че за няколко дни ще си и в болница. Таткото ви трябва да се справи без теб. И аз мноого ти се радвам  Heart Eyes

Пейотка, и аз си ги бях мислила тези неща - и така е, голямото разсънва малкото. Да го гали да го целува, отскоро боц и бибиит му прави. Откакто се роди малкото, голямото не е спало на спалнята. Пробвах два пъти като се будеше нощем, не се получи. Сега само идва за гушкане сутрин  Crazy
А докато приспиваш голямчето, таткото ще е с бебето. Или почвай да пращаш таткото да пго пристпива; татковците често се справят неочаквано добре, и то с индивидуален техен си подход  Wink

За чистене: мисия невъзможна; особено откакто голямото не иска да спи следобед Twisted Evil а на малкото не мога да създам режим  Rolling Eyes Пране, сгъване, простиране - успявам лесно между другото.
Голямото е беладжийче - отваря шкафовете в кухнята и тн.

Аня, много си хубава! И те също - да са ти здрави  Heart Eyes

Лека нощ и приятен уикенд!

# 279
Таткото при нас се включва в приспиването. Вечерното приспиване е негово и аз тогава имам малко свободно време за правене на НИЩО  Blush Вечерното заспиване на баткото (поне за сега) не е проблем. Като се появи бебето...предполагам, че ще го успивам в другата стая, докато заспи баткото с тати и после ще се местим. През нощта ще съм там, но ако ревне един от двамата, другия нали ще се събуди  Rolling Eyes Баткото все още има разни среднощни състояния, в които примерно не може да се обърне и ревва или пък го завивам и се събужда и пак рев...неистов  Rolling Eyes Има моменти, в които трябва да го разсъним, за да спре да реве и после се успиваме пак 1 час, защото пък вече му се играе. Това, примерно, в 4 сутринта  Crazy
Задавам си разни въпросчета, чудя се как ще е...разни лели и роднини ме успокояват, че едно време и те така са си гледали децата - в една стая. Баткото щял да се нагоди към бебето, нямало да го чува и щял да си спи  Thinking Бебето не било толкова крехко и баткото няма да успее да му навреди...ще видим. Още малко остана  Sunglasses

# 280
  • София
И нашият татко сега приспива вечер бебка, а аз през това време зареждам пералня, миялна, чистя нещо и т.н. Като се роди бебето, даже 1-2 месеца преди това бебка ще я преместим в другата стая и там ще спи с татко си, да свиква. Няма как да спят в една стая, поне засега, малката се буди по 100 пъти на нощ, реве, върти се, става, говори...........
Само не знам през деня как ще ги приспивам и двете, дано бебчо е по-кротичък от кака си, че тя беше ужас с приспиването и още си е.  Crazy

# 281
Аз не мога да помогна с приспиването, Емо от бебе си спи сам и заспива сам без проблем,Дени до скоро заспиваше на цица, или в бънджито сега се приспиват с баща си.
Аз пък да се оплача Емо откакто тръгна на градина все е болен, гледах си го до три години и пак боледува. Уж не пускат болни деца. Писна ми
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.577018612324854.150685. … ype=3&theater

Ето ги и моите сладури, дано се отваря

# 282
При нас каката нон-стоп се будеше и ревеше, малката обаче излезе пън:) докато стана на 5 месеца само глад можеше да я събуди.
Милена, теб те знам от декемврийската тема 2009, там не бях много активна, но теб съм те запомнила:)

# 283
  • София
Аня, много си хубава! И те също - да са ти здрави  Heart Eyes
Благодаря за комплимента! Hug Hug

# 284
Не е комплимент, откровено и от сърце е!
Миленка, и твойте са големи сладурчета, мн. да те радват!

Мацки, хайде и дневните сънища да обсъдим!
Кой кога по колко спи и как заспива?

При нас имаше период, в който всички спяха от 13 до 15ч., т.е. през съб. и нед. 4 човека  Mr. Green ноо, откакто Номер 1 отказа следобедния сън, не мога да легна с Номер 2 и то спи “на поискване“. Лошото е, че Номер 1 има нужда от този сън, иначе заспива на пода в коридора с яке като се приберем следобяд отнякъде.. с риск това да наруши вечерния сън  Sick
Та - как да накарам лудетината да спи по режим отново?

И аз искам да ги вкарам в една стая, но май след като отбия малкото и видя как са нощите - тогава ще се реша.

И друг въпрос -
Как успявате денем да се занимавате “качествено“ и с двете деца? Четене, пеене, игра с топка е ясно; а пъзел, разни там игри за по-порастнали, които малките само развалят?

Лека нощ,отмаряйте утре  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт