ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 48 662
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И ние днес преразказваме - учудиха ме много приятно. Явно изчетените книги си казват своето.  Peace Купих големия правописен речник е сега е голям купон да го разглеждат. Отнесох забележка, че не съм си пазила моя, защото 3-4 деца имали от майките си, а аз всичко дадох на племенниците и хвана крака   Mr. Green.
По повод заключването на у-щето и при нас се заключва вечер и през уикенда. Дупките в оградата ги оправиха. Лятото правиха ремонт за 1/2 млн. лв, 10 % от които, събрани от родителите чрез настоятелството.
Дзвер, може би при вас ремонта се бави, защото няма кинти. Аз се изумих като чух, че за миналата година са събрани 4000 лв от родителите, като годишната вноска е 20 лв на калпак. т.е. само ние сме дали 40. Тези цифри ми говорят само и единствено едно - голяма част от хората си правят оглушки. Ако само от второкласниците са събрали на 100 % - сметката е 4 класа * 22 деца (средно) * 20 лв излиза 1760 лв., а те от цялото у-ще (има и след 7 клас по 1-2 паралелки) малко над 4000 лв. no commet Thinking.
Днес Цвети я мързи да оцветява в тетрадката по математика и ме моли да й помогна. Взех аз моливите, ама й връчих прахосмукачката. Сега седя и гледам сеир - чисти тя, ама хвърля по едно око и ме вижда , че не оцветявам и казва "Ей, колкото ми оцветиш, аз толкова ще ти изчистя. Да не мислиш, че за едно оцветено листо ще ти чистя всичко". Хвърли прахосмука и дойде на оцветяването.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 121
  • София
ние втора година събираме по 30-40 лева на дете и всяка година е за оградата, доколкото разбрах и преди 2 години пак са събирали за оградата - имам чувството, че нарочно не я оправят тая ограда, че иначе за какво ще събират по 30 лева  Mr. Green

# 122
От тази година се заключва в 18.00ч запушиха всички дупки в оградата и само една врата е отворена,преди да я заключат и нея като дойде часа.И моя ходи на плуване,футбол и таекуондо,за сега няма да се отписва от нищо.

# 123
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
По отношение на сборника на господин Кортезов. Днес сутринта му писах и той много любезно ми е отговорил почти веднага. Междувременно, обаче, прибирайки детето от школата в СМГ се оказа, че поради големия интерес той е минал и е оставил на госпожа Мариана Тодорова някакво количество, та вече се сдобихме с него. Ако ходите на школа в СМГ дори да не сте при госпожа Тодорова- може да я попитате.Задачите са закачливи и интересни.

# 124
  • В светлината на слънцето
А ние днес събрахме очите на каките и батковците в Коколандия с маймунските умения на девойката. Единият батко заяви, че все едно е расла по дърветата, за първи път виждал някой да се справя с такава скорост и лекота по различните нива. С две думи - доказахме теорията на Дарвин за маймунския произход на човека.  Mr. Green Остави, ами и малкото точи зъби - ръстът му стига, но не и годините, та засега само една маймуна имаше по клоните. Crazy
У нас в събота и неделя не се учи, не се пишат домашни и т.н. Имам желязно правило: уикендът е за почивка.  Naughty

# 125
... Междувременно, обаче, прибирайки детето от школата в СМГ се оказа, че поради големия интерес той е минал и е оставил на госпожа Мариана Тодорова някакво количество, та вече се сдобихме с него...
Да, днес г-жата ги е попитала, дали някой иска този сборник и моят си взел. Обаче не разбрах, колко струва. Другият път ще го платя. Книжката наистина е с много интересни задачки.

lulumba , тази теория и моето маймунче я доказва.  Mr. Green Обаче третото ниво му се "опъна". Ей, от колко време му обещавам да го заведа пак до любимата му "Коколандия" и все отлагаме по различни причини. А, вече и времето започна да се разваля... Confused

# 126
У нас в събота и неделя не се учи, не се пишат домашни и т.н. Имам желязно правило: уикендът е за почивка.  Naughty
Интересно правило  Laughing . Ние през седмицата не успяваме да смогнем с всичко и ако го нямаше уикенда не знам как бихме наваксвали. Боби също ходи на странични занимания

# 127
И у нас го имаше това правило, но вече го премахнахме, по простата причина, че в делничните дни след занималня не ѝ се прави нищо, освен да играе, а на занималнята само си пише домашните, които са много малко и не са достатъчни (поне за нея) да упражни качествено материала.
Днес обсъждахме с мъжа ми дали да не я спрем от занималня... Имаме възможност да я взимаме на обяд  newsm78 много съм доволна от следобедните занятия, извеждат ги навън, винаги е с написани и проверени домашни, но не ѝ е достатъчно  Tired

До края на седмицата е без компютър  Twisted Evil дадох ѝ задачи да решава, че утре имат контролно по математика, влизам в стаята ѝ да взема един учебник да видя докъде са стигнали, тя нашата ми хванала телефона, и с калкулатора смята ли смята  #Cussing out издивях! Joy

# 128
  • София
Ей, тук все отбор маймунки има. Миналата седмица празнувахме в Коколандия рождения ден на сина ми. Той взе, че мина първо ниво. За второ пък няма височината.
Дъщеря ми искаше да мине и четвърто ниво, но се указа, че с нейните 1,23 няма да може да се осигурява. Един от служителите ми предложи да се кача с нея, та да и закачам карабинерите, ама са въздържах  Stop Та тя мина два пъти трето ниво. Имаше едни момченца, така по-височки от нея с поне една глава. Ей, то чудене и мислене ли не беше, моткане ли не беше... Взеха я на подбив в началото и с присмешка гледаха "малката", а тя буквално на един дъх минаваше препятствията и се налагаше доста да ги чака. В един момент не ми издържаха нервите и любезно ги помолих да я пуснат та да ходим и на други забавления.

lulumba, Tonita давайте да направим едно дружно катерене  Wink

И ние ходим на доста странични занимания. До преди месец се готвеше в къщи, но нещо не и стигаше времето и вечерно време се налагаше да наваксаме. Записах я на една занималня, където много съвестно се справят с подготовката и така тя е по-спокойна.
Английският ни е доста силно застъпен. Имаме по три часа седмично. За около месец стопиха знанията, които беше натрупала за две години (предучилищна и първи клас) в Алианса, а там наистина много неща беше научила. Указа се, че целият клас е доста добре с езика и госпожата каза, че няма нужда да тъпчат на едно място, та сега правим и съчинения.

Благодаря за информацията за сборника на Кортезов.  Hug

# 129
  • София
Човече, голям хитрец ще излезе София. Wink
А ако я спрете от занималня имаш предвид , че вкъщи ще правите и допълнителни неща ли? Защото то детето след като си напише домашните и вкъщи ще е изморено, знам ли. Мими през делничните дни пише домашни и чете книжки, за друго не остава време. Но ние сме втора смяна, а отделно след училище е или на английски, или на театрално ателие..а преди училище на балет. Crazy
Събота и неделя при нас абсурд да почиваме само. Не че по цял ден учи детето, но все пак точно в тези дни решава задачи от сборници, правим по някоя диктовка, а неделята ни е английски ден- тогава само с англ се занимава. Естественно, не цял ден.
Яд я е, че няма особенно време за четене, сега чете някаква книжка Училище за магьосници, току виж станала магьосница. Laughing

# 130
Валенцето, още не ми се е избистрила идеята, може и да не се получи, ще видим...
Просто са им много малко домашните, по математика например, имат да решат по 3-4 задачи, повечето от тях се изчерпват с един ред, а на нея това не ѝ е достатъчно, защото дори конкретно тези 4 да ги реши без грешка, това само заблуждава, че е усвоила материала. И си проличава като направи тест и да кажем ѝ се падне аналогична задача, но с нещо разместено вътре. Т.е. за да добие рутина ѝ трябва да реши 10-15 подобни, като всяка има по нещо разменено. Не знам дали разбираш какво искам да кажа  Simple Smile
А на занималнята - който си реши домашното за 1 час да кажем, през останалото време ги занимават с нещо странично, докато чакат тези, които не са готови, в което няма нищо лошо, но реално тя хем не е успяла да се упражни достатъчно, хем свободното ѝ време е запълнено с нещо странично, което отвлича вниманието и дори да е приятно, малко или много натоварва психически и след училище няма желание да учи повече.

А ако я взимам в 12 ч., даже в 11, защото имат 2 дни по 4 часа, можем да редуваме 1 час почивка/разходка/спорт или там, каквото си решим, с 1 час домашни, после пак почивка и от 1 до 17 часа, допълнителни упражнения, след което да е свободна за почивка.
Нещо такова ми е мисълта, но ще видим...

# 131
  • София
НСЧ, наистина са малко. Нашите имат по 2 страници поне от 2 сборника + задачи от тетрадката всеки ден. А какво правят толкоз време в занималнята ? При нас си носят книги и или четат, или преписват или праразказват, като напишат домашните, ча даже и остава врема да ги извежда навън.
Лулубма, правилото е добро, но при нас не се получава. Учителката по английски, която идва в къщи също им дава малко домашно, точно защото и според нея уикенда е само и единствено за почивка.
От утре купоните и за втори клас в нашето у-ще стават от от 2.50 на 2 .00 лв. Така беше и м.г.

# 132
  • Варна
O, и  ние сме в отбора с дългите домашни, по всичко. По математика в училище госпожата винаги им дава за домашно една тема от сборника и една тема от упражнителната тетрадка. По Български - обикновено имат по 3-4 упражнения от помагалото, като всички от тях се преписват в тетрадката за домашно (вече подкара втора тетрадка за домашно по български). По четене всички текстове трябва да се преразказват (това значи винаги в минало време и винаги в непряка реч).  Отделно това, че трябва да им правят елементарен литературен анализ - кой е главния герой и т.н. Много често имат за домашно и различни проекти, които после презентират устно в клас - последния беше за Ран Босилек, а и съчинения за домашно правят - как прекарах лятото, есен и т.н. По музика песните трябва да се учат и като текст, и като мелодия. По околен свят - урока трябва да се разказва. Като сложим и домашните по английски в школата и математиката в събота - работата става ... от сутрин до вечер.

# 133
  • София
Човече, и вие ли нямата сборници в училище като нас? Аз още не мога да намеря смисъл защо ръководството на училището не позволява на учителките да изискват да си купим сборници. И нашите домашни са кратки- от учебната тетрадка и каквото остане от урока в учебника. Но Мими всеки ден има домашно от мен и в сборника, тя даже си го е приела като домашно от училище. Така че съвсем добре те разбирам и от тази гледна точка идеята ти да я взимате наобяд ми се струва удачна. Но аз като цяло не съм привърженик на занималните , освен за децата, които няма кой да ги гледа у дома.
 С това ново време имаме проблм вкъщи- в момента и на децата, и на мен адски ни се приспа, нали все с кокошките си лягаме Tired.

# 134
Как сте момичета  Hug
Изчетох ви най-накрая. Добре, че се развали времето, че да се по спрем малко вкъщи  Mr. Green На моите деца все им се играе, все им се тича навън. Състезанието дойде, а ние една задача не сме решили. Ще разчитам на математическата школа тази година, а и тъкмо да проверя за какво си давам парите.
И ние имаме правило, но нашето е да не се учи след училище, тъй като там е до 17 часа. Каквото е научил и написал това е, после съм забранила. Беше се принудил да пише в междучасието домашно, заради това ми правило, но сега в часовете следобед е доста по-концентриран и стимулиран да си свършва работата. След това спортува, играе и единствено приготвя раницата за следващия ден.
Като цяло тази година ми е доста по-леко от миналата относно ученето. Имаме 10 шестици и една петица, за което му е малко криво, но му казах, че и петицата е добра оценка.
Малък суетник е моя син. Днес цял ден обикаляме за кецове в мола. Ако някой ми беше казал, че с него ще обикалям магазините, щях да му се изсмея, но факт. Иска да е модерен и красив. От миналата година има трепети към едно момиченце и още го държи, той си е влюбчив още от детската градина  Heart Eyes

Готвим се за зелено училище, за пръв път ще му е. Ако някой може да даде полезни съвети, ще съм много благодарна  Hug

Майчета, аз да ви попитам някой ходил ли е на математическо състезание "Черноризец Храбър"?
Провежда се на 01.11. Моят второкласник е много добър по математика и госпожата му предложила да отиде. Той се беше навил естествено, обаче. Снощи носи разпечатани задачите от състезанието през 2010г. Петнадесет броя задачи с думи и то логически  - от сложни, по-сложни. Дори и ние се затрудняваме с решението им. Направо се притесних, че ще се изплаши и депресира ако там не успее да ги реши. И го посъветвах да се откаже...
Днес ще говоря с госпожата. Не знам дали постъпих правилно, малко ми е криво. Но много се притесних да не се разтревожи там и да вземе да плаче, че е един притеснителен...

Хрисима, защо да спираш детето. Може да се депресира, но може и да му е стимул, да се занимава повече, ако обича математиката. Моят син с такива състезания добива реална представа за знанията, които е натрупал. Точно със състезанията го смъквам на земята и го карам да се старае повече и да полага повече труд Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт