ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 49 345
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • София
 Laughing
E, ама аз все пак за детето питах, не за себе си. Нямам намерение да ходя на състезания.  Laughing
Обаче наистина "чух" много логични доводи и ще й принтна задачките, да я видя как ще се справи. И вероятно ще я пратя на всички състезания от СБНУ, а за догодина може и на математическите.
Иначе не съм някакво отвлечено същество, държа децата ми да са на ниво по всички предмети и да няма никой изоставащ. Просто лично ми е неразбираем напънът математиката да е първенец. Много по-смислени са ми други предмети - БЕЛ, литература, биология и езиците.

Благодаря ви, момичета!
Седем години не бях пипала четките, преди година се върнах към себе си и наистина съм щастлива с това, което правя. Дано занапред да е само нагоре пътят.

# 586
Хайде да ви се оплача и  темата да не става отчетна за телефони Mr. Green Laughing

Прибира се моя днес с едно контролно от миналата седмица и оценката е 4,50, но за мен си е направо за 2-ка. Три грешки на диктовката и след това нито едно вярно упражнение. Половината даже не са и написани. Къде е блял и какво е мислил , не е ясно. И едни глупави грешки.
Направо тази оценка му е подарък от госпожата. Но по  думите на детето и при другите е било така.Ще трябва да поработим върху неударните гласни.
За протокола без телефон е.Но за догодина май ще има. Моя също е най обикновена нокия.

SZA изчетох те ,но не мога нищо конкретно да те посъветвам. Наблюдавай и говори с него.
Аз съм забелязала, че в нашия клас се разселят на групи по  темперамент.Моя миналата година дружеше с най-палавите и постоянно ми се оплакваше от тях. Имаме и по-спокойни деца, но той с тях играе само ако няма с кого. Тази година нещата са различни. Понеже събраха двата класа вече има други приятели.
Това изолиране от сорта" ти всичко знаеш"  се проявява някъде към 4-5 клас. Поне в нашето училище е така, по -думите на други майки, с по-големи деца.

Отивам да разглеждам на Клеми работите.

# 587

Всеки пише за това, което го интересуа, който не е доволен да не чете.

Моята щерка не разбира текстовите задачи.
Вие как ги обяснявате?

Някои обяснявам аз-чертая, рисувам. Показавм нагледно.  Други е обяснила госпожата. И го карам да ги чете по няколко пъти, щото чете по диагонал понякога. Crossing Arms

О, Клеми , никаква математика за тебе, само четки и бои. Hug

А къде да си дам гласа за Клеми? Embarassed

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 15:16 от Тя

# 588
  • София
SZA , не знам какво да коментирам. Поговори с класната, може да даде съвет или най-малкото да внесе яснота.
Нямам идея нашите групират ли се, делят ли се. Отива с желание на училище, но всеки път като стане дума с кого е приятел - все са различни.  ooooh! Беше се "сдушила" с още една такава темпераментна девойка, но много говореха в час и забраних да седят заедно. Май не й чувам вече името на госпожицата, надявам се да са се разлюбили.
По повод джобните и лавката - след като не отиде на тренировка, за да си чака пицата от там ги спряхме. Няма вече джобни и няма да има, докато не си пренареди приоритетите.  Crossing Arms

По повод първото състезание на СБНУ - за тези, които искат да ходят, но училището не участва - сега се обадих, датите са 30.11, 3 и 4-ти. Ние се записахме за 3-ти от 14 часа, ще се радвам ако някой се присъедини.  Hug

# 589
  • София
Клеми, страхотни неща, браво! И от мен един глас!

SZA, съвет не мога да дам никакъв. Но ви желая скоро детето да разреши проблема си и да ходи спокойно и уверено на училище. Ясно е, че вкъщи му говорите достатъчно и че ви разбира.
В класа на Мими забелязвам , че децата се сприятеляват по темперамент, по-кроткитекато моето са една групичка, по-палавите- вършат си щуротиите заедно Laughing. Но като цяло са задружен клас благодарение  и на госпожата.

Тя,  аз скоро описах същата случка и при нас- целия клас с оценки между 2 и 4 заради факта, че не са запомнили правилото за ударената гласна при проверка на съмнителната гласна..как го написах и аз. А всъщност те го знаят на теория, но на практика- масова излагация. Госпожата им спести писането на оценките в бележниците, но е факт, че не са научили даденото нещо. И затова в събота доста се занимавахме с това.

Яна, милата Али, като знам как се радваше за телефона...а ти да го изпереш Laughing.

# 590
Люлин,просто си попаднала в такъв период,когато част от малчовците на пишештите тук са ходили на математическо състезание.Мога да кажа с чиста съвест,че тук се обсъждат и много други теми и съм много благодарна на момичетата,които ме приеха когато започнах да пиша в тази тема,когато децата бяха в първи клас и с подкрепата която ми оказаха сега когато имам големи проблеми с дисциплината на сина ми,които ме накараха да продължа да търся начини за справяне със ситуацията,а не просто да вдигна ръце.
ЕДНО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ  Hug

# 591
  • Варна
SZA,заинтригува ме написаното от теб.Обаче си мисля,че групирането при такива малки деца,едва 2ри клас наистина може да става според интереса им към игри или палавост и кроткост.
За ниво на интелигентност и много знания едва ли е проблема.Освен ако учителката не им насочва вниманието прекалено към твоето момче,да вдига все него,да го хвали прекалено,да има по-различно отношение към него?! Сами тези хлапета едва ли са се сетили колко е умен юнака ти! Rolling Eyes

# 592
biby, трогната съм, че някой си спомня мое лично "творчество". Какво би казала за момичето, първоначален автор на темите, и доводите й да се откаже изобщо от темата? Както и да е. Извинявам се за спама.
П.С. Оправих си грешката. Благодаря.

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 10:31 от Люлин

# 593
Леле, Klemy, направо съм така  Shocked и аз не знаех, че рисуваш, страхотни са  Heart Eyes

За състезанията, за мен имат смисъл, ако наградата е практична - например прием в математическа гимназия, университет, така само за спорта - за мен е начин да събират по някой лев през месец. Освен това не искам да ѝ отвличам вниманието от основния материал, който така или иначе не е малък и е хубаво да се усвои сега. Относно състезателни дух, поддържа си го с контролните в училище, класът им е "шарен", има и деца, които имат по-големи успехи, т.е. има какво да гони.

За телефоните - миналата година стартира с един мой стар, който имаше камера и беше с повече функции като цяло, но даде някакъв дефект и започнаха да се появяват едни хоризонтални черти през екрана, затова го дадохме, така или иначе беше за боклука. Като се задраска целия  Joy го сменихме с един обикновен от тези, които ги дават по 9-10 лв. Тя само музика иска да има, защото по време на пътуване си слуша нейните си песни, игри и др. не е търсила досега.

lyuba84, скицирах ѝ ги. Кажи за кой тип, за да кажем конкретен вариант  Simple Smile

# 594

bibi, трогната съм, че някой си спомня мое лично "творчество". Какво би казала за момичето, първоначален автор на темите, и доводите й да се откаже изобщо от темата? Както и да е. Извинявам се за спама.

bibi е друг потребител, моля да не се замесва! Коректното изписване на никове е елементарно уважение.

Не знам кой е първият автор на "темата", не знам какви са му авторските права, не знам защо се е отказал, нито какви са му доводите, нито пък разбрах, защо аз да трябва да казвам каквото и да е на "момичето". Ако първоначалният автор на "темата" иска да каже нещо и има някакви претенции, да заповяда да ги каже.

# 595
SLA,

според мен е временно явление. На тази възраст децата все още са жадни за знания и се стремят да имат отлични бележки и похвали.
Смятам че наистина имат различия в игрите, давам ти пример с моето дето, което миналата година ми говореше за едни момчета, тази за други. На въпроса не са ли ти вече приятели отговора беше а не просто играем на различни игри. А ще ги поканиш ли на рождения си ден, ами разбира та те са ми приятели.
За твое успокоение, моето също не е на занималня, също е хвалено от госпожата, а както се разбра майка му го записва и по състезания.
Наблюдавай детето, подпитвай го и говори с госпожата.

# 596
  • София
За математическото състезание да кажа. Mr. Green
Понеже за пръв път някое от двете ми деца ходи на такова, за мен самата беше емоция.
Щерката в деня и преди това, както очаквах започна усилено да свири отбой, че няма да ходи на математиката. Wink
А, беше, уж, толкова възторжена в началото и показа желание и пр и пр. ooooh!
Но казана дума-хвърлен камък! Да и е за урок си викам и друг път да не ми ги развява такива недомислени на мен!
Заведохме я и седнахме на по кафе, че да чакаме да мине определеното време за състезанието. През цялото време я мислех, дали не се е разревала горе в стаята над празният лист. Почнах да се тревожа, че не си взе телефона, че не и взех вода, че… А, бе, взех яката да се втелясвам и аз! ooooh! От ПМС-то ще да е не от друго! Crazy

Отиваме да я вземем- нашата ухилена и доволна вече чакаше навън с други деца от нейният клас.
Държи листа в ръка, викам си после ще го погледна, да не я притеснявам сега.
Тя доволна и щастлива обаче. От какво-идея нямам. А, не имам. От това, че е минало. Hug
Поглеждам, после аз листа със задачите и кво мислите виждам?!
НИ една вярна задача! Joy
Детето си заграждало, кое как му дойде и се е забавлявало!
 hahahaА аз що притеснения и вълнения преживах, пфуу!
Ама си знам вече урока за другият път! Щото друг път- ама…друг път! Joy

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 16:08 от kopche

# 597
  • София
И ние се разписахме на състезанието. При положение, че детето само проявява желание да ходи, аз не мога да го спирам. Някои от задачките са ни грешни, прегледахме ги в къщи, но това е положението. Чакаме да излязат резултатите.

От едно известно време не съм получавала "повиквания" за нов телефон. Мърморенето че нямал музика и игри отмина. За сега съм пас.

Какво ще подарявате за Коледа? Моите хлапета снощи заспаха в 12 от вълнение и планове какви точно играчки ще получат! Simple Smile Баткото изреди 5-6 неща които не успях да запомня...или пък умишлено пропуснах покрай ушите си. Имаше конструктори, трансформери, шпионско нещо, и някаква зелената къща. Вероятно ако изгледам рекламите по детските канали ще разбера за какво иде реч.

Клеми, и аз в списъка с феновете, особено ми харесаха акварелите. Simple Smile

# 598
  • Страната на чудесата
...

Отиваме да я вземем- нашата ухилена и доволна вече чакаше навън с други деца от нейният клас.
Държи листа в ръка, викам си после ще го погледна, да не я притеснявам сега.
Тя доволна и щастлива обаче. От какво-идея нямам. А, не имам. От това, че е минало. Hug
Поглеждам, после аз листа със задачите и кво мислите виждам?!
НИ една вярна задача! Joy
Детето си заграждало, кое как му дойде и се е забавлявало!
 ...
Joy Сладурана Joy

...
Какво ще подарявате за Коледа? ...
Желанията се сменят в зависимост от рекламираните глупости по детските канали, засега няма фаворит. Най-плашещото желание е таблет, така че за там Дядо Коледа(който не мога да разубедя никак да не го прави, защото и аз имам интерес да получи таблет Mr. Green)  ще и го донесе. Да видим какво друго.

# 599
Klemy, не знаех, че между нас има такъв талант. С чиста съвест - 1 глас от мен   bouquet

kopche, разсмя ме твоето момиченце.  Laughing Ти кажи сега нещо за предстоящия ски сезон. Ще има ли ски на Витоша или не? Така де, няма само за математически състезания да пишем.  Wink

Валенце, днес е драмата с телефона, после с таблета, марковите дрешки и т.н. Винаги ще има деца с по- модерни и лъскави вещи. Трябва да свикнат. Обяснявам че телефона не е играчка, той служи само за разговори, а не за игри. Малка е и си губи вещите /телефона 3 пъти/ и че е по- добре да е такъв за който няма да се налага да се наказваме. Отделно  риска по- големите да и го вземат. Не че се съмнявам че това ще действа още дълго, но засега удържаме положението.  Mr. Green
Такива неща говорих и аз миналата седмица, когато му предложих стария си телефон Нокиа. Досега нямаше. За мое учудване, господинчото изяви претенции за телефон с тъчскрийн и ми каза, че ако отиде с обикновен, щели да му се смеят. Confused Отговорих, че като не го иска, ще ходи както досега, без телефон. След 2 дни ми каза следното : " Мамо, ти беше права! Знаеш ли, какво стана със скъпия телефон на ......? Отишъл до тоалетната и го изпуснал в дупката. После беше много тъжен. Сега сигурно, ще му се карат и няма повече да му купят такъв телефон. Дай ми твоя стария, моля ти се." Значи, когато аз му обясних, че скъпите телефони не са за малки деца, той не се вслуша в думите ми. Трябва ли винаги да се учи от грешките на съучениците си и от своите собствени? Хич не разбира от съвети, ей. Tired

lulumba, чудесна е идеята за игра на "Скрити съкровища". Ще ти я "открадна".  Wink Мен нещо ме няма по тези дейности.  Rolling Eyes

За групичките в у-ще, забелязвам, че са по интереси. Всеки търси "себеподобни". Моят се е сприятелил с деца, които се интересуват от футбол и шах. Ще кажете, че футболист- шахматист няма, както и обратното, но моето е някакъв "хибрид"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт