Парфюмни размисли и страсти - 164

• 40 818
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Е той няма как да се сбърка Simple Smile
и аз почти винаги знам кой какъв парфюм носи, но и то няма кой знае какво разнообразие. Най-често срещам жени с Alien и Coco M, напоследък и много Womanity

# 76
Най-много Womanity! Sick

# 77
На мене ми се гади вече от него, а ми беше любим като го пуснаха. Но всичките жени, които срещам и го носят са се поляли с половината шише. Съжелявам, но не се нося парфюм по този начин. Цялата му красота отива на кино

# 78
  • София
За пръскането - виждала съм в документален филм (BBC Perfume май че 3-та част,но сега не успявам да го намеря) представителка на Avon в Бразилия, която показва къде да се пръскаш - прилича на танц и пръска и на глезените.
Аз понякога пръскам различно според парфюма - стратегически само веднъж в деколтето, или само на китките, ако са термоярдени. Иначе като всички хора.
Напоследък, след случайно разливане на отливка в чантата ми, заради което 10 минути се чудех на пазара от къде е този невероятен мирис (оказа се Коромандел, попил в портмонето ми), удостоявам и чантата. Най-много й отиват разни удове от виали.

# 79
Аз пък не обдушвам хората. Рядко ми се случва да усещам осезаемо нечий парфюм, ако е на повече от метър от мен, а в този периметър рядко влизат парфюмирани хора и от двата пола. Пък имам претенциите да имам супер силно обоняние и наистина имам, даже и понякога да не ми харесва. Виж, смрадливите ги надушвам и от 5 метра... Confused Що така?! Thinking

# 80
  • София
Трябва да кажа, че 20 часа, след като съм си пръснала Shocked от горната страна на ръката Валентина, едва сега усещам малини. С ванилия.
Виж колко са ни различни възприятията. Когато излезе попаднах на изпръскана бутилка-тестер в някоя от парфюмериите. Помирисах шишето и усетих малината. Много му се бях навила, но при втория тест нещо ме издразни, тъй като не харесвам ванилия в парфюм. Пробвах още няколко пъти, но не усетих да е траен, явно при моя нос се губи някоя нота.
Относно отровите съм запомнила от френския следното: Poisson sans boisson, c’est poison!, което ще рече че рибата не върви без напитка (т.е. става отрова  Simple Smile). Пуасон сан буасон се пуазон.

# 81
  • Варна
Виж, смрадливите ги надушвам и от 5 метра... Confused Що така?! Thinking

Сигурно е точно както със супер неприятните парфюми - усещаш ги отдалече и до безкрайност  Simple Smile Лошите неща имат неприятното свойство освен да са лоши, да са и много нахални  Whistling  Laughing

# 82
  • Чукарландия
Лошите неща имат неприятното свойство освен да са лоши, да са и много нахални  Whistling  Laughing

Joy Много добре казано! Joy

# 83
Атти, трофея го пуснали в Ягодка на твърде приемлива цена, точно когато четх за него. Съвпаденията не са случайни  Flutter Красив парфюм, в пипната опаковка и чудно шишенце с грозна запушалка  Laughing
На Куреж нищо не познавам, само любопитствам засега  Sunglasses Някакви препоръки?
А ти се дръж! Преминават тия шеметните периоди, ама докато... Hug Hug Hug

# 84
  • Чукарландия
Моля, споделете какъв е този трофей! Hug

# 85
  • София
Трофеят е Explosive на Aigner. Експлозивен шипър, от най-хубавите. Наистина, че капачката му седи като харизана по милост от някой, който не е искал да я изхвърля, но дори и тя не може да съсипе впечатленията ми от прелестния парфюм. Must have now за всеки уважаващ себе си шипролюбител.

На Куреж познавам единствено най-дъртия (естествено  Mr. Green ) - този в нереформулираната му версия от 1970 г., изкопах го изпод рафта в една квартална провинциална парфюмерийка. Собственикът се радваше да се отърве от ужасния парфюм, който никой не харесва, освен онази луда пришълка, която подмина всичко по рафтовете и попита дали няма нещо старо някъде за изхвърляне  Mr. Green Виждам, че в Ягодка се предлага осъвременената версия от 2012 г, която със сигурност е доста по-носибилна и по-френдли от старата. Която представлява сериозни алдехиди върху цитруси, жасмин и мъх,  с две думи - веднага подуших, че е от моята порода.

# 86
... доста по-носибилна ...
Атти, какво означава "носибилна"? Blush

# 87
  • София
За мен означава удобна, подходяща, годна за носене, но не знам дали не съм си измислила тази дума или наистина съществува  Blush

# 88
Извинявам се за лиричното отклонение, но никога не съм я срещала и не знам какво означава, затова питам. Така един ден с приятелка се чудихме на думата "досежно", пък то я имало и в речника, и доста хора я знаят... Затова вече като нещо не ми е познато питам, а не се правя на всезнаеща. Blush Blush
Благодаря!  bouquet

# 89
Атти, още  Hug плюс  Joy Joy
На мен ми се стори, че почва с много рози тази нова версия Експлозив, но бях здраво офъщяна с друго и може да бъркам...

По въпроса къде се пръскаме - аз пък доста по дрехи, на китки +ръкави, на сгъвки на лакти +ръкави отвътре, на тила +яка и коса. На ключицата - не, защото постоянно ми е под носа, не мога да го отдалеча достатъчно  Laughing и бързо привиквам с аромата, спирам да го усещам пълноценно.
През лятото си пазя кожата и не пръскам на открити за слънце части.
И пръскам по много, защото явно заглушавам повечето аромати.

Идеята с пръскането в чантата много ме въодушевява (от разсипаните парфюми на Калина сега и Атти на срещата) Чуден начин да се радваш на допълнителен аромат, още повече така може и на някой, който трудно носиш по нормалния начин.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт