Парфюмни размисли и страсти - 164

• 40 668
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
   А как намирате този парфюм - La Vie Est Belle Lancome for women ?

# 571
Много сме писали за него последните две теми. Пусни търсачката и ще ти излязат постовете сигурно. Разделени са много мненията едни го харесват, а други като мен го ненавиждат. Много е сладък, силен и шлейфов. Набива се в мозъка.

# 572
На мене този парфюм хем ми харесва, хем понякога ме дразни сладостта му.
Носих го 2 дни в Берлин и беше уникален, но и там времето е много по-различно от при нас.
Тук определено ме дразни как ми стои.

# 573
За мен е ужасен, досаден и отнемащ кислорода! Blush

# 574
  • Козлодуй
Мнение за този, моля: http://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Happy-Spirit-Magical-Nights-4624.html , тъкмо е и по темата с малинките  Laughing

Дъщеря ми си изпръска с кеф едно мъниче 30мл,върху нея стоеше добре.Умерено сладък,приятен,топъл и невинен.Но твърде не-мой и аз не съм го носила.

# 575
Точно за това в Германия ми беше прекрасен. Там имаш усещането, че въздуха е 100 пъти повече от колкото е при нас. Парфюма беше адски нежен, леко сладичък и топъл. Много жествен и наблюдавах, че много се купуваше. Продавачката ми каза, че всяка 2-ра чужденка си го купувала.
Тук ми е само сладък и лепкав.

# 576
  • на терасата
Мнение за този, моля: http://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Happy-Spirit-Magical-Nights-4624.html , тъкмо е и по темата с малинките  Laughing

Изпръсках 30 мл... На мен ми харесва, но не бих повторила. Ухае сладко, без да е накъртващо. Според колежката ми, която много го харесва, ухае на шоколадови бонбони Амфора  Sunglasses Да, определено има шоколадови бонбони в него и е приятен. Повече не би могло да се каже за него. Можеш спокойно да го пропуснеш, ако вече си се насочила към нишовите брандове.

P.S. Ходих да си душна от шишенцето, имам останало ню-ню от него, ей така за спомен. Хубав си е, на студено време даже си е много хубав, но при моя списък с желания....няма шанс да повторя  smile3503

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 21:43 от рак-щрак

# 577
Нелка, ако искаш изискан цветен парфюм - Ферре, ако искаш топъл с гурме нотка - Трусарди-то, но според мен и двата трябва да се пробват, защото си имат специфичности. Не се харесват от всички, както писаха момичетата.
Ди, аз съм твърдо за Ботега Венета. Ще дойде, няма начин, от нея се печели добре, потърпи още.
Селма, този Прекрасен Живот аз го харесах. Наистина много се изписа за него, но аз не съм крайна в чувствата си. Не бих си го купила, но бих го приютила за малко.

Днес основно се наслаждавах на Absolu - Rochas, но си припомних три стари аромата - Theorema - Fendi, N 4 - Jill Sander и Lui - Rochas. Теоремата още много ми допада, топла дървесина със стичащи се медени ручейчета по кората й, Четворката е класна, но спокойна тубероза върху мен, далеч от вихрите на Фракас, с повече смолистост, а пък Lui е едно малко съкровище (буквално - имам виалче, което мъжът ми не иска да пробва и носи) - солени лимони, борова гора и щипещо пачули. Искам още мъничко от Lui, останаха ми 1-2 капчици... Cry

Фокси, ако ще ти помогне, аз съм си направила един малък списък от Монталски творения, които искам да пробвам на първо време и при първа възможност:
Louban,
Chypre-Fruite,
Chypre-Vanille,
Patchouli Leaves,
Aoud Cuir d'Arabie,
Dark Aoud,
Crystal Aoud,
Red Vetiver,
Aoud Musk и май всички с "rose" в името... (то, аз май всичките искам да пробвам, но това е абсурдна мисъл).
Пробвала съм и много искам Vanille Absolu, донякъде и Sweet Oriental Dream и White Musk, които някои момичета имат и се обсъждат. Moukhallat не ми допада много, Vetiver des Sables си е мъжки и надали би ти допаднал, Blue Amber и Boise Vanille са доста странни и според мен са правени по Ермесански маниер, но с удесеторена сила (Совите не са това, което са).

# 578
  • Там, където ме обичат
Лю, мерси за списъка   bouquet
Мукхалат не ме обича, защо и аз не знам,
Aoud Cuir d'Arabie е не просто кожа, ами онова драно, сурово месо, за което някой беше писал. Мислех че сравнението е майтап, нищо подобно. И аз го усетих, точно в тази Арабска кожа.
Другите ще ги търся за тест.  Peace

# 579
  • на североизток от Рая
 БульовчеHug, благодаря!

Аз съм любопитна за монталските Patchouli Leaves. Звучи ми някак примамващо. Ама то къде ли могат да се тестват? В БЗ и Дъглас има ли ги? Ако имам път към Варна да проверя.

А за Ботега Венета не смея да мисля, че ще я поискам.
 И стига сте я описвали. Все едни такива описания, дето гледам да не ги помня.  Crazy

Ама стоя здраво на краката си и това е.  Naughty

Сега си пръснах Miracle- Lancome. Приятен е, и все повече се усилва аромата му, а не бива. Ще си лягам, ще ме разсейва.
Скрит текст:
Имам си друг разсейващ елемент.  Laughing

# 580
  • София
Оприличавате ли Baiser Vole на някой по-евтин парфюм, сравняват го с Voile de Jasmin примерно?

нищо общо - Открадната целувка е много по-нежна и ефирна, във всички версии  Flutter

Фокси, като си почнала аудите, пробвай и Велвет ауд  Hug

Ди, Ели Сааб задължително тест. При мен лично е прекрасен хладен и ултра женствен жасмин  Heart Eyes, но съм свидетел, че на някои кожи е просто ужасен - от задушлив до пиклив  Sick Пробвай и ЕДТ, той е значително олекотен откъм мед, без това да е дало отражение на трайността  bowuu

между другото, онзи ден тествах няккаво ново лилаво чудо на Ив Роше, което от капачката ми напомни точно на Ели Сааб и съответно направих грешката да го пръсна на кожа.. е, точно това имах предвид като казвах, че в началото Ели Сааб ме съмняваше, че с тази комбинация все нещо ще развали купона - това чудо (лилавото) беше точно това, задушливо до немай къде .. едвам изтърпях 15-те минути до вкъщи (и ходих много бързо  Laughing) за да го изтъркам  #Crazy

# 581
  • Там, където ме обичат
Нели, Монталите ги има само в един магазин в Сф, а собственичката, уфф  ooooh! но вече сме я коментирали, така че ще запазя благоприлично мълчание.  Peace

# 582
Пачулените листа на Монтал са приказен парфюм, който има лека прилика с Коромандел, но е по-сух и много по-силен. Днес го носи любимия и не мога да му се надишам, като аз съм както обикновено последните седмици с Амбър Абсотюл на Том Форд и на него пък не мога да му се нарадвам. Двата парфюма така се борят, че ту единия надвива, ту другия. Накрая Том Форд подви опашк,а сви се на топло до камината и остави моя мъжкар да победи. Heart Eyes
Следващите дни аз ще го нося или и двамата заедно.

# 583
  • София
 GrinningМонтал надвива дори и Мюглер Grinning

Лю - имам Lui за теб!

# 584
Денси, а дали ще можеш да го откраднеш за мъничко Patchouli Leaves от твоя мъж и да го донесеш на срещата?

Ооо, Лин Embarassed! Благодаря! И твоята ли половинка не го харесва? Да не би на мъжете да им се вижда по-лек и дамски този Lui? Така добре му е намерена златната среда, че чак се чудя защо не сме го споменавали. Пък и ми се струва универсален, колкото и еретично да звучи подобна мисъл.

Общи условия

Активация на акаунт