Имало едно време на Запад 143 кротко спящи, неревящи Американски бебчета

• 36 625
  • 739
  •   1
Отговори
# 675

Мисля си за незаконните имигранти, пострадали от Санди. Дори не могат да кандидатстват за помощи, а и преди са били на ръба на оцеляването... Страшно ми става, че има хора, които биха казали "нека им, да са дошли по законен път".

Така е. Много е страшно за тях.

# 676
Не съвсем по темата за Коледа, но с пряка връзка към религия, вяра, Бог, интересно писание и интересни коментари.
http://parenting.blogs.nytimes.com/2012/11/25/an-agnostic-talks- … ildren-about-god/

И моите два цента: Коледа е ценна за мен само и единствено защото е още един ден със семейството. Кой бог се родил, кой умрял, слабо ме вълнува.
Подаръци за децата и тази година няма да има. Мислех си по едно време да купим на Алекс камион-играчка, но бързо ми мина.  Whistling Подаръците за възрастните са преживявания. (Това звучи много смешно и двуяко на български.)

Златният Батман с огъня просто разцепи мрака.  Sunglasses

Хиър, няма ли някакви доброволчески програми за подпомагане на тези хора?

# 677
Много се смях на златния Батман  hahaha .

Някой има ли връзка с Ева? Какво става с тях, дано са добре, мисля ги тези дни, че напълно изчезна от хоризонта.

# 678
  • Чикаго / София

Joy  Като заведох преди време Тео тук в гръцката църкава, случваме неделана литургия, попа в златни дрехи, много тържествено ходи и рамахва кандилото с тамяна. Сихновеца замръзна, само тихичко ме пита:" Този златен Батман защо носи този огън ?"

Joy ох, много се смях на Тео! Златен батман с огън! Сладур! Laughing

# 679
  • USA
Голям смях с Тео!  Joy

# 680
Добре се посмях с последните страници  Joy Децата са толкова сладки и истински и си казват каквото им е на душа  hahaha

Коледата празнуваме от сантименталност, много ми е ценен този празник; ако имам възможност и на църква ходя, ей така, защото ми харесва мърморенето на попа и обстановката вътре. Не че се случва често и определено не по-религиозни подбуди.

Понеже наскоро дискутирахме ваканциите, влизам да се отчета след круиза - много доволни.  bowuu Избрахме тази компания - http://www.celebritycruises.com/ по препоръка (били нови/реновирани кораби, с отлично обслужване, чудесна храна и без стада деца да препускат навсякъде). Води се малко по-висок клас от стандартните, но не по-цена, доколкото виждам. Всичко се потвърди, плюс, че за децата има прекрасен клуб с много занимания и все пак има достатъчно деца, за да не се чувстват личните самотни.

Тъй като ние харесваме по-активните почивки, избрахме маршрут, където всеки ден разглеждахме различни острови, но си спестихме масовите екскурзии от кораба и наемахме кола (което също така беше и по-евтино). Експлорвахме сами: къпахме се във водопад, ходихме на кални бани и плувахме със стингрейс - голяма атракция беше за Ноли.
За мен това става препочитания начин за семейна ваканция - има всички елементи на 'ол инклузив', които улесняват логистично нещата за пътуващите с няколко деца и същевременно е достатъчно разнообразно (сравнено с почивката на едно и също място). Ще се повтаря  Grinning

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 15:05 от Лeни

# 681
Лени, благодарсности, че сподели, звучи страхотно! Какъв беше маршрутът ви и колко е голямо детенцето ви? Опитвам се да преценя дали нещо такова би било подходящо за двегодишен бебок:)

# 682
Nana, разгледай блога на Лени в подписа й Simple Smile

# 683
Ники, мисля че още не е постнала това пътуване (поне аз не го видях), но ще го следя за в бъдеще.

# 684

Хиър, няма ли някакви доброволчески програми за подпомагане на тези хора?

Специално за нелегални хора не съм виждала, но мисля, че много НПО не дискриминират на кого помагат. Но общо-взето само ФЕМА дава чекове да си възстановиш имуществото и на тях няма да дадат.

На 16 декември с приятели организираме концерт бенефит за жертвите на Санди. Стей тюнъд, както се казва!  Laughing

# 685
На 16 декември с приятели организираме концерт бенефит за жертвите на Санди. Стей тюнъд, както се казва!  Laughing
Hug   bouquet Тюннах се и стейвам пут до второ нареждане.

# 686
Нана, голямото е на 5г, а малкото на 1.5. Мисля, че круиз е също толкова удачно за почивка с малко дете, колкото и всяка друга почивка. Аз бих избрала маршрут, при което всеки ден има 'спирка' за всеки случай (такива са South Carribean маршрутите); на кораба поддържат невероятна чистота, постоянно се търка и дезинфекцира навсякъде, което е добре.

Организираните екскурзии според мен не са за малки деца, но наемането на кола е лесно и навсякъде има кар сийтс. Детето може да дремне в колата през деня, докато вие обикаляте насам натам. Повечето дестинации са плажове, а кое дете не обича да се рови в пясъка  Grinning.

В детското клубче приемат всякаква възраст (над 1г), но за да стои без придружител, трябва да е поти-трейннат.

Ники, мисля че още не е постнала това пътуване (поне аз не го видях), но ще го следя за в бъдеще.
За мое голямо съжаление никак не ми остава време за този мой проект и май няма скоро да стигна дотам.

НикиHug

# 687
Ние вече сме си в България. Много благодаря на всички ви за помощта!! Simple Smile Simple Smile На който му предстои пътуване аз препоръчвам турците, много съм доволна, хубава храна приятно обслужване а и IFE-то им си го бива Laughing Laughing

# 688
Имаше ли баклава?

# 689

hahaha hahahaНе, торта беше. Laughing Laughing

За избор имаше и нещо друго, което не знам какво беше. Приличаше на ореховка. Поне така мисля, де/видях го при сервирането/

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 20:12 от `GHOst whisSpeRer* ~

Общи условия

Активация на акаунт