Имало едно време на Запад 143 кротко спящи, неревящи Американски бебчета

• 36 660
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
И на църква ходим, и Коледа празнуваме и елхата е украсена още от Пуйкин ден. Плами си е поръчал ПС3 и голям телевизор като на ..... едно негово приятелче. обаче Санта ще му донесе нови игри за ПС 2 и голям телевизор , ама не за неговата стая, а за хола. Толкова ми е сладък сам си украсява елхата, пее си коледни песни,  закачил си е 2 чорапа за Санта, един до елхата и един в неговата стая над леглото, за да е сигурен , че Санта няма да го забрави. Другата седмица ще пишем писмо и ще правим курабийки за стареца.

# 661
Как е дюля на английски?

Quince.

# 662
Моето момче е все още във възраст, в която аз му избирам подаръците. Вчера му взех един комплект от 36 части, отвертки, гайки, клещи, каска и от този сорт. Исках някакъв конструктор, но така и не намерих, тука май изобщо не съм виждала друго освен лего. Място за още една по-обемиста играчка нямаме, тези дреболии поне мога да ги набутвам в кашона с играчки, за догодина оставих детския лаптоп, ако не пожелае тогава направо таблет да му вземем. Аз се бях заканила, че подаръци ще има само на Коледа, имен ден и рожден ден, ама то тази година имаше разни измислени поводи от рода на "На баба момчето заминава на другия край на света, баба ще му вземе някоя играчка" и от този сорт...

Забелязах, че тукашните елхи са много по-гъсти и кичести от "плешивите"елхи в БГ. Явно се използва някакво друго иглолистно, защото разликата е голяма. Забелязах и общоприетия явно начин за транспортиране на елхата - на тавана на колата завързана с въжета. Аз, в действителност, друг начин не виждам, но всяка така натоварена кола прави голям панаир на душата ми. Само се запитах нещо, как се закрепят прави тези елхи тукашните, в Бг ги продават с един дървен + отдолу, а тука как е?

Ние пак сме в период на зъбоникнене, ох къде ми е валериана.... Знам, че няма да ми е по-леко като тръгне по гаджета, ама и сега съм на ръба!

# 663
  • usa

wow! прекрасен блог! мерси, агентурка!

и аз като тридетната анет хич никога не съм се свеннила да си зарязвам моите три бройки когато ми се е отдавала възможност, направо се почуствах като класически white trash като прочетох последните няколко страници от темата... добре че изкласиха напоследък, та сами се гледат и не ми се налага да хабя кеш да ги пласирам по разни скъпи ски училища и прочие, горката анет още години наред ще и се налага да се харчи насам-натам за поколението Whistling...

на мен атеизмът ми дори не е мироглед, а направо диагноза, за която ме е страх да говоря, но бъдни вечер и коледата с постните манджи и питката с монета, които никой не яде, но всички търсят на масата и подаръците под елхата и сутрешното шушукане на децата - малки и големи, пред вратата на спалнята ни, традиционната ни семейна коледна разходка из квартала, следвана от борд геймс и игри със зарчета дълбоко си ги харесвам и ще ми липсват много скоро Sad... всичките тези  нямат нищо общо ни с христа, ни с бога, ни с църквата, ни с религията, само със семейството и най-близките ни и са особено ценни когато сме далеч от така наречения extended family.

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 06:42 от миз

# 664
И аз като so what? , обичам Коледната сутрин и подаръците.

Онзи ден трябваше да отида до българската църква тук да взема нещо. Влизаме вътре и децата ахват - Ауууу какво е това място, защо има такива неща вътре и защо навсякъде има картини на този boy /Исус Христос/. Laughing  
Joy  Като заведох преди време Тео тук в гръцката църкава, случваме неделана литургия, попа в златни дрехи, много тържествено ходи и рамахва кандилото с тамяна. Сихновеца замръзна, само тихичко ме пита:" Този златен Батман защо носи този огън ?"

# 665
Towa с хамстерите е мода явно,аз мислех че е локален феномен.
*
Мишолина,добра идея с магнетикса.Кой гледаш? Има едни к-некс конструктори к са ми симпатични,но съм в дебат дали искам нови бинове и безкрайни части след като имаме един склад лего. За рд е заръчал една мега огромна книга за лего идеи,ей това в миг и с радост го амазон-заръчах..
*
имах сходни мисли като Феините аз няколко години наред и много добре разбирам какво казва..догодина възнамерявам да кача народа на кораб от 20 дек до 2ри януари,ж и здр, и да скипна калабалъка..

# 666
Аз се включвам пак със закъснение, не мога да ви сваря просто!

Виждам, че има въпрос за ДС - не знам дали повтарям някого, но ако сте културно настроени, задължително посетете Кенеди Сентър - страхотна сграда, и сега около празниците, винаги има безплатни представления за деца - http://www.kennedy-center.org/

За мен е задължителна разходката по М Стрийт - страхотни ресторантчета и атмосфера - миналата година построиха нов парк на така наречения Уотърфронт - чудесен е за деца, че и за възрастни, фонтани, патици, яхти, вижда се целия Джорджтаун  - http://www.georgetownwaterfrontpark.org/

Другото, което на мен поне ми харесва е Рибният пазар, зоната около него преди беше малко опасна, но сега е съвсем различно, стига се пеша и стридите и скаридите, които продават направо от лодките и са приготвени за ядене са просто деликатес - http://www.pps.org/great_public_spaces/one?public_place_id=220

И последно, което на мен ми е любимо е зоната около Ю стрийт (U Street)  - там е прочутото Ben's Chili Bowl, любимо място за бърза храна на Килнтън, а сега и на Обама:) Има и един Етиопски ресторант, който просто обожавам - Dukem - http://dukemrestaurant.com/  Много прилични цени и определено нещо различно - яде се с ръце;) и всяка сряда има традиционни Етиопски танци.

Ако ще сте с деца, има много удобни хотели в Рослин (Арлингтън_, които имат кухня и всичко и не са така безбожно скъпи като в центъра на ДС - ето един http://www.virginiansuites.com/specials_and_packages/#DC

# 667
Nana, blagodarq ti за включването!   bouquet Записвам си прилежно.  Wink
Хотел предпочитаме в центъра около Белия дом и държа да няма кухня в стаята/апартамента.   Rolling Eyes Mr. Green Рибния пазар ще го пропуснем,  Sick макар и да звучи интересно като материал за снимки.  Peace

# 668
Солей, тук всичко е много наблизо, понеже градът не е много голям. Общо взето наистина навсякъде се стига пеша или с метро. Ние винаги сме с кола заради бебо, все още мъкна сто неща като заизлизаме, и около центъра има много паркинги - обикновено около 15 долара за цял ден, но и на улицата с малко късмет се намира.

До Белия дом, хотел - зависи наистина какво търсите и с какъв бюджет - колегите ми като идват, им харесва Ломбарди, много е близо до всичко, аз не съм отсядала обаче. Приятели като идват, често отсядат "с точки" в Doubletree Suites, 801 New Hampshire Ave - около 10 минути пеша от Белия дом.

# 669
  • Чикаго / София
Ние като ходихме до Вашингтон бяхме отседнали в някакъв мотел доста на север от града.  Мотела беше прилично чист, ама и не сме търсили кой знае каква чистота. Бяхме сами с мъжа ми, та общо взето за една вечер ни трябваше просто най-евтиното място за спане.  Това беше единственото което намерихме свободно. Слезнахме с кола до града и нямахме проблем да си намерим място за паркиране по улиците. От там цял ден обикаляхме пеша. Наистина навсякъде може да се стигне пеша или за няколко спирки с метрото - и на него се качихме.

# 670
За мен е задължителна разходката по М Стрийт - страхотни ресторантчета и атмосфера

Ммм, това е много хубаво наистина, но района на М стрийт и Уисконсин с две много малки деца и количка в последната седмица на семестъра и в предколедното пазаруване, силно непрепоръчвам. Лудница става голяма, а тротоарите са метър широки.

# 671
Цитат
Публикувана от: ianajar 
Вмъкни Цитат
Цитат на: Nana_P в Пон., 26 Ноем. 2012, 17:40
За мен е задължителна разходката по М Стрийт - страхотни ресторантчета и атмосфера

Ммм, това е много хубаво наистина, но района на М стрийт и Уисконсин с две много малки деца и количка в последната седмица на семестъра и в предколедното пазаруване, силно непрепоръчвам. Лудница става голяма, а тротоарите са метър широки. 

Успоредната улица К е много удобна в това отношение - новият парк е страшно широк и е много удобен за деца. Аз лично си се качвам на М въпреки хората, много ми харесва атомосферата и кафенетата:) - но все пак съм с една количка само засега! Като увеличим поколението, си права, че може и да дойде нанагорно.

# 672
  • Boston, MA
Towa с хамстерите е мода явно,аз мислех че е локален феномен.
...

Дани отдавна врънка за костенурка на име Swimster Simple Smile

А пътуването по Коледа веднъж го практикувахме (само с Дани бяхме още) и много добре ни се отрази, да видим ще можем ли да го повторим тази зима. Не е лошо и да пропуснеш. Но за религиозната гледна точка не ми пука.

И аз като so what? , обичам Коледната сутрин и подаръците.

Онзи ден трябваше да отида до българската църква тук да взема нещо. Влизаме вътре и децата ахват - Ауууу какво е това място, защо има такива неща вътре и защо навсякъде има картини на този boy /Исус Христос/. Laughing 
Joy  Като заведох преди време Тео тук в гръцката църкава, случваме неделана литургия, попа в златни дрехи, много тържествено ходи и рамахва кандилото с тамяна. Сихновеца замръзна, само тихичко ме пита:" Този златен Батман защо носи този огън ?"

Охахахаа и за двете случки!

# 673
Само се запитах нещо, как се закрепят прави тези елхи тукашните, в Бг ги продават с един дървен + отдолу, а тука как е?

Нашата поставка е метална с 4 винта, с които се прикрепя дървото. Вътре се пълни с вода през вечер и така дървото остава свежо за по- дълго време.

# 674
СоуLaughing Батман, йей!

Аз пък вече подарих нашата елха и съпътстващите я лъскавелки, светлини и висулки на семейство, което няма пари за украса, а цени и празника, и дядото и вс. Край на целенасочените коледни подаръци и празнувания у нас. Камината чака  снега, а в кухненсия шкаф имам какао и маршмелоученца.

Мисля си за незаконните имигранти, пострадали от Санди. Дори не могат да кандидатстват за помощи, а и преди са били на ръба на оцеляването... Страшно ми става, че има хора, които биха казали "нека им, да са дошли по законен път".

Общи условия

Активация на акаунт