Имало едно време на Запад 143 кротко спящи, неревящи Американски бебчета

• 36 650
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Калина иска "биййетна рокла" и "такая щтучка на гавата дето носи" (тиара).

Ау, сигурно по цял ден бих седяла и слушала Калинката в захлас. Толкова ми е сладко това съчетаване на български с руски, че се размазвам.

Аз от тази година спирам коледните подаръци вкъщи. През цялото време обяснявам на децата как според мен няма Бог(ове) и Исус не е Господ и пр, а накрая купувам подаръци за рождество Христово. Не само няма логика, но е и безпринципно. Те знаят, че няма дядо Коледа, така че няма драма. За нас зимата е празничния сезон, понеже и четиримата сме зимни бебета. Подаръци пак се раздават, като и голямата получава нещичко, когато малката има РД, и обратното.

# 646
 Не мога да се лиша от коледа сутрин, даже аз си ровя под елахата. И изобщо коледните празници, цялата традиция ми е много любима и без да ходя на църква.

# 647
Калина иска "биййетна рокла" и "такая щтучка на гавата дето носи" (тиара). Лесни сме.

Сладур Simple Smile

Анет, щом не искаш хамстер, защо не осиновите животни във ферма? Давате примерно 30 долара месечно и можете да ги посещавате чат-пат.  Ето такова нещо, в тази ферма животните са спасени от лош живот. https://secure2.convio.net/fsi/site/Donation2?4400.donation=form … 55104a9q1.app209b

# 648
  • Чикаго / София
И аз като so what? , обичам Коледната сутрин и подаръците.

Онзи ден трябваше да отида до българската църква тук да взема нещо. Влизаме вътре и децата ахват - Ауууу какво е това място, защо има такива неща вътре и защо навсякъде има картини на този boy /Исус Христос/. Laughing   Няколкото хора наоколо ме изгледаха доста неодобрително, а на мен наистина ми е трудно да им обяснявам разни неща за църкви и Богове, при положение, че ние не ходим и не ми идват думи да говоря за това. Добре че в Бг училището в момента учат за траките и техния бог Херос, и за старите българи на хан Кубрат, които вярвали в бог Тангра, та покрай тези уроци обяснявах какво е това Бог и защо някои хора вярват в него.

Подарък ще има един общ семеен. Обикновено подаряваме по 1 подарък на дете, или един общ за двете, ако е по-голям. Тази година най-накрая се предадохме и им купихме X-Box. Даже вече пристигна и вчера докато бяха на Бг училището ние с мъжа ми я изпробвахме. Всъщност оказа се доста забавно занимание, само където след 25 минути и двамата едва дишахме от скачане, махане, клякане и пр. Та за зимния сезон, когато няма чак толкова много активност навън, добре ще ни се отрази на всички.

ianajar много сладко говори Калина. Представям си колко й се радвате на говора! Heart Eyes

# 649
Аз сигурно съм единствената майка на 2-годишно, която по няколко пъти на ден успокоява отрочето, че спокойно, ще заключим вратата и Санта няма да дойде у нас hug. Под елхата ще има книжка от любима нейна поредица, защото от р.д. още има играчки нови и неотворени.

# 650
Аз заключвам врати и прозорци за Сънчо. Никакви поляни, никакви цветя не иска от него. Напоследък ми казва да я придружавам във всяка стая, защото я е страх. От какво? "От нещо. Не знам точно". Тъкмо да си помисля, че нещата влизат в релси и ново 20.

# 651
  • USA
Снощи украсихме нашата елха. И ние не ходим на църква, но обожаваме всичко около Коледа.

Ирка, каква е тази X-Box? Наистина звучи добре за зимата.

Ники, и Стейси се страхува все от нещо и като я попитам, някога ми казва от тъмното, понякога от това, че някой щял да дойде или пък започва да си измисля.

Стейси иска подарък ботуши с кок (ток) и закопчавани, демек с цип, понеже нейните нямат Rolling Eyes.

# 652
И аз искам ботуши с кок и закопчавани!

# 653
  • USA
Кристиан иска поредния кораб от Лего Старуорс. Разглежда каталога и заплюва наред за мой ужас.
Джутурна, много сладичко това за Сента Simple Smile.
И аз не съм религиозна, но Коледа обичам много, особено на планина.

ПС: Сетих се един плод, който открих тук и много обичам - persimmons.

# 654
В България е пълно с персимони, викат им райска ябълка, що се сети за тях?

Майка ми много обича, взимаш и ги слагаш в  фризера и стават много меки и приятни за ядене. Иначе от магазина трябва да ги чакаш да омекнат.

# 655
  • USA
Тези са различен сорт и се ядат твърди. Българските си ги спомням и хич не ги харесвах. Сетих се, защото в момента ям Simple Smile, а си говорихме наскоро за "откритията" си.

# 656
Е, сигурно може и твърди да ги ядеш, аз не ги харесвам никакви.

Аз се чудя какво открих в Америка. Laughing

Най-много ме изненада това в началото, че върху монетите не е написана сумата с число, а само с думи и ако си неграмотен и не можеш да четеш не знаеш какво са ти върнали. Докато науча никел и дайм ми отне време, нямах такъв проблем с куотърите. Другото, което силно ме изненада е, че като ти връщат пари ти и  ги подават в ръката и нямат панички за ресто като в България.

# 657
Аз съм израснала в семейство атеисти до 9-то коляно, но традицията за Коледа винаги е била много важна за всички нас. Да се съберем, да се веселим и да хапнем на баба вкусната пита, постни сърми, боб, сухи червени чушки със зелев сок и еееееех.... Плетеше на всяко внуче вълнени чорапи и слагаше желязна паричка във всяко чорапче, пликче с орехи, портокали и т.н.
Дядо Коледа няма нищо общо с  религия, духа и радостта, която е носил Сейнт Николс на децата и е останала с векове Simple Smile.
Ние сме като Бубкини. Нашите деца получават през цялата година по нещо, а Коледа е просто традиция, която ние всички обичаме и празнуваме с голяма радост. Подаръците са само част от хубавите емоции на този ден.

# 658
И аз не съм религиозна и за Дядо Коледа не ме е грижа вече, но празнувам края на годината още от началото на декември. Цяла година сме се трудили, постигнали сме нещо, грешки сме правили. Редно е да почетем изминалата година с настроение, с позабавяне на темпото, с почивка, защо не и с подаръци. Аз имам рожден ден в деня след Коледа и това също ми прави декември много празничен.

Онзи ден видях дюлево дърво. Не съм яла дюли в САЩ, а мъжът ми въобще не знаеше какво е дюля.

# 659
Как е дюля на английски?

Солей, мерси за рецептата, ще се пробва!

Общи условия

Активация на акаунт