Онлайн консултации: хранителни добавки и спортни храни

• 438 426
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!

Пиша ви защото имам въпрос относно л-карнитина.

В началото като започнах да го взимам, което беше преди две години, го пиех както си пише на опаковката : всеки ден по 2 пъти (4 капсули/ден). Взимах го така по 1 месец после почивах още толкова.Отделно тренирах естествено по 3-4 пъти на седмица по 1ч30.

След това из4етох доста статии и мнения на фитнес инструктури и хора които спортуват и повечето биха на мнение, че л-карнитина нямало смисъл да се взима в дните, в които не се спортува. Затова, след като го бях спряла за известно време, си поръчах пак и започнах да го пия само в преди фитнес по 4 капсули. Но някакси няма същия ефект.

Когато го взимах всеки ден се бях мн изчистила, а сега просто ми идва сила докато сам във фитнеса. Но тъй като преди учех, а сега работя в бюро по 12ч на ден и следователно и спортувам не по 1ч30 а по 50мин, все пак и ситуацията не е същата.

Както и да е. Бих искала да ме посъветвате дали да започна да взимам л-карнитина всеки ден с почивки на всеки месец или  л-карнитинът действа само при фивическа активност и такав постоянен прием нищо не променя.

Благодаря ви предварително!

# 151
Здравейте Simple Smile
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак ще се пробвам.
Нещо сметките ми не излизат и съм в пълно недоумение.
От 2 седмици съм на някакъв "безумен" режим, който сама си направих. Първата седмица съм приемала по около 1000 калории на ден (което според мен си е чисто гладуване), като съм приемала основно белтъчни храни - месо, риба, сирене, яйца + салати и съвсем малко плодове. Втората качих малко калориите 1100-1200. Всеки ден без неделя тренировки (в къщи) - кардио (от сорта на Инсанити), силови, разтягане - минимум 2 часа. Освен това ежедневно си вървя по 4-5 километра.
И след всички тези "мъки" съм само -1 кило надолу!
Вярно е, че нямам кой знае колко да свалям. Висока съм 158 и от 48 кила станах 47. Ама това за 2 седмици (айде 12 дни по-точно) ужасен глад, все пак с толкова движение апетитът се увеличава, а аз ям по-малко.
А, пия и някакъв фет бърнър с зелен чай, пипер и не помня още какво. Пия и мултивитамини и рибено масло, 'щото с тоз глад не знам до колко си набавям необходимите вещества.
Просто почвам да се демотивирам...мерките ми също не са паднали, само талията с 1 сантиметър.
Къде греша?

Не съм от екипа на ББтийм, но ще ти отговоря като човек с опит във всевъзможни безумици по отношение на хранене и "диети". Първо, калориите ти са прекалено малко дори за твоя ръст. Второ, храните, които ядеш са твърде постни от към хранит. в-ва: за да усвоиш рибеното масло, трябва да се храниш с достатъчно здравословни мазнини - зехтин, масло, кокосово масло, мазна риба, цели яйца, а не белтъци, шарено месо (без пилешко освен евентуално крилца или бутчета, защото то е страшно бедно на хранителни вещества), може и добре узрели сирена и кашкавали. За гарнитура яж всякакви сезонни зеленчуци без картофи, както и разбира се нямаш никаква нужда от хляб и захар под каквато и да било форма, защото това са празни калории. Ако ти се прияде нещо сладко - някой плод, без банан и грозде. Тялото естествено регулира апетита и самото то (усатовено е с начуни изследвания) с точност до 95% може да установи калорийните си нужди. Т.е. по-вероятно е ти да сгрешиш, изчислявайки калориите ти, отколкото организмът ти, който подава сигнали за глад и ситост.

Спортуването: направено неправилно то увеличава неимоверно апетита и може да те докара до преяждане, вместо отслабване. Прекомерният физиологичен стрес от многочасови тренировки вкарва в тялото в режим на извънредна опасност и забавяне на метаболизма. В момента си в състояние на постоянен глад и няма как да отслабнеш. Трябва тъй да се каже "да излъжеш" организма с малък калориен недостиг - 10%, за да предизвикаш качествено отслабване. Ефективните тренирвоки са тези, които разиват функционални качества на тялото - сила, координация, устойчивост и т.н. (примерно катерене, спринтиране, влачене на тежки предмети, бутане на тежки предмети, вдигане на тежко от земята, клекове, напади и прочее движения за цялото тяло). Няма смисъл да се друсаш часове на бягащата пътека, за да изгориш калории, защото организмът не работи така. Освен това тяло не се оформя с фабрични уреди във фитнеса, а с горното, което ти обясних. Просто се получава хормонален отговор при този тип естествени движения и започваш да се оформяш.

Трети проблем: ръста и теглото ти. Предполагам, че си мнооооооого слаба външно и имаш някои паласчици, от които не си доволна (които виждаш само ти в огледалото). -1кг за 2 седмици при твоя ръст и тегло, без здравословни проблеми и др. реални нужди от отслабване, е изключително постижение! Защото бидейки един човек с малък процент подкожни мазнини, става все по-трудно да ги смъкне.

Последно: изясни си защо искаш да отслабнеш! Дали заради това да накараш другите да те хвалят колко си слаба, дали за да влезеш в някакъв измислен размер дрехи. За какво ти е всичко това? Слабостта няма да те направи по-уверена в себе си. Просто ще те направи по-нещастна, че не можеш да отслабнеш със 7кг за 7дни, което е пълна глупост и няма никакво значение. Само хора с огромно наднормено тегло отслабват така. Казвам го от личния си опит, защото знам през какво съм преминала. Не си поставяй нереалистични цели, особено такива свързани със съвременни моди и очакванията на другите, защото няма да ги постигнеш и няма да си щастлива. Мисли по следния начин: дългосрочна перспектива за поддържка на здравето, теглото, физическата сила и красотата.

Как да го постигнеш: много е просто - хранене с максимално естествени и сготвени неща, без брашно и захар. Движение всеки ден колкото ти е приятно (разходки, танци, спортни игри и т.н.) и 2-3 пъти в седмицата силово-кондиционни тренировки. Това е! Хубавата храна ще ти помогне да прочистиш мислите си от негативното, ще ти смени фокуса от някакъв размер дрехи, към общата картина в животата ти и ще си живееш живота, без да се занимаваш с глупости.

Съветче: понеже съм ползвала фетбърнъри и полза от тях не видях никаква, въпреки спазване на дозите, много тренировки и строг глад, да не се изненадаш, ако не подействат.

Най-важното е да не се фиксираш върху точните килограми, за върху начина по който изглеждаш в огледалото, контурите на тялото ти. И също разбира се трябва да имаш реалистична преценка за себе си. Аз никога не съм била в пропорциите ръста минус 110, просто защото бих се разболяла от анорексия при такива мерки. А и това е вече напълно отречено като стандарт.

Така че, върви при професионалисти, коит осе занимават с такива тренировки и режим на хранене и ще се почувстваш по коренно различен начин. Но най-важна е храната. Тя е лекарство не само за тялото, но и за умаHug

# 152
  • планетата Земя
AGLIKKA,
изключително много ти благодаря за отговора!
Истината е, че качих около 2 килограма по празниците. По принцип не качвам зимата. Това е разбира се от около 5 години, преди това 2 бременности (+10 килограма и при двете) + 2 дълги кърмения (+ 3-4 килограма над сегашното ми тегло).
Това малко ме паникьоса, а и винаги съм искала да махна още 1-2 кила, както и целулита от дупето. И понеже сега имам време и възможност реших да направя един "по-драматичен" режим.
Определено обаче няма ефект...от към смъкване на кила де. Явно ще трябва да съм по-търпелива, защото определено на тоз глад не мога да издържа...
Иначе гледам да не ограничавам много мазнините, защото определено са ми необходими. Преди време, когато започнах да правя упражнения в къщи (преди около година и то не много редовно 1-2-3 пъти седмично), започнаха да ме болят коленете. Оправих изпълнението на упражненията + започнах да вземам рибено масло и да ям малко по-мазно (сьомга, зехтин, масло, пържоли с малко сланина). Не знам от кое, но сега въпреки сериозните тренировки тези 2 седмици нямам оплаквания от коленете.
Относно спорта...лутам се, правя всевъзможни упражнения, които намирам в интернет - от кардиото на Инсанити, през Боб Харпър, йога, пилатес, каланетика, силови разни с дъмбели. Пълна каша съм в момента. Иначе ходя на плуване от време на време, както и на катерене в зала. Обичам да ходя по баирите и по пещери, но нямам възможност за повече от веднъж на месец (и това е много).
Във всеки случай опитвам се да тренирам цяло тяло. Установих обаче, че всъщност някои мускули са ми много по-слаби от други. Като тези на кръста и на дупето са най-зле. Всъщност за тези 2 седмици сякаш има промяна в цялата форма на тялото ми. Задника, краката, раменете са по-различни, макар и мерките да са същите. Аз само ханш, бедро и талия меря де.
А защо искам да отслабна...това и аз не знам точно. Мисля, че просто съм си го навила на пръста и понеже ми се опъва и още повече си го навивам. Като млада студентка бях пухкава - 56 кила. Все съм се смятала за дебела. После започнах да се занимавам по малко със спорт и неусетно смъкнах на 47-48, никак не знам как точно стана това, защото не съм спазвала диети. Предполагам, че това са килата, които тялото ми харесва и не ще да помръдне от тях, каквото и да правя. Все ми се ще, обаче да се видя със стройни крака и стегнато дупе...пък за какво ми е, честно не знам...Здравето също не ми е за подценяване де, но гладът никак не е здравословен, макар и нещата, които ям да са здравословни.
Приключвам с безумния експеримент, то така или иначе го бях планирала за 2 седмици. Сега ще ходя на ски и ще се радвам на ваканцията. Пък килата няма да ги мисля за сега...Може би трябва да си купя от онези кантари дето показват процента мазнини...

# 153
Някой ползвал ли е Окси Елит Про и какви са му впечатленията?Наскоро попаднах на статия, в която се казва, че съдържа забранени съставки?!Истина ли е това или просто конкурентен трик??!!Въпросния бърнер оказва ли някакво неблагоприятно влияние върху женския ораганизъм, конкретно за хормоналния баланс или само влияе на ниво метаболизъм и енергия?Като цяло имам впечатление, че повече мъжете ползват такива добавки, за това интересът ми е насочен за ефекта на бърнера върху жените:)))))))))Благодаря предварително!

# 154
AGLIKKA,
изключително много ти благодаря за отговора!
Истината е, че качих около 2 килограма по празниците. По принцип не качвам зимата. Това е разбира се от около 5 години, преди това 2 бременности (+10 килограма и при двете) + 2 дълги кърмения (+ 3-4 килограма над сегашното ми тегло).
Това малко ме паникьоса, а и винаги съм искала да махна още 1-2 кила, както и целулита от дупето. И понеже сега имам време и възможност реших да направя един "по-драматичен" режим.
Определено обаче няма ефект...от към смъкване на кила де. Явно ще трябва да съм по-търпелива, защото определено на тоз глад не мога да издържа...
Иначе гледам да не ограничавам много мазнините, защото определено са ми необходими. Преди време, когато започнах да правя упражнения в къщи (преди около година и то не много редовно 1-2-3 пъти седмично), започнаха да ме болят коленете. Оправих изпълнението на упражненията + започнах да вземам рибено масло и да ям малко по-мазно (сьомга, зехтин, масло, пържоли с малко сланина). Не знам от кое, но сега въпреки сериозните тренировки тези 2 седмици нямам оплаквания от коленете.
Относно спорта...лутам се, правя всевъзможни упражнения, които намирам в интернет - от кардиото на Инсанити, през Боб Харпър, йога, пилатес, каланетика, силови разни с дъмбели. Пълна каша съм в момента. Иначе ходя на плуване от време на време, както и на катерене в зала. Обичам да ходя по баирите и по пещери, но нямам възможност за повече от веднъж на месец (и това е много).
Във всеки случай опитвам се да тренирам цяло тяло. Установих обаче, че всъщност някои мускули са ми много по-слаби от други. Като тези на кръста и на дупето са най-зле. Всъщност за тези 2 седмици сякаш има промяна в цялата форма на тялото ми. Задника, краката, раменете са по-различни, макар и мерките да са същите. Аз само ханш, бедро и талия меря де.
А защо искам да отслабна...това и аз не знам точно. Мисля, че просто съм си го навила на пръста и понеже ми се опъва и още повече си го навивам. Като млада студентка бях пухкава - 56 кила. Все съм се смятала за дебела. После започнах да се занимавам по малко със спорт и неусетно смъкнах на 47-48, никак не знам как точно стана това, защото не съм спазвала диети. Предполагам, че това са килата, които тялото ми харесва и не ще да помръдне от тях, каквото и да правя. Все ми се ще, обаче да се видя със стройни крака и стегнато дупе...пък за какво ми е, честно не знам...Здравето също не ми е за подценяване де, но гладът никак не е здравословен, макар и нещата, които ям да са здравословни.
Приключвам с безумния експеримент, то така или иначе го бях планирала за 2 седмици. Сега ще ходя на ски и ще се радвам на ваканцията. Пък килата няма да ги мисля за сега...Може би трябва да си купя от онези кантари дето показват процента мазнини...

Hug Дано да съм ти била полезна, Венда!

Скрит текст:
Важното е да има разум и да се внимава какво се прави пред децата, защото попиват като гъби и всякак приказка или действие за наднормено тегло и т.н. бива запомняно веднага. Понеже имам такъв опит като дете от околните и съучениците ми и знам колко е гадно. Важното е в семейството всичко да е наред. Не се фиксирай върху конкр. килограми, а се стреми към изграждане на навици за цял живот. Чувството е супер. Щом си имаш любими занимания, прави тях, а не се занимавай с излишни неща само да си пълниш ежедневието. Можеш да постигнеш страхотни резултати с доста по-малко усилия. Просто трябва да са правилно насочени. Ако искаш помощ, в София (не знам дали си оттам) има 2 фитнеса - Спайдър Спорт и този на ст. Академик, където правят такива консултации и изготвят тренировъчни програми. Освен това  има един блог InspiredFitStrong, където пише една треньорка, пак е от София. Тя също изготвя тренировъчни програми и е страшно мила и голям ентусиаст. Ако имаш време, можеш да пробваш. Освен това можеш да четеш и в ББтийм. Там също пишат много умни неща и имат огромен списък с тренировки за всеки вкус.

Иначе за теглото - явно тялото ти е намерило оптималния вариант и там си му харесва. Намерило си е баланса и така му е най-добре. Според мен, това е най-добре да се поддържа, за да се чувстваш отлично в кожата си.  Grinning

А за бърнърите - не винаги действат. Трябва точно спазване с опр. режим и май най-много стават за професионални спортисти. Иначе сигурно биха били полезни, но наистин а трябва огромна решителност с тях. А същото можеш да постигнеш далеч по-лесно.  Simple Smile

Извинявам се за разводняването на темата! Ето тук можеш да видиш темата, която аз следя във форума. Има мноого интересни неща и материал за размисъл, а и "колективът" е много приятелски настроен!  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698152.0

# 155
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ БИХТЕ ЛИ МИ  ПРЕПОРЪЧАЛИ НЕЩО ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА АПЕТИТА .ИСКАМ ДА ОТСЛАБНА ,НО НЕМОГА  ДА СПРА ДА ЯМ.НЕ СПОРТУВАМ,ЗАЩОТО НЯМАМ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ.

Привет,

Можете да опитате с NOW Foods 5-htp и NOW Foods Omega 3

Също така се постарайте да си набавяте всички необходими хранителни вещества. Ако менюто Ви не е много разнообразно и не обичате да ядете плодове и зеленчуци, помислете за включването и на витамино-минерален комплекс като NOW Foods Daily vits

Здравей Тихомир,
След като спра Йохимбина какво друго мога да пия или правя пауза и пак го започвам?

Здравей! Можеш да направиш кратка пауза и да подновиш приема.

Здравейте,искам да ви попитам за мнението за добавките Худия.Имат ли този ефект за подтискане на апетита.Ако ви е положително мнението на коя фирма бихте ми препоръчали.

Предварително ви благодаря

Здравейте,

Има данни, че помага за подтискането на апетита, но информацията е малко противоречива. По-скоро трябва да опитате и да прецените за себе си. Другият вариант е да опитате с 5-HTP и рибено масло, както препоръчах по-горе в това мнение.

Здравейте!

Пиша ви защото имам въпрос относно л-карнитина.

В началото като започнах да го взимам, което беше преди две години, го пиех както си пише на опаковката : всеки ден по 2 пъти (4 капсули/ден). Взимах го така по 1 месец после почивах още толкова.Отделно тренирах естествено по 3-4 пъти на седмица по 1ч30.

След това из4етох доста статии и мнения на фитнес инструктури и хора които спортуват и повечето биха на мнение, че л-карнитина нямало смисъл да се взима в дните, в които не се спортува. Затова, след като го бях спряла за известно време, си поръчах пак и започнах да го пия само в преди фитнес по 4 капсули. Но някакси няма същия ефект.

Когато го взимах всеки ден се бях мн изчистила, а сега просто ми идва сила докато сам във фитнеса. Но тъй като преди учех, а сега работя в бюро по 12ч на ден и следователно и спортувам не по 1ч30 а по 50мин, все пак и ситуацията не е същата.

Както и да е. Бих искала да ме посъветвате дали да започна да взимам л-карнитина всеки ден с почивки на всеки месец или  л-карнитинът действа само при фивическа активност и такав постоянен прием нищо не променя.

Благодаря ви предварително!

Съветвам Ви да пиете л-карнитина всеки ден, както и всякакви фетбърнъри и продукти подпомагащи отслабването.

Отслабването и редуцирането на мазнините се случва ежедневно, а не само докато спортувате.

Някой ползвал ли е Окси Елит Про и какви са му впечатленията?Наскоро попаднах на статия, в която се казва, че съдържа забранени съставки?!Истина ли е това или просто конкурентен трик??!!Въпросния бърнер оказва ли някакво неблагоприятно влияние върху женския ораганизъм, конкретно за хормоналния баланс или само влияе на ниво метаболизъм и енергия?Като цяло имам впечатление, че повече мъжете ползват такива добавки, за това интересът ми е насочен за ефекта на бърнера върху жените:)))))))))Благодаря предварително!

Преди години Окси-то беше един от най-купуваните и добри продукти. За съжаление производителите промениха съдържанието, продуктът стана доста неефективен и хората веднага започнаха да се оплакват.

Съдържаше една забранена съставка - DMAA или така нареченият Geranium. По-назад в темата дискутирахме този случай. Съставката се съдържаше в 90% от продуктите за отслабване, както и в енергетиците. После решиха, че не е безопасна, забраниха производството и накараха различните производители да я махнат от продуктите си. Реално всяка добавка може да бъде опасна, ако не се внимава и се употребява неправилно. Ситуацията беше спорна, но това вече е минало.

Енергетиците и фетбърнърите влияят върху някои хормони, но само върху тези, които отговарят за процесите на "изгаряне" на мазнините и повишаването на енергийните нива. Ако нямате здравословни проблеми и не злоупотребявате с употребата им, няма нужда да се притеснявате, че ще Ви се объркат хормоните или нещо подобно.

За повече информация, можете да прочетете и статията ни за термогениците.

Поздрави,
Тихомир Велев

# 156

Преди години Окси-то беше един от най-купуваните и добри продукти. За съжаление производителите промениха съдържанието, продуктът стана доста неефективен и хората веднага започнаха да се оплакват.

Съдържаше една забранена съставка - DMAA или така нареченият Geranium. По-назад в темата дискутирахме този случай. Съставката се съдържаше в 90% от продуктите за отслабване, както и в енергетиците. После решиха, че не е безопасна, забраниха производството и накараха различните производители да я махнат от продуктите си. Реално всяка добавка може да бъде опасна, ако не се внимава и се употребява неправилно. Ситуацията беше спорна, но това вече е минало.

Енергетиците и фетбърнърите влияят върху някои хормони, но само върху тези, които отговарят за процесите на "изгаряне" на мазнините и повишаването на енергийните нива. Ако нямате здравословни проблеми и не злоупотребявате с употребата им, няма нужда да се притеснявате, че ще Ви се объркат хормоните или нещо подобно.

Не разбрах всъщност дали, ако трябва да избирам между Оксито и Огънчето или може би нещо по-ефективно, което от позицията на експерт в областта ще ми препоръчате?
Това, че Оксито е по-слабо от преди може ли да се дължи на мнения на хора, които системно го ползват и организма е привикнал, следователно ефекта е намалял с времето?!Или промяната в състава му реално ощетява резултатите?
Ще ми е много полезно да ме посъветвате коя марка термогенен бърнер пропоръчвате за сваляне на килограми конкретно за жени, ако изобщо има значение пола в случая?Благодаря ви отново!

# 157
Дали е проблем според вас жени да ползват предтренировъчни продукти?

# 158
  • София
тирамису, аз те съветвам да се спреш на някой от следните:
Pure Nutrition Black Fire (Geranium Free)
BSN Hyper Shred
Syntrax Fyre (original)
Universal Nutrition Animal cuts

От горните аз съм най-голям привърженик на Pure Black Fire. Страхотна формула, нито прекалено силна, нито прекалено слаба. Отделно е най-изгоден като съотношение цена:количество:качество.

Само да предупредя, че Animal Cuts е много силен продукт и ако нямаш опит с термогеници, не започвай с него.

Няма разлика в бърнърите за мъже и за жени. Този тип продукти са унисекс. Simple Smile

Относно Окси-то, негативните коментари започнаха след смяната на формулата на продукта. Не беше заради хора, които са привикнали.

emiliq22, както написах и за фетбърнърите, предтренировъчните продукти също стават и за двата пола. От значение е само ефектът, който търсиш. Ако търсиш повишаване на енергията и фокуса, както и малко повече напомване на мускулите, предтренировъчните продукти ще ти свършат работа. И да не забравя, важно е да си в добро здравословно състояние, иначе този тип продукти няма да е подходящ.

# 159
BSN Hyper Shred
Syntrax Fyre (original)

Благодаря за полезната  информацията, надявам се да направя правилния избор?!Не зная колко е силен Анимал кътс, но  преди съм пила Огънчето-оригиналния, Оксито, AX SLIM FX, и разни зелен чай и йохимбин на една друга известна марка.Ако трябва да ги подредя:
1.Окси Елит Про
2.Огънчето на Синтракс -оригиналния
3.AX SLIM FX
4.От последните -зелен чай и йохимбе ефект нулев!
Сериозно се колебая между Universal Nutrition Animal cuts и Оксито, макар че не ми го препоръчваш?!
Не тренирам, но ми трябва енергия и настроение, за да започна изчистване на мазнините натрупани през зимата.Ако ми убиват апетита и ми излекуват "зимната  апатия и депресията" още по-добре;)Знам, че взимането на добавки от този род не е шега, просто се опитвам да се сбогувам с мързеливия и заседнал живот през зимните месеци.Понеже съм пила някой бърнери и знам, че могат да ме вдигнат на крак, а на мен ми е нужен стимул и сила.Все от някъде трябва да се започне!!На всички, които не са употребявали-внимавайте, защото това не са вълшебни хапчета и ако не сте напълно здрави може да не ви понесат добре.На мен ми действат по 'направление", защото съм с ниско кръвно, дават ми тонус и енергия, което ми е достатъчно да започна пречистване на организма с ограничаване на храната и да завиша физическата активност;))
Винаги съм готова да науча още нещо по въпроса......... Hug

# 160
  • София
Нищо не пречи да опиташ с Окси-то. Аз не го препоръчвам на база изградено мнение върху извадка от хора. Колкото сме еднакви обаче, толкова сме и различни. Някои хора може да не са доволни, докато при теб да има добър ефект. Без да опиташ обаче, няма как да разберем. Simple Smile

Но пък ми е малко странна логиката ти за стимулирането да отидеш в залата. Според мен просто трябва да отидеш и мотивацията ще се завърне.

При мен примерно съм забелязал, че ако си дам почивка повече от 1 седмица, губя мотивация и с всеки допълнителен мързелив ден, все по-малко ми се ходи да спортувам. Един вид се насилвам, отивам в залата, но точно след първата тренировка мотивацията и желанието се връщат.

Та, напук на нежеланието, просто отиди и направи 1-2 тренировки. Нещата ще се променят. Вземи си един бърнър след това. Без значение кой. Можеш да се довериш на предишния си опит и на това, от което вече си останала доволна, а можеш да натрупаш нов опит и да опиташ нов продукт. От опит глава не боли, макар правилото да има и изключения. Simple Smile

# 161
BSN Hyper Shred
Syntrax Fyre (original)

Благодаря за полезната  информацията, надявам се да направя правилния избор?!Не зная колко е силен Анимал кътс, но  преди съм пила Огънчето-оригиналния, Оксито, AX SLIM FX, и разни зелен чай и йохимбин на една друга известна марка.Ако трябва да ги подредя:
1.Окси Елит Про
3.AX SLIM FX
Сериозно се колебая между Universal Nutrition Animal cuts и Оксито, макар че не ми го препоръчваш?!
Не тренирам, но ми трябва енергия и настроение, за да започна изчистване на мазнините натрупани през зимата.Ако ми убиват апетита и ми излекуват "зимната  апатия и депресията" още по-добре;)Знам, че взимането на добавки от този род не е шега, просто се опитвам да се сбогувам с мързеливия и заседнал живот през зимните месеци.Понеже съм пила някой бърнери и знам, че могат да ме вдигнат на крак, а на мен ми е нужен стимул и сила.Все от някъде трябва да се започне!!На всички, които не са употребявали-внимавайте, защото това не са вълшебни хапчета и ако не сте напълно здрави може да не ви понесат добре.На мен ми действат по 'направление", защото съм с ниско кръвно, дават ми тонус и енергия, което ми е достатъчно да започна пречистване на организма с ограничаване на храната и да завиша физическата активност;))

Здравей и аз съм пила Огънчето и Slim Fx, но по-доволна останах от Slim-a, защото потискаше по-добре апетита иначе като енергия са еднотипни нали са термогенни бърнъри. Оксито ме е малко страх да го пия, ти какво усети от него ?

# 162
BSN Hyper Shred
Syntrax Fyre (original)

Благодаря за полезната  информацията, надявам се да направя правилния избор?!Не зная колко е силен Анимал кътс, но  преди съм пила Огънчето-оригиналния, Оксито, AX SLIM FX, и разни зелен чай и йохимбин на една друга известна марка.Ако трябва да ги подредя:
1.Окси Елит Про
3.AX SLIM FX
Не тренирам, но ми трябва енергия и настроение, за да започна изчистване на мазнините натрупани през зимата.Ако ми убиват апетита и ми излекуват "зимната  апатия и депресията" още по-добре;)Знам, че взимането на добавки от този род не е шега, просто се опитвам да се сбогувам с мързеливия и заседнал живот през зимните месеци.Понеже съм пила някой бърнери и знам, че могат да ме вдигнат на крак, а на мен ми е нужен стимул и сила.Все от някъде трябва да се започне!!На всички, които не са употребявали-внимавайте, защото това не са вълшебни хапчета и ако не сте напълно здрави може да не ви понесат добре.На мен ми действат по 'направление", защото съм с ниско кръвно, дават ми тонус и енергия, което ми е достатъчно да започна пречистване на организма с ограничаване на храната и да завиша физическата активност;))

Здравей и аз съм пила Огънчето и Slim Fx, но по-доволна останах от Slim-a, защото потискаше по-добре апетита иначе като енергия са еднотипни нали са термогенни бърнъри. Оксито ме е малко страх да го пия, ти какво усети от него ?
Имах много енергия, не ме замайваше както слим-а и успях да сваля 5 килограма , които си ги поддържах до зимата.Единственото, което се сещам като негатив е, че получих към края на опаковката на Оксито-един отвратителен брив по подмишиците и вътрешната страна на лактите.После четох ,че се дължи на прекомерното изпотяване, което предизвиква продукта, макар че не съм се потяла кой знае колко.Явно има някаквеа съставка в Оксито, която влияе на по-чувствителните кожи, като моята?!Тихомир ще каже??
Точно за това сега се колебая дали да повторя Оксито или да опитам нещо друго, като Анимала например??

# 163
  • Burgas, Bulgaria
Тихомир , привет отново , искам съвет , купих си Re-form na Scitec , правя през ден по 60мин, кардио  ,а в дните когато не въртя педалите , се опитвам да ходя много ... проблема ми е ,че взимах по 2капсули ,1 час преди тренировка , но не ми е добре , сърцето ми прескача много , гади ми се , не знам от адреналина ли е , но се чувствам ужасно .... Искам да ми препоръчаш от другия тип бърнъри ,които не са термогенни , нали така беше  Blush  .... много се  изнервих  е верно ,че и ограниченото хранене допринася , но ... като не пия от хапчетата ми е много , много по-добре ....

# 164
Тихомир , привет отново , искам съвет , купих си Re-form na Scitec , правя през ден по 60мин, кардио  ,а в дните когато не въртя педалите , се опитвам да ходя много ... проблема ми е ,че взимах по 2капсули ,1 час преди тренировка , но не ми е добре , сърцето ми прескача много , гади ми се , не знам от адреналина ли е , но се чувствам ужасно .... Искам да ми препоръчаш от другия тип бърнъри ,които не са термогенни , нали така беше  Blush  .... много се  изнервих  е верно ,че и ограниченото хранене допринася , но ... като не пия от хапчетата ми е много , много по-добре ....
Пробвайте с по едно хапче само докато свикне организма.дори в началото може и през ден.И защо 60мин., достатъчни са 30мин. на ден, като сменяте степента на натоварване на всяка 5мин. например.Имам предвид да сменяте от 1-ва  бързо на 2 нормално темпо;)Ако все пак ви е става лошо и имате високо кръвно, може би наистина трябва да смените от термогенен на липотропен бърнер.
Аз винаги, когато започвам с нова добавка, първата седмица взимам минимална доза, за да се адаптира организма.

Общи условия

Активация на акаунт