Отговори
# 135
Момичета, днес в Хиполенд има 25% намаление на всичко, аз накупих коледните подаръци за няколко дечица, за Калоян също няколко коли и камиони взех.

# 136

Момичета, налага се да задам един малко глупав въпрос - в яслата ще се появява ли Дядо Коледа? Каква е практиката? Ще има ли тържество за тези бебешори?
Simple Smile

# 137
Въпросът за Дядо Коледа не ми се вижда странен.Аз лично бях убедена,че ще трябва да мисля подарък и за яслата,но реших да попитам(не ме ухапаха  Mr. Green) Оказа се,че ще има Дядо Коледа,но общо за всички деца или на няколко групи общо не разбрах,но подаръкът ще е общ за цялата групичка.Госпожата ми обясни,че са опитвали години да е с подаръци на всяко дете,но се получавало пълен цирк.Не можели да спят на обяд,карали се да не им се пипат играчките..."Ти ми я счупи",ревове и т.н. и така са решили генерално въпроса.И също госпожата ми каза:"Ако някое дете няма да може да види другаде Дядо Коледа и много държат родителите,може да се нправи изключение"<но май май не е желателно.Аз и нямам мераци де:))) Та по-добре попитай как е във вашата ясла:))) Иначе вече им говорят на тази тема,учат явно песнички,защото настъпва истинско въодушевление на тема "Дядо Коли"Simple Smile
За подаръци и аз се чудя.Засега ми се иска да и взема зеленчуци и плодове с ножче(дали да са дървени не съм решила),друго ми се върти-кукла негърче:)))),доста книжки съм харесала.Абе да ми е здрава госпожицата най-вече ми се иска.Играчки имаме доста,ееее не че нямам идеи за още:))) Та така:)

# 138
В нашата ясла казаха, че Дядо Коледа раздавал подаръците на всяко дете и вечерта подаръците се давали на мама да си ги отварят в къщи. Най - добре е да се пита на място, че явно всяка ясла има своя политика. На нас тези неща ни ги обясниха на родителската среща.

# 139
И при нас има Дядо Коледа, но не знам кога се отварят подаръците че Крум не беше миналата година!

# 140
В нашата ясла казаха, че Дядо Коледа раздавал подаръците на всяко дете и вечерта подаръците се давали на мама да си ги отварят в къщи.

И при нас е така и няма проблеми между децата. Може, ако решат родителите, да се носят по 2 подаръчета и едното да е за детето, а другото да остане в яслата, като общи играчки. Но миналата година не беше така, защото в началото на годината събрахме парички и накупихме нови играчки, та за Коледа нямаше нужда.
При нас съветват подаръчета да е съвсем малко и опаковано в пакетче, така за всяко дете има по едно пакетче и всички са доволни. Прибират им ги в шкафчетата и вечерта си ги взимаме и разопаковаме у дома.

# 141

Благодаря! Чудех се дали има някаква практика по принцип, но явно е различно и ще се наложи да питам в нашата ясла (дано не ме ухапят! Laughing). Simple Smile

# 142
  • Казанлък
И при нас ще има Дядо Коледа с тържество за всички групи. Подаръците само ще ги раздадат на децата и после ще ги скрият в шкафчетата им, за да не се карат и дърпат играчките едно от друго. Ще има и фотограф и който иска може да се снима с Дядо Коледа.
Важното е само да са ни здрави дечицата, пък подаръците са най-малкия проблем!

# 143
С ухапването дано не сьм те обидила,мила!Просто беше самоирония,че и аз все се чудя да питам или не,малко си ме досрамява на моменти:)))То този вариант май е по/добрият,който казвате.Хем всяко дете се чувства специално,хем няма драми:)

# 144
  • Ямбол
Изобщо не съм се сетила да питам дали ще има коледно тържество в яслата. Това май ще трябва да го свърша другата седмица. Иначе изпуснах календарите /малко нарочно, че то беше една кичозна история - принцеси и супергерои само, никак не ми допаднаха/.
За подаръците - спазарихме се с Магда за самолет и книжки. Сега издирвам плюшен самолет, защото не харесвам пластмасовите.

# 145
Не, разбира се, Лунен сън, изобщо не си ме обидила, дори ми стана смешно!  Hug

Има някои места, на които като зададеш въпрос, чиито отговор за хората там е самоочевиден, ти отговарят с такова раздразнение, че ти се приисква да си посипеш главата с пeпел, че си попитал. В нашата ясла е малко такова положението.

Майола Бени, а дървен самолет? Виждала съм страшно хубави  Heart Eyes по разните магазини за дървени играчки тук!

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 14:38 от scaramouche

# 146
Здравейте момичета, много хубаво сте подхванали темата за Дядо Коледа, но аз се включвам за съвет или някаква идея от опит свързана с махането на памперса.
От яслата психоложката ми звънна миналата седмица и ме посъветва,че е хубаво вече да махам памперса и ако съм искала да и слагам гащички и да я слагам на гърне.Говорихме с лелите и те бяха съгласни да съдействат.И какво се случва.Миналата събота и неделя сядаше на гърнето някой път вършеше работатат там,друг път се напикаваше в гащите.До тук добре.... в понеделник на яслата по гащи, там сяда на гърненцето и пиша,но вечер категорично отказва да седне и се стиска.Така 5 дена нямаме напикани гащи на яслата,но вечер е една мъка, пикаеи се или ака държи се отпред или отзад и хленчи,но не сяда и не се изпуска.Така няколко часа и вече като дойде предела се напикава или вечер като сложим памперса за сън.Съвета на психоложката е, да я задържа още малко така,защото върнали назад дълго време няма да се откаже от памперса.И аз съм в чуденка,да продължа ли да си тормозя детето, защото пък по този начин тя надделява с ината си и занапред ще ми е трудно. Помагайте с идея моля Ви...

# 147
Да се запиша и аз в новата тема, че доста съм поизпуснала.

И в нашата ясла ще има коледно тържество. Казаха подаръка за детето да не е прекалено голям, та да не се сърдят другите деца. Не съм го измислила още какво ще е...пак всичко ще е в последния момент.
Villleta - аз не бих си насилвала детето. Не знам каква и е идеята на психоложката, ама и аз като психолог да се изкажа -  ако детето не е готово, няма как да стане махането на памперса. Дай й още малко време, нещата сами ще се получат/ и все пак решението си е твое/.
Иначе при нас нещата с яслата потръгнаха. Сутрин някой път помрънква, ама то си е профилактично. При нас проблема е, че не иска да спи там. Ляга, мижи, кротува, но не заспива. И съответно се сещате какво ни е весело вечер като се приберем.
Тук при нас има ужасна практика децата да си ги взимат в 4 часа след обяд. В четвъртък я взех в 5 и 15 и малката беше последна. Не работят ли тея хора не знам.
Аз започнах нова работа и още се нагаждаме с новия режим всички, ама с желание всичко се получава.
Това е от нас. Много здраве на мъниците и спокойствие на мамите Simple Smile

# 148
Аз мисля,че не трябва постоянно да му се натъртва това на детето.Иначе го мисли вероятно за някакво наказание.И при нас имаше дълго вереме опикан под и дрешки,но нещата си дойдоха на мястото.Това със стискането-да не би да и се карат много на яслата.Всяко фиксиране върхо идеята би я стресирало.Така си мисля.А тя като е готова сама ще си усети,че без папи е по-добре.

# 149

Това, че детската психоложка е казала, че е крайно време да се откаже детето от памперса, ми се струва много странно. В нашата яслена група децата са на възраст между 1 г. 3 м. и 2 г. 4-5 м., но поне 90% от тях са още с памперси през цялото време. Досега никой не е споменавал и дума за това.

Общи условия

Активация на акаунт