Майола Бени, Борко има такъв самолет - хем е интересен, защото може да се сглобява, хем си е и самолетче -

Villleta, пробвай с имитация на процеса - например да "изпишквате или изаквате" някоя кукла например. Сигурна съм, че има някакви гърненца за кукли. Или пък ако имате повече от едно гърне нека първо да сложите куклата да пишка и после Ники да седне до нея! В началото обяснявайте на куклата(двете заедно), че така се пишка и ака, и дори да не иска, трябва да седне там, за да не изцапа килима примерно или дивана. Дано помогне! Но както е казала Лина - прекаленото фиксиране, може да предизвика обратен ефект! А съветът ми лично към теб самата е да бъдеш категорична. Тя усеща твоето съмнение в решението на психоложката! Заеми позиция и я изкажи гласно на нея и на психоложката! Ако твърдо махате памперса, бъди убедена и й дай да го разбере - че така ще бъде - за нейно добро е да не се стиска, памперси няма да има повече през деня. А ако решиш, че й е рано още - говори с психоложката (не в присъствие на малката) и й кажи, че детето си е твое и това е много важно решение, което следва ти и мъжът ти да направите, след което кажи на детето, че ще поизчакате малко, ще продължи да си ходи с памперс, защото смятате, че още е е готова и т.н. ....Ох, ще ме извиняваш, много дълго стана! Абе каквото и да правиш - бъди убедена и сигурна в решението си - имаш ли капка съмнение, детето ще го усети!

Значи тя винаги си е акала по 2- 3 пъти на ден,а сега за една седмица е акала само веднъж в памперса за сън.Днес отново много и се акаше и плачеше през целия преди обяд и се стискаше,сложих и памперс за обедния сън и тя имаше запек, 2 пъти със рев се изходи твърдо.В същото време не иска памперс,иска си гащичките, не иска да използва гърне,не иска и да се напишва в гащите.Абе тежък случай.....Знам че трябва да съм твърда,но виждам как 10 дена е много раздразнена, крива и се притеснявам да не я стресирам по този начин.За това реших малко да починем и по нататък пак.В яслата си е супер по гащички и си пиша там, освен там да я пускам по гащи,а в къщи по памперс и полека лека да става....Незнам може и да правя грешка,но....
всичко с времето си. На сила няма да се случат нещата.
Все ми се струва, че са малки още за такива неща, но пък така ще се чувстват част от празника, то е ясно, че лелките ще ги казват.