Отговори
# 150
Билянка, Маринка, благодаря ви за инфото! Аз също проверих в арената и ми казаха, че заради звука не е подходящо. То аз самата не издържам понякога - твърде шумно ми е! А за очилата - ако имаше малки, нямаше да е проблем да си стои с тях, защото си има слънчеви и си ги носи без проблем. Но като слагат някакви глупости, за да уплътнят, си мисля, че ще ги маха постоянно. Май ще поотложим  Thinking
Майола Бени, Борко има такъв самолет - хем е интересен, защото може да се сглобява, хем си е и самолетче -
Villleta, пробвай с имитация на процеса - например да "изпишквате или изаквате" някоя кукла например. Сигурна съм, че има някакви гърненца за кукли. Или пък ако имате повече от едно гърне нека първо да сложите куклата да пишка и после Ники да седне до нея! В началото обяснявайте на куклата(двете заедно), че така се пишка и ака, и дори да не иска, трябва да седне там, за да не изцапа килима примерно или дивана. Дано помогне! Но както е казала Лина - прекаленото фиксиране, може да предизвика обратен ефект! А съветът ми лично към теб самата е да бъдеш категорична. Тя усеща твоето съмнение в решението на психоложката! Заеми позиция и я изкажи гласно на нея и на психоложката! Ако твърдо махате памперса, бъди убедена и й дай да го разбере - че така ще бъде - за нейно добро е да не се стиска, памперси няма да има повече през деня. А ако решиш, че й е рано още - говори с психоложката (не в присъствие на малката) и й кажи, че детето си е твое и това е много важно решение, което следва ти и мъжът ти да направите, след което кажи на детето, че ще поизчакате малко, ще продължи да си ходи с памперс, защото смятате, че още е е готова и т.н. ....Ох, ще ме извиняваш, много дълго стана! Абе каквото и да правиш - бъди убедена и сигурна в решението си - имаш ли капка съмнение, детето ще го усети!  Peace

# 151
Благодаря Ви момичета за съветите,Мама Зайка Байка абсолютно съм съгласна с тебе, написала си го много професионално.Но явно доста силен характер си имам Simple Smile Значи тя винаги си е акала по 2- 3 пъти на ден,а сега за една седмица е акала само веднъж в памперса за сън.Днес отново много и се акаше и плачеше през целия преди обяд и се стискаше,сложих и памперс за обедния сън и тя имаше запек, 2 пъти със рев се изходи твърдо.В същото време не иска памперс,иска си гащичките, не иска да използва гърне,не иска и да се напишва в гащите.Абе тежък случай.....Знам че трябва да съм твърда,но виждам как 10 дена е много раздразнена, крива и се притеснявам да не я стресирам по този начин.За това реших малко да починем и по нататък пак.В яслата си е супер по гащички и си пиша там, освен там да я пускам по гащи,а в къщи по памперс и полека лека да става....Незнам може и да правя грешка,но....

# 152
  • Ямбол
Мама Зайка Байка, ще споделиш ли от къде е самолетчето?
Ще огледам и дървените играчки, може да ми хареса нещо.

# 153
Мама Зайка Байка, ще споделиш ли от къде е самолетчето?
Ще огледам и дървените играчки, може да ми хареса нещо.

Аз да споделя,че такова самолетче гледах в Хиполенд

# 154
Майола Бени, подарък е на Борко, нямам идея  Thinking

# 155
Здравейте момичета,не ми остава време да пиша,но пък често се сещам за вас. Каролина ходи 8 дни на ясла, и я отписахме. Разболя се боледува 2 седмици и решихме да не ходи,и без това беше много психирана от двучасовия си престой там... Сега се гледаме вкъщи,отбих я септември бях категорична ,не беше лесно ,но мина.,сега е ред на памперса... Много говори,даже не спира, сега е в период не иска никой освен мен и е малко ужасно,като гербова марка е за мен. /Мисля че е следствие на яслата/Ще пробяаме на есен пак с градината...

# 156
Аз да споделя за моята госпожица, нали ви се оплаках,че няколко дена я мъча по гащички и тя в яслата пиша,а в къщи се стиска часове и реве.И вчера не издържах и си казах,че ще я оставя да си почине малко и по нататък пак ще пробваме,Прибрах гърнетата.Сутринта ставаме,тя си иска гащичките.Добрееее, слагам и ги, допиша и се и иска гърнето и се изпиша и така целия ден си казва и пиша.Странна работа, само акото не иска да пусне, каза че и се ака ама не стана на гърнето, сега и това трябва да преодолее.И после си мисля трябва да я уча да пиша докато я държа,като сме на вън или на гости където няма гърне. Май наистина всичко зависи от спокойствието на родителя,сякаш аз се успокоих и примирих,че няма да стане сега и то взе че става...

# 157
И при нас имаше застой с гърнето по едно време, но покрай яслата започна да си казва и някак си камък ми падна. По едно време не си искаше гърнето, а искаше на голямата тоалетна. Пиша си, ака си там без проблеми и без адаптер. Дори понякога като се заиграе и казва, че му се пиша, но не иска да сяда на гърнето та тогава го хващам и на голямата тоалетна няма мърдане. Като се заблее иначе да играе и понякога ми се напикава.
За пикането навън си стиска. Казва си ако му се пиша, но не иска да пикае. Докато един ден бях с колата по доста задачи и детето се застоя вътре. Та имаше на пожар че му се пиша и като го хванах и се изпиша, та вече за втори път имаме успех на вън.
Ще стане  Hug всичко с времето си. На сила няма да се случат нещата.

# 158
Крум също имаше застой по едно време, даже си мислех че нарочно го прави  Laughing
Сега е ок, казва си и си взима сам гърнето и навън пикае, нооооооооооо ака и пика и в спалните памперси.Не знам тях кога ще ги махна.Не е всеки ден, но вчера например и сутринта и следобяд имаше ако  #Crazy

# 159
Виждам, че си пишете за дървени играчки  Simple Smile
И да споделя, че обожавам дървени играчки. За мен са най-хубавите възможни. Впрочем - наскоро бях във Франция - и там влизах в един магазин за дървени играчки. В интерес на истината, бяха в пъти по-скъпи от другите.
Малкият сега си играе с едни влакчета от на брат ми детството, т.е. те са на около 30 години... Ами не са мръднали - нито са се счупили, нито боята им се е олющила... абе, супер са  Simple Smile

Аз още не съм ходила за светофар, но определено не съм се отказала от идеята. Яд ме е, че изпуснах това намаление в Хиполенд. Мама Зайка Байка, това самолетче е супер.
Ние имаме вкъщи едно пластмасово - завещано от племенника, ама не го отразяваме много-много...

# 160
Здравейте,
Някой беше питал за това самолетче и го видях в е дин сайт от където може да се поръча.
http://www.kidsworld.bg/catalog/viewProduct/item:mic-o-mic-samol … hten-malyk-089005
Не съм писала при вас, но имам момченце - Санди, родено през август 2010 г.
Иначе честичко ви следя.

# 161
Аз пък си харесах календари за бабите и сие. Миналата зима дадох сума ти и пари за календари и не бях особено очарована. Сега съм намерила едни, които тепърва проучвам, но за сега цената е идеална и почти на половина от миналогодишната ми инвестиция календари

От яслата ми предложиха някакви и цената им уж хубава, но на мен не ми харесаха. НаЩе баби такива дребни цифри не виждат и ползват календара като снимка. Затова искам да са тип работни календари, че да са по - практични.

Нуши, добре дошла в отбора  Hug

# 162
Агнес, цената е много добра. АЗ поръчах работни календари за по 7лв

миналата година реших да не вземам календари, но сега не издържах:)

# 163
Аз изпадам в ужас от тези календари с бебета, даже се е случвалод а ми подарят близки на тяхното детенце и не знам как да реагирам. Айде да речем, че изпълнението, снимката и т.н. са ОК, но в повечето случаи са някакви ужасяващи. Дано не обидя някой, лично мнение  Hug

Nushy, добре дошла!

# 164
Днес са дали на Дени от яслата стихче да учи:
"Слиза от гората весел Дядо Мраз,
що ли във торбата носи той за нас"
Искам да видя как ще го научи и ще си го казва сама  Joy Все ми се струва, че са малки още за такива неща, но пък така ще се чувстват част от празника, то е ясно, че лелките ще ги казват.  Crazy
Има ли и други дечица със стихчета за коледното тържество в яслата?

Общи условия

Активация на акаунт