Отговори
# 225
agnesana, не само че са антибиотични, но имат и кортикостероид, което вече ми идва в повечко.

Честит Никулден на всички!

# 226
  • в рaя
scaramouche, взимай отпуска и отивайте в Трявна на почивка. Правете го за по няколко дена месечно всеки месец. Там има санаториум за белодробни болести (хич не знам как се казва, но е за такива неща). Просто климата е такъв и може да има ефект. Много прегръдки  Hug

# 227
scaramouche, взимай отпуска и отивайте в Трявна на почивка. Правете го за по няколко дена месечно всеки месец. Там има санаториум за белодробни болести (хич не знам как се казва, но е за такива неща). Просто климата е такъв и може да има ефект. Много прегръдки  Hug

scaramouche, и аз тъкмо щях да ти предложа нещо подобно. Велинград също не е лош вариант...

# 228
Моля дайте съвет!
Моят мъник тръгна на ясла от средата на септември, но от толкова вируси не е стоял достатъчно за да се адаптира и да свикне. От два дни пак го водим и е много нещастен и недоволен. Лелките си го обичат. Казват, че през деня си слушка, играе с децата, спи и т.н. Като го водим приплаква и щом влезе при децата спира веднага. Но като го взема вечер е нещо страшно. Изнервен е, настоява на своето и направо може да те побърка. Аз от своя страна гледам да не го травмирам допълнително. Снощи го взех и като се запъна - не иска да си ходим с колата. Искал пеш. Но неговото пеш е аз да ходя, а той да бъде носен. "Мама гуш, мама гуш и така 100-тина пъти". Иначе като е болен го гледа баба и сутрин настоява да й звъним да дойде. Не мога да си обясня дали наистина му е толкова трудно или използва момента и се глези.
Моля споделете опит!

# 229
Да, и ние мислим вече за такива варианти, момичета, дори мъжът ми започна да крои планове как ще прекараме лятото в някаква вила в Юндола и после на Антония вече нищо нямало да ѝ има. (Като стана дума за чист въздуха, аз му предложих, разбира се, да се върнем в Норвегия и да останем по възможност там завинаги, но... Wink ) Задължително ще ходим някъде!  

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 12:59 от scaramouche

# 230
Nushy, много ми е познато това, което разказваш, но при нас същото действие се развива сутрин. Сега, като захладня, му казвам "Хайде ще ходим с колата" и той започва да вика, да се тръшка, че не искал с колата, а по принцип обича да се вози. От няколко дни пък все иска нещо да носи в яслата, но учителките започнаха да се сърдят и аз не му разрешавам. Леле, вчера как истеряса това дете, не мога да го успокоя, искал да си вземе кола  ooooh! Вечер не знам как е, но мисля, че се държи добре, защото бавачката го прибира, а на нея не й се глези така.

scaramouche, ще се оправи детето, ще израсте всички проблеми  Hug
С ММ нещо сме се запалили за Норвегия, но само за екскурзия, обиколка с кемпер, не че не искам да живея на такова място де, ще ти пиша, когато тръгнем (ех, мечтиииииии)  Laughing

# 231
Пингуи, благодаря за съвета. Вчера я заведохме при свестен педиатър, направихме снимка и се видя някакво възпаление вдясно. Според лекаря било начална форма на бронхит. Предложи да останем в болница, но аз отказах. Засега се лекуваме вкъщи, с Клацид АБ и 5 други сиропа. Дано да се оправи и да ни се размине боницата. Иначе вече има подобрение, тази нощ спа супер спокойно.
Nushy, и Ивет беше така в началото. В градината много слуша, аа сутрин си поплаква. А вечерите бяха пълен кошмар - рев, тръшкане и глезотии до безобразие. Обаче с много спокойствие / до степен на дебилност / от наша страна нещата се поуспокоиха.Сега с тази болест ще се погледат с баба си вкъщи и после наново ще се адаптираме, ама няма начин.
Свикват децата - кои по - лесно, кои по-бързо..Иначе аз съм доволна от яслата - много песни и стихчета знае, облича се и се съблича почти сама...абе добре е, само да е здрава.

# 232
  • в рaя
Nushy, Мария свикна с яслата, НО и нас всяка вечер ни чака такъв ужас. Много ми е криво, защото вечер нямам търпение да си я взема, да си я гушна, да си играем, а тя е просто ужасна. Знам, че звучи гадно, но е така - мрънка за всичко, пищи, реве, тръшка се. Иска вода - веднага реагирам и отивам да пълня, а тя през това време се скъсва да реве - за какво? Еми просто така. Не става нито за игра, нито за гушкане, за нищо. Отива при баба си за час - супер прилична, играе си без проблеми. Но при нас не иска. От това ми е супер гадно, чувствам се лош родител, защото собственото ми дете не ме иска. В същото време ако е в настроение търси само и единствено баща си. Събота и неделя няма проблеми, супер спокойна и миличка е.

Велма, нямам нерви да чистя след него Sad Голяма кочинка прави и докато реагирам да изчистя и Мими го е отъпкала хубаво. Е, все още давам парчета да яде, но основното му хранене е с намачката храна и лъжица Simple Smile

Да оздравяват всички сладури  Hug

# 233
Катенце, горещо те съветвам да си вземете инхалатор. Нас това ни спаси от болницата.
С бейбихалер правехме инхалации с вентолин, а с този на омрон правехме инхалации с физ. разтвор. Определено ползата е много голяма.

# 234
За проблемните деца с ларингитни и бронхитни състояния и аз съм на мнение, че почивки от по няколко дена на минерални басейни е страхотно. Няма нужда да се чака лятото. Между нова година и март месец има големи намаления във всички хотели. Ние вече редовно си ходим зимата до Хисаря. Много ми харесва в хотел Аугуста, заради много топличкия детски басейн(и заради това, че взимат с домашни любимци Simple Smile). Хем децата играят на топло в басейна, хем си правят инхалации на парата. А и от София ми е много удобно до там, дори да има голям сняг, магистралата е винаги почистена, а от Пловдив до Хисаря е кратко и там не вали много сняг, та зимата се стига без проблеми.
Ние ходим пролетта на Огняново, а зимата на Хисаря. Не знам дали по-дълъг престой помага за пълно излекуване, но със сигурност знам, че има такива дългосрочни лечебни пакети в Хисаря и водят доста деца за подобни лечения. Ако имате възможност за 3-4 седмично лечение, там предлагат изготвени програми.

# 235
Много ви благодаря, че споделяте вашия опит.
Наистина не лесно, защото тъкмо посвикнем и айде пак вирус. Явно трябва много търпение. Но въпреки това се притеснявам малкия мъж да не реши, че винаги по този начин ще си постига своето. Тази вечер като го взех от яслата и ни текнаха сополите.

# 236

брат ми беше с астма и сме ходили преди повече от 10 години в санатариума . Помня , че беше доста мизерничко и следващите години ходихме на бунгала и само на процедури в санаториума без да спи там . Сега нямам идея как е.

За трудната адаптация в яслата и състоянията вечер- наистина трябва да се израсте проблема точно с много търпение и дебилност от наша страна. Детето просто му писва да се  държи така .

Ние след всяко боледуване преживяваме същата адаптация с истевричния рев сутрин. Настройвам се за понеделник. Аз съм пак на 2 места на работа, че сега покрай празниците има доста промоции по магазините , а парите ни идват добре.

Деси ,с  тази кашлица може вече и да отхрачва- щом като се изкашля и спира хъркането.

# 237
Здравейте момичета,и аз искам да се включа към майките с истерични деца.Попаднах на много хубав материал и стигнах до извода,че детето ми кара детски пубертет...Simple Smile) колкото и смешно да звучи все едно за нея са го писали.Пускам ви го ако имате време да го прочете :

http://ekipirane.com/books/christian%20books/I/izkustvoto%20da%2 … %20roditel/5.html

http://ekipirane.com/books/christian%20books/I/izkustvoto%20da%2 … %20roditel/6.html

# 238
Благодаря за инфото Villleta.
Наистина полезна информация. Все едно чета за нашия мъник.

# 239
Здравейте,момичета!Толкова отдавна не съм писала,ама нямам време да се усмихна,както се казва! Laughing
Скарамушче,мила,разбирам какво преживяваш!Дано по-бързо да минава този гаден период! Hug
Tzuntzurka,малката я има във Фейсбука на снимки!Аз съм Теодора Вълева,ако искаш прати ми покана и ще те приема с радост! Hug
Не съм чела много задълбочено назад,така че ако пропускам нещо важно,моля за извинение!
Дени ходи на ясла вече с желание.Чак не ми се вярваше,че ще достигне до този етап,но явно наистина свикват с течение на времето.И той ми боледува кажи-речи през седмица-сополи,кашлица,температури... ooooh!Вечно е наврян в малката,но дано Господ да ги пази!
Велма,Кадрие,как са коремчетата?Малко остава още! Hug

Общи условия

Активация на акаунт