Отговори
# 210

Благодаря за подкрепата, момичета. Онзи ден като ми казаха диагнозата и лечението ми се прииска в същия момент да се разпадна там.... Антония вече е по-добре, дивее и се смее, дано да се оправи напълно този път.

Стискам палци и аз на другите болни дечица.  Hug  Hug

# 211
Искаше ми се да не пиша за болни деца, но и Крум е болен-ларингит отново.Е омръзна ми вече. #2gunfire
Гледах Гала и там казаха че бета глокона помагал за имунитета.Някой давал ли е имунобор сироп?
Аз си мисля да взема, след като толкова го нахвалиха...

Освен това Пепчо не иска да бъде захранен-плюе и му се гади от кашата, пюре също и не знам и него какво да го правя.... Cry
каква каша и пюре му дава??
Идеята ми е, че например пюрето от морков е по-сладко от картоф. На Хип моркова беше много хубав имам спомен. Хем вкусно , хем по-водничко.
Кашата - елдата пак има някакъв вкус за разлика от оризовата.

tzuntzurka , ларингита при вас с какви симптоми минава? Ивелин направи ларингитен пристъп в неделя. Иначе е с зачервено гърло и кашлица. Пристъпа беше инцидентен явно. При ларингита тези пристъпи всяка вечер ли са?

# 212
Не съм чела назад какво сте писали, само искам да прегърна виртуално scaramouche - знам колко ти е отчаяно в момента  Hug Пневмонията вирусна ли е или бактериална? Желая ви бързо оздравяване!
Ние също се възстановяваме след пневмония, която лекувахме с една торба лекарства, инхалации с вентолин и физ. разтвор и какво ли не. Пневмонията беше вирусна според лекарката. Горе долу бързо се възстанови, макар че още кашля, но май е нормално да се изчиства. С предната пневмония, която обаче беше бактериална се възстанови много по-бавно и бяхме в болница.
Малката беше 2 месеца болна нон стоп, без нито един "здрав" ден. Минахме и през бронхит, а след това пневмония. Сега още дори не мога да кажа, че е здрава. На всичко отгоре носа й още прохърква, откриха й някаква Moraxella, която лекувахме с антибиотични капки, но пак не се е изчистила напълно явно.  ooooh!

Катенце, при кашлица близо месец и "няма й нищо" аз лично бих настоявала за снимка. Не искам да те плаша, но и на нас както нищо ни нямаше, така се оказахме с пневмония. Бих давала и противоалергично.

Желая здраве на всички дечица - явно всички сме на един хал, нон стоп болести...

# 213
Радвам се че Антония е по-добре Hug

Маринка, даваах оризова каша и я ядеше много добре.След това дадох тиква на сънвал и се започна едно цупене и повръщане и оттогава не яде и оризова каша, пробвах с картоф на хип и там ужас.Мисля в понеделник чак да пробвам круша например newsm78

Иначе за пристъпите не знам вече какво да кажа.Аз си мислех че и Крум прави пристъпи всеки път, но явно е било само първия път когато наистина не можеше да диша.Иначе сега няма правило понякога просто ей така му се възпалява ларинкса и подува/явно от вирус/ без да има т без нищо друго, а друг път примерно има сополи и т и на третия ден хайде и ларингит.При всички случаи обаче винаги има 'лаеща кашлица' която е много характерна и гадно-звучаща.

Винаги става докато спи защото тогава тъканите са отпуснати и по-лесно се запушва гърлото и затруднява дишането.

При Ивелин как беше точно????

# 214
Дано с крушата имаш повече успех.

До преди малко писах подробно за пристъпа, мина малкия покрай компа и изтри за секунда всичко  #2gunfire сега пак:

През деня се разкашля леко, без никакви други симптоми. Вечерта се събуди към 2ч от силна , звучна , лаеща кашлица с дрезгав глас. Трудно дишаше , като си поемаше въздух се чуваше ужасно прохъркване. Уплаши се много - кашляше и ревеше от това , че не може да диша нормално.
Не можах да реагирам - докато се усетя , че  е такъв пристъп и да кажа на мъжа ми да пуска гореща вода в банята , Ивелин вече си беше успокоил дишането.

После обяснявам на мъжа ми , че не беше просто задяване , а нещо по сериозно- астматичен или ларингитен пристъп. Брат ми като малък беше с астма и ми се стори подобен пристъпа.

Ужасно е това, дано да не се повтаря повече. За друг път ( не дай си Боже) ще знам да го вкарам в банята веднага.
Между другото за ларингитен пристъп чух от вас във форума и после направих връзка , че беше това и педиатърката на другия ден потвърди .

Сега пие противоалергичния сироп Ериус, калции, и Тантум за гърлото.

# 215
Отделно вече имам вълшебна рецепта за пресичане на хрема и смятам да си я използвам нея, че видях резултат и при Зар и при мен.

agnesana, сподели моля тази вълшебна рецепта, защото вече и аз ще се гръмна с тия сополи. Винаги и само те го разболяват Миро - стичат се в гърлото и после си знаете....
Аз също редовно взех да правя синузити от 3 години.
Мислех си, че Андреа ми е сополиво дете, защото е алергична, но като Миро сополанкото друг няма. Най съм мразела сополиви деца и ето на...това ми е наказанието Sad

# 216
scaramouche, Пингуи  Hug

За кашлицата и Калоян беше повече от месец, да не кажа два с кашлица, все нищо му няма уж, бяхме се вкарали в някакъв филм  ooooh! Снимката не беше добра, според рентгеноложката има пневмония, според личната пак няма, ужас, ужас  ooooh! Все пак личната с половин уста каза, че може би е имало нещо без да разберем, той тогава пи и АБ и така.

Цони за захранването - това ми е един от най-кошмарните периоди, съчувствам ти. Малкият плюеше всичко и се давеше до годинката, то детето си искаше цока. Като тръгнах на работа и не можеше да ме приклещи през деня, започна да яде, до преди това даже ми бяха дали съвет да го водя на специалист дали няма стесняване или някаква такава глупост си бяха измислили хората около мен. Ще отмине и това  Hug

# 217
  • в рaя
Да споделя и за нашата кашлица - вероятно е алергична. Вкараха ме във филми за коклюш, но педи рече и отсече, че не е. Почнах ксизал и още на втория ден кашлицата намаля. Когато изчистя мухала ще видим дали той е бил дразнителя.

tzuntzurka, Георги също много трудно го захраних. Можеш да пробваш метода за захранване, водено от бебето. С това имахме голям успех - хапва първо на парчета картоф, круша, ябълка, броколи, карфиол. С времето почнах да намачквам зеленчуците и сега яде като пюре, но с парчета. Дъвче си без проблеми, а зъби няма. Лично аз го слагах в столчето когато ние ядем и така си хапваше и той с апетит. Захраних го на 7 м.

Оздравявайте, деца, че да правите снежни човеци  Hug

# 218
Тупурче, браво за метода ,който си въвела ,ама защо си започнала да мачкаш храната .то като си я хапва така няма нужда да му я даваш смляна. И аз така захраних Йони и си хапваше тогава много неща и то сам. на годинка си ядеше с вилица ,а след няколко месеца и с лъжица пак сам.сега може да ти изглежда ,че цапа много,ама после изведнъж започват да се хранят мноооогооо прилично и без да пада нищо по земята

# 219
Маринка,
друго също ти препоръчвам да извадиш детето на прозореца/обличаш го хубаво/ и да подиша чист въздух 5-10 мин.Това е много добро, защото е хладен въздуха и влажен/ако има мъгла не става/ Или пък го гушваш и завиваш в леглото и отваряш широко.Също така трябва да го пазиш следващите дни да не вика, тича, кашля, плаче за да не се напряга ларинкса.освен това пускай да ври нещо в стаята/вода само е ок/, за да е влажен въздуха и нашия лекар каза 4-5 пъти на ден по 10-15 мин навън!

Мерси на всички за съветите за захранването, в крайна сметка днес всички си хапват нали? Joy

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 21:15 от tzuntzurka

# 220
Маринка,
друго също ти препоръчвам да извадиш детето на прозореца/обличаш го хубаво/ и да подиша чист въздух 5-10 мин.Това е много добро, защото е хладен въздуха и влажен/ако има мъгла не става/ Или пък го гушваш и завиваш в леглото и отваряш широко.Също така трябва да го пазиш следващите дни да не вика, тича, кашля, плаче за да не се напряга ларинкса.освен това пускай да ври нещо в стаята/вода само е ок/, за да е влажен въздуха и нашия лекар каза 4-5 пъти на ден по 10-15 мин навън!

Мерси на всички за съветите за захранването, в крайна сметка днес всички си хапват нали? Joy

мерси за съветите. тъкмо на тая тема се скарах с баща му преди малко. Че всеки път точно преди сън решава да играе луди игри с малкия- скачане, боричкане , викане.. И това в 23ч всяка вечер. До сега крещях и  реших да седна на компа , че  ми вдигнаха нервите.

Нещо съм адски нервна ( знам заради какво е) и добре , че съм на работа 2 дни да поразпусна малко . Вкъщи ме скапва еднообразието. А и Ивелин взе  въобще да не ме слуша. С всички други е " прекрасно дете" с мен се държи като пълен лигльо и мрънкало.

# 221
Здравейте гледам, че сте подхванали нашата болна тема с ларингтината кашлица. Нас вече втори път ни повтаря. И след като изпихме един антибиотик (нашата лекарка я нямаше и ни го изписа заместничката й) без никаква промяна, лекарката ни реши, че го правим  на алергична основа. Сега пием от два дена монтелукаст и фенистил за подсилване на ефекта му. Има подобрение ама още си кашляме ама не така сериозно през ден прокашля от време на време, а през нощта се закашля един път ама престъпно за около 5-10 минути и сама се успокоява без да се буди. Когато кашляше много ставах през нощта завирах един литър вода с една щипка сода и една лъжица лайка и го слагах до главата й. Така спираше да кашля до 10 минути.
Притесняваме че през деня като диша и се чува като прохъркване. Като се изкашля и се маха. Случвало ли се е и при вас?
А как сте майките с две дечица? Как се справяте с разболяванията? Много се притеснявам да не лепва на бебчо Sad Ние уж ходим на ясла ама за по седмица и после 3 седмици вкъщи .....

# 222
kamitooo, това с АБ е ужасно.Досега никой лекар и дори най-скапаните не са давали на Крум АБ за ларингитна кашлица newsm78

Относно бебо, да лепва и той, но засега слава Богу леко минава само със сополи.

# 223
Отделно вече имам вълшебна рецепта за пресичане на хрема и смятам да си я използвам нея, че видях резултат и при Зар и при мен.

agnesana, сподели моля тази вълшебна рецепта, защото вече и аз ще се гръмна с тия сополи. Винаги и само те го разболяват Миро - стичат се в гърлото и после си знаете....
Аз също редовно взех да правя синузити от 3 години.
Мислех си, че Андреа ми е сополиво дете, защото е алергична, но като Миро сополанкото друг няма. Най съм мразела сополиви деца и ето на...това ми е наказанието Sad

Рецептата е следната:
Скрит текст:
в половин шишенце Виброцил се слага половин шишенце капки за очи Тобрадекс (антибиотични са и са с рецепта), слага се и половин ампула Адреналин. Това е за деца. Трябва да се следи сместа като стане мътна много дас е хвърли. Незнам колко траят капките, но не е много. Слагат се по 2-3к по 3-4 пъти на ден. Много е важно и как се слагат капките: ако слагаш в дясната ноздра лягаш на дясната страна и чакаш една две секунди, същото е и с лявата ноздра. Така било правилно. Другото е, че около 5мин след като се капнат капките и трябва да се издуха носа.
За възрастни дозата за бъркоча е пак половин шише Виброцил, но с цяло шише Тобрадекс и една ампула Адреналин.

Хубаво е все пак да се консултирате и с лекар. Тази рецепта я изписа нашият УНГ на мен преди година и сега Зар като се разболя и на него детската версия. Но определено и при двама ни имаше страхотен ефект.
УНГ обясни, че при децата хремата тече в гърлото заради млечните зъби... и наколона. Нямало понятие предна и задна хрема. Хремата си била хрема и в двата случая трябвало дас е действа.

Отделно пръскам на Зар и Назонекс за сенна хрема (действа противовъзпалително на лигавицата). Аз за сега съм доволна.

# 224

Пингуи, благодаря!  Hug

Пневмонията е вирусна, лекуват я, както изглежда засега, успешно с антибиотик. Проблемът е, че явно всеки, ама буквално всеки вирус, който се появи при Антония се превръща за отрицателно време в респираторен проблем: тежък белодробен спазъм и после и възпаление. С тези епизоди всеки месец нещата отиват към някакво хронично заболяване. Както и миналия път ми казаха, явно няма нищо, което мога да направя за да предотвратя това развитие - зарази ли се с нещо или ще стане бронхит или няма да стане и това е. Трябва сигурно да започнем превантивно лечение, но... ще видим като се излекува сега.

Честит Никулден, момичета, да са ви живи и здрави именниците и професионалистите вкъщи!  smile3548

Общи условия

Активация на акаунт