Отговори
# 255
Честито и от мен, Агнес! Много хубави новини са това!
При нас и в работата много зачестиха тези новини и виждам, че шефа не скача от радост, но засега продължава да е толерантен(даже включва бебетата със снимков материал към годишните ни презентации за развитие на фирмата). Само дето напоследък ако има нови колеги са все мъже   Thinking
На мен продължава да ми се върти в главата идейния проект за трето, ама да видим как ще се вмъкна между другите колежки, че да не прецакаме шефа  Laughing

На болничките пожелавам бързо оздравяване, така ме плашат тези болести.
Миро изкара преди 10 дена едно вирусче и уж оздравя, но все още не може да изчисти кашлицата и все се чудя кога пак ще го тръшне. Кашлицата беше лоша, излекувахме я до откъртваща  и от тогава си е все такава. Кашля рядко, така както знаеш, че аха утре ще е преминала изцяло, само че не изчезва. В яслата ги чувам, че почти всички деца са така  Sad

# 256
  • София
Не искам да те плаша, но и при нас беше така. Кашля рядко, но някак издълбоко и гадно. Понеже три пъти този месец е с вируси направихме снимка и хоп изненада.

# 257
Въпрос:
Приятелка роди преди 3 дни. Секцио. Бебето и го носят само за кърмене на 3 часа. Гърдите и са станали на камък и много я болят. Сега се връщам от болницата- ходих да и търся и да и нося зелка да си слага зелеви листа- на мен това много ми помогна. Казах и също за топъл компрес ( топла вода) преди да кърми и изцеждане ( не докрай) след като кърми.

Имате ли и други идеи ??

2те ми най-добри приятелки родиха- помагам им с инфо колкото мога , но често ми се губят неща в съзнанието и затова искам помощ!

# 258
Въпрос:
Приятелка роди преди 3 дни. Секцио. Бебето и го носят само за кърмене на 3 часа. Гърдите и са станали на камък и много я болят. Сега се връщам от болницата- ходих да и търся и да и нося зелка да си слага зелеви листа- на мен това много ми помогна. Казах и също за топъл компрес ( топла вода) преди да кърми и изцеждане ( не докрай) след като кърми.

Имате ли и други идеи ??

2те ми най-добри приятелки родиха- помагам им с инфо колкото мога , но често ми се губят неща в съзнанието и затова искам помощ!

Да слага топли компреси, да масажира и да изцежда след кърменето докато не омекнат гърдите. Ако има кой да й занесе помпа за изцеждане също не е лошо. За зелевите листа не съм сигурна, нали те пък могат да й намалят кърмата, а това май не й трябва. Мъжки ръце за масажа и ел. Помпа ще са й най-полезни. Колкото повече суче бебето, толкова по- бързо ще й се разработят млечните канали и ще спрат да се запушват.

# 259
И аз бях така, помпата мнооооого помага!

# 260
има и помпа. Голям фактор е това , че детето не е при нея. До сега беше под лампа заради жълтеницата и тя ходи на 3 часа да го кърми.
Днес ще и го носят. Казах и на 2часа - 2 1/2ч да му дава да суче за да и поомекнат гърдите. Много се беше отчаяла снощи и трябваше да отида да и вдъхна малко кураж.
Просто не се сетих друго затова реших да ви питам.

# 261
има и помпа. Голям фактор е това , че детето не е при нея. До сега беше под лампа заради жълтеницата и тя ходи на 3 часа да го кърми.
Днес ще и го носят. Казах и на 2часа - 2 1/2ч да му дава да суче за да и поомекнат гърдите. Много се беше отчаяла снощи и трябваше да отида да и вдъхна малко кураж.
Просто не се сетих друго затова реших да ви питам.

аз пищях от болка в гърдите. Бях станала като силиконка. Единственото, което ми помогна беше ръчното изцеждане (отпушване на каналите) от една акушерка. Честно предпочитах отново да родя отколкото да ми отпушват канали. Адски боли. Обаче после си рахат и бебето регулира. Кажи и да се примоли за помощ на някоя акушерка. Другия вариант е да цеди с помпата яко. След кърмене да изцежда всичко което успее.

# 262
Другия вариант е да цеди с помпата яко. След кърмене да изцежда всичко което успее.

Не съм съгласна за изцеждането докрай.Няма такова нещо като изцеждане докрай.Кърмата просто намалява и после пак тръгва.Цеденето е добре да е до облекчение, че иначе после свръхлактация.Аз също ревях от болка от помпата, но при положение че бебчето е със жълтеница най-вероятно е и поспаливо и не суче много.На мен лично ръчното изцеждане ми е по болезнено.Също така важно е и колко течности приема.Мен ме наливаха с вода заради главоболието от упойката и това още повече прецакваше нещата #Crazy

Маринка, продължавай да я подкрепяш, че сега е много деликатно положението!!!!

# 263
Момичета, знаете ли какви температури поддържат в помещенията в яслите?
Нещо се притесних дали не съм го пуснала леко облечен, че другите деца с едни дебели блузи и анцузи ги гледам  Rolling Eyes
Госпожите ми бяха казали с потниче и блузка с дълъг ръкав, да не е дебела, ама в тези студуве да не е прекалено тънко  Thinking

# 264
Агнес, честито за хубавата новина! Лека бременност и още по-леко раждане ти желая.
red shoe , при нас в яслата е доста топло. И аз пускам Ивет по потник, блузка с дълъг ръкав и панталонче/анцуг/клин.Чорапогащник не слагам.
MaPuHa88 , аз се цедях с помпата, но не прекалено, само докато ми олекне на гърдите. И топъл душ много ми помагаше / дори понякога съм се цедяла в банята, под душа/. Успех желая на твоята приятелка.
Иначе Ивет вече оздравя. Вчера я водихме на коледното тържество в яслата. Очаквах повече емоции, ама нещо хич не беше впечатлена. Каза, че дядо Коледа бил облечен с дънки / само това й е направило впечатление явно/. Куклата - бебе, която бяхме взели за подарък, я поогледа малко и след половин час спря да й обръща внимание.  Дядо Коледа вече не е интересен...

# 265
agnesana, всичко най-най и от мен!
  bouquet 
Аз като се замисля, не стига, че имах супер малко кърма, ами имах и такъв проблем с едната гърда...
При мен нещата се оправиха с ръчно изцеждане. Но да, доста болезнено.
Дано да й мине бързо.

# 266
Лина, в нашата ясла е ужасно горещо!

# 267
Привет момичета.
Първо искам да честитя прекрасната новина на Агнес! Браво, мила. Много се радвам за теб! Желая ти много лека бременност и прекрасно, здраво, пухкаво бебоче!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Всички болни да оздравяват. Софи вече трети месец кашля и ми идва да се гръмна. Мисля вече, че има някаква алергия...

И спешно една молба към варненските мами - ако познавате дечица родени по-рано от Варна:

Спешно се търсят две момиченца от Варна, родени по-рано, които да участват в благотворителния календар на фондация "Нашите недоносени деца".

Снимките са утре, 14 декември. Фотограф е Биляна Гецова или както повечето от вас я познават - MamaNaMalena - https://www.facebook.com/pages/mamaNaMALENAphotography/315356536732

Ако има желаещи, които искат да участват, моля изпратете снимка на детето на адрес  info@mamanamalena.com

Календарът ще се продава по време на благотворителния базар на фондация "Нашите недоносени деца", който ще се проведе в София на 22 декември http://premature-bg.com/koledenbazar.html

# 268
малко късно прочетох , но писах на едно момиче , което познавам.

На мен ми намериха пак доброкачествено образувание в гърдата. утре ще се разбере дали съм за операция.

въобще пак съм в страхотна серия.. всичко НАЗАД. крепи ме , че детето е здраво

# 269
Maрина, дано се разминеш леко  Hug

Пингуи, ти ще бъдеш ли на базара?

Общи условия

Активация на акаунт