Отговори
# 315
Калциевият глюконат не е ли имуностимулант? 

Сигурно се бъркаш с така популярния напоследък бета глюкан  Peace

# 316
Калциевият глюконат не съм го давала всеки път, но ми го препоръчват като добавка към противоалергичното. Дава се два пъти по 5 мл/аз имам сироп/ иначе май по 1 ампула на ден.

# 317
Момичета, откачам вече жестоко.След като захраних Пешо преди около месец с оризова каша и си я ядеше/стигна до 100 гр/ после отказа да яде тиква, картоф и оризова каша съо.Дадох му почивка цял месец и сега продължава да не иска нищо!!!!Пробвах ябълка, круша, пащърнак, морков и не ще и не ще.Реве и не гълта, пуска лиги и го държи в устата и после плюе Sad(( Ако пък успее да глътне нещо прави физиономия все едно е ял лимон...Дайте помощ!!!

# 318
Пробвала ли си да разредиш пюрето с АМ до степен течно, за да минава совбодно през дупката на шишето? Или пък метода на захранване водено от детето? Да му свариш морков и да му го дадеш да си го яде така цял. Само това се сещам, Зар беше лакомия голяма и не съм имала проблем. Възможно е да го болят и венците и затова да отказва храна.

# 319
Момичета, откачам вече жестоко.След като захраних Пешо преди около месец с оризова каша и си я ядеше/стигна до 100 гр/ после отказа да яде тиква, картоф и оризова каша съо.Дадох му почивка цял месец и сега продължава да не иска нищо!!!!Пробвах ябълка, круша, пащърнак, морков и не ще и не ще.Реве и не гълта, пуска лиги и го държи в устата и после плюе Sad(( Ако пък успее да глътне нещо прави физиономия все едно е ял лимон...Дайте помощ!!!

Както и agnesana ти е писала, отваряй темите за Захранване, водено от бебето, чети и давай твърда храна според възрастта. В темите има и линкове към полезни статии и невероятни рецепти. Слагай го на масата до вас, когато ядете или когато Крум яде и му поднасяй по 2-3 неща. Само от интерес ще започне да хапва. Не е задължително да ти прави много мазаляк - Миро ядеше много чисто и изхвърляше само с едната ръка на точно определено място, а аз там бях закачила найлонова торбичка за столчето.

# 320
И аз бих ти препоръчала да пробваш Захранване водено от бебето. Йони не е ял пюрета и до година и половина си хапваше много добре така  (  и сега яде ,но не всички храни  предполагам от стреса от прибирането ни, а не заради типа захранване ) . Така бебетата ядът  много по-спокойно въпреки че сега може да цапа повечко, към годинката започват много прилично да се хранят на масата дори и с прибори Simple Smile

# 321
  • в рaя
За много години, момичета Simple Smile Живи, здрави и много усмивки през новата година.
Ние посрещнахме НГ болни, но вече по-добре, имахме и скандал със свеки през първия час на НГ и сега има такова напрежение в къщи, чак се отрази на кърмата ми Sad

За захранването преди време и аз бях препоръчала захранване, водено от бебето. НО при на след лек успех последва пълен неуспех.Сега един ден яде половин доза, на другия ден е само на кърма. Отслабнал е много, не ака, отказва почти всичко Sad Голям проблем, не иска и парчета да яде. Успокоявам се, че е защото никне зъб, но да видим.Яде с нас на масата, от нашата храна без подправките, понякога пасирам дори, основно мачкам, пробвам и с парчета ...

# 322
Привет  bye! И за много години!!!

Отдавна не съм се разписвала, но просто нямам никакво време. И трите деца са вкъщи - близнаците не ги пуснах на ясла / няма смисъл/, а в  ДГ на кака им сега са сборни групи и не я искат. Тотално съм превъртяла - все някой нещо иска, все някой реве и недоволства, а като започнат да ми говорят тримата  едновременно направо губя връзка с главата си.

Здравословно горе - долу са добре момчетата - след последния Синфорикс пак се повтори зверската кашлица и боледуването, както след поставянето на Приорикса миналата година. Което сериозно затвърждава мнението ми, че има нещо във ваксините, което влияе много зле на децата ми.
На единия младеж му се възпали чурката, но с компреси с риванол й върнахме предишната форма и цвят  Peace.
Тези дни изкараха и по два кътника, след съответното мрънкане и хленчене, разбира се и с една обилна хрема за разкош.

Честито на всички бременни момичета! На тези, които са вече на финала - леко раждане, а на тези, които имат още време - спокойна и безпроблемна !!!

# 323
За много години момичета!
Да сте здрави най-вече, и да се усмихвате много!

# 324
Ехо, народе  Mr. Green къде се загубихте всички?

Зар от понеделник е пак на ясла и аз съм много щастлива. Здрав е, което за мен е най - важното. Аз два дни бях на работа, ако може да се нарече така, обаче явно вчера съм понамръзнала и днес си останах в нас. Утре съм на преглед и на ЖК и да видим какво ще става. Не че очаквам нещо кой знае какво, но ... тръпка си е.

Hug Hug Hug и да пишете по - често

# 325
За много години, момичета, отдавна се каня да пиша, ама... Емо расте, бърбори повече от жена, гледаме се още вкъщи и по тази причина удържаме фронта с тежките болести, минаваме само с хреми. Малко ни е скучно и на двамата, но ще избутаме и тая зима, та то не остана:) В някои отношения е много развит, но в други е още бебе. Голям проблем ни е храненето, от 3-4 месеца отказва всякакви манджи, а ако все пак успее да хапне - то трябва да е пасирана, много от храните с които беше захранен също отказа, плодове не яде, освен един път седмично максимум по някой банан или ябълка. Нови храни изобщо не иска да опита, предполагам е от възрастта, но те останаха 5 неща, с които се храни. Умът не ми го побира как ще я караме така, ако някой има опит със подобен проблем ще се радвам да сподели. С гърнето също сме до никъде, лятото си казваше за акането, но след 3 месеца му писна и сега ме гледа в очите като почне да ака и ми казва-"икам акам гащите" Знам, че сега са в период на отрицание, но понякога ми идва в повече, а се и притеснявам...

# 326
Здравейте и от мен!
Първо - честита нова година! Бъдете здрави и щастливи.

Иначе при нас нищо интересно - малката ходи на ясла, още си поревава всяка сутрин, ама вътре няма проблем. За съжаление обаче от бронхита, който изкара в началото на декември остана една кашлица, която я тормози от време на време. Сега й взех шуслерови соли да се поизчисти малко - дано да й помогнат.
Ми това е от мен....поздрави на всички.

И пишете да поръздвижим темата малко Simple Smile

# 327
  • София
И аз съм за пораздвижване.
 Какви соли се дават за доизчистване, че и нас ни мъчи този проблем?
Даже не посмях да го пусна на ясла тези дни, че беше много студено и пак си прокашля.

# 328
Даже не посмях да го пусна на ясла тези дни, че беше много студено и пак си прокашля.

И аз... Вкъщи сме, но май от понеделник вече ще се наложи.
Само си повтарям - всичко ще е наред, всичко ще е наред!

agnesana, много ти се радвам на бременеенето, дано да няма проблеми до края. Simple Smile

# 329
ние сме добре - малкия на ясла , аз на работа.

Бях ви казала за топчето , което намерих  в гърдата- ще го наблюдаваме пред 4 месеца. Решиха докторите, че не е за операция в момента. Доброкачествено е иначе.

Ходя и на зъболекар - от вчера съм на хапчета , че ми извадиха един корен . Добре , че детето слуша и ми влиза в положението. На яслата също го хвалят , че е един от най -послушните и изпълнителните. Дано тенденцията се задържи  Grinning

След Коледните празници и с мъжа ми сме в добри отношения, че преди това около месец ми лази много по нервите.  Страхотните празници, които изкарахме ни напомниха  за топлината м/у 2мата .

Общи условия

Активация на акаунт