Отговори
# 330
agnesana, много ти се радвам на бременеенето, дано да няма проблеми до края. Simple Smile

И аз за това се моля, че като всяка луда бременна и аз си имам притеснения в излишък  Hug

Марина, дано топчето се разсее бързо и се пази много  Hug  Гледах малко снимки във фейса ти от рожденния ден на малкия и много се накефих на влакчето и тортата.
Между другото от как забременях и с моя мъж постоплихме отношения. Не че сме се карали или дразнили, но сега е по - различно. По внимателен е, пази ме, през ваканцията предимно той се грижеше и за детето и домакинството. Определено се чувствам специална.
Днес бях на лекар да се запиша на ЖК и видяхме бебето как шава и пореден лекар ме успокои, че имам доста сериозни притеснения за бременноста.

Hug на всички и пишете по - често. Само аз ли съм скучаеша и без работа, че всеки втори пост е моя  Embarassed

# 331

Какви соли се дават за доизчистване, че и нас ни мъчи този проблем?
Даже не посмях да го пусна на ясла тези дни, че беше много студено и пак си прокашля.
По съвет на приятелка взех № 12, ама май трябва да ги комбинирам с № 4.
Иначе ги давам от 3 дни, засега като че ли намаля кашлицата. Иначе от тях ли, или от друго не знам, ама откакто ги давам спи ного спокойно през нощта. Иначе много се будеше, а сега си спи спокойно. А може и в яслата да се уморява и от това да е

# 332
  • София
За много години момичета, дано да сме живи и здрави всички тази година, че аман от болести Heart Eyes
Emli4eto, аз съвет за яденето не мога да ти дам, но поне да ти споделя, че не си сама - моят младеж по принцип е злояд, но напоследък е съвсем зле - само 5 неща яде, нищо ново не иска да опита, супа/манджа не е ял от 5 месеца, просто не ми се пише, че само се ядосвам.  И с памперса сме доникъде, но едно че той не си казва, второ че и аз не съм изобщо настоятелна, мързи си ме и това е Embarassed Ще се захващаме вече обаче, че срамота Twisted Evil

# 333
За много години момичета, дано да сме живи и здрави всички тази година, че аман от болести Heart Eyes
Emli4eto, аз съвет за яденето не мога да ти дам, но поне да ти споделя, че не си сама - моят младеж по принцип е злояд, но напоследък е съвсем зле - само 5 неща яде, нищо ново не иска да опита, супа/манджа не е ял от 5 месеца, просто не ми се пише, че само се ядосвам.  И с памперса сме доникъде, но едно че той не си казва, второ че и аз не съм изобщо настоятелна, мързи си ме и това е Embarassed Ще се захващаме вече обаче, че срамота Twisted Evil

Момичета и аз се присъединявам към вас за капризните деца към храната.Моята принцеса пък  яде манджа с картофи,и аз гледам да разнообразявам месото,но задължително трябва да има картофи и да изглежда по един и същи начин.Нищо ново не опитва, само банани, сурови зеленчуци не близва, филийка намазана с нещо не яде / само чист хляб/Друго освен вода не пие,никакво мляко....... да не продължавам нали....Вече съм я оставила каквото иска това да яде.По никакъв начин не мога да я накарам и аз съм изпадала в чуденка какво да правя.Иначе с кг сме много добре,но тя си наваксва от тестени неща и картофите Simple Smile

# 334
Калоян си похапва, но също само определени неща, не иска да опитва нищо ново и по-странно изглеждащо. Ще яде супа със сухар и кисело мляко цял живот  Mr. Green
Плодове да не види, само банани евентуално и то ако е на кеф.
Е разбира се, за непозволените неща е пръв- шоколади, пържени картофи, леле мале  Laughing
Сокове и той не пие. Ако сме на гости и другите деца пият да, но колкото да опита, но мен това ме устройва.

Той пък направи афтозен стоматит. Много го боли, не може почти нищо да яде, само хлебче малко. Докато избият афтите вдигаше Т, добре че не му изписаха АБ, а само Изопринозин, за който четох, че е подходящ за това състояние. Но така е, няма вечно щастие, доста време се задържа здрав.

# 335
  • София
ЕЕ, имало и други като нашия малък Монк (така му викаме вече вкъщи, че е адски педантичен в яденето)Simple Smile Нашият пък яде само попара, опитвам вътре да сложа варен картоф или някакво месо - веднага усеща и плюе:(  Всеки път вече я инспектира на вид преди да започне да яде, да не го излъжа нещо Twisted Evil На шоколада е пръв също, обича и един определен студен чай , но картофи под никаква форма да не види, и зеленчуци като цяло не яде:(  Никакво мляко вече не яде/пие, но пък в промишлени количества сирене изяжда, то всъщност той на това живее - хляб, масло, сирене и мед ( това му е попарата), а понякога може да се излъже със сандвич с кашкавал или шунка ( но никога заедно, ако сложа и двете едното се маха педантично от всяко парченце Whistling ).  Писна ми вече да готвя и да изхвърлям, и от кухнята спрях да взимам и съм го оставила, малко и моите нерви да починат.

Red Shoe, това е много гаден вирус, добре поне че не сте започнали антибиотик, стискам палци бързо да мине Hug

# 336
Калоян си похапва, но също само определени неща, не иска да опитва нищо ново и по-странно изглеждащо. Ще яде супа със сухар и кисело мляко цял живот  Mr. Green
Плодове да не види, само банани евентуално и то ако е на кеф.
Е разбира се, за непозволените неща е пръв- шоколади, пържени картофи, леле мале  Laughing
Сокове и той не пие. Ако сме на гости и другите деца пият да, но колкото да опита, но мен това ме устройва.

Той пък направи афтозен стоматит. Много го боли, не може почти нищо да яде, само хлебче малко. Докато избият афтите вдигаше Т, добре че не му изписаха АБ, а само Изопринозин, за който четох, че е подходящ за това състояние. Но така е, няма вечно щастие, доста време се задържа здрав.

Дактарин и Пансоеал не вършат почти никаква работа. Нистатин счукан в Глицерин оправя нещата много бързо. Съжалявам, че така си измъчих детето и не му приложих това мазило на него. Бързо да се махат афтите, че боли зверски  Hug
Скрит текст:
Аз с тия афти за 8 дни смъкнах 8 кила и с извинение ходех в банята да си плюя слюмката понеже беше невъзможно да преглъщам без да умра от болка

Зар и той е злояд  Crossing Arms Яде само хляб. Манджа и супа не близва незнам от кога. Яде плодове обаче и то доста. Оня ден правих кремвирши с кашкавал и си хапна един цял кремвирш още преди да ги сготвя. Иначе яде бонбони и Ла (шоколад) и много държи на тях, а аз налагам ембарго в нас до колкото мога. По някое време все един от двама ни с мъжа ми се предаваме  Tired

# 337
  • София
Моят хубавец пък днес се е проявил в яслата, не знам какъв ден му е днес–прави 2 г. 5м. , ама е раздавал правосъдие и посягал, та не знам какъв подход да предприема. Опитах се да приказвам, ама не ме отрази много-много. Започна да ми говори за други неща, които го вълнуват и така.

# 338
Шоколад аз не купувам за Крум и не му давам, затова пък баба му наваксва  #2gunfire

# 339
Шоколад за малкия не съм купувала никога с изключение на Буено, Пингуи и детските малки шоколадчета.

Само за Коледа и НГ имах вкъщи над 10 шоколада!!! за дете на тази възраст как звучи,а?! И само един беше детска Милка. Сега нося всеки ден на работа да ядем с колежките, че вкъщи иначе диабет ще хванем.
Тези хора ( роднините ни и на мъжа ми ) акъл няма . Писна ми с този шоколад.

На мен ми звъннаха в 16ч да взема спешно малкия от ясла с 38 градуса Т. Има и сополи.
Сега спи, но е неспокоен, очите му бяха много мътни и зачервени. Явно ще се разболява.
Другата седмица сме отпуска и 2мата с мъжа ми и дано да сънувам довечера Трявна да и се насладя, защото на живо скоро май няма да стане.

# 340
E, шоколад и аз не купувам, но пък бавачката при нас е "добрата баба". Когато го прибира от ясла или го гледа, като е болен и като ми каже "ама много му се ядеше на детето" и полудявам  Whistling
Не се оплаквам от нея де, в сравнение със старата, тази е страхотна  Crazy
По нова година и ние бяхме натрупали завидни количества, но мама помага да не застояват и съответно вече трудно си закопчавам дънките. Как е възможно всичко да ми се лепи  ooooh!
Иначе той нещо не ги харесва барнитата и подобни детски десерти, само шоколада върви.

Марина, дано бързо му мине на Ивчо и да стигнете до Трявна  Peace

# 341
  И Петър започна с капризите в яденето. В къщи има случай да направя 2-3 неща, но си остават недокоснати. В яслата казват, че там си яде всичко без проблеми, но не знам дали да им вярвам. Предпочита боб и лещата, месо не знам от кога не е ял. Яде Барнита, банан( и то не винаги целия), от време на врме мандарина. Вода не пие изобщо, караме на чай и сок. Шоколад все още не съм му давала.

# 342

На мен пък в яслата ми казаха, че Антония там не яде сама. Вкъщи яде с прибори дори, с лъжица и вилица, но там чака да я нахранят, дори филийката не си взема сама. Нямам представа при това положение колко изобщо изяжда там.

# 343
ИВЕЛИН е с конюктивит според мен.. не съм го водила на лекар- утре мисля да минем през неотложния кабинет.

Има зачервени и подути очи, температура. Сълзене от очите -  жълтеникаво, предимно след сън.

Имам приятелка кърмачка, която ми е наблизо. не мога да намеря инфо дали кърмата би облекчила случая? Страх ме е , че ако е бактериален може да усложни нещата??

Нямам идея - за 1 път се сблъскам с нещо такова. Освен тампони с преварена вода , нямам нищо за почистване на очите? Някакви идеи?
Тук вали сняг и трудно бих отишла до аптека, утре вече

# 344
Не бих сложила кърма, според мен трябва антибиотични капки напр Тобрекс.Тампоните с преварена вода за почистване са ок, но няма как да се излекуват очичкте ако има бактериална инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт