Отговори
# 630
Пингуи ,как сте вие?Разкажи ни нещо за нашето талисманче.

# 631
n.o._n.a.m.e. - няма ли скоро да има новина??
Пингуи - как е малката? Расте ли, добре ли е?
adelina_bg - Честито! Само хубави неща ви пожелавам:)))

# 632
  • София
благодаря ви момичета  Hug

# 633
Не пиша, защото няма да кажа нищо по-различно от всички вас - само болести и няма край  Cry Виждам, че всички сме с едни и същи проблеми Sad
Преди около месец малката направи температурен гърч и това тотално ме депресира... не съм виждала нищо по-страшно от това...
Иначе расте, бърбори много вече, като цяло е много кротко дете, като изключим обичайните изблици, които все още отдавам на бебешкия пубертет, който все си мисля, че трябваше да е минал вече Simple Smile

# 634
  • София
Деси, добре дошла отново!  Hug Мнооооого се радвам, че нещата са се подредили по този прекрасен  начин Simple Smile Пожелавам ти леко раждане и още един прекрасен мъж!

des_1984, много стиснати палчета и от нас!

# 635
  • София
Пингуи, съчувствам ти искрено!
През февруари моето момче направи бронхопневмония и в болницата направи гърч-не знам как да опиша какво преживях. Ако се беше случило в къщи сигурно щях да лудна-не че в болницата бях много по-добре, но поне при лекари.

# 636
Шаника, много съжалявам, че и вие сте минали през този кошмар. Неописуемо е чувството. Слава Богу, че поне сте били в болница и е имало лекари, които бързо да реагират. Дано никога повече не ви се случва.

Ние си бяхме вкъщи и дори не разбрахме, че е точно температурен, защото преди това тя беше добре и нямаше индикации за температура. Вдигнала я е неусетно и много бързо. Минутите, докато дойде линейката ми се сториха часове, а докато разберем, че е температурен гърч ми минаха всички най-ужасни мисли през ума. Хората правилно са казали - да не ти се случва това, което си мисли майка ти.  Cry
Сега отново сме болни и въпреки че не е вдигала повече от 37.5 този път съм под невероятно напрежение и страх. Не знам дали някога ще го преодолея този страх...

# 637
Деси, радвам се, че писа  Hug Аз малко те издадох, но го направих с добро желание и знаех, че всички ще се зарадват за теб  Hug както и стана.

Но Нейм пиши как си, че те мисля.

Зар пак е с ангина и вече незнам. Странното е, че единият лекар каза гнойна ангина, другият отсече херп ангина, а третият каза, че това не се лекува с АБ. Писна ми. Водих го вчера в спешния кабинет. Изписаха инжекции Терцеф и Лидокаин. Звъннах на педиатърката и я обезпокоих в почивните дни, че и по време на нейния болничен. Тя ме изпрати при друг лекар УНГ уж светило в областа си за Русе. Той потвърди рецептата и започнахме АБ. Днес заведох Зар при бившата му лекарка (фелдшер при бившата педиатърка, но като бебе само тя се е занимавала с него) понеже ми е комшийка и знам, че като му бие инжекциите ще го и прегледа ако я помоля. Тя като видя рецептата и стоя като гръмната. Лидокаин се предписвал на деца над 6г. Второ, че и бил в голяма доза. Предложи да бием инжекциите 3 дни и после да мине на АБ през устата. Е вече честно незнам какво да правя. Не съм лекар ама аман от лекари.
Иначе ние сме в ремонт в нас и съм без кухня, та сме в старото ми жилище, където чаак сега от началото на месеца успявам да хвана читав нет. Нямам особени удобства тук, но поне детето ме слуша и се разбираме. Нямам търпение да се прибера в нас на нов дом  Mr. Green

# 638
  • София
agnesana, направо ме хвърли в потрес с тоя Лидокаин. Аз не съм на ти с лекарствата, но това е доста силно обезболяващо и не мога да си обясня защо са ви го изписали. АБ-то го чувам за първи път, но тръпки ме побиват от листовката. Дано Зар вече да има подобрение и да не се налага дълго да пие тия гадости. Пробвай да му сложиш компрес от извара, ако дава разбира се (по рецепта на др Атанас Михайлов). Аз съм много доволна от него, лично го пробвах. При борнхита на Мишлето също доста помогна. За гнойната ангина на Мишо му предписаха и бисептол, но него не успях да пробутам, а АБ-то беше аугметин. Ако успееш и гаргара да прави също ще има полза. Друго сега не се сещам, но ако се пресетя още нещо ще пиша. Може да му пуснат един гърлен секрет. Някоя бактерия да се изолира.... Бързо да се оправя момчето и скоро да се връщаш в къщи Simple Smile

# 639
Гърлен и носен секрет пуснахме преди месец. Днес беше последната инжекция и сега минаваме на ЦЕК пак АB.
Изварения компрес трябва да е безсолен, а тук не съм виждана такъв. Да мине сега и този АБ и за напред ще мажа само и единствено с глицерин и нистатин. Повече слагам ембарго на лекарствата.
Единствената ми алергия е към Бисептиол. Племенницата ми има също. При друг не се е проявявала от семейството, но лично аз избягвам да го предписват на детето. Не ми се рискува.

# 640
Вчера водих малката пак на лекар-вече като кихне и ми се изправя косата. Но като ви чета-моята явно леко ги кара. Верно, продължителни и разнообразни, но да чукна на дърво без усложнения.

Днес е прекрасен ден, леко ветровит де, но ми е слънчево на душата. Та-желая ви лек, слънчев и прекрасен следобед!

# 641
  • в рaя
леле, агнеса, ужасих се от това, което прочетох. Дано сте по-добре вече.
Като ви чета ми настръхват косите. Мими хваща хрема и подобни, но успяваме само с бабини лекове да се оправим. Но и аз действам много смело. За съжаление едно кихане при нея води до пълна програма при Гого и явно затова ми се струва, че тя се оправя много бързо и изкарва всичко леко. ако беше самичка сигурно и аз щях да се вайкам тука.
агнес, извара можеш да си направиш, като към завряло прясно мляко добавиш лимонов сок/лимонтузу/оцет и като се пресече го прецедиш. аз винаги си правя, не купувам. Този компрес винаги ми е вършил чудеса и много се радвам, че го намерих. Излекувах 2 гнойни ангини на малкия с него въпреки настояването на педи за антибиотик, но аз рискувах.
 ако наистина смяташ да сложиш "ембарго" на лекарствата, те съветвам да прочетеш хубаво многото теми за домашни лекове и въпреки "дърпането" на детето, "то моето дете не пие", "моето дете не яде", "моето дете не дава", да действаш смело и да накарваш твоето дете да дава и прочие. Мими и се мръщи на сиропите, и се караме на моменти, но всичко е за нейно добро и не мога да си намирам извинения, че видите ли детето не позволява, а после да мрънкам, че е на антибиотик и т.н. Не насочвам това към абсолютно никой тук, просто много ме дразнят такива изказвания от познати - искат ми съвет, давам подробно и точно обяснение и после - уф, ма то моето дете не пие чай, ама то не дава да му сложа компреса и т.н. И Гого не дава и го дърпа и се върти по цяла нощ, но важното е, че се оправя без да пие антибиотици. Нахъсах се, извинявам се.

Ние вчера бяхме на родителска среща, от първи септември местят Мими в първа група в друга сграда, много ми е криво, няма да са в голямото ОДЗ, а там е най-хубаво. Малкия ще е в нова ясла , клон на ОДЗ-то, но в кофти район, а после не се знае къде ще е първа група и само ще се размотаваме с воденето на децата. Напоследък и свеки много ме ядосва и съм на косъм да си взема децата и да се махна от тук, но чакам да видя как мъжа ми ще се мъчи да реши проблема утре.

# 642
  • София
Ох влизам малко да си излея мъката - в яслата на Алекс имаше варицела миналата седмица, та чаках с нетърпение да се разболее и той, аз нали съм я карала като малка нямах никакви притеснения, пък и като бях бременна с Алекс си правих тест за варицела зостер и се оказа че имам антитела, което потвърждаваше теорията на майка ми че съм я карала. Е резултата е че Алекс не се разболя, но пък за сметка на това аз съм с много тежка варицела. Оказа се че в много редки случаи на паднал имунитет можела да повтаря. Иде ми да умра просто, толкова зле не съм се чувствала, мускулите ме болят адски много, имам ужасни пъпки по корема, гърба, главата, косата, особено гадни са тези по гениталиите, и всяко ходене до тоалетна ми е жива мъка. Като сложим и огромния корем, който постоянно се трие в гърдите и от там пъпките болят още повече, направо ми иде да се гръмна. Поне че не ме сърбят пъпките, ама чакам и тази екстра да се появи в скоро време.
Баси медицинския карък дето съм, не е истина.
Оф наоплаках се. Хайде всички болни дечица да се оправят че идва лятото поне сега да са здравички.

# 643
Деси ужасно. Направо голяма каръщина. Дано бързо да минава  Praynig До колкото знам, не е опасно сега, а в началото на бременноста и към края преди раждането. Така, че стискай кълки да не раждаш скоро, че да може да мине варицелата.
Бързо оздравяване ти желая  Hug Hug Hug

# 644
Оле, искрено ти съчувствам-сигурно е кошмарно.  bouquet Hug
Жалко наистина, че си повтаряш варицела, но гледай позитивно-има, няма 9дни и ще си ок!Бързо оздравяване ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт