Отговори
# 225
nade_91 спокойно,всички май които преносваме сме на един хал Laughing А и се замисли от друга гледна точка-поне от новия месец ще си ти тръгнат и детски, и майчински Grinning Няма да подаряваме на държавата няколко дни я  Naughty Joy

# 226
  • София

И още един въпрос - за акото======

сподели какво ти е казала педиатърката, защото и при нас е така  newsm78, а ние сме чак на 6-ти на консултация

Каза, че най-вероятната причина е прехранване - стомахчето не успява да смели добре храната, затова изкарва недоразградени части. И наистина - вчера беше много кисел, искаше да яде на 2-2,5 часа, така че звучи логично. Каза да го храня на 3-3,5 часа, да имаме максимум  6 яденета и да видя до 1-2 дни дали ще се оправи акото. Ако не се оправи, значи е възпаление или инфекция (при кучетата също е така, това е първи признак).

Тази поза "Тигър на клон" звучи много добре, но при нас пристъпите започват веднага след ядене и не ми се иска да му натискам стомахчето когато е пълно  Tired

Бебешко акне и ние имаме по лицето, но са само 4 пъпчици с бяло връхче  Peace

Мен обличането на бебка ми е много проблемно.Все имам чувството, че или я навличам или пък е слабо облечена.Вие как обличате бебетата вкъщи и навън?. Слагате ли чорапки под гащеризончетата?

Вкъщи на температура 22-23 градуса стои с тънко боди/блузка и тънки ританки, завит с ватирано одеялце и мисля, че му е добре. Първите дни го претоплихме, целият се беше зачервил (под мишниците, в гънките на крачетата, дори ташачетата целите бяха ярко-червени). Два-три пъти на ден го оставям без памперс за около половин час, тогава слагам чорапки и отгоре го намятам с бархетна пеленка - няма оплаквания, дори много му харесва  Peace

Деси, аз пускам на Катрин музика на Моцарт - един диск, подарък с вестник. Четох за т.нар. "ефект на Моцарт" - неговата музика спомагала за развитието на умствения капацитет на новороденото. Пробвах да я успокоявам по този начин и се получи, няма същия ефект с Бетовен и Бах.

Това не го знаех, мерси  Hug Значи пак ще слушаме. Бетовен ни харесва, Чайковски също  и колкото да е странно - "Шоколад" на "Остава"  Mr. Green Явно отсега си имат някакви музикални предпочитания  Peace

jomo, вие вкъщи по принцип ли слушате такава музика?

# 227
Ако не се оправи, значи е възпаление или инфекция (при кучетата също е така, това е първи признак).

пу-пу само това оставаше...ама не ми се вярва да е прехранен моя поспаланко...той по 4-5 минути само цока. ще наблюдавам по обстойно следващите памперси

# 228
момичета как изкарвате сополките ?

# 229
nade_91 спокойно,всички май които преносваме сме на един хал Laughing А и се замисли от друга гледна точка-поне от новия месец ще си ти тръгнат и детски, и майчински Grinning Няма да подаряваме на държавата няколко дни я  Naughty Joy

Joy Joy Grinning да , не се бях сетила за това  Grinning Hug

# 230
когато изварявате шишетата не мислите ли че стават като захабени?

# 231
  • София
Ако не се оправи, значи е възпаление или инфекция (при кучетата също е така, това е първи признак).

пу-пу само това оставаше...ама не ми се вярва да е прехранен моя поспаланко...той по 4-5 минути само цока. ще наблюдавам по обстойно следващите памперси

Аз после почетох и в Интернет - това може да са непреработени слюнки. Виж си го - ако ти пуска лиги или прави мехурчета, може и от това да е (при нас напоследък лигавенето се увеличи доста)  Peace

момичета как изкарвате сополките ?

Да чукна на дърво, още не сме имали сериозен проблем, но съм купила аспиратор на "Чико". Ако нослето се запуши - освен с аспиратора се прочистват с клечка с морска вода (тази, която е за деца). Иначе обикновените секрети ги махам внимателно с клечка с ограничител, потопена в топла водичка, а след това забърсвам със суха клечка (ама си признавам, че за 2 седмици съм го правила само 2 пъти  Embarassed).

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 13:55 от -=Деси=-

# 232
blasphemy, много ще съм ти благодарна, ако споделиш какво ти е казала педиатърката за количеството кърма, което е нужно на бебчетата, че и аз съм на тоя хал с цеденето и даване от шише, заради проблеми със зърната.

А всъшност и консултантите могат да ни ориентират малко: колко като количество изцедена кърма трябва да изяжда едно бебче. Моята малка е на 15 дни и си изяжда по 90 мл. на хранене, после си спинка по 2-3 часа, ака си и си пишка стабилно, та се притеснявам да не я прехранвам и да не и натоварвам много стомахчето.

# 233
Ами..Педиатърката каза да яде колкото му се яде - както на гърда.
Моят например много рядко изяжда по 90 мл. Обикновено 70 са му достатъчни, но имаме и някой друг път с по 100, но той много отявлено си показва, че не иска повече. Ти даваш по 90 мл с идеята, че толкова се дава, ако е АМ ли?
Все пак, ако може някой консултант наистина също да се изкаже, би било много добре.
Сега се ядосах, че забравих да помоля педиатърката да му погледне устата за млечница. Аз така се ошашавих пак. Не знам какво ми става.

За сополките - ние купихме на Чико, ама с него нямаме успех и после купихме на Маример - този с маркучето и сме много доволни. То не са сополи де, а секрети, но без това е невъзможно да ги махнем. Доста навътре са.

Шишетата...Не знам. Не съм се загледала. Какво значение има?

# 234
Здравейте, момичета.
Честито на новите мамчета   bouquet

Миленита, обрива и аз си мисля, че може да е от претопляне. Въпреки, че има и някаква малка вероятност ако си яла някаква храна, която да е по-тежка за коремчето на беболина, също да се изрине... Пиши после какво ти е казала доки. Колкото до упражненията, разбирам те, че като млад човек, държащ на външността си, ти се иска да влезеш бързо във форма. Но си помисли, ако от чиста проба суета си докараш някой сериозен проблем след операцията, как ще се грижиш да съкровището? Преди да предприемеш каквото и да било в тази насока, се консултирай с гинеколога си. Той най-добре може да прецени според състоянието ти, какво може или не може да правиш  Hug
Шапка след баня не слагам, т.к. не виждам причина. Достатъчно топло е в къщи.
Лохиите - от една седмица съм със съвсем слабо зацапване и съм с ежедневни превръзки (щерката е на месец и 2 дни)
За обличането - в къщи е по памучно гащеризонче, когато излизаме слагам и боди отдолу, шапка, завивам в памучна пелена и одеяло.

Утре сме на първа ваксина, мерилки и теглилки. Да видим за месец колко е качила куклата.

Успех на чакащите момичета - леко и бързо раждане ви желая!

# 235
  • Пловдив
Здравейте момичета wavey...и ние сме още две в едно Tired.
Сега се връщам от запис на тонове....
nade_91...моята лекарка на ЖК и тя така...ту ми обръща внимание - ту хич я няма...на последния преглед даже не ме попита решила ли съм къде да раждам....и аз реших, че ако пренося, направо ще отивам в болницата...няма да се занимавам с нея Crossing Arms
И така днес, с целия багаж (за всеки случай ), отидох в болницата...предложиха ми ако искам веднага да постъпя за наблюдение...или ако искам да си платя един запис на тонове...и ако всичко е наред..да изчакаме и утре да постъпя...
Та така...утре влизам в болницата..ако тази нощ не реши да тръгне сама нашата бебка Praynig
Относно постоянните обаждания...вече ме докарват до нервна криза...затова говоря само с майка ми...мъжът ми се оправя с неговите близки...а приятелите - хич не вдигам...те си знаят , че като не искам...не говоря Naughty

Стискайте палци бебка да си тръгне сама до 2 дена Praynig.
Момичета, останахме май 4-5 дето не сме родили...ако не пиша вече...да знаете, че ще се моля при всички да мине лесно, бързо и безпроблемно ....скоро вече ще минем всички в отбора на родилите.. Hug

За малко да забравя:
Честито на всички новообебили се мамчета  bouquet..да са ви живи и здрави бебоците и да ви даряват с цялото щастие на земята!

# 236
Момичета,

Бебе Новина

На 27.10 се роди нашият син Филип, 3.890 кг 52 см (беше с термин 23.10.)

Не знам дали искате разказ за раждането. Не беше от най-леките.

Сега се борим да усвоим изкуството на кърменето, но коластрата не ми достига и дохранвам.

# 237
Беболина от 2-3 дни е с обрив на корема от ситни червени пъпчици, а сме на консултация чак на седми. Ще звъня и на лекарката, но тя не винаги вдига телефон и затова реших да питам и вас дали сте имали подобен проблем.
Ще оцветя и за всеки случай, дали може да е свързано с кърмата - обрив от ситни червени пъпчици на корема само (заради което изключих опцията да е от памперсите - няма на гърба или по крачетата)

Milenita, много могат да са причините за това обривче – реакция към нещо, което е докоснало бебешката кожа, претопляне, изчистване и т.н. Малко вероятно е да заради кърмата (особено, ако е само около коремчето), но за да изключиш подобна вероятност, може да помислиш дали не консумираш някакъв потенциален алерген напоследък, или да хапваш нещо в значително по-големи количества, както и дали в семейството ви има някакви алергии.

Ако обривчето не преминава, консултацията с педиатъра би била най-удачният вариант – за да го види и да прецени какво може да е. Peace

# 238
А всъшност и консултантите могат да ни ориентират малко: колко като количество изцедена кърма трябва да изяжда едно бебче. Моята малка е на 15 дни и си изяжда по 90 мл. на хранене, после си спинка по 2-3 часа, ака си и си пишка стабилно, та се притеснявам да не я прехранвам и да не и натоварвам много стомахчето.

mimeto_slavova , blasphemy, няма точно определено количество кърма, което едно бебе трябва да изяжда на кърмене. От една страна, едно бебе (както и възрастен), не по всяко време на денонощието е еднакво гладно и жадно – един път ще се нахрани стабилно, друг път само ще похапне леко, трети път – може да е само жадно и т.н. От друга страна – всеки човек има свои индивидуални енергийни потребности. Ако все пак искате да имате поглед върху това, колко изяжда бебето, тогава бихте могли да следите какво е количество на денонощие ОБЩО. Тъй като на всяко сукане бебето изсуква различно количество и е по-важно какъв е приемат за цялото денонощие, а не само за едно конкретно кърмене, този вариант би дал по-реална представа.

Различните бебета приемат различно количество кърма; типичните граници на количеството прието мляко за денонощие през втората-третата седмица след раждането са около 600-800мл, а между 1 и 6 месеца – около 570-900 мл. Като знаете по колко хранения имате на денонощие и по колко кърма е изпило бебето при всяко хранене, можете сумарно да получите общия прием за този период. Wink

В статията От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми има повече информация, която може да ви бъде полезна.

# 239
  • София
dolce_vita, ЧЕСТИТО! Да е жив и здрав!   bouquet Hug
Разказа може в "скрит текст", на мен лично ми е много интересно как си родила това голямо дете  Wink

Аз си погледнах шишетата - не са захабени. Но моите ги стерилизирам в микровълнова, при това са пластмасови  Peace

Общи условия

Активация на акаунт