Отговори
# 210
begbie, честита радост! Да сте здрави!

Честито и на всички други, сдобили се с рожби! На всички очакващи - търпение и кураж, тези дни ще е Simple Smile

Замислям се да си купя слинг-шал, че останах без кръст вече, а тепърва колко ще има да се носим не ми се мисли.... Някой да ползва вече слинг?

Dion, аз ползвам много активно слинг шал, имам го от каката. Вкъщи простирам с малката в слинга, мия чинии, приготвям закуска, чистя си... много, много ми е удобно. Единствено с Паола не се научих да кърмя в слинга, дано успея сега с Ивет. За мен е изключително удобно и за вкъщи и за навън, на кафе сме ходили с него, пазарувам със слинг в големи магазини. Ходих до доктора, който ме изражда с Ивет в слинга миналата седмица и той много се впечатли от изобретението, първо си помислил, че съм станала с изключително голям бюст Shocked
Дори в момента, докато пиша Ивет е в мен гушната, досега закусвахме с каката и правих закуска.
Но съм чувала, че някой бебета плачат в слинг, ако може да пробвате от някой първо за няколко дни и тогава си купувай. Иначе се ползва дълго, има вързвания за новене на голямо дете на хълбок и на гръб, даже май има и вързване за носене на две деца едновременно, трябва да го проуча Simple Smile Иначе май има доста достъпни сега. Моят 2010 г. го купих за 75 лв. от сайт с доставка до вкъщи, от еластична памучна материя е, Sunny baby sling пише на етикетчето, доволна съм наистина.

Аз да се похваля: Вчера бяхме на консултация - за 14 дни ивет е качила 500 гр. и 2 см. Само на кърма сме. Уж нямаме проблем, особено след година и 7 месеца кърмене на каката, обаче често чувам цъкащ звук, който знам че не е редно да го има, означава че не е добър вакуума. Колкото и да тъпча ареола в устата и колкото и широко да си отваря устата Ивет, все се чува. Явно са ми супер размекнати гърдите. Консултантите, някакви предложения за избягване на цъкащия звук при сукане от големи и меки гърди?
И да се оплача: таткото ни е в отпуска, но болен, зарази каката, та и каката не е на ясла, мен ме стяга гърлото, но от прегледа вчера на какта и бебка, само каката е болна, Ивет за сега я опазваме. Дано и аз и предавам антитела с кърмата.

Усмихнат ден ви желая, момичета и стиснати палци за раждащите! Позитивно, смело и с усмивка!

# 211
  • София
sve0312, честита рожбичка! Да ви е жива и здрава!   bouquet

Светле, много се радвам, че всичко е наред!  Hug

Ани, няма ефикасно лекарство, защото не са сигурни какво точно предизвиква коликите  Tired

Момичета, май в предишната или началото на тази темичка някой писа, че детето му заспива на Моцарт. На нещо определено или просто на негова музика? Вчера изслушахме цялата класика  ooooh!, но се успокоява единствено на тази песен (и нямам абсолютно никаква представа защо точно на нея и изобщо мълча колко пъти вече я чух ooooh!). Ще се радвам да споделите друга музика, която действа (освен "белия шум", от него при нас няма ефект)
http://www.youtube.com/watch?v=ut7oYX1hRSA

И още един въпрос - за акото: от вчера освен стандартното жълто ако има и малко жълто-кафеникава слуз (стои като на нишки). Знам какво значи при кучета, но нормално ли е при бебе?  newsm78 Педиатърката ни е следобяд на работа, ще й звънна, ама все пак да питам.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 09:50 от -=Деси=-

# 212
Здравейте,
моя Петър е привърженик на Гънсенд Роузес Металика нещо го изнервя. Най обича да заспива на траш метъл  и предаването Бруталика. Иначе му припявам по нещо на Епизод докато го кърмя. Thinking

# 213
Тони Радева, явно сме с една съдба с теб.
Аз вчера ходих също за запис на тоновете и докторката ме остави на сестрите за 20 минутен запис, а те взеха че се улисаха и ме държаха 50 минути. С една дума направо си ме забравиха.
Смешното е, че докато таткото ме чакаше навън му изнесли едно бебе да му връчват, а път истинският татко на бебето бил зад него. Той като се стреснал милият викал си "Бре няма я час и да вземe толкова бързо да роди"  Joy
Иначе аз от петък имам 1 см разкритие и 20 процента скъсяване на шийката, но явно ще е както го планува докторката в петък на 2.11, чрез хапченца.
Момичета дали има някоя, която може да ми отговори на въпроса. Вие вече сте на вълна кърмене, съжалявам, че още ви занимавам аз с бременности Simple Smile Т.к. от ЖК си мислеха, че ще родя по-рано и ми издадоха направлението за хоспитализация още на 1.10, а сега като отида на 2.11 то вече ще е изтекло. Като питах докторката - тя не ми отговори нищо конкретно, само каза няма страшно. Според вас как да процедирам - да я накарам тя да ми напише ново утре, или да отида при тези от ЖК да им кажа, че ми е изтекло направлението или направо да си рискувам с това да отида в болницата и там да реагират?

# 214
Миленита, на мен ми казаха, че след секцио трябва да минат поне шест месеца, за да се правят физически упражнения. Може да се бяга, но да не се натоварва тялото от веднъж.
Аз шапка не слагам, защото не ми се струва студено, а и не ги трае, само докато му я сложа навън и започва едно нервничене и въртене, та се налага като заспи да я сложа.
За коликите най-добре му действат Колийв. Два дни му давах само Еспумизан и нищо, сега сме отново на Колийв и разликата е голяма.
На не родилите момичета УСПЕХ, на новите мами бързо възстановяване и здрави бебчета newsm51!!!

# 215
Аз да се похваля: Вчера бяхме на консултация - за 14 дни ивет е качила 500 гр. и 2 см. Само на кърма сме. Уж нямаме проблем, особено след година и 7 месеца кърмене на каката, обаче често чувам цъкащ звук, който знам че не е редно да го има, означава че не е добър вакуума. Колкото и да тъпча ареола в устата и колкото и широко да си отваря устата Ивет, все се чува. Явно са ми супер размекнати гърдите. Консултантите, някакви предложения за избягване на цъкащия звук при сукане от големи и меки гърди?

SeaAngel, радвам се, че Ивет наддава добре, а ти звучиш спокойна! Flutter

Ти имаш добър опит с каката и съвсем правилно си се ориентирала, че този „цъкащ” звук не е обичаен и най-често се дължи на това, че бебенцето не е засукало гърдата добре, за да се получи вакуум и да изтегля млякото успешно. Peace В този случай, обичайно,  зърното се освобождава от устичката на бебето и му се предлага отново да засуче - зърното се насочва между носа и горната устна, така че да отвори широко уста и да може да обхване с устни добре и ареолата - поне 2-3 см от нея за да се получи добър вакуум (това по-скоро го пиша информативно, ако и други майки четат Wink).

Друг виновник за този звук може да е млечницата. Ти не споменаваш за болезнени и разранени зърна, нито за някакъв дискомфорт при Ивет, но – за всеки случай – може да я погледнеш (или да направиш консултация с педиатъра за нея и твоя лекар за теб), за да се отхвърли тази вероятност. Peace

Други потенциални „виновници” биха могли да са: препълване на гърдите или твърде силна струя при слизането на млякото; ако няма достатъчно близък контакт между майката и бебето по време на кърменето; ушна инфекция; зъбоникнене (на по-късен етап), склонност на бебето да си смуче езика, някои рядко срещани анатомични особености и др. Как мислиш, дали е възможно, като засуква гърдата, да подвива леко долната си устничка навътре, или да го прави в хода на кърменето? Thinking
Това цъкане всеки път ли го чуваш, когато я кърмиш? Този звук по-изразен ли е при „спускането” на кърмата (ако го усещаш), или е постоянен, по време на цялото кърмене? Как усещаш зърната си? Имаш ли някакъв дискомфрт, разраняване, болка? Би ли споделила – в каква поза(и) кърмиш? Забелязала ли си промяна в засукването на Ивет или издаването на „цъкащия” звук при промяна на позата или ако я доближиш по-плътно до тялото си? Ако смениш позата и й подадеш гърдата си под различен ъгъл, по различен начин, дали има промяна (споменаваш за големи и меки гърди, възможно е действително позата да оказва влияние)? Някои майки споделят, че бебето засуква добре (както е при вас), но понякога чуват този цъкащ звук и са открили, че го прави само в определени пози. Като сменят позата (или ъгъла на подаване на гърдата), и звукът не се чува. Дали при вас също няма да е приложимо това?  

Надявам се да откриеш какво причинява този цъкащ звук и да споделиш как сте го „отстранили” – това може да е полезно и за други майки. Hug

# 216

И още един въпрос - за акото======

сподели какво ти е казала педиатърката, защото и при нас е така  newsm78, а ние сме чак на 6-ти на консултация

# 217
Много благодаря за бързия отговор, Amorevole. Ще се наблюдаваме малко по-упорито няколко дни, да видим дали ще намерим причината. Цъкането се появи още в самото начало като се роди, чуваше се непрекъснато, сега все по-рядко сякаш. Иначе, аз нямам никакви дискомфорти, нито пък Ивет, тя е супер спокойна даже. Мисля, че може да е твърде силна струята, защото се дави докато суче от време на време, явно й се излизва в гърлото. За млечница и аз си помислих, но и при двете ни да е безсимптомна? Ще се наблюдаваме. За позата - най-удобно ни е на футболна топка, няма разлика между двете гърди. В люлките можа да кърмя, но задължително трябва да придържам със свободната ръка гърдата, за да не запушвам нослето (кръстосаната ми е по-удачна по тази причина). Легнала успявам да кърмя рядко, пак заради разливащите се гърди.
Благодаря, още веднъж, много сте ценни за всички майки, с опит или без!   Hug

# 218
skrita FUsta да ти кажа и аз не го предпочитам, но ако се наложи... Joy
Абе квото и да става,до неделя ще се приберем вкъщи +1 Simple Smile
Момичета,моята майка ми е обяснявала как се е справяла с коликите ми-хващала ми е коремчето в ръка и ме е навеждала с корема надолу и така ме е люлеела.Логиката е, че нали с дланта се затопля коремчето, а позата облекчава малко от малко.Дали и на нас ще ни върши работа-един бог знае Simple Smile

# 219
  • София
Беболина от 2-3 дни е с обрив на корема от ситни червени пъпчици, а сме на консултация чак на седми. Ще звъня и на лекарката, но тя не винаги вдига телефон и затова реших да питам и вас дали сте имали подобен проблем.

Ще оцветя и за всеки случай, дали може да е свързано с кърмата - обрив от ситни червени пъпчици на корема само (заради което изключих опцията да е от памперсите - няма на гърба или по крачетата)

П.С. ъм, тоз период от 6 месеца без физически упражнения ми се струва много дълъг... бях чела някъде (или тук...) за 2 месеца и се чудя, ако се започне полека, без много натоварване с по десетминутни упражнения дали не е вариант  newsm78

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 12:05 от Milenita

# 220
  • София
Привет и от мен! Честито на мамите с бебчета, много взаимни радости и усмивки пожелавам!   bouquet
Аз си чакам, но признаци за раждане няма. Вчера митках цял ден, вечерта чистих и накрая заспах като пор, та днес до 11.30 (вече сме с 2ч. напред спрямо БГ). Довечера съм на преглед при докторката от ЖК, но вече тези прегледи са по-скоро като формалност. Другият доктор, при когото ще раждам, каза, че ако не се видим преди това за раждане, да ходя на преглед в събота. Миналата събота бях с около 1см. разкритие, но това май нищо не значи. 

# 221
..........
Четях и доста за самото кърмене. Според вас, докога е добре детето да бъде кърмено?

Аз съм на мнение, че е хубаво детето да се кърми, докато има нужда от това, т.е отбиването да е по негово желание.

SeaAngel, благодаря за инфото за слинга. А може ли да се носи бебето, когато е облечено дебело, напр. с космонавт? Чудя се дали ще мога да го ползвам през зимата да излизаме с баткото на разходка, а малкото да е в слинга  Rolling Eyes

Момичета,моята майка ми е обяснявала как се е справяла с коликите ми-хващала ми е коремчето в ръка и ме е навеждала с корема надолу и така ме е люлеела.Логиката е, че нали с дланта се затопля коремчето, а позата облекчава малко от малко.Дали и на нас ще ни върши работа-един бог знае Simple Smile

Да, тази поза е позната като "Тигър на клон" и доста майки казват, че действа благоприятно при децата им.

Milenita, да не е от претопляне този обрив? Пъпчиците при него са точно ситни, червенички.
Моят син пък има пъпки по лицето. Освен, че са червенички имат и бял връх. Смятам, че е бебешко кане, тъй като и батко му имаше на същата възраст, същите пъпчици. Минаха от само себе си, макар че ми беше мъчно да го гледам такова опъпчено. Сега пак ми е гадно, ама какво да направя.  Чисти се явно детето.

# 222
Привет и от мен Hug. Да се включа и аз по темите.
Шапка не слагам, въпреки че сме с ужасно много коса, чак отзад ни покрива вратлето. Тя също не търпи много шапка като я извеждам и си представям какво въртене ще настане, ако има шапка докато се храним. Освен това си мисля, че шапката ще задържи влагата от мократа косица. Вместо това я покривам с пеленка или малка кърпа Thinking
blasphemy Hug , всички си имаме лоши моменти и аз вчера си поревах, защото бебка беше изгладняла и  я държах докато баща и приготви коритото за къпане, а тя ме захапа през блузката за зърното, като знам че вече нямам никаква кърма ми стана толкова мъчно как търси мъничето. Но после се успокоих, че съм направила всичко по силите си, че бебето ми е добре нахранено, макар и с АМ и че слава богу е много спокойно дете. Относно успокояването и аз не винаги успявам да я успокоя, но пък с такъв кеф гледам как при баща и се кротва Heart Eyes, така че остави таткото да успокоява бебчето , а ти си почивай през това време, че и без това татковците са на разположение само вечер Mr. Green
Мен обличането на бебка ми е много проблемно.Все имам чувството, че или я навличам или пък е слабо облечена.Вие как обличате бебетата вкъщи и навън?. Слагате ли чорапки под гащеризончетата?

# 223
Честито на новите мами! Да сте живи и здрави!  Hug
Деси, аз пускам на Катрин музика на Моцарт - един диск, подарък с вестник. Четох за т.нар. "ефект на Моцарт" - неговата музика спомагала за развитието на умствения капацитет на новороденото. Пробвах да я успокоявам по този начин и се получи, няма същия ефект с Бетовен и Бах. А на каката пусках тримата тенори - нея това я успокояваше. Иначе целодневно работи и радиото.
За шапка след баня - аз не слагам, макар че има доста косичка, но е топло - поддържам 22-23 градуса, докато я къпем и малко след това - 25.
За обличането - в къщи е с боди, ританки, гащеризонче(памучно) и чорапки на краката. Като излизаме слагам вместо памучното гащеризонче, плюшено такова и завивам във ватирана пелена (това е облеклото ни от последните дни преди да завали).
за коликите- на нас ни помага Биогайа, но ефекта настъпи след 5 дневен прием, давам паралелно и Инфакол (във вечерните часове). Помагаше ни още топлата грейка и позата "тигър на клон". И в кръга на шегата - коликите минават когато те си решат, всичко което даваме и правим е за наше успокоение. Дано по-бързо да минават и да не се завръщат.  Simple Smile
blasphemy, при мен лохиите имаха неприятна миризма и ми изписаха Флажил ( има предвид, че при него кърмата малко горчи - моята се понамръщваше, но не отказваше манджата. И бъди по-спокойна, не се притеснявай толкова, справяш се отлично!  Hug
Kiskis, не се притеснявай за направлението - би трябвало да те приемат и без такова, когато е започнала родовата дейност.
Късмет на чакащите! Да родите лесно и безпроблемно! А ние ще ви чакаме.  Hug
На всички хубав ден и спокойно - както казват старите хора - "малки деца - малки проблеми, големи деца - големи проблеми".  Hug

# 224
Здравейте честито на новите мами ,само радост да им носят бебчетата   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Тони аз утре съм на тонове и ще видим какво ще каже моята доки,че като я знам колко внимание ми обръща  smile3511 smile3516 просто нямам думи...Ама така като гледам и аз ще родя ноември Joy ,важното е да сме си добре и двете накрая...пък когато тогава. Единствено ми е нервно защото постоянно ми звънят и ме питат :" няма ли да раждаш" и на мен ми омръзна вече  #Cussing out ама и тва ще мине Simple Smile Утре ще пиша какво е казала моята доки  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт