Отговори
# 480
  • София
Момичета, на 31.10 със спешно секцио се роди и нашата Helloween-ска тиквичка Валентин. 4кг, 50см и много мощен глас!  Crazy Вкъщи сме си и се гледкаме. Много ми е добричък. пу пу пу. Прегръдки и целувки на всички бебченца!!!  Hug

Честито! Да ви е жив и здрав!   bouquet Hug

Момичета, личен опит за плачещи бебета: проверете дали нямат секрет в носа  Peace Зарко дишаше чисто, без да хрипти, обаче като бръкнах с аспиратора, излязоха бая големи сополки, явно го е дразнело. След това се успокои и заспа  Simple Smile

# 481
Деси, какъв аспиратор за нослето ползваш? Ако може линк или някаква снимка.

# 482
  • София
Деси, какъв аспиратор за нослето ползваш? Ако може линк или някаква снимка.

Най-обикновения на "Чико" http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7217&cat=49
Някой беше писал, че не е доволен от него, но на мен ми върши работа, номерът е детето да се разплаче, за да стане налягане, иначе само със смукане не става  Peace

# 483
Много благодаря    bouquet

# 484
Здравейте момичета пуснах анкета за име на следващата ни тема. Ако има още предложения за име на първата ни тема в родени 2012. Моля изпратете ми лично съобщение.
Виждам, че има доста съобщения за първа страница ще гледам тези дни да ви впиша в първа страница.

# 485
При вас как е дневния сън?

Преди, като се нахранвахме заспиваше. От няколко дни обаче седи будна по 2 часа след хапване.Това се повтаря почти през целият ден. Предполагам, че това е нормално и малките искат да опознават заобикалящият ги свят Wink

# 486
  • София
Привет! Напоследък изобщо не успявам да стигна до комп и нет Sad Днес едва изчетох набързо и по диагонал пропуснатото.

Два въпроса: откъде  сте купили (тези, които имат) възглавничката с костилки и имате ли огледалце в колата над столчето, в което да можете да гледате бебока, докато шофирате, че не успяваме да намерим, а аз ще се побъркам, ако не я виждам, като излизаме двете.

За дрехите за кърмачки - освен от Буба Мара си поръчах и от сайта на Conti - доволна съм и от двете и спокойна, че общо-взето имам дрехи за кърмене и за по-топло и за по-студено.

Много ми хареса пожеланието (но не помня на коя мама беше  Embarassed) за повече сън за всички и ви го пожелавам за идните нощи!

# 487
Аз използвам този аспиратор - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441199.0
Много съм доволна, защото с него мога сама да изсмуквам сополките, а не с вакум и е страшно удобен. Препоръчвам го  Peace Има го във всяка аптека  Simple Smile

# 488
Здравейте мамчета  Grinning
 При нас дневния сън е мираж. От няколко дена най-дългият ни дневен сън е 1 час. Все пъшкаме, плачем и пръцкаме Sad Явно има пик на коликите, защото и с кърменето ни е трудно. Все се гъне.  Ужас направо, в чудо се виждам. Не всеки път  е така, но когато стане полудявам. Ако не надава вой  и не бие гърдата пък суче по 5-10 мин и заспива. На всичко отгоре и изхожданията ни намаляха- от 6-7 спаднаха на около 4-5. Взех бебешки кантар от една приятелка и според него за 10 дена Алекс е качила около 500 грама. Направо ми е чудно откъде ги е събрала и си мисля, че кантара не тегли вярно. Но утре сме на консултация и ще се доверя на кантара в кабинета. Снощи пък така се беше разстроила, че рева дълго, гласовито и непрекъснато Sad
  Все се опитвам да си наложа да съм спокойна, но в нощи като предната в ума ми все се върти една гадна паразитна мисъл, че въобще не мога да се справя със собственото си дете и че не ставам за майка Sad 

Хайде да се махат тези колики, че да ни спят спокойно децата. След това пък със зъбките ще се мъчим... Нека са здрави, а с нормалните ситуации ще се справяме  Praynig
 Добре че сте вие, за да се успокоявам, че повечето ситуации с бебчетата са нормални  Hug

Спокойна нощ на всички  Hug

# 489
щастлива жена - това за кърменето и акането все едно аз съм го писала... Днес е някаква лудница на всеки час иска да цока, седи по 20-30 минути на гърда, унесе се за малко, докато стана и опитвам да се захвана с нещо,тя вече се е събудила и иска пак да яде. Принципно не с епритеснявам...за сега, защото се надявам да е просто период на адаптация, ама не остави без зърна и ще трябва да се здобивам с протектори сега.
   за лохиите - при мен в началото бяха доста силни и редовно изпадаха кървави съсиреци, но последните дни само отвреме на време има и то съвсем малко.
  m_velizarova   честито бебче! Да ти е и жив и здрав, и дано да си остане толкова спокоен и за напред Simple Smile
   На мен пък ми направи впечатление, че доста от момичетата, които писаха в началото се преориентираха в септемврийската тема, макар и да родиха октомври си останаха там.

# 490
m_velizarova, честито ти бебче Валентин, да ти е жив и здрав, щастлив и усмихнат и много да те слуша!   bouquet

# 491
  • София
milenita На мен ми подариха това с костилките от Германия, но някой ми каза, че го има в DM. Огледало за колата и аз търсех и една приятелка каза, че имало в Mother care. Още не съм ходила да си взема. Дано тази информация да ти е полезна.

# 492
Деси, на нас ни казаха по 1 капка Вигантол!

Ааа, точно заради това питам, защото на детето му няма нищо, в упътването също пише 1 капка, пък нашата доза е 2  newsm78

Нашата педиатърка каза по 2 капки защото бебчо е по-едричък. Може би има значение....

Има логика в това, което казваш - Зарко хем е едър, хем е доста бял, може би затова  Peace

Сега да ви се оплача, докато спи под шума на абсорбатора  Mr. Green

Отидохме до клиниката да ни погледнат заради акото. Изключително недоволна съм - мъничко коридорче на първи етаж точно до регистратурата, откъдето минават всички болни  #Cussing out Децата ги разделят в коридорчето - навътре здравите, по-отвън - болните. Педиатърката погледна памперса - уж всичко било ОК. Аз обаче, като Тома Неверни, звъннах в частния медицински център, казаха да идваме веднага да го погледнат. И какво се оказа? Просто претоварено стомахче  #Cussing out Смениха ни капките на "Саб Симплекс", спряха "Хипп" и изписаха "Нан 1" плюс билково чайче "Бебезан". След първите две хранения с "Нан" слузта изчезна почти изцяло. Изобщо не е имало нужда от прахчетата, които пихме  #Cussing out МЦ е луксозен, отношението е на светлинни години от клиниката, лекарката, при която бяхме, си познава детето от първия ден (работи и в "Тина Киркова") - огледа ташачетата, претегли го, погледна пъпчето, изправи го на крачетата, за да види реакцията... Така че направо го записах при нея - по-добре всеки път да търсим кола, която да ни закара до там, отколкото да батисаме детето  Wink

От рожденното тегло Зарко е качил 1050 кг, сега е 4400 кг. В понеделник сме на основен преглед и ваксина  Peace
Деси, ще споделиш ли къде е този медицински център, че и ние май ще сменяме педиатъра?

# 493
  • Пловдив
Здравейте момичета wavey
Минавам само да се похваля с нашата прекрасна дъщеря - Стела Heart Eyes.Тя се роди на 03.11. със 7 дена закъснение, но за сметка на това с размери на манекенка - 3920гр. и 55см. Flutter!

Връщам се назад да чета темата, но съм сигурна , че има и други родили мами....
Да са им живи и здрави бебчетата и много щастие и усмивки да носят в семействата си!

# 494
  • USA
Честити нови бебчета на m.velizarova и jadika! Много да са здрави!   bouquet

Tzveti_do, на мен най-трудните периоди със сина ми бяха коликите и болестите покрай тръгването на детска градина. Винаги има нещо, но първите 3 месеца са си изпитание за родителските нерви.

Общи условия

Активация на акаунт