Отговори
# 450
Аз общо взето повечето домакинска работа си я свършвам до обяд. Ако бебка не спи или не мирува, я слагам в слинга и така си върша доста работа - пускам прахосмукачка(изобщо не се събужда), мия пода, гладя, простирам, подреждам, само чинии да мия не ми е удобно.
Та много ми е полезен слинга. Моят е слинг-шал. Сложа ли Елица в него моментално се укротява. Иначе ми е малко трудно да я нагласям в слинга. Все ми се вижда нещо хлабав. Ама на бебка й харесва в него. И нещо много важно - много ми е по-удобен от кенгуруто. От него веднага ме заболяваше гърба.

Пъпчето ни  беше със щипка, не съм засякла кой ден падна, но е нормално да изглежда в основата влажно и кафеникаво. Аз с клечка за уши, потопена в спирт го мажех и това кафеникавото лека-полека се махна. Продължих и известно време след падането да го почиствам, докато не стана съвсем чистичко.

Нашите колики засега не са много силни. Аз й стоплям в микровълновата печка торбичка с черешови костилки и слагам на коремчето и определено й помага, но пък на баткото това не му действаше.

Днес бяхме на първа консултация. Качила е 720г от рожденното тегло или 950г от теглото при изписването. Докторът ми се завайка, че не била качила достатъчно, но аз хич не му се връзвам. За мен си е добре. На ръст е 53,5см, роди се 50см уж. Сложиха ни и хепатитната ваксина. После си направихме една хубава разходка като за последно преди валежите и застудяването Cry

# 451
  • София
Светле, при теб поне преди миене прави тези "бели", а при мен най-редовно, точно след като я измия и увия в хавлийката и ............хоп наакаме или напишакваме на чистото ooooh! hahaha Не мога да смогна на чисти хавлийки hahaha Joy

Абе чистенето на ако от мокета си е по-лошия вариант от нааканите хавлийки, добре че е бежово-кафяв, та много не си личи  hahaha А хавлийки в началото бях приготвила най-хубавите и сладурски, а то какво им се случи  hahaha, вече като се подмиваме се бършем с малките тензухени или бархетни пеленки, тях съм ги прежалила, а една дужка сподели, че за целта е ползвала стари калъфки за възглавници, та и това е вариант  Mr. Green

И по темата да попитам как се справяте с петната по нааканите дрешки? В пералнята хич не се изпират и ги търкам предварително със сапун за пране, после суша и пускам с бебешки препарат и пак не постигам особено добър резултат.

# 452
Почвам отзад напред Simple Smile

Петната от бебешките дрешки ги търкам на ръка с един сапун за петна на Капус. Има го в доста от големите вериги - в Била със сигурност, но и на други места. Изпира всякакви петна от всякакви дрехи. После пускам в пералнята с бебешки препарат.

С нааканите и напишкани хавлийки сме същите - не смогвам  Laughing
Все пак предпочитам хавлийките пред това да си опикае главата и ушите, което успя да направи веднъж  Shocked Shocked

За чистенето - тук майка ми помага. Нямам какво да кажа. Жената почти изцяло се занимава с чистене и готвене, което засега мен много ме улеснява.

Спането и неяденето са различни всеки ден. Определено вечер към 10 до 1 някъде не ще да спи и го мъчи коремчето. После аз го взимам на спалнята при мен и пък така се отрязва като е с мама, че не се буди поне по 4 часа за ядене. През деня последните дни ми яде много малко, не знам защо така, но пък иначе си акаме стабилно, така че предполагам, че нищо му няма - просто аз параноясвам, защото някъде си прочетох колко горе-долу трябва да ядат кърмените бебета...Не знам защо сама се затормозявам непрекъснато с такава информация. Безсмислено е.

За акнето ни казаха, че само ще отмине - дано е по-бързо, че ме побъркват тия пъпки като ги гледам. Мразя пъпки...На моето лице стискам и ровя и дупча, ама тук няма как.

# 453
И на моя син му е любимо да се изака или в хавлийката, или в новия памперс  ooooh!  Често се случва и на дрешката да отиде. Накисвам с вениш първо, после пера, но ще пробвам и с този сапун Капус, който blasphemy препоръчва. Не бях го чувала. То така боядива това Ако, че в чудо се виждам как да го изпирам.

И ние сме с пъпки, баткото и той имаше. Нямам търпение да се махнат, че ми е мъчно така да го гледам. Искам си чистото и гладко бебешко личице да целувам  Heart Eyes

# 454
Петната ги чистя като полея петното още прясно Wink с Perilis за петна(лилавото пате - струва около 2лв. шишето) и ги оставя в коша за пране. Когато събера достатъчно дрехи пускам всичко заедно. Може да престой и няколко дни.Няма и следа от петна.

# 455
...е ме побъркват тия пъпки като ги гледам. Мразя пъпки...На моето лице стискам и ровя и дупча, ама тук няма как.

Ох, и мен направо ме вбесяват.Има една точно на върха на нослето, като го кърмя тя направо ми вика"стисни ме"  Twisted Evil Е, тая вечер не издържах и започнах да чопля с един нокът... Embarassed

# 456
Здравейте, момичета!И аз да намеря малко време да драсна някой ред. Grinning
За чистенето: местим се от стая в стая в кошницата и така и някой който да го забавлява, ако не спи.Готви мъжа ми, много ми помага горкият, а и извиках майка ми - та тя мие чинии  Grinning
За пъпчето: Нашето падна на 20-тия ден, така че мамите да не се притесняват.Ние искахме нашето да е вързано с хирургичен конец, без щипка - може бавно да падна, но пък се прибра много добре.Ние също сме го мокрили при баните, но после спирт и солфитиацол и нямаше проблеми.
За нааканите хавлийки и чисти памперси: явно доста срещано явление.Ние сме същите.
За коликите:Ние минахме от Инфакол на Еспумизан, но аз вече давам само при нужда, не преди всяко хранене и топла хавлийка на коремчето.
За рева: имах няколко кошмарни безсънни нощи и не знаех за какво реве: нахранен, пресушен, капки за колики и неистов рев.Направо ми се късаше сърцето.Нито гушкане, нито люлеене, нито возене в количка помогна.Дори взех да си мисля, че е урочасан нещо, ама като ви чета се успокоих, че явно е нормално.
И не на последно място специални благодарности на консултантите по кърмене, които винаги търпеливо и изчерпателно отговарят на въпросите ни!И сега един въпрос към ЛЛЛ: Какви са признаците на суперлактацията?Защото на мен кърмата ми изтича спонтанно през час и половина - два и като се цедя изкарвам по около 100-120 мл. от 2-те гърди.И от вчара имам 4 контейнера по 80 мл. във фризера.Дали с по-честото цедене не съм предизвикала суперлактация.Между другото от днес сутринта сложих Калоан на гърда(иначе се цедя и давам с шише) и той уж засука и като го махнах от гърдата се уригна мощно и заспа, но след 1 час пак се събуди и търсеше да яде Simple Smile Та продължавам с опитите за кърмене.

# 457
  • USA
И Ема се сдоби с пъпки и много ми бодат очите. От няколко дена не съм я снимала по този случай Simple Smile).

Сиана и Тимиде, много се радвам, че при вас се развиват добре нещата.  Hug

# 458
  • София
Момичета, да си сверя часовника с вас и се връщам да чета последните странички, че сте засегнали интересни теми.

Вчера ни изписаха "Вигантол" за профилактика на рахита и по-бързо затваряне на фонтанелата - 2 капки сутрин. На вас каква доза ви предписаха?

# 459
Деси, на нас ни казаха по 1 капка Вигантол!

# 460
  • София

Ааа, точно заради това питам, защото на детето му няма нищо, в упътването също пише 1 капка, пък нашата доза е 2  newsm78

# 461
Аз също давам по 2.
Между другото, навремето на мен се е наложило накрая да ми бият ударна доза витамин Д, поради недостатъчно даване на Вигантол.
Мисля, че и в упътването пише, че според нуждите (така да се каже) дозата може да е по-голяма.

# 462
  • София
Моята кърма спря окончателно, сутринта успях да изцедя буквално 10 капки от двете гърди   Sad Хиляди благодарности на нашите отзивчиви консултанти за съветите  Hug, но явно нямам никакъв шанс да тръгне отново, затова ще я спирам окончателно  Cry

Здравей Деси,
 Има случаи, когато млякото почти е спряло, но с много упоритост и много често изцеждане на гърдите някои майки успяват да релактират (да започнат отново да произвеждат мляко). Ако все още имаш възможността и търпението да опиташ пиши ни, за да можем да дадем информация какво би могла да опиташ.
 Макар, че кърменето е важно за бебето и майката,  много по-важна е любовта и спокойната и позитивна среда в която то расте. Вярвам, че ти си прекрасна майка и че ще изградите с твоето детенце  една чудесна, силна и наситена с много позитивни емоции връзка.
  Hug

Много благодаря за отговора и прекрасните думи!  Hug Днес е 29-ти ден, не успях да изцедя дори вчерашните няколко капки, детето плюе гърдата, защото не пуска абсолютно нищо  Tired, затова (колкото и да не ми се иска) мисля да престана да го мъча и да го оставя само на АМ  Sad

Деси, ние вече ползваме тази хавлиена поставка при къпане. Много му харесва на Сава и се наслаждава, докато го къпя. Тези мрежички и аз ги гледах, ама взех в крайна сметка поставката.

Мерси  Hug Значи съм се насочила в правилната посока, задължително ще поръчам и шезлонгчето  Peace

За чистенето: смело чистя докато спи. Дори не трепва от разни шумове и бутане на леглото  Mr. Green Също го свикнах на шум - щом заспи както трябва, говорим, пускам телевизора, тракам на клавиатурата....

За нааканите дрешки: моята програма за детски дрешки върши идеална работа - изчиства абсолютно всички петна  Peace

blasphemy, мерси  Hug Значи смело давам 2  Peace

Бабите ме напуснаха, сега ще нахраня гладното зверче и ще ви се оплаквам от педиатърката  Wink

# 463
  • София

Ааа, точно заради това питам, защото на детето му няма нищо, в упътването също пише 1 капка, пък нашата доза е 2  newsm78

Нашата педиатърка каза по 2 капки защото бебчо е по-едричък. Може би има значение....

# 464
Здравейте мами, надявам се, че сте се наспали... Laughing,...аз вече започнах да свиквам с безсънните нощи Wink.
Моят малчо когато пусна прахосмукачката и заспива, много обичам да чистя...като знам, че ще го преспи. Изобщо не му пречи шума, и аз каката я бях научила на тихо и си патих от това.
Вигантол  давам по една капка, но явно е по преценка на лекаря.
И сега да ви питам, малко странен въпрос  newsm78, кога трябва да дойде цикъла? При мен след раждането си зацапваше до 20 ден, сега вече минаха 50 дена и още го няма...Забравила съм предния път как беше.

Общи условия

Активация на акаунт