Отговори
# 525
Аз също все още не съм извеждала Мишо на разходка, освен излизането ни за консултация на 13ти ден. Страх ме е да не лепне някой вирус. Излизаме на терасата всеки ден и стоим вече по половин час. Мисля да направя първата разходка на 14ти, тогава пак сме на консултация, но зависи от времето.

# 526
Днес и аз няма да я извеждам, но защото нямам време,тъй като развозвам каката от училище,на спортуване и така............но относно извеждането бяха писали по горе..........трябва да няма вятър и влага иначе не  е проблем дори и да е по-студено времето. Peace

Коликите ни мъчат още Crossing Arms Crossing Arms Crossing Armsмного се ядосвам ooooh! ooooh! ooooh!

Откриха ни Staphylococcus coagulase-negative от секрета,който й взеха миналата седмица............та сега и него ще лекуваме.Някой сблъсквал ли се е с такова чудо? newsm78

Другата седмица сме на консултация,пък да видим до къде сме я докарали с размерите.Понякога изяжда 90-100 мл.,понякога заспива й изяжда 70-80............

# 527
За разходките аз смятам, че изписването си е достатъчна среща с чужди бактерии, пък и на нашето постояхме около половин час наоткрито пред болницата, което си е една добра първа разходка. Иначе колкото и да се проветрява и чисти вкъщи, на закрито въздухът е много по-зле, отколкото навън, дори и покрай натоварените ни булеварди. А във Варна си имаме и Морска градина, която става за разходки не само през лятото  Wink Забелязала съм, че детето колкото повече го пазим вкъщи, толкова повече боледува.
С Ивет не правих кой знае колко плавен преход към разходките, но с Паола, родена пак по това време, на 7мия ден - 5-10 мин на терасата, добре облечена и завита, на следващия ден 15 тина минути, после валя, излязохме за около 40 мин с количката на 10тия ден пообяд.

Roxy_, по-добре скок в растежа (когато бебето суче много често, за да си набави нужните му по-големи порции кърма, като нощем стимулацията е най-ефективна, заради хормоните, отговорни за лактацията), отколкото кърмаческа стачка (когато бебето отказва гърда без обяснение и видима причина и то дни наред). В допълнение, новородените имат инстинкт за гушкане, който трябва да се задоволява без притеснение, не става дума за лигавене или каприз. Гушкането според психолозите дава усещане за сигурност и спокойствие, благодарение на спомена за утробата и има значение за оформянето на личността. Ако докато бебето иска да го гушкат не му се суче, татковците се справят отлично със задоволяването на този инстинкт. Е, проблем е, че във вашия случай се нарушава нощния сън на мама ... Дано скоро се поуспокойте!  Hug

# 528
mirados   за сополите ни изписаха някакви капки, които се приготвят.Докторката каза да капем 4 дни и после ако има нужда да отидем пак да ни ги приготвят, а старите да изхвърлим.Но рецептата е в колата като сляза ще видя как точно се казват.
Ordinary_World още първия ден след изписването една приятелка дойде в нас да види бебо. Племеника ми стоя седмица /той е на 3.4 г./ въпреки че кашляше жестоко. Голям кеф му правеше да влиза в стаята с бебето, защото му слагахме маска на лицето. Иначе не проявяваше интерес към бебо. Други гости имахме сигурно на 7-мия ден. А аз изчаках до 10-тия ден и тогава го изведох с количката за 1 час. На 20 - тия ден ние пък ходихме на гости  Joy Изобщооо ако зависеше от мен бебето постоянно щеше да е по разходки с мен, но баба му и дядо му промърморват от време на време.
Аз също съм от майките, които искат да калят децата си.Постоянно сме увити, но на отворен прозорец.Дори се хващам, че аз съм по облечена от него.То сигурно и затова сега киха и има сополи.
Само за храната  искам да добавя, че или аз съм си внушила или е някакво съвпадение, но ако не ям месо през деня и детето въобще не се гърчи и доста добре си поспива нощем. Но от едни пилешки бутчета направо ми скъса нервите цяла нощ.

# 529
Ох малко ме поуспокоихте Hug почнах да се съмнявам, че има диария..пише, че е нормално да се напъват така, защото не знаят кои мускули да използват при акане, а иначе вчера му бяха воднисти акитата, днес нормални, ще се наблюдаваме, че да не се окаже, че тия напъни са спазми и си е диария Tired иначе си го гушкам..

# 530
Здравейте,
Ние снощи имахме оперета - към 3 часа рев и вероятно колики. Нощес спа добре Мина, но като стана сутринта пак горе-долу толкова време примрънкваше и искаше да е все у мен. Сега спи. И като е будна, все иска да е на гърда. Залъгалката все още я плюе най-безцеремонно, та единствената тапа за уста е цицата на мама. Дано устискаме само на кърма поне първия месец, после ще добавим и малко АМ. Да се позасища преди нощния сън повече и малко по малко нощните яденета да ги изместваме към по-дълга пауза. Ама има време за това.
Ние вчера бяхме за около половин час навън - беше топло и тя заспа веднага. Но като се прибрахме се почна едно кихане... Дано не съм я разболяла.
И аз съм за каляването, гледам да не я навличам, но в това променливо време е трудно да се прави каляване. Пък и затова има време - много са мънички още. Ние живеем сравнително затворено тук и все още не сме срещали бебка с външни хора. Иначе синът ми още на една-две седмици беше изведен навън и гостите започнаха да се точат. Но все пак беше лятно време.

# 531
И нашите акита са воднисти, обаче аз доколкото знам, това е нормално.
Най-малкото, откакто станаха жълти, са си все такива, а Кирил скоро почна така да се пъне и гъне и мисля, че връзката е с коликите, а не с разстройство.
На всички останали кашави ли са?

Аз не съм го извеждала на балкона. Директно навън излязохме !

# 532
  • София
Ох малко ме поуспокоихте Hug почнах да се съмнявам, че има диария..пише, че е нормално да се напъват така, защото не знаят кои мускули да използват при акане, а иначе вчера му бяха воднисти акитата, днес нормални, ще се наблюдаваме, че да не се окаже, че тия напъни са спазми и си е диария Tired иначе си го гушкам..

Диарията ще я познаеш веднага - около акото има доста течност (кафява или зелена), а и самото ако мирише по-различно, може да се появи слуз, като ака накрая може да изкарва само слуз или течност, дупето става червено и стои като мокро (тъкмо минахме оттам, та имам пресни спомени)  Peace

Иначе сега като се закрепихме, акото е кашаво, златисто, стои малко като на отделни по-големи и по-малки парченца Peace

За сополките: взимам една клечка, потапям я в топла водичка, намазвам нослето отвътре, за да втечня секрета и смуча с аспиратора. В болницата ми казаха ако тръгне хрема, да си купя детския "Стеримар", да пръскам върху клечката, да прочиствам нослето, за да се втечни хубаво секретът и пак с аспиратора  Peace

# 533
  • София
Момичета да ви питам нещо- аз на моя Адриан до сега (след два дни става на 1 месец) залъгалка не съм му давала, той е най-спокойното бебе на света. Но днес нещо се поразмрънка и му дадох (имам една на NUK) обаче или залъгалката е кофти или той така ожесточено я е смукал, че като му я махнах от устата и се беше отпечатала на муцунката му Sad хем ми стана смешно хем мъчно. 

# 534
  • София
Момичета да ви питам нещо- аз на моя Адриан до сега (след два дни става на 1 месец) залъгалка не съм му давала, той е най-спокойното бебе на света. Но днес нещо се поразмрънка и му дадох (имам една на NUK) обаче или залъгалката е кофти или той така ожесточено я е смукал, че като му я махнах от устата и се беше отпечатала на муцунката му Sad хем ми стана смешно хем мъчно.  

Нашите са на "МАМ" и "Авент", не сме имали такъв проблем  newsm78 Сигурно е смукал много силно, защото е очаквал да пусне мляко  Simple Smile Провери също така дали си взела подходящия размер, сега трябва да сте на 0-2 или 0-6 месеца  Peace Ако мислиш да му даваш залъгалка и по-нататък, сигурно ще свикне с нея и няма да прави така  Hug А ако не си смуче палеца - изобщо не го привиквай на залъгалка  Peace Принципът е такъв: ако не смуче палеца - няма нужда от биберон, ако смуче - по-добре да му се дава, защото отучването от залъгалка е 100 пъти по-лесно, отколкото от смукането на палец  Peace

# 535
  • София

Нашите са на "МАМ" и "Авент", не сме имали такъв проблем  newsm78 Сигурно е смукал много силно, защото е очаквал да пусне мляко  Simple Smile Провери също така дали си взела подходящия размер, сега трябва да сте на 0-2 или 0-6 месеца  Peace Ако мислиш да му даваш залъгалка и по-нататък, сигурно ще свикне с нея и няма да прави така  Hug А ако не си смуче палеца - изобщо не го привиквай на залъгалка  Peace Принципът е такъв: ако не смуче палеца - няма нужда от биберон, ако смуче - по-добре да му се дава, защото отучването от залъгалка е 100 пъти по-лесно, отколкото от смукането на палец  Peace

Мерси за отговора. Размерът е правилен. Понякога се опитва да си завира палеца в устата и като го видя го изваждам. Ще гледам да не му давам залъгалка. Все пак 1 месец изкара без....

# 536
Момичета, помощ..моя юнак преди си спеше по 3-4 часа и се будехме за смяна на памперс и манджа, но тези дни има някаква промяна, а тази нощ направо не ме остави, събужда се видимо гладен и суче настървено, после не иска в леглото, унася се да спи в ръцете ми, но не спокойно, а едно такова си подремва и от време на време върти очи, тъкмо да го сложа в леглото и се събужда и иска пак да суче, аз му давам само и само да заспи междувременно поаква памперса 2-3 пъти и това в рамките на едно събуждане (като ги сметна за денонощие поакването е бая), прави ми впечатление, че прави една физиономия като при запек, свива крачета и ръчички и почва да църка, после все едно нищо и така дремане, сукане с часове...Но пък не плаче като при колики..ама не може да се успокой и да заспи и това бебе на 11дни...сблъсквали ли сте се с нещо такова?  Sad

И ние сме по абсолютно същия начин! Аз си мисля обаче, че това са колики. Не е задължително да плаче много при колики. Нашата кукла непрекъснато се свива и се напъва. Понякога е доста нервна на гърдата и то като вече се е нахранила от нея и в момента в който пак и я дам само я засуква се успокоява и започва да заспива, също неспокойно обаче. Като я сложа в леглото се разбужда или пък спи 30 мин. и после се започва с едно пъшкане и напъване и ръмжене, понякога си мисля да не и стане нещо на гърлото от толкова ръмжене. Понякога след като се е нахранила и поплаква по малко, но предимно си пъшка и си ръмжи.

Вчера малко се притесних, защото ака само 3 пъти и третия път беше много малко, но за сметка на това днес доста си навакса. До тук вече е акала 5 пъти, та сега чак започнах да се притеснявам дали е нормално. При нас винаги акото си е като каша и доста воднисто и стои точно като горчица с извара, както го описват. Не знам как да разбера дали около него има течност, защото то цялото си е течно  newsm78

А сега да ви разкажа днес колко се смяхме с мъжа ми. Малката тъкмо се беше наакала 2 пъти на интервал от 10 мин. и ние тръгнахме да я сменяме и мием на мивката. По принцип извършваме тази процедура с миенето с мъжа ми, защото той я държи за гърдичките, а аз я мия (много ми е миличка в тази поза, как и висят крачетата и ръчичкине надолу). Та измиваме я ние и тъкмо да я слагаме на повивалника и тя започва да пишка (което е нормално при нея, винаги го прави след като я измием) и мъжа ми спря където е, за да не напишка малката всичко по пътя до повивалника.   И както си я държи във въздуха над ламината и тя си пишка и изведнъж, като се напъна и изстреля едно ако ама доста надалеч от нея, та и пердетата чак омаза  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Много голям смях падна, точно все едно че бомбандира. Кратко, много и надалече  Laughing Как го изстреля така и аз не знам, милата ми кукличка! Викам ей това беше за клипче сега да се направи ама кой може да предположи с какво ще ни изненада малката принцеска  Hug

# 537
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Amorevole, благодаря за съветите. Нещата се оправиха, намалих капките за колики и Радослав започна пак да си ака нормално. Hug[/color]

# 538
А сега да ви разкажа днес колко се смяхме с мъжа ми. Малката тъкмо се беше наакала 2 пъти на интервал от 10 мин. и ние тръгнахме да я сменяме и мием на мивката. По принцип извършваме тази процедура с миенето с мъжа ми, защото той я държи за гърдичките, а аз я мия (много ми е миличка в тази поза, как и висят крачетата и ръчичкине надолу). Та измиваме я ние и тъкмо да я слагаме на повивалника и тя започва да пишка (което е нормално при нея, винаги го прави след като я измием) и мъжа ми спря където е, за да не напишка малката всичко по пътя до повивалника.   И както си я държи във въздуха над ламината и тя си пишка и изведнъж, като се напъна и изстреля едно ако ама доста надалеч от нея, та и пердетата чак омаза  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Много голям смях падна, точно все едно че бомбандира. Кратко, много и надалече  Laughing Как го изстреля така и аз не знам, милата ми кукличка! Викам ей това беше за клипче сега да се направи ама кой може да предположи с какво ще ни изненада малката принцеска  Hug

Joy  hahaha Joy hahaha

Хайде, за да не е съвсем офф: днес бяхме на консултация за първия ни месец. Резултатът е +1200гр и +3см (много странно мери височината нашата сестра, та и аз ще направя едно контролно мерене у нас), т.е. 4800гр и 55см. Ваксината я отложихме малко, че още има жълтеница. След две седмици пак ще идем и евентуално ще пуснем контролно изследване на билирубина, ако все още не се е оправил (мъжът ми каза, че няма да даде да го дупчат, когато му мине, тогава да го ваксинират, ако ще и след два месеца; казах му, че той ще го заведе тогава при педиатърката, аз не мога да се пазаря така).  Ако още се чува нослето, ще пуснем и секрет.
Коликите и нас много ни мъчат. Не реве неистово, но ужасно се пъне, гърчи и превива, придружено с приплакване, което ме удря директно в сърцето  Sad

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 16:15 от dion

# 539
И аз съм като Симона - изведох я на 7 ден и така до днес всеки ден по 2-3 часа разходка между храненията, даже първия ден кърмих на вън понеже се разплака, ама днес се отказах защото пръска наистина.
Иначе започнах като първо я изведох на терасата към 11 часа за 15-20 минути, видях, че е спокойна и след това след обед към 13-13.30 я изведох на вън за 2 часа. Това беше първия ден следващите направо към обед я храня сменям памперса и бързо на вън. Laughing

Но 40 дни ми се виждат много да се чака, то ще стане декември и ще завали сняг, не че тогава няма да излизаме, ама поне по малко е хубаво и сега, стига да не вали и да няма силен вятър...

Общи условия

Активация на акаунт