Отговори
# 90
Ихаааа честито момичета Фарфала и Късметче  Heart Eyes   bouquet Heart Eyes
Наде, Тимиде и аз съм тук без индикации за раждане. Тимиде да не те отчайвам, но това "желе" и при мен изтече..преди 3 дни. Както каза Рокси хората вече отгледаха децата си ние още сме 2в1 Mr. Green
Аз на 29.10 отивам на преглед и там ще решаваме какво ще правим. Иначе вече си изгладих всички дрешки, днес си намислих едно полуосновно чистене да видим дали ще има ефект newsm78

# 91
Светле, честит рожден ден! Да си жива и здрава! Много щастие и много късмет!  Hug
Момичета, които не сте родили още - не се притеснявайте, и вашия ред ще дойде. Сега се опитвайте да поспивате и да си почивате, че после може и да няма сън (това не ви го пожелавам).  Hug
За Биогайа ето какво намерих:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534684.0
Днес е трети ден откакто ги давам, още не съм разбрала имат ли ефект. Две поредни вечери Катрин има колики, започват след 19часа и продължават до към 22часа (като не плаче през цялото  време, давам и` да суче, унася се и заспива за около 15 минути, след това се събужда с плач, слагаме топла грейка, носим се на ръце, предлагам и` гърда, не иска и така около 15-20минути, след това някак успявам да и` дам да суче и отново всичко се повтаря). Това са ми най-кошмарните часове от денонощието. Преди давах Инфакол, но тогава само съм си мислела, че има колики, защото си плачеше детето, но малко и като заспи, спеше до следващото хранене. И тъй като имам още Инфакол тези дни давам и от него преди хранене.

# 92
  • София
vesinkata, на рецептата пише "по 10 капки след хранене", но понеже с моята беболина от 3-4 дни се храним почти на всеки час (заради коликите), не ги давам буквално след всяко хранене, а по-скоро след всяко второ или трето, когато е цокала повече или по-дълго време.

# 93
Здравейте, мами! Честито на сдобилите се с бебчета! Нека да растат здрави и усмихнати!
На все още очакващите много късмет и леко раждане!  bouquet
Кристиана се появи на бял свят на 17.10. четири дни след термин. Раждането беше естествено с шевове след това, но пък приключи само за два часа! Не бях подготвена за такива болки, но пък оживях  Laughing
Кърмим се, но сме много лакоми. Ще се опитам да се включвам по-често.
Слънчев ден на всички!

# 94

И да питам за капките за колики - нашата доки изписа Саб Симплекс, като каза, че чак след 5-ия ден ще се наблюдава ефект. От поста на Светлето разбирам, че при тях BioGAia-та е дала мигновен ефект (макар че нейното бръмбазъче няма и десет дни и може и това да оказва влияние) - исках да попитам и другите мами, които дават капки какъв ефект забелязват? И пак мерсим за отговорите!

Аз също давам БиоГая и мога да кажа, че има ефект чак след 5-тия ден. Дотогава давах Еспумизан при нужда само.  Саб Симплекс  е подобен на Еспумуизан-а препарат с активна съставка симетикон, докато БиоГая е пробиотик.  Няма как да се сравняват препаратите, коренно различни са по начин на действие.

# 95
  • Пловдив
Честито на всички родили мамчета  bouquet  bouquet  bouquet!Да са им живи и здрави бебоците!Много радост и усмивки да носят на мама и тати!

svetla81...Честит празник  bouquet!Да си жива и здраваНека животът ти е изпълнен само с щастливи моменти!

Мен също ме бройте към все още неродилите без никакви признаци за раждане Tired...вече просто нямам търпение да се срещна с моята бебка Heart Eyes...знам, че всеки момент може да се случи...а пък все не ми се вярва Flutter

# 96
 newsm78 и аз мисля да чистя и да видим дали ще помогне,иначе имам леки болки в краста  newsm78

# 97
Честито на всички родили мами и стиснати палчета на онези, които още са 2 в 1!

Ние сме добре - и бебка, и мама. Учудващо мама се чувства доста свежа. Бебка общо взето спи през нощта, с малки изключения, и аз като че ли успявам да се понаспя. Или пък вече организмът ми е свикнал да се прекъсва съня и това не ме тормози толкова, както с баткото. Елица вече й поотмина жълтеницата и стана по-будна и бодърства по-дълго време. Май нямаме колики  още.
Вечер настава малък панаир у нас - едното да яде, другото да яде, едното да изкъпем, след това другото, после приспиване. И накрая с таткото се тръшваме капнали на дивана и гледаме с празни погледи hahaha. Ами така де - весело е.
Направихме няколко много приятни разходки, ама днес пак се раздуха.
Днес ми пристигна слинга. Сега като се събуди принцесата ще го изпробвам.

palica и Елица си засмуква палеца или цялото юмруче, ама аз й бутам бибата. Предпочитам биба да смуче, вместо да свикне с палеца.

# 98
За капките аз давам Лефакс. Няма ги тук в БГ, но на една братовчедка на майка ми и бяха останали от нейното внуче, та ни ги подари. Добре се отразяват на Доника и според мен имат ефект, но лошото е, че свършиха и добре, че намерих кой да ми ги прати от Германия, та сега ще ги почакаме около 10 дни. Иначе освен тях давам и Колийв Simple Smile

# 99
  • София
Светле, ЧРД и от мен! Много усмивки, ведро настроение, щастливи бебе Таня и мама! И най-вече здраве и положителни емоции. Simple Smile
И аз съм си тук 2 в 1 без съвсем никакви признаци за раждане. Днес бях на преглед, няма разкритие, макар и докторът да изрази предположения, че до края на следващата седмица може и да съм родила. Да видим, чакам си кротичко. Thinking Утре ще чистим с половинката, днес обикаляхме по кафета и на кино, даже се поуморих.

# 100
Благодаря ти за отговора, Cveteto!

Да ти отговоря и аз.
Честно казано, не мога да намеря причина. Поставям го така, както и на другата гърда, което в моите очи означава, че би трябвало да си суче без проблем. Зърното ми е не точно вдлъбнато, по-скоро леко цепнатичко в средата, но като го постискам примерно или той цокне 3-4 пъти, според мен става същото като на другата гърда, т.е. зърното не би трябвало да е проблем. Опитвах да предлагам, докато е сънлив, не връзва. Като сложа силиконовото зърно я иска, без него - йок. Мажа я  и с мляко, махам силиконовото зърно и тя си е и без това омазана, а зърното изпъкнало от сукането - йок. Не ще.
За позите - това ми е малко болна тема. Тамън едвам се научихме с възглавница за кърмене да тече всичко безпроблемно (поне на едната гърда). Биологичната поза ми се струва далечен мираж. Аз докато успея да се наглася, то сигурно на детето ще му се е отщяла и цица и всичко и ще врещи и ще се дере от глад и яд, а поне това съм забелязала - ако го оставя да стигне до там, обикновено не иска гърда и накрая давам шише. Мен това не ме притеснява. Аз искам да запазя опцията "шише", така че веднъж на ден си давам. Хем си създавам някаква преценка колко яде (прилагам мисля успешно съветите от статията "Нежно приучване към шише"), хем си почивам поне малко (честно казано, кърменето ме уморява, все още ме и притеснява това с другата гърда и не ми е най-голямата радост за деня), хем така имам възможност да изляза, ако се наложи за нещо. Знам, ще кажеш, че така обърквам детето и сигурно си права, но това е моят избор и така.

Все пак да се похваля с прогреса от тази нощ:
Твърдо и безпроблемно сучем от лявата гърда и след едно изплюто лекарство от лъжичка, мама най-накрая се усъвършенства и успява да дава лекарствата по този начин, а не с шише Simple Smile

Здравей blasphemy,
 Много често всичко от което се нуждаят мама и бебе, за да се нагодят един към друг са време и търпение. Понякога стратегии и хитринки, които не са се увенчавали с успех, приложени на по-късен етап могат да се окажат работещи. Продължавай да опитваш през известни периоди различни неща.
 Някои бебета биха могли да отказват едната гърда, поради това, че млякото изтича през нея по-трудно, или бавно. Би могла преди да предложиш гърдата да изцедиш малко с помпата, за да помогнеш на рефлекса на потичане на млякото и да прилагаш по време на сукането компресия на гърдата. Друго, което би могла да пробваш е да поставиш бебето първо на гърдата, която засуква добре, и след малко нежно да прекъснеш кърменето (приплъзвайки чисто кутре в ъгълчетета на устенцата на бебето) и да го прехвърлиш, като го приплъзнеш бързо на другата гърда,без да го обръщаш, т.е  същото рамо и  бедро на бебето да се падат отдолу.
  Нежеланата гърда би могла да опиташ да предлагаш и когато бебето не е твърде огладняло, напр. при първи признаци на глад (въртене на главичката в посока гърдата, облизване, лапане на ръчичките, сукане на празен ход, неспокойствие). Би могла също да опиташ кърмене кожа до кожа - двамата разсъблечени и завити под топло одеалце , в притъмена и спокойна стая. За много бебета това оказва успокояващ и възбуждащ апетита им ефект.
  Разбирам, че имаш желание да даваш веднъж на ден кърма от шише. Чудесно е, че си чела за нежното приучаване от шише и се стараеш да го прилагаш. Би могла да опиташ и други методи за даване на изцедена кърма, като с лъжичка, чашка, пръст и т.н. Биберонът, когато се предлага много често би могъл да обърка сукането на бебето, но доколкото разбирам при вас това е само веднъж на ден и вероятността да това да повлияе  може би не е толкова голяма. Ако все пак имаш нужда от повече информация и клипчета за другите методи на дохранване , пиши ми. Peace
 Аз се радвам да разбера от поста ти, че си майка, която чете много информация за кърменето. Това е чудесно и вярвам, че с времето нещата ще започнат да се случват плавно и спокойно.  Надявам се, че някои от идеите ще се окажат подходящи за вас. Би могла да ги опитваш периодично и да наблюдаваш дали има резултат и/или  да избереш тези от тях, които ви допадат на вас двамата. Желая ти успех и търпение!  Hug

# 101
nade_91,jadika днес цял ден се занимавам с чистене,подреждане, навеждане и вдигане на не много тежки предмети...но даже и стягания нямам като хората  Crossing Arms Почвам да си мисля че ще си остана вечно бременна Grinning

# 102
Цитат
Почвам да си мисля че ще си остана вечно бременна

Няма такъв вариант Hug Hug

# 103
Обръщам се към Cveteto: Пратих ти на мейла снимка, на която снимах Калоян на гърда, дали си я видяла вече и да ми кажеш дали е засукал правилно.Благодаря предварително!
Честито на всички мами, сдобили се с малки съкровища, а на тези които са още 2 в 1 кураж и да не се притесняват излишно!

Ние с Калоян след пърата консултация сме наддали май доста, цели 4.900кг. и не ни биха ваксината, защото все още сме леко жълтички.Как не мина тази неонатална жълтеница, не знам беше уж минала, бяхме си бели и розовки и 5 дни преди прегледа леко пожълтяхме).Назначиха ни изследвания и се оказа, че билирубинът ни е висок.Много ми е притеснено за малкия. Сега пак пием глюкоза и се надяваме до петък да сме се изчистили.Като знам какво мъчение беше докато му вземат кръв от пръсчетата.Дупкаха му цели 3 пръстчета и той милия не спря да реве.Направо ми се късаше сърцето.Сега ще ни взимат от веничката - направо ми настръхва косата.
Отделно, той си е нервничък май, трудно заспиваме и мама направо е парцал.Няма време за нищо,дори понякага не мога да ям като хората, особено като съм сама и той плаче, не мога да се изцедя, да измия чиниите, за наспиване да не говорим!Чувствам се толкова изтощена, че понякага си мисля, че ще припадна.Но когато малкия дръпне една беззъба усмивка всичко ми минава!Дано има по - малко майчета чувстващи се като мен!

# 104
Привет!
Ние вече се нагаждаме към домашния живот. Баткото е много грижовен и все иска да носи бебето, да го целува и да му се радва. Засега не забелязваме признаци на ревност, но и се стараем да му обръщаме много внимание, за да не се чувства изолиран.
Бебка е кротичка засега. Събужда се сама на около 3 часа, хапва си от мама и после пак спинка. Единствено рано сутрин между 4 и 6 часа е по-активна и иска по-често да суче. Аз си й давам, сменяме памперси, бърборим си нещо и после като заспи си откарва 3-4 часа. Да ви кажа снощи се наспах за пръв път сигурно от два-три месеца, а би трябвало с новородено да не мога да спя. Дано все така да е, че напоследък стресът много ми дойде, а и раждането не беше от най-леките.
В резултат на добрата почивка, днес почти не ме боли разреза, а снощи бях като инвалид. Дори отидохме до пазара с колата и около половин час се разходихме с мъжа ми.
Кърменето върви много добре. Нали нямах големи очаквания, та сега резултатите ме удовлетворяват. Горе-долу между 8 и 10 хранения, бебето добре засука и от втория й ден е само на кърма. Пълни яко памперсите, което значи, че й стига. Спи спокойно, така че няма да променяме нищо засега. Признавам, че ме мързи да се цедя, а и не виждам смисъл, защото няма какво да правя с изцедената кърма, а и няма къде да я съхранявам за по-нататък. Разчитам на природата - лактацията да се регулира според нуждите на бебето. Много ми е драго, че засега поне не се занимавам с шишета, млека, стерилизации и т.н. Гърдите не ме болят, не са напрегнати, пълнят се равномерно, няма запушени канали. И си мисля, че основното е желанието на бебето да суче - щом го има, всичко си върви нормално. Синът ми все заспиваше и не можеше да изцеди гърдата, после цедях, додавах, нервих се... абе, кошмар някакъв беше. Надявам се сега с това по-мотивирано бебе да се справим по-добре.
Последно само ще споделя, че вчера на изписването от болницата отново ми връчиха рецепта с терапия с антибиотик. Като отидохме днес в аптеката, фармацевтката пита за какво е изписан и за колко дни. Като й казах, че са ми го дали от родилното като профилактика на евентуални проблеми след цезарово, тя ме пита дали кърмя. Казах, че да, при което жената изрично извади листовката и посочи, че този АБ категорично не се пие при кърмене и тя не би го пила. Казах едно "майната ви" и не го купих. Няма да си тровя детето още отсега. Пък и всичко е наред, нямам признаци на инфекция и забележете - днес приключвам предпоследния ми изписан АБ. Та, дано не греша, ама не посмях да го купя. Струва ми се прекалено за щяло и нещяло да пия АБ. В БГ съм пила АБ само в болницата след секциото и това беше.
Момичета, скоро ще се появат и вашите бебчета. Преди една седмица и аз бях тежка, нетърпелива, изнервена, но ето че вече не е така. Скоро и при вас ще стане чудото. Пожелавам до края на тази тема всички октомврийчета да са се появили!
И накрая - честито на новите майчета! Да са им живи и здрави рожбите и да имат много късмет в живота!

Общи условия

Активация на акаунт