Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е жълтеница и кога ще премине?
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Какво представлява прегледът за разкритие?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е жълтеница и кога ще премине?
-
Какво представлява индукцията на раждането и какво представлява индуцираното раждане?
Индукцията на раждането е медицинска процедура, използвана за предизвикване на раждане, когато то не започне естествено. Това може да се направи с помощта на лекарства като синтетичен окситоцин или други методи като механично разширение на шийката на матката. Индуцираното раждане включва стимулиране на контракциите за започване на процеса. Това може да е необходимо, ако бременността продължи повече от определеното време или по медицински причини.
-
Какво представлява прегледът за разкритие?
-
Какво представлява физиологичната жълтеница при новородените?
-
Какво представлява подплънката за сутиен и кога се използва?
Днес се бъзиках с едни познати, че явно съм много удобна, че бебетата не искат да излизат от мен дълго. А и както не искам да предизвиквам съдбата, та ще си чакам до последно, стига естествено всичко да е ок на контролните прегледи. Днес обаче май ми падна част от тапата...беше едно лигаво, ама белезникаво, все едно по-гъсто течение, ама доста гъсто. Ама то всъщност падането на тапата не е пряко свързано с родилната дейност, така че... Все пак тези термини са определени много относително. аз с моя нередовен цикъл...едва ли има как да се определи точно.
Сигурна сам че ще си преди мен

Искам да попитам като за първи ден, нормално ли е само 10 мл да изцедя от едната гърда? Малката я храних доста, даже на два пъти със смяна на памперс между тях и бая си хапна, даже след това повърна леко. Предполагам, че доста е хапнала и за това толкова малко изцедих, но все пак ми е и първи ден с мляко, а не коластра, така че сигурно е нормално, знам ли... 

. Само незнам с това спане и никаквия режим дето го има...и довечера като сменим часа, съвсем ще се обърка, но и това ще го преживеем. Всеки ден излизаме на разходки и така ще е докато не паднат мъгли и да завали
.
, а когато е криптирана на всеки 5 мин предава от стаята на бебето за 10-тина сек. и тази функция не може да се изключи.