Отговори
# 105
Да се включа и аз ... едвам успях да изчета написаното!
А моята Ели се кърмим, напва си стабилно детето, малко се притеснявах в началото дали и стига количеството кърма, но педиатърката ми каза, че щом си ака (а тя ака почти при всяко хранене), значи и стига. Малко си будуваме нощно време, та си доспивам през деня заедно с нея. Мислех да не я уча да спи на спалнята, но като се прибрахме от болницата, веднага си промених мнението. Така и аз съм по-спокойна, и тя си спинка по спокойно, само през деня я слагам в креватчето от време на време. В крайна сметка, като порасне рано или късно ще се отучи да спи при нас. Малко като че ли ни стяга вече коремчето, но за сега няма истеричен рев, само се присвива и мрънка. Не и давам капки за колики, но ако видя зор, ще звънна на педито да ми предпише нещо.

Миналата нощ ни падна пъпчето, та сега с таткото се чудим къде да го хвърлим ... вие решили ли сте?

Като имам пак някакво време ще пиша за самото раждане!

Честито на родилите мами, да са им живи и здрави бебоците, а на чакащите - горе главите ... и аз моето бебче го преносих с 6 дни и точно преди да ме приемат в патологията, тя сама си трагна!

# 106

Благодаря за изчерпателните отговори! Благодаря и за пожеланията!  smile3525 smile3525 smile3525
Относно изцеденото количество -днес вече изцедих 30мл! Има напредък Mr. Green
Нашата сладуранка обаче, е малко поспалива и се храним през около 4 часа за сега. Всяко хранене е средно по 15-ина минути и почти винаги заспива по време или веднага след хранене. Предполагам, че щом е спокойна и спи добре, би трябвало да няма проблем. Колкото до памперсите - сменяваме горе-долу преди всяко ядене и съответно не са много на ден, но в повечето случаи има поне 2 наакани. Залъгалка й давам по малко, ако нещо не се унася да заспи, защото много си смуче пръстите иначе. Като се унесе я плюе, а ако е спокойна изобщо не й я предлагам.
Това усещане за щипкане след изцеждане е кратко и вече забелязвам, че наистина точно след изцеждане се получава и  явно е от слизане на млякото.

Привет Щастлива жена,
От поста ти разбирам че Ади е спокойна и си поспива повече. За нас възрастните продължителният сън е нещо много хубаво и важно, но за новороденото дългите паузи в които то не е сукало би било добре да се избягват. Много бебета в резултат на упойки и медикаменти приемани от майката преди и по време на раждането или поради физиологичната жълтеница могат да бъдат първите дни и седмици много сънливи. В тези случаи би било удачно майката да поеме инициативата и да буди бебето за кърмене на интервали през не по -дълги от 2ч - 2ч и половина (измерени от началото на едното кърмене до началото на следващото) Допустимо е да има само една по-голяма 3-4 часова нощна пауза. Нощните кърмения също имат значение за наддаването на бебето и стимулацията на лактацията. Би било добре едно новородено да има минимум 8-12 кърмения в денонощие , като поне 2-3 от тях през нощта.
 Споделила си, че Ади суче около 15 минути и заспива доволна. Забелязала ли си дали суче активно - да чуваш как преглъща (звук подобен на "кех") и/или да виждаш как се мърдат мускулчетата на личицето и или ушенцата?
  Признаците, които може да следиш за това дали дъщеричката ти се храни добре са : да има поне 5-6 обилно напишкани памперси, от които поне 2-3 или повече добре наакани, да има добър вид на кожата и влажни лигавици.
 Биберонът залъгалка при малките бебета би било добре да се избягва. Когато те сучат биберон залъгалка ,към мозъка им се изпраща лъжлив сигнал, че са се заситили с кърма и много от тях може да заспят и така да отложат следващото кърмене. Даването на други течности също би било добре да се избягва.
 Би ли споделила колко хранения ви се събират за денонощие. Правено ли е скоро измерване на бебето и колко е наддало?
 Би могла ако прецениш да опиташ да добавиш още няколко кърмения за денонощие, като поемеш до около 6 седмица на бебето инициативата да я будиш по-често за кърмене.
 Честите кърмения са нещото, което най-много повлиява на доброто наддаване и растеж на бебетата. Би могла да предлагаш гърда при първи признаци на глад (въртене на главичката в посока гърдата, облизване, лапане на ръчичките, сукане на празен ход, изплезване на езичето, неспокойствие)
 Ще се радвам да ни държиш в течение! Желая ти усмихнати и спокойни първи дни с дъщеричката ти!  Hug

# 107
  • Пловдив
Тони Радева....аз от няколко дена все чистя, бърша, нареждам...вдигам тежко (и то доста Rolling Eyes)...разхождам се..изкачвам 11 етажния ни блок....е казвам ви - ефект никакъв  #Cussing out #Cussing out #Cussing out...остава само да се позабавляваме с милото Blush...ама нещо не ми идва музата...чувствам се като тюлен... аз иначе едвам се движа..ама днес май ще се прежаля Thinking.

Poli BK...надявам се и моята бебка да е спокойна като твоята  Praynig...аз и друг път съм казвала, че хич не ме притеснява раждането...но първите седмици като се приберем вече вкъщи направо ме ужасяват...много позитивно ми действа да чета, че има и мами, които нямат особени проблеми с нагаждането...дано и ние сме така Praynig

# 108
 Hug Praynig момичета имам контракции дано станат на по често,стискаите палци маи днес ще е денят.  Praynig Praynig

# 109
"бебешки" потребителски въпрос: взехте ли си бебефон, какъв и доволни ли сте? (от 2 дни сме с видео бебефон на Моторола, но нещо хич не ме радва - включва се само при силен шум/рев и резки движения, което не мисля, че е ОК и се чудя дали да не се борим да го върнем,но ми е нужно инфо как се справят другите такива машинки). Предварително благодаря за отговора!

И да питам за капките за колики - нашата доки изписа Саб Симплекс, като каза, че чак след 5-ия ден ще се наблюдава ефект. От поста на Светлето разбирам, че при тях BioGAia-та е дала мигновен ефект (макар че нейното бръмбазъче няма и десет дни и може и това да оказва влияние) - исках да попитам и другите мами, които дават капки какъв ефект забелязват? И пак мерсим за отговорите!
Ние сме с бебефон, поръчан от Америка.Представлява един екран, голям колкото фоторамка и малка камера.Страшно сме доволни, картината е перфектна, вижда се и на тъмно. От звука също съм доволна.Като марка не мога да кажа, че не е известна тук. Цената му до колкото знам, понеже ни е подарък, е около 200 лв.
Сега да споделя какво става с нас. Ние вече сме изцяло на адаптирано мляко, след като 10 дни се борих да кърмя малката шушка се оказа, че не се храни добре, а и аз нямам почти никаква кърма-Без да съм и давала да суче изцеждах едва 20-тина мл. от двете гърди и то с електрическа помпа в продължение на 40 мин. Сега си хапваме добре и определено съм по-спокойна. Сменихме и педиатъра, защото на зададен от мен въпрос да дам ли адапте и колко мл. ми беше отговорено "Ами ти си прецени".Ами прецених си и си намерих нова педиатърка, от която съм доволна за сега.Във вторник ще се мерим на везната и се надявам да е наддала.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 20:24 от siana999

# 110
# 111
  • Пловдив
 nade_91 Praynig Praynig Praynig...много стиснати палчета..късмет и успех Praynig!

# 112
  • София
Почти дочетох предишната темичка, остава ми още малко и ще наваксвам и с тази  Embarassed

Имам обаче въпрос към мамите с момченца. На Зарко точно на върха на пишлето има нещо беличко, обаче не мога да разбера дали нещо е заседнало на върха на отворчето или така трябва да е  newsm78 Как е при вас? По принцип се подмиваме, мием и пишлето, а после капвам отгоре малко олио, но то е прозрачно, значи не е от него. Подозирам крема с цинк, но все пак да попитам и вас. Пишка нормално  Simple Smile

# 113
  Аз се включвам малко да се оплача. След като от четвъртък се борим с температурата и хремата на баткото/ този път мисля да  мина без АБ/, днес се събудих с ужасни болки в гърлото и до обяд носът ми даваше вече заето. Пробвах да поспя следобед, че нощта беше разпокъсано. Все ставах да следя за температура, че беше вдигнал 38,5, но с този нос не можех да заспя... Та в момента даже се радвам , че преносвам и се надявам бебка да реши да остане на топличко още малко, че не си се представям в това трупно състояние, едва дишаща как ще напъвам....Иначе днес ми падна остатъка от тапата и хем знам какво да очаквам и хем малко се стреснах, чак леко ахнах като го видях Simple SmileSimple Smile Знам, че това не е сигнала да се стягам, но пък все пак значи наближава малко или малко.
  Относно коликите на баткото редовно давах водичка със семена на копър, ние бяхме на АМ и давах и вода, та не съм усетила да имам кой знае какви колики, а може и просто да сме били от щастливците без такъв проблем.
  За пъпчетата - аз на баткото още го пазя, че от каквот се е родил не сме ходили кой знае колко далеч от малкото градче, а тук не виждам подходящо място да го хвърля, та все чакам да дойде момент да се раздвижим насам натам. Сигурно на двете заедно ще търся място някой ден...

# 114
Деси, и аз на два-три пъти забелязах такова беличко на пишлето. Мислех, че е от това, че в гънките му се бели кожичката, аз слагам кремче против подсичане и смятах, че е просто кожичка, която се е събрала там. Но сега ме караш да се замисля... Според мен няма как да му има нещо на пишлето толкова рано.
А на вас да ви се бели някъде кожичката под памперса?

# 115
  • София
Деси, и аз на два-три пъти забелязах такова беличко на пишлето. Мислех, че е от това, че в гънките му се бели кожичката, аз слагам кремче против подсичане и смятах, че е просто кожичка, която се е събрала там. Но сега ме караш да се замисля... Според мен няма как да му има нещо на пишлето толкова рано.
А на вас да ви се бели някъде кожичката под памперса?

Да, всъщност се бели на гънчиците. Двамата с мъжа ми сме с нежна бяла кожа, детето е наследило нашия проблем, още в болницата ни се протъркаха леко гънчиците на крачетата, нацепил се е един много горен тънък пласт (като ципа) и се е събрал от двете страни на крачетата около ташачетата. Точно там мажа с крем на основата на цинк и подозирам него. Сега ще видя като се изпишка следващия път дали ще се прочисти каналчето, че не смея да дръпна кожичката по-силно  Tired

# 116
Цитат
Друго, което би могла да пробваш е да поставиш бебето първо на гърдата, която засуква добре, и след малко нежно да прекъснеш кърменето (приплъзвайки чисто кутре в ъгълчетета на устенцата на бебето) и да го прехвърлиш, като го приплъзнеш бързо на другата гърда,без да го обръщаш, т.е  същото рамо и  бедро на бебето да се падат отдолу.

Ето това сработи Simple Smile Даже няма нужда да го приплъзвам. Просто го слагам в същата позиция на гърдата, която не иска и засуква.
Макар че не мога да разбера защо не му харесва като го обърна на другата страна. Може би това ще се коригира като порасне малко и сукането "позаякне". Важното е, че се откри нещо, с което да се получи засукването. Малко ми е болезнено, но ще видим дали, защото не засуква както трябва на тази гърда или причината е, че с нея не съм кърмила почти и не е достатъчно загрубяла още. С другата нямам проблеми с болки и ранички вече.

Още един въпрос:
Давам на бебето да суче, гърдата ми омеква бая, т.е. това би трябвало да значи, че я е поизцедил добре. То придремва напред назад, ама аз упорито го пощипвам и предлагам пак. Ако го оставя, в повечето случаи като задреме, си заспива. Ако обаче предложа и кърма от шише, изяжда по още около 20-30 мл. Дали това значи, че не му е достатъчно от гърдата или просто си похапва още малко ей така за спорта, защото е лесничко от шишето? Имаш ли някаква идея?

При нас се белят разни кожи къде ли не, но постепенно отминава. Само краченцата още са аадски сухи и колкото и да ги мажа, все не могат да се оправят, но и това ще стане.

Пъпчето все още не можем да решим къде да го хвърлим.

Бебефон си взехме най-обикновен - Моторола. Мисля, че около 60-70 лв струваше. Мъжът ми го взе. Има само звук като двата приемника са включени в контакт, т.е. не можем да ги размъкваме в стил уоки токи с нас. Доволна съм, но точно това ми трябваше. Проблемът е просто, че изперколясвам като не чувам бебето от другата стая, а да не говорим, че над нас има друго бебе, което като ревне, се чува все едно е вкъщи и аз тичах като откачена Grinning С бебефона го разреших този проблем.

Айде, пожелавам ви днес да се обебите чакащи бъдещи мами Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 07:51 от blasphemy

# 117
Честито на новите мамчета.Да са ви живи и здрави бебоците Hug Hug Hug
На постъпващите за раждане стискам силни палчета за бързо и лесно раждане Praynig Praynig Praynig

Аз да ви питам мамчетата даващи АМ,по колко милилитра АМ мляко изпиват бебоците ви? newsm78
Моята кукла пие не повече от 80мл.,като понякога оставя по 10 мл. в шишето и не иска да го изпие.Не я насилвам обаче да г изпива,защото я виждам,че й става гадливо и ме е и страх да не повърне.

# 118
 #Cussing out #Cussing out Hug мислих че ще е вчера...да ама не.благодаря все пак на тези които ми стискаха палци Hug

# 119
Миналата нощ ни падна пъпчето, та сега с таткото се чудим къде да го хвърлим ... вие решили ли сте?

Нашето пъпче падна снощи.. Решили сме да го хвърлим в Медицинския университет  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт