Отговори
# 240
Здравейте, мами-та  Hug

Искам да ви попитам за следродилните грижи, които полагате за кожата си. Кремове, масла, бабини рецепти, или......
     Имам няколко стриички на корема- точно под пъпа, като пътечка надолу и се чудя с какво мога да се мажа  newsm78  Кожата ми е доста отпусната също така, но пък ме е страх да се мацам с каквото и да било, че нали всичко което майката пие, яде и приема чрез кожата може да се отрази на бебчето чрез кърмата.
    До сега не мислех за тези работи, защото съм със секцио и избягвах всичко около раната, но сега ми се вижда зараснала и ми се ще да направя нещо за кожата си, така или иначе не мога да пазя диети и да натоварвам корема все още, та поне от някъде да започна

Хубав ден на всички вас, макар и студен! Приятни мигове с бебоците и сладки емоции с коремчетата, на онези от вас, които още са в очакване на щастливото събитие  Hug

# 241
Момичета, тези, които сте раждали със секцио, мажете ли се с нещо против белези? Препоръчайте ми, чувала съм само за Контратубекс.

# 242
Момичета, тези, които сте раждали със секцио, мажете ли се с нещо против белези? Препоръчайте ми, чувала съм само за Контратубекс.
Миналата година претърпях операция на крака и се мазах с Контрактубекс-изобщо не съм доволна...Ама изобщо. Използвах едно друго мазило, но не се сещам как се казваше... Нещо със S беше,ама... Като се сетя ще пиша  Peace

# 243
Amorevole, мерси за бързия отговор Simple Smile
Като гледам сме горе долу в границите, може би една идея повече си хапва, но пък като и давам по 60 мл., се буди по-рано и е доста гладна, та затова увеличих на 90 мл. и сега си спинка спокойно (ако не я мъчат коликите)

# 244
Здравейте,
Кураж на майчетата в очакване и по-скоро да идва желаният момент.
След първото секцио ми препоръчаха едно американско мазило на силиконова основа. Казваше се Дерматикс. Обаче струваше майка си и баща си - една миниатюрна тубичка струваше 80 лв и стигаше за кратко време, а трябваше поне шест месеца да се мажа. Но аз мазах един-два месеца и после кандисах. Не знам колко е помогнало, но белегът ми съвсем гладък беше станал и на пипане не се усещаше, а иначе беше и избледял.
Знам и за едно друго против белези - Мадекасол, то пък е френско с розова вода. Него съм го мазала върху белези от шарка по лицето и свърши работа. А и не беше скъпо.
От народните илачи невенова маз помага при рани, също кантарионово олио. Ама то това не е и баш рана. Моят разрез няма капчица кръв, само пришита кожа.
Ние с бебе Мина сме добре. Снощи изглежда имаше колики или газове, не знам. Дадох и малко Инфакол и се успокои, даже после сме и поспали. Нещо ми е по-сънлива тези дни, може и някоя лека жълтеница да кара, макар че видимо не е жълта, а по-скоро румено-бяла. И апетитът е по-слаб. Но пък с шише нищо не поема, така че няма и как да я подсиля.
Аз изварих онзи ден едно малко шишенце за водичка. То цялото стана едно такова мътно и се покри с хлор. Май трябваше да го стерилизирам химически, ама пък за едно шише ме домързя да правя разтвор.
На някой от вас казаха ли нещо за тазобедрените стави на бебето? На мен в болницата ми казаха, че трябвало да я повивам бебата по-широко (с два памперса или допълнителна памучна пелена). Като питах за конкретен проблем, не ми отговориха - само да сме я заведели след 6 седмици на ортопед за УЗ преглед. То в БГ този преглед е задължителен и се чудя с цел профилактика ли ми го казаха или имат съмнения за проблем. Иначе аз не забелязвам нищо нередно, гънките са симетрични, бебка ритка доста добре, има опора на краката.
И последно - забелязвате ли прилика с по-големите деца? Ние онзи ден гледахме снимки на новороденото и на баткото на същата възраст. Ами то направо не може да се каже кое бебе кое е. Само дете Мина е по-едра. Боби имаше нейните мерки на около месец.

# 245
Беболина от 2-3 дни е с обрив на корема от ситни червени пъпчици, а сме на консултация чак на седми. Ще звъня и на лекарката, но тя не винаги вдига телефон и затова реших да питам и вас дали сте имали подобен проблем.

Ще оцветя и за всеки случай, дали може да е свързано с кърмата - обрив от ситни червени пъпчици на корема само (заради което изключих опцията да е от памперсите - няма на гърба или по крачетата)

П.С. ъм, тоз период от 6 месеца без физически упражнения ми се струва много дълъг... бях чела някъде (или тук...) за 2 месеца и се чудя, ако се започне полека, без много натоварване с по десетминутни упражнения дали не е вариант  newsm78

Малката имаше такъв обрив от претопляне.....

# 246

На някой от вас казаха ли нещо за тазобедрените стави на бебето?
В епикризата й пише ли нещо?

# 247
Здравейте,
Честито на обебилите се мами и успех на чакащите!
Да попитам мамите, които вече се борят с коли, давате ли и някакъв чай или само капките предписани от педиатъра. Чудя се за тези чайчета на Хип, с копър, анасон и лайка разтворимите.

# 248
Поли аз ще се включа относно приликата на двете ми деца. В скритият текст един колаж който направих преди известно време. Понеже се оказа, че двамата си приличат страшно много.
Скрит текст:

Иначе относно прегледа на ортопед аз си го знам от преди, че е хубаво да се направи между 2 или 3 месец. Във Варна е популярен д-р Райков той не работи със здравна каса това е информация за варненките Wink   
Шишета, когато се варят побеляват понеже се утаява варовика а при стерилизирането не се получава това. Сега като бяхме на разходка извън Варна и ми се наложи да варя шишета и те станаха ужасно бели направо ужас.
За кърмене не ми се пише и не ми се говори не че нямам какво да пиша но ще чакам първо да си пусна едни изследвания и тогава ще видя какво ще стане. Само да добавя, че днес ходих на ендокринолог  и ми каза да не пия никак чай за кърма особено този на Хип и като цяло щитовидната ми жлеза е удебелена. И като цяло май пак ще имам проблем с нея заради бременността, операции и кърмене. Един омагьосан кръг ама хайде стига съм се оплаквала нека да видя какво ще покажат изследванията и тогава ще видя какво да правя.

# 249
Забравих да честитя на всички, който са се сдобили с бебета.
 Нека бъде жив и здрав вашият мъник!

Да расте умен и красив, добър и търпелив.

Да е вашата гордост на земята и да ви радва сърцата.

# 250
момичета колко е нормално да има ако на ден?и според вас намаления брои акане на какво се далжи по скоро на недостата1на храна или на запек от АМ -аптамил?

# 251
  • София
Много благодаря на всички за отговорите за обрива! Не мисля, че е от претопляне, защото пък ръчичките й са хладни... Малко се опасявам, ако я облека по-леко, да не настине, защото доста смъкна в родилния дом и още ми е малка слабетина, едва 3050 беше на 25-ти на консултацията... Теорията на баба й е, че може да е претопляне, като я гушкаме заради коликите и гледаме да й затопляме коремчето... уффф, ни така, ни иначе... хич не искам да я изнежвам и навличам излишно, но как да разбера как е най-добре да е облечена. Уж гледам да спазвам приказката за +1 кат дрехи от възрастните, но знам, че това не е меродавна мярка. Докато бяха топлите дни беше с по едно боди и гащеризон без ръкави (само с презрамки); като захладня - с гащеризон с ръкави от тези плюшкавите, а от вчера, като дъртите тръгнахме вкъщи по анцуг, й слагам и по едно боди и ританки отдолу и то защото иначе ръчичките и крачетата й бяха хладни, сега са нормално топли - не е зачервена или загрята, като я проверявам...

За мазилата - предния път бях доволна от Мадекасол-а, като се има предвид, че моят белег беше доста брутален (разрезът е вертикален). Сега доки предписа Sodermix.

мамо Смехи, напълно те разбирам. А и аз далеч не съм спортна натура, даже съм си голям мързел в това отношение и  идеята ми беше за не особено натоварващи упражнения. На 13-ти съм на контролен преглед при АГ-то и ще я питам.

За коликите - Саб Симплекс-ът помага, но, разбира се, не премахва коликите. Просто Беболина успя да поспи вчера и днес по 2-3 часа и следобед, което си  е голям прогрес. Помня, че и навремето бях доволна от него.

# 252
Привет, момичета!
Поздравления за всички мами, гушкащи си вече своите бебчета!  Simple Smile  bouquet
Пиша тук с молба за помощ - имам късогледство, както и астигматизъм и днес бях на преглед при специалист, за да получа мнение дали ще мога да раждам естествено или със секцио.
По време на прегледа се установи, че имам "островна скреж" в едното око, което е предпоставка за секцио. Също така ми обясниха, че при всички положения трябва да се направи лазерна интервенция. Като ако направя лазерната интервенция сега - един месец след процедурата ще мога да родя нормално, а другият вариант бил да родя със секцио и един месец след раждането да отида да ми направят тази лазерна корекция, тъй като бебето ще расте, ще става тежко и е добре колкото се може по-рано да се вземат мерки. Явно този проблем се засилва при напъни, вдигане на тежко и т.н.
Имам около седмица да реша какво да направя... Моля ви, ако някоя от вас вече е минала през подобна интервенция нека да ми пише или тук или на лични.

# 253
palica да са ти живи и здрави...наистина като две капки вода пу-пу
Аз не спазвам максимата за плюс една дреха, че съм много зиморничава и дори в момента съм с блуза и елек повече от малкия  Embarassed Но тази нощ го взех да спи при мен и направо сутринта беше потно детето от моята олекотена завивка..или по скоро от моите прегръдки  Crazy Milenita и неговите ръчички постоянно са ледени, защото вечно ги пери..и вратлето му все голичко, как ги шият тези камизолки  ooooh! но като му пипна телцето-топличко е.
Вие целувате ли ги по бузките?

# 254
Въпрос към консултант по кърмене    Педиатърката ни препоръча веднъж , информативно, да изцедя гърдите и да нахраня с шише, за да видя какво количество кърма  мога да изцедя.   В случая 70 мл....... Дъщеря ми е на 20 дни и се притеснявам, че това количество при хранене на 2,5 часа не е достатъчно.  Има ли  минимум  колко кърма е достатъчна на ден на 20 дневно бебе? Как по- пълноценно бих могла да увелича количеството кърма -  доизцеждане с помпа или  по-често кърмене ( което би могло да е проблем, малката е доста трудна за събуждане).  Наддала е 370 гр за 20 дни, положението с памперсите - напикани и наакани си е ок и не дава признаци за глад, вечер прави 4 часова пауза, от която и топ не може да я събуди.   Има ли причина да се притеснявам, че не наддава достатъчно?

Общи условия

Активация на акаунт