Отговори
# 465
И нашата педиатърка каза по 2 капки сутрин вит. Д да давам. Заради зимния период предполагам, че дозата е по висока.
Да се оплача, последните дни коликите много ни мъчат. Мишо не може да спи. Заспива и след 15 мин се буди с рев... Постоянно е в ръцете ми, по цял ден. Изобщо гадна работа, много се мъчи. А аз не мога да го наглася в слинга. Изгледах всички клипчета в нета за поставяне на бебе в слинг и пак не успявам да го сложа правилно  Confused

# 466
И на нас ни изписаха по 2капки Вигантол. Още не съм почнала да давам.

При предната ми бременност цъкъла ми дойде 2месеца след раждането, при все че кърмех много, на 2часа. Имах познати, които повече от година нямаха цикъл. Така че пак е до организъм явно.

И нашата нощ не беше от най-спокойните. Ама няма как. Попримирила съм се, макар че взе да ми идва малко нанагорно и почвам сякаш да се изнервям понякога  Tired

iva_83, виж този линк дали няма да ти е от полза за връзването на слинга   Hug

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 11:07 от dion

# 467
Добро утро мами! И днес май ще излезем на разходка, че не остана време.
Снощи ни падна пъпчето, най-сетне, че все не ми изглеждаше добре, сега капвам спирт и го почиствам с памуче, а после мажа с олио кожата да не се изсушава...
за пране на наакани гащи - изцапаното го отпирам с веро - ползвам пур, и го оставям за пране, като се съберат дрешки ги пускам в пералня на програма за бебешки дрешки и с детски прах тео бебе и всичко се изпира супер Grinning

За коликите - даваме еспумизан, мисля че горе долу върши работа, давам го само след обяд и вечер при хранене, понеже тогава има колики. Внимавам много какво ям обаче, хапвам кисело мляко, плодове, салати, супи, готвено ядене без много подправки, мед, сурови орехи, жито и такива неща.

За вигантол още не са ни изписали, но за зимните бебета дозата е по-голяма.

# 468
  • София
Деси, на нас ни казаха по 1 капка Вигантол!

Ааа, точно заради това питам, защото на детето му няма нищо, в упътването също пише 1 капка, пък нашата доза е 2  newsm78

Нашата педиатърка каза по 2 капки защото бебчо е по-едричък. Може би има значение....

Има логика в това, което казваш - Зарко хем е едър, хем е доста бял, може би затова  Peace

Сега да ви се оплача, докато спи под шума на абсорбатора  Mr. Green

Отидохме до клиниката да ни погледнат заради акото. Изключително недоволна съм - мъничко коридорче на първи етаж точно до регистратурата, откъдето минават всички болни  #Cussing out Децата ги разделят в коридорчето - навътре здравите, по-отвън - болните. Педиатърката погледна памперса - уж всичко било ОК. Аз обаче, като Тома Неверни, звъннах в частния медицински център, казаха да идваме веднага да го погледнат. И какво се оказа? Просто претоварено стомахче  #Cussing out Смениха ни капките на "Саб Симплекс", спряха "Хипп" и изписаха "Нан 1" плюс билково чайче "Бебезан". След първите две хранения с "Нан" слузта изчезна почти изцяло. Изобщо не е имало нужда от прахчетата, които пихме  #Cussing out МЦ е луксозен, отношението е на светлинни години от клиниката, лекарката, при която бяхме, си познава детето от първия ден (работи и в "Тина Киркова") - огледа ташачетата, претегли го, погледна пъпчето, изправи го на крачетата, за да види реакцията... Така че направо го записах при нея - по-добре всеки път да търсим кола, която да ни закара до там, отколкото да батисаме детето  Wink

От рожденното тегло Зарко е качил 1050 кг, сега е 4400 кг. В понеделник сме на основен преглед и ваксина  Peace

# 469
Здравейте и от мен  Peace.
Ох, тия колики са ужасниииии. 2-3 часа нон-стоп, разхождам, тупкам по дупето, сешоара пуснат, пълна програма. Днес вече имам и Лефакс и ще пробвам. Иначе заспива изтощена вече към 10,  след 7 часа будуване. Обаче после спи до 5. Направо му се чудяна малкия сладур, като голям човек спи  newsm78  Simple Smile.

Timide,  много хубаво, че сте вече вкъщи. Дано привикнете бързо една с друга.
Сиана,  вие как сте?
Момичета,  Lorini съвсем изчезна. Роди се малката Аничка и тя съвсем се отдаде на момичетата си.  Hug
Моето момиченце много обича банята. Ако са я хванали коликите по това време, чак спира да плаче докато я изкъпем, изкараме ли я от коритцето пак започва.  Joy
Витамин Д давам по една капка от 20-и ден.
На малчо кърмата взе да не и стига. През тези седем часа, когато е будна от следобяд до вечерта, цока поне през час, а другите ни паузи са по-дълги. Нр смея и да изцедя, че не я знам кога ще се събуди и ще поиска да хапне. А и се научи на гърда, че е по-хубаво и се дърпа на шишето, ако не е страшно прегладняла.
Такива са ми терзанията   Laughing.
 Hug на всички.

# 470
Здравейте,
Ние снощи се понаспахме. Сложихме беба да спи към 23 ч., а не както досега в 21 часа. Така се буди веднъж към 2 ч., после към 5,30, а след това сме спали до 9 ч. Като прави паузи поне по три часа през нощта и аз успявам да се наспя. Пък и кърменето се регулира.
Ние сериозни колики нямаме засега, да не чува дяволът. Ама с баткото 40 дни беше голям рев, та напълно ви разбирам. Аз все пак й давам по половин доза Инфакол за всеки случай.
На нас ни изписаха витамин Д - 3 пъти по 3 капки за бебето и за мен. Но тукашният вит Д не знам дали е в същата концентрация като Вигантола и не мога да преценя дали тази доза е малка или висока.
Моят цикъл след първото раждане се появи точно 3 месеца след секциото. Сега по ме притесняват лохиите - не са много обилни, но са много тъмни на цвят, като престояла венозна кръв. И от време на време излизат разни парчета тъкан ли, съсиреци ли, не знам.  С първото секцио въобще не помня да са били такива.  Може би съм била по-добре изчистена по време на операцията. Иначе нищо не ме боли, нямат лоша миризма, нямам температура. При някоя от вас има ли такива тъмно алени лохии?

# 471
  • София
Моят цикъл след първото раждане се появи точно 3 месеца след секциото. Сега по ме притесняват лохиите - не са много обилни, но са много тъмни на цвят, като престояла венозна кръв. И от време на време излизат разни парчета тъкан ли, съсиреци ли, не знам.  С първото секцио въобще не помня да са били такива.  Може би съм била по-добре изчистена по време на операцията. Иначе нищо не ме боли, нямат лоша миризма, нямам температура. При някоя от вас има ли такива тъмно алени лохии?

При мен по това време кървенето беше вече спряло почти изцяло, може би е хубаво да отидеш на преглед, такива тъмно-червени съсиреци изхвърлях само първите два дни  Hug

# 472
Здравейте мами, в общи линии всички са ни налегнали едни бебешки тревоги... та и при мен се появи проблем освен обичайните колики.
Към ЛЛЛ: утре моето бебенце ще стане на 1 месец и досега само се кърмим, обаче последните няколко дни ми се появи проблем. Детето има периоди, в които реве и се пъне и аз го отдавам само на коликите, но от 5-6 дни и за коликите нищо не помага. Затова се светнах дали яде достатъчно и дали не реве от глад. Иначе пишка и ака редовно, пълни памперсите нормално и на 20-ия ден беше наддал 1100гр. на консултацията. Първо сучеше по повече от половин час, после докторката ми каза да го държа по 20 мин на гърда и да редувам гърдите при всяко ядене да си почиват. Обаче от няколко дни не зная по каква причина бебо още преди 20-тата минута почти на всяко ядене си маха устата от гърдата и престава да яде, аз си мислех, че се е наял и затова. Не изцеждам гърдите, за да има за сучене. Само няколко пъти ми се наложи да го направа и изцеждам по около 50-60 мл от гърда и то ако не е ял. ИНаче след као се наяде от гърдата излизат капки, а с помпата като тръгна да цедя и нищо не пуска. Дали е проблема в помпата? Също така гърдите започнаха да ме болят при допир и като го държа са като травмирани, не зърната а гърдата като цяло. Днес забелязах, че лявата гърда от външната страна има твърда бучка вътре, нокато цяло не са напрегнати. Дали не съм направила някоя беля се чудя? Вчера понеже беше нервен и яде няколко пъти през 30мин, след това тръгнах да цедя и нищо не пуснаха. Аз се паникьосах, дори се разревах...така искам да си кърмя бебенцето, пия лактогонни чайове и какво ли не ям.. Дано да не е късно да си реша проблема..

# 473
Здравейте и от мен. Ние също не спим през нощта, но не плаче, а само си дере гърлото и ръмжи и пъшка миличката ми. Аз й давам да яде веднага, като се ръзмрънка и последните 2 дни се храним на 1-2, максимум на 3 часа, защото тя се нахранва, заспива и след половин-един час пак се събужда. Иначе най-дългия и сън е, като я изкъпем и ако заспи към 22.00 ч. се събужда към 02.00 Simple Smile

Ние също от една седмица даваме Вигантол по 2 капки на ден.

Днес ни биха и втората ваксина за хипатит и милата толкова много се разстрои и плака, че направо ми се скъса сърцето  Confused Педито каза, да и меря температурата и ако се вдигне да й дам Панадол. При вас как се отрази ваксината на бебчетата ви, които са я минали. Вдигнаха ли температура. Аз много се притеснявам и се надявам, да не вдига  baby_neutral

Тези дни на няколко пъти ми повръща на фонтан и казах на педито, а тя ми каза да й давам мезим форте по 1/8 три пъти на ден. Още се чудя дали да й го давам  newsm78 Иначе лекарката каза, че си наддава добре за месец и 4 дена е качила 1200 гр. и за това не било много притеснително, че повръща. Аз взех да я храня и по-изправена и като че ли така е по-добре.

На мен все още не са ми спрели лохиите. Вече са съвсем оскъдни и доста тъмни на цвят, но си ги има. Трябваше след един месец да отида на контролен преглед, но в момента ми е малко трудно да пътувам до Варна. Да попитам, вие при лекарите, които ви израждаха ли ходихте на контролен, защото аз в момента не мога и искам да отида при АГ-то дето ми следи бременността.  newsm78

Хубав ден от мен  Hug

# 474
Привет, момичета.

Витамин Д-то се дозира според бебето, т.ч. е нормално едни да пият по 1, други по 2, а някои и по повече капки.
При мен лохиите отшумяха като приказка  Laughing Поли, не мога да ти помогна, т.к. нито с предишната, нито с тази бременност съм имала подобен тъмен цвят при тях. Най-добре се консултирай с доки, след като те тревожат  Hug
Цикъла може да се появи седмица-две след като лохиите се изчистят, може да минат 3-4 месеца, при някои и година - т.ч. всичко е много индивидуално. И това дали кърмим или не - не е от определящо значение. Принципно при кърмачките уж се повявал по-късно, но не е задължително.
Нааканите дрешки (имали сме само 2 инцидента до момента) се изпират идеално само с прахта и не ги третирам допълнително.
Реакция след ваксината при малката Смехи нямаше - не е вдигала Т, крачето не се зачерви или поду. Водят я доста лека ваксина и странични реакции почти не се наблюдават.

# 475
  • Варна
Здравей те мамита   Hug да се включа и аз докато Маги спи
Първо честито на новообебилите се мами, бебчетата да  са живи и здрави, а мамите бързо да се възстановяват, а тези дето още чакат кураж, бързо лесно и безболезнено раждане  Simple Smile
За коликите и на си ни тормозят има дни в които е по – спокойна, но има дни в които много я мъчат, например в петък цял ден рева, въобще не спа и единствено на гърдата  се успокояваше, какво ли друго не опитах е няма и няма реве, дере се а аз със нея и съответно от цял ден цокане и дърпане мен ме заболяха зърната, какво беше това чудо не знам но дано не се повтаря, че не знам дали мога да издържа още един такъв ден.
На аканите дрешки аз първо запирам докато е още прясно с бебешки сапун Бочко и после в пералнята с прах Сано, всичко излиза без проблем, иначе и ние обичаме да вършим работата на чистичко  newsm03, редовно си върши работата след баня върху хавлийката.
Витамин Д и аз давам от около седмица, като педито каза сега през есенно - зимните месеци, когато слънцето е слабо и почти го няма по 2 капки, а през летните по 1 капка и така до навършване на две годинки. Само че на нас ни изписаха Деавит, а на повечето от вас гледам са изписа ли Вигантол.
За чистенето, аз чистя или докато малката спи и въобще не я притеснява прахосмукачката, но ние по принцип  не се и стараем  да и пазим тишина.
Та това е за сега от мен, че бебка се събуди и ще трябва да се храним.
Хубав и спокоен ден   Hug

# 476
  • София
Момичета, на 31.10 със спешно секцио се роди и нашата Helloween-ска тиквичка Валентин. 4кг, 50см и много мощен глас!  Crazy Вкъщи сме си и се гледкаме. Много ми е добричък. пу пу пу. Прегръдки и целувки на всички бебченца!!!  Hug

# 477
Мерси за инфото за лохиите. Би трябвало да почнат да отшумяват вече и при мен, но може и нещо да не е било добре изчистено и това да е забавило процеса. Ще изчакам още малко и ако няма промяна, ще се обаждам на доки - то се знае. Важното е, че не е бистра кръв, че тогава лошо.
Да ви се похваля, че ние вече си имаме босненски акт за раждане. Първоначално върнаха мъжа ми от общината, защото искаха акта ни за брак от БГ. В крайна сметка им занесохме копие и се съгласиха без повече формалности да легализират бебето.
Днес направихме и първа разходка - още щом помириса чистият въздух, бебка заспа. Не се събуди и като се прибрахме. Ако утре пак е приятно времето, отново ще я изведа.

# 478
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Въпрос към консултантите от ЛЛЛ:
Радослав е на 26 дни, изключително и само на кърма е. Кърмя го на 2,5-3 часа, като само през нощта правим по-големи интервали. От няколко дни давам за коликите Инфакол. От вчера сутринта обаче не е акал, иначе памперсите са обилно напишкани всеки път. Въпросът ми е дали това, че не е акал е следствия на даването на капките за колики или кърмата не му достига / както е според педиатърката / и трябва да кърмя по-начесто? Между храненията е спокоен, почти през цялото време спи, будува обикновена вечер след 18.30 ч., но след банята заспива.
Благодаря Ви предварително!

# 479
И аз намерих време да се включа  Hug Кристиана спи,а майка ми е при мен, помага, мие съдове, чисти и аз съм доста по-спокойна. Ние снощи доста си поспахме с паузи от 4 часа, но пък вчера направо ми скъса нервите: цял ден рев, няма успокоение, колики ли не бяха, пръцкане ли не беше.. #Crazy Днес сме по-спокойни, но забелязвам, че вече през деня не спи много. При вас как е дневния сън? На нас също ни изписаха Вигантол, но по една капка(пък е доста е беличка и вече е 4.600). Аз давам Еспумизан за коликите, в началото преди всяко хранене, сега 3-4 пъти дневно, но не забелязвам голям ефект..пак си ревем. Не знам обаче дали от него, но акото ни в началото бе оформено, а сега остава по памперса течно (но пък е около 3 пъти на ден, тъй че не го смятам за разстройство). За нааканите дрешки - и при нас е проблем, първо търкам със сапун, после накисвам и накрая в пералнята. Хубав ден на всички! И повече сън   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт