Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

• 76 171
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Шемет, да си жива и здрава! Желая ти вдъхновение при всяко препятствие.

Руми - страхотни цветове и атмосфера при тази "Вятърна мелница". Много впечатлява! Къде е Дон Кихот?

# 256

Шеметче,Честит Рожден Ден,да си жива и здрава и творчекото ти вдъхновение никога да не секва за да продължаваме да се радваме на прекрасните ти творения
  bouquet  bouquet  bouquet
Ani D,страхотно изглежда разреза а вкуса го знам защото и аз така го правя,само че със маскарпоне и орехи.Следващият път ще пробвам със лешници.
Руми,страхотна Мелница.Би ли разказала самата мелница от какво е вътре.
Лилле,страхотни цветове си постигнала на тортичката.Надписа също много ми допада като идея.Само лично на мен не ми допадат торти на два етажа със такава малка разлика.
Ето тук имам стъпка по стъпка на куха къщичка,шаблона го свалих от ловелито.
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/st-pka-po-st-pka.591719.26265101
а отворена врата можеш да направиш като залепиш самата врата да си е отворена а там дето трябва да е отвора боядисай във тъмен цвят,черно, кафяво
ето от тук свалих шаблона,Шеметчето ти го е дала но за да не ровиш ето точният линк за шаблоните
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2310
няма да се втечни от банана,но е по вкусно ако нарежеш банана на ситно като краставица за таратор и при реденето слагаш крем и ръсиш банан.Тоя номер го чух от Ванчето и става супер.Ако не се лъжа така беше и тортата на щерката за сватбата.

# 257
  • Norge
Шемете,
 Hug
Честит Рожден Ден,

bouquet   bouquet   bouquet

все така да ни радваш с красоти и успехи!
Весел празник!

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 18:26 от nelka.nelka

# 258
 Откога не съм писала тук, но не мога да пропусна да поздравя Шеметчето. Да си ни жива и здрава, все така всеотдайно да ни учиш на семинари, много щастие ти желая!
 Страхотни неща показвате, невероятни, аз скоро торти не съм правила и губя тренинг, не че имам кой знае какъв де.
 Руми, страхотна вятърна мелница!
 Ани_д, много хубав Бен Тен, разреза е много вкусен! Поздравления за тортата за домашно ползване!
 benomiti, чантата ми иде направо да я метна на рамо!
 Джема, много сладка торта, завидях за формата!
 Туната, много добре си се подготвила за Хелуин. Фотка, направо завидях за Хелуинската торта!
 Бадем, много сладко корабче, и цялата торта ми харесва де!
 Свещичка, много ме кефи сребърния цвят на тортата. Да ти е жива и здрава сладката дъщеричка!
 Марина, Шемет, невероятни торти! Браво момичета!
 Има и още за изправяне пред строя, но ме гонят от компютъра! Лека вечер!

# 259
  • в семейството
Шеметчe, честит рожден ден!

Мнооого здраве и поводи да ни радваш с красотите си!

# 260
Много благодаря за рецептата момичета.

Имам поръчка за другата седмица, едно девойче се е запънало, че иска червено кадифе, но то не е яло само е слушало, а аз не съм правила, само съм слушала. Голям цирк.

Шеметке, здраве и и вдъхновение ти пожелавам.

Няма да коментирам сега защото нямам грам време, пак съм на черешата, само искам да поздравя Марина и Шеметката за успехите. Прекрасни сте момичета. Дай боже всекиму подобна емоция.

# 261
  • Vaudreuil Canada
Специални благодарности на Геновеф, Дими, Дитсън, Нелка, Амаретка, Фотка и Копривка за поздравите  Hug

И да кажа че предизвикателството е открито може да хвърлите едно око в темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681377.105

# 262
Здравейте!Първо, макар и на малка патеричка, искам да кажа ЧРД на Шеметката!!!!
Шеметче, бъди най-вече здрава, много щастлива,все така изпълнена с идеи, за радост на всички ни!!!!
Второ- благодаря на всички ви, които написахте хубави думички по повод на готик-тортата ми!!! Heart Eyes HugСтоплихте ми душичката, момичета!!! Heart Eyes
И трето- но само по ред Laughing-рекох да видя какво съм пропуснала тия дни!!!Ето, втората торта на Маринела-Мери- цветна и весела,много настроение носи!Давай все така, момиче!!! Фоте, страхотна е хелоуинската ти фантазия!!!Много детайли, които я изпълват с живот/живот -в торта с духове... Mr. Green,карай...!!!/Ани-д, вкусно звучи тортата за домашно ползване!!!А на Бен-тен много ми хареса, че си му придала движение!!!Много добре си се справила!!!Диди, ти вече със затворени очи правиш апликациите!! GrinningМного сполучлив е станал мерцедесът!!Туната, абсолютен сладур е скорпионът!!!Джемма, жив и здрав да ти е кръщелникът!!!Чудна торта си му направила!!!Страхотни цветове!!! HugОоооо, Бейбибу, готин тиквок си спретнала!!!Такъв един-ухилен и весел!!!Илариана, сладурски тортички!Тази, втората, ако е шоколадова- вече ми е любима!!!Ина.гг, браво, много весела торта е тази, за Крис!!Галя-1803,браво момиче!!!И юлското ти творение е чудесно!!!Беномити, безмилостна или не, но борбата си е струвала!!!Чантата е готова да я мяташ на рамо!!!Руми, имам чувството, че всеки момент ще се завъртят крилата на тая мелница!!!Много хубава е станала!!!Лилле, да ти е жив и здрав големият мъж!!!тортата му е страхотна, с чудесни , ярки, цветове!!!
Май отразих пропуснатото GrinningСега ще сваля снимките от апарата и ще ви покажа с какво се забавлявах цял месец/ че и повече... ooooh!/Чао засега!! Hug

# 263
  • Русе
Бадем да криви станаха къдрите,защото отначало почнах плетка за кошница,но накрайника не се оказа подходящ Embarassed,не успях и да я махна от тортата,беше залепнала за ганаша с който залях и почнах от горе хоризонтални вълни,но на места се вижда...другия път ще знам.
r.i.angelova Крема е ганаша с който залях и още около 70-80гр краве масло,а ганаша го направих от равни количества животинска сметана и черен шоколад 250гр и 50гр масло,но не беше удобен за работа или мек и се разпльокваше  или много твърд и трудно излизаше от поша...
МаринаД да шоколадова е по-точно Гараш
ditsan Благодаря!

# 264
МаринаД да шоколадова е по-точно Гараш
Обожавам!!! Hug
 Та, да си дойдем на думата LaughingОтбой за всички, дето ви карах да стискате палци!!Добре сте стискали-помогнахте ми!!!Сега няколко думи за предисторията на поредната ми сладка лудост WinkСигурно помните, че правих един дракон с мотор?Е, по първоначална идея трябваше моторът му да бъде ядлив..Докато разглеждах купища снимки на мотори в нета и се убеждавах как такова нещо не мога да направя, попаднах на американски чопъри...В един от тях просто се влюбих..и си свалих снимката. еи тъй, да си я имам...Това ставаше в края на август.В началото на следващия месец случайно я видя/снимката/приятелката ми.Гледаше я и ми говореше, как малкия й син/малък, малък, колко да е малък, като вече е авиоинженер... Laughing/си мечтае един ден да може да си поръча дизайнерски чопър...в заключение каза, че би му подарила снимката, просто с пожелание един ден да сбъдне мечтата си...Такаааа...в празната ми глава винаги има място за още една муха, обаче Mr. GreenИ като влезе там- няма излизане!!!Реших аз да се пробвам с това предизвикателство!!!Пък и , когато никой нищо не чака да получи е лесно- ако не стане-добре, ако стане- се кефиш на изненадата!!!Та така- целият септември обмислях аз как, аджеба, ще произведа туй чудо...Накрая реших, че трябва отнякъде да почна все пак и помолих Игличето да ми направи калъп от една кукла Барби- на торс, муцуна, крака./Чудите се защо точно кукла и какво общо има с мотора??!!Скоро ще ви покажа!!! Joy/Игличка, голямо цун и мерси от мен!!! Heart Eyes HugСлед като имах вече детайлите, които не мога сама да си направя без калъп,пристъпих към изчисленията- все пак това съоръжение има пропорции, които и аз трябваше да спазя поне приблизително...малеее,голямо смятане падна на дължини, височини и прочие мерки на детайли... ooooh!И така- в началото на октомври започнах.....и снощи завърших...На последната среща Валерката ми обясни как да лепя отделните детайли, за което Вал-голямо мерси и на теб!!! Heart Eyes HugЕми- това е! Grinning Аз съм доволна, че се справих с поредното предизвикателство, което си поставих bowuu...Ето и картинки Grinning
Това е оригиналът, от който гледах http://s018.radikal.ru/i501/1211/66/f8a0075c4314.jpg
А ето и моето копие Blush

Сигурно ще попитате защо устата на истинската сирена е отворена?Ми много просто- като си видя копието- зяпна завалийката Mr. Green/ ...сега- дали от изненада или от ужас- това е тема на друг разговор Joy hahaha/А- изпреварвам и още един въпрос: Тук се яде моторът и облицовката  на очукания му постамент/Вал, ти ми каза да очукам основата, аз толкова можах... hahaha/ Joy hahaha.Нямах никаква идея ще го завърша ли, кога, как,та го монтирах върху стиропор...Да не говорим, че в дома на приятелката ми торти никой не яде...
Снимала съм и стъпка-по стъпка почти целия процес ooooh!Ще ги дам на Мишочето, да ги качи , ако случайно някой изперка толкова, че да се хване с подобно нещо Joy hahaha
Повече снимки ще кача след малко тук http://www.flickr.com/photos/79235175@N03/
Айде-приятен ви почивен ден от мен!!! Hug

# 265
Маринчеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее,нямам думи.
Уникален е,искам процеса задължително че нали знаеш че и аз съм си куко.

# 266
И аз нямам търпение за процеса   bouquet

# 267
Марина, уникална торта! Страхотно си се справила, много прецизна и чиста работа! СУПЕР! Hug Hug Hug
Честит рожден ден на Шемет и от мен! Все такива красоти да ни показва, да плакнем окото Simple Smile

# 268
  • Русе
МаринаД  Жесток е !!! newsm20

# 269
Марина, може да се повтарям, потретвам, въобще да звуча банално Laughing , но това вече е ювелирно изкуство...от захар.. Не това smile3501 , то бледнее,  а  това newsm20 , аа ..да  Heart Eyes ... и това    superuu  superuu  superuu !!!

Общи условия

Активация на акаунт